Kategori -
1. marts 2016

EYES ON: Amanda Lilholt

Jeg har gennem længere tid holdt øje med den spirende møbeldesigner Amanda Lilholt. Amanda er endnu under uddannelse, men har alligevel formået at kreere en kollektion af unikke og smukke møbler, som alle er mere end velkommen herhjemme. Jeg er efterhånden faldet over Amandas fine kreationer mange gange nu, og gennem min gode kammerat Kasper, som også er møbeldesigner, har jeg også her hørt rigtig meget om hende. De kender nemlig hinanden. I januar var jeg så heldig, at se hendes smukke møbler live ude på Northmodern messen i Bellacenter. Pæne sager, skal jeg sige dig.

Jeg synes derfor, at det var på tide at introducere hende her på bloggen i min kategori “EYES ON”, som omhandler, hvad jeg mener er, talentfulde og up-coming danske designere og designere som jeg mener man skal holde ekstra godt øje med. Jeg har sat Amanda i den varme stol, og stillet hende nogle spørgsmål så både du og jeg kan blive endnu klogere på, hvad hun er for en starut, hvad hendes drømme er og meget mere.

{Amanda Lilholt Hurup}

– Fortæl kort om dig.
Jeg hedder Amanda Lilholt Hurup er 26 år og er ved at tage min afgang fra Kunstakademiets Designskole på deres møbellinje. Jeg er vokset op på Samsø i mine barndomsår og i Silkeborg i mine ungdomsår, inden jeg flyttede til København i 2008, hvor jeg, afbrudt af  rejser og højskoleophold, har boet lige siden.

 Hvornår opstod idéen om at designe møbler?
Jeg kommer fra en kreativ og især musikalsk familie og har altid haft en trang til at skabe, især med mine hænder. Men ideen om møbler opstod faktisk relativt sent. Jeg startede på arkitektskolen tilbage i 2010 og først dér blev jeg opmærksom på, at min interesse og dygtighed lå i en mindre skala, hvor jeg kunne udføre mine ideer i hånden. Jeg fandt ud af at mit øje for form og komposition gav meget bedre mening i møbler end i arkitektur. Jeg fokuserede meget mere på detaljen end det store arkitektoniske billede. Så det var egentlig lidt tilfældigt at møblerne blev mit fag.

HAN white
{HAN chair white}

–  Hvorfor møbler?
Det er ikke fordi jeg har drømt om at være møbeldesigner siden jeg var en lille pige, slet ikke faktisk. Men jeg har altid været fascineret af æstetiske objekter, af form, ting du kan interagere med. Møbler, især stole har fascineret mig de sidste mange år. Jeg kan godt lide tanken om at det er noget du har i dit hjem, i dti liv hver dag i mange år. At det er funktionelt samtidig med at det kan tilføje et rum værdi. Kombinationen mellem det skulpturelle element, det funktionelle element og det æstetiske element er for mig den ypperste sammensætning.  Derfor faldt valget på møbler.  Men i ligeså høj grad fordi jeg fandt ud af, at det ligesom var det  jeg kunne. Det var det jeg skabte når mine hænder fik lov til at arbejde frit og intuitivt.

foto-2
{white wire chair + HAN chair}

– Fortæl om brandet ‘Amanda Lilholt’:
Jeg startede brandet Amanda Lilholt sidste år i februar. Det er et møbelfirma der designer og producerer møbler, hvor jeg selv er skaberen bag alle produkterne. Alt er lavet i Danmark for at sikre den bedste kvalitet. Et firma som udover at lave møbler også laver steder/totalløsninger det kan fx være kontorer, lobbyer,  cafeer eller private hjem som indrettes med møbler fra mit produktkatalog, og hvor der designes specielle løsninger til netop det sted jeg beskæftiger mig med. Den seneste opgave på den front var Wulffmorgenthaler studiet, hvor jeg selv har tegnet og bygget alt inventaret og hvor stemningen og indretningen bæger præg af mit univers som er minimalistisk samtidig med at udtrykket er ekspressivt og skulpturelt.

– Hvor ser du dit brand om 5 år – Hvad drømmer du om og hvilke ønsker har du i forhold til dine møbler?
Om 5 år drømmer jeg om at have min egen tegnestue med flere ansatte end mig selv, hvor opgaverne, udover at designe møbler, også omfatter at skabe universer både til firmaer og private. At have et showroom/butik hvor mine møbler kan købes og mit eget værksted, hvor jeg og ansatte kan lave prototyper og eksperimentere på dagligt basis. At have forhandlere i mange andre lande end DK så mine møbler også får et liv udenfor Danmark. Jo flere mennesker der får gavn af mine møbler jo mere føler jeg, at jeg har lykkedes.

Black linoleum table
{Black linoleum table}
– Hvilken nulevende designer synes du er spændende lige nu?
En designer, som jeg synes er interessant lige nu er Fredrik Paulsen med sine stole og lamper i beton.
 Hvilket møbel ser du som det ypperste design?
Jeg har ikke som sådan en bestemt type møbel som jeg synes er det ypperste. Det vigtigste for mig er at det udfordrer både formsprogsmæssigt, materialemæssigt og udtryksmæssigt. Jeg kan godt lide møbler der bevæger sig på grænsen mellem et objekt og et møbel. Det må gerne stille spørgsmålstegn og rykke nogle grænser for,  hvad et møbel skal kunne, hvordan det skal skal se ud og i hvilken kontekst det skal bruges. Så når det æstetiske, det skulpturelle og det funktionelle forenes på en sådan måde, så synes jeg man har nået det ypperste.
white wire
{White wire chair af Amanda Lilholt akkompagneret af vase fra Tortus Copenhagen
og ‘blackPOWDER’ sidebord frabyThorup}

Vil du se mere til dygtige Amanda Lilholt, så besøg hendes hjemmeside her – smut forbi hendes instagram @amandalilholt eller følg med på hendes Facebookside

Photos: Michael Sivertsen (følg ham på instagram @m_sivertsen)

Kommentarer

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret