Kategori -
2. marts 2020

En stor familieflyder til stuen

ENDELIG fik vi købt ny sofa. Vi har længe gået med overvejelserne om at udskifte vores helt almindelige grå sofa til en STOR familieflyder, hvor der er plads til at slænge sig og ikke mindst plads til beskidte børnefingre.

Vi har kigget på SÖDERHAMN-serien fra IKEA i flere måneder, men har hørt både FOR og IMOD på lige præcis dén sofa, så vi har været lidt afholdende. Men da vi lidt uventet fik solgt den grå sofa i, valgte vi at tage ud og kigge på den store flyder igen.

Vi endte med at købe en ordentligt basse af en flyder. Vi har valgt SÖDERHAMN-sofaen i den turkisegrønne farve. Den nye lysegrå er ellers også vanvittigt pæn, men vi har jo lige haft en grå sofa – og vi synes det kunne være lidt sjovt med en farvet sofa for en gangs skyld. Og den turkisgrønne her synes vi faktisk er virkelig pæn. Tanken er desuden at, vi på sigt, vil købe et sofacover fra Bemz design. Så skal vi bare lige beslutte os for materiale og farve. Til en start lægger vi ud med det fine turkisgrønne betræk her. Det kan altså noget!

Vi købte denne 3-personers sidesektionen (som ligner en 2-personers) og et enkelt hjørnemodul og så har vi købt LANDSKRONA-træbenene til, som jeg synes passer virkelig fint til. Vi købte den desuden online og fik den med levering samme dag, allerede et par timer efter vi købte den. Flot ik? Mener vi gav et par hundrede kr. ekstra for leveringen.

Indtil nu er vi mega glade for den. Den passer godt til vores behov, som er: En flydesofa med plads til hele sofaen, tv-kiggeri og hæng-ud. Vi skal hverken bruge den som gæsteseng eller “høfligt teselskab”, hvor man sidder sådan helt lodret op og ned. Man ligger, ærligt, ikke såååå godt lige der ved samlingerne, hvor modulerne mødes, der kan man mærke stellet. Men ligger man på det store modul er den SÅ blød og god. Så for os er det ren flyder for hele familien og til dét formål er den ret perfekt.

Frida har allerede haft grissede chokoladefingre i den, og det tørrede vi af helt uden problemer. Når den er smudset helt til kan vi tage betrækket af og vaske. Smart! Så jeg er virkelig godt tilfreds med vores køb.

Jeg spurgte på Instagram om det var en god sofaen, og flertallet stemte klart for. Det endte med en 60/40-fordeling, hvor 790 personer stemte JA og 525 stemte NEJ. Så det er nok et spørgsmål om behov. Skal man bruge den som gæsteseng? Som familieflyder? Der var MANGE for og imod, og dem har jeg altså listet op herunder. Det var der nemlig flere af Jer der efterspurgte at jeg gjorde.

Det er en noget blandet landhandel kan jeg afsløre. Mange synes, at det er den mest fantastiskesofa at sidde i, mens andre synes, at det er det værste “lort” de nogensinde har siddet i. Haha! Vurdér selv og husk at kigge på jeres egne behov. Det er trods alt dem der skal dækkes 😉

Nå, men her er et udpluk af det folk siger om sofaen.

FOR

 • Hos os må man godt hoppe lidt i den og vi er ikke så starte med krummer og fedtfingre – eller gylp, for den sagde skyld – fordi den kan vaskes og holde til en del. Vi synes det er skønt puderne kan flyttes rundt og at den er dyb, så kan man nemlig ligge i ske – store som små. Det er nok ikke en sofa for gamle “Moster Oda” fordi det ikke er sådan en man sidder ret op i, men ryggen i ryglænet og benene på jorden. Men vi elsker den!
 • Den er ideal til børnefamilier. Vi har en i vores ferielejlighed og vi elsker den.
 • Jeg har den! Også i “blå/grøn”. Og jeg er SÅ glad for den. Det er nemlig en rigtig flyder og man kan ligge og se film i den i timevis! Og så er den børne- og slikmunde venlig.
 • Vi har netop den model! Og eeeelsker den – man kan “sidde grimt”, sidde godt, putte i den med ungerne, tage en lur. vi har overhovedet ikke fortrudt vores køb!
 • Har præcis denne med flere moduler – den er genial. Rykker rundt på modulerne for at få en slags ny gammel sofa i ny og næ. Holder farven fint i vask (to børn) og man sidder overraskende godt i den selvom den ser lidt “tynd” ud i hynderne! 
 • Tvättbart överdrag är guld värt när man har småbarn. Promise! Jag gillar Söderhamn, den ser mysig ut och är bekväm att sitta i tycker jag.
 • Vi er SÅ glade for vores! Særligt efter 10 dage med skoldkopper. vi har dog købt to hjørnemoduler og et enkelt modul og sat sammen til en lang, så vores er gigantisk. så god og pæn til den yderst billige (!!!) pris.
 • Jeg har selv haft den og synes at den hurtigt kom til at se meget “slasket” ud. Men er ikke helt imod den. Hvis man bare “puffer” den op en gang i mellem, kan den nok godt være rigtig fin
 • God børnesofa absolut! Vi har den og elsker at betrækket kan vaskes, for med 2 børn er løbet kørt med at holde sofaen ren. Også god til en morfar.
 • Vi har den og vi eeeelsker den. Der er plads til alle, det er nemt at vaske betrækket og det er den perfekte familieflyder. Det bedste impulskøb vi har gjort i Ikea.
 • Jeg elsker vores Söderhamn – ægte flyder (som også er praktisk) og så kan man falde i søvn på den uden at ligge dårligt, som man ellers ofte gør på en sofa.
 • Vi har en helt magen til. Så nem med både baby og hund. Vasker den en gang om måneden cirka og det kan den sagtens tåle.
 • Vi har haft den i to år og er vældig glade for den. Men der er vist to slags betræk. Vi har den hvide og nogle af vores venner har den gråblå, og de synes vist at stoffet tiltrækker meget snavs/fnuller, men det gør vores altså ikke! Ved ikke helt hvilken type stof den grønne er.
 • Vi køber præcis den sofa og i den grønne til vores nye hus. Har en veninde som har købt den og hun siger den er fantastisk! Og præcis som du siger, er den genial til børnefamilien!
 • Vi har lige købt sofaen for en måned siden i samme farve, og den er altså bare så skøn! Super smuk og dejlig nem, da alt kan tages af og vaskes. Det eneste minus er, at ryg-puderne rykker sig hele tiden (hvis det giver mening). Et andet minus, som vi oplever med vores sofa, er, at man kan mærke stellet, hvis man sætter sig i midten af samlingen af de to siddehynder. Men dette er ikke et problem, hvis i skal have 3-personers sektionen. Dette er kun mellem hjørne-sektionen og 3-personers sektionen. En anden KÆMPE fordel er jo, at man kan udvide den. Hvis i efter lidt tid gerne vil have en større sofa, så kan man bare købe en sektion mere og sætte på og så kan betrækket jo også skiftes ud, hvis man ønsker ny farve. Jeg anbefaler den i hvert fald til jer.

IMOD

 • Vi har selv haft en Söderhamn sofa i 3 år, og jeg synes den er virkelig flot (når den er “redt”)! Og man sidder godt i den – det er virkelig en flyder.
 • MEN, det er VIRKELIG træls at skulle rette på puderne konstant. Den kommer hurtigt til at se rodet ud, hvis ikke puderne står som de gør på billedet… vi blev simpelthen for trætte af konstant at have en “rodet” sofa/skulle ryste og banke puder hele tiden for at holde den pæn… så vi endte med at skifte den ud.
 • Har haft den mindre og jeg synes bestemt ikke den er behalig hvis det er målet. Flot det er den og smart med betræk der kommer af. Vi rykkede over til kæmpe flyder fra Bolia og kan varmt anbefales – men de er store. Håber i finder det i søger.
 • Har haft den og sad aldrig super godt i den. Selvom den er fed!!
 • Altså jeg har den selv og det er en fin sofa men hvis man er til film-hygge og flere timerne sofaen så er komforten virkelig ringe..Min veninde har den og siger at den meget hurtigt tager form efter hvor man sidder…
 • Den egner sig ikke til at sidde pænt/høfligt teselskabsagtigt i, så fx dårlig til et venteværelse. Men perfekt til netop at flade ud i. Puderne er meget bløde og pga. dybden, kan man kun sidde godt ved at flade ud. God til at læse bøger, se Netflix i, sidde flere sammen op ad hinanden, som man tit gør med børn og den var uundværlig, da vi i perioder boede i den med henholdvis sprængt akillessene og graviditet (i døgnkvalmemånederne og de sidste ømme måneder). Vi har nydt godt af dybden til alt det ovenstående og har også tit sovet i den begge to, når vi har haft gæster (skiftes til at ligge på ryggen og på siden).
Processed with VSCO with a6 preset

Kommentarer

 1. Fuck, Mille…
  Fuck, fuck, sådan har jeg det også…
  Alene hjemme med 2 børn, mental ping pong, logistik, lort og corona show…
  Hvis drengene kunne komme i vugger på mandag, så kom drengene i vugger!
  Der er bare ikke faciliteter til det for tiden…
  Så glæd dig til på mandag!
  Det bliver wonderful for familien…
  Jeg snupper så lige 2 uger til…
  Så jeg græder også og er ved at blive psykopat af situationen…
  Jeg græder lige nu, fordi jeg tager mig tid til at føle i 2 sekunder…
  Så…
  Tak for ærlighed og virtuel kærlighed!

  1. Mille Emilie - 2. marts 2020

   Det er en skør tid vi lever i lige nu. Jeg håber I klarer den og kan få det til at fungere. Vi havde en MEGET glad og stolt børnehavepige i dag, hun var bare totalt klar.
   Man må godt græde, man må godt lige trække vejret alene bag døren i 2 min. Jeg har din ryg! Kæmpe knus retur

 2. Sille - 2. marts 2020

  Hvor er jeres smukke sofabord fra? 🙂

  1. Mille Emilie - 2. marts 2020

   Det er et vintage Romeo Rega 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret