8. marts 2017

En nem plante til hjemmet: "Bloggerplanten"


Uh, den famøse bloggerplante. Den er jo her, der og alle vegne. Den er ikke til at komme uden om. Men den dekorative plante har faktisk et rigtigt navn: Monstera Deliciosa. Monstera-hva-for-noget? Haha.. den går også under navnet Fingerfilodendron, men kendes nok bedst som “bloggerplanten”, efterhånden. Monstea-bla-bla og Fingerfilo-bla-bla er lidt svære at huske i daglig tale.
Det er en af de mest populære stueplanter med sine dekorativt hullede og fligede blade. Planten vokser hurtigt, men den er nem at holde nede ved at plukke nogle stilke af fra tid til anden, og stille vaser med vand. De holder gerne 2-3 måneder sådanne afplukkede blade/stilke, hvis man skifter vandet jævnligt.

Den smukke plante har i løbet af de seneste år fået en masse opmærksomhed fra både boligmagasiner, bloggere og indretningsarkitekter, som har brugt den i stor stil. Man skal derfor have gjort sig umage, hvis man har overset den retro plante i løbet af det sidste år. Det er jo ikke for sjov den også går under navnet “bloggerplanten”! 🙂 Se fx her hvordan blogger Emily Salomon har stylet sin KÆMPE monstera.
Planten placeres lyst, men ikke i direkte sol. Planten kan let overvandes, så det bedste er at lade den tørre ud mellem vandingerne. En gang om ugen i sommerperioden er fint.
Hos Greenify kan du købe denne plante i forskellige størrelser og få leveret direkte til døren (til private i Storkøbenhavn), ellers findes planten naturligvis hos diverse plantehandlere, Plantorama bl.a.


Jeg har selv to af disse planter. Faktisk startede de som én. Jeg købte nemlig kun én for nogle år tilbage, men den gik helt banjo og skød bare i vejret. Derfor delte jeg min plante op i to, som er disse to smukke grønne planter ovenfor. Jeg rykker ofte rundt på dem, så de får forskelligt lys, og ikke mindst for at skabe nyt liv i hjemmet, der hvor de står.
Photos by me 

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret