30. oktober 2016

En nem plante til hjemmet: Aloe Vera

Aloe Vera er efterhånden en gammel kending. Om ikke som plante, så fra diverse hudplejeprodukter. Aloe Vera anvendes i mange hudplejeprodukter, bl.a. aftersun – det har nemlig en kølende og lægelig virkning på huden. Samtidig har Aloe Vera en vigtig bonuseffekt: Den renser luften for flere skadelige stoffer, der findes i vores boliger. Og det er ikke bare noget jeg finder på. Det amerikanske rumforskningsinstituttet NASA har nemlig nøje undersøgt en bred vifte af planter for deres evner til at rense luften, herunder Aloe Vera.

Man kan derfor roligt have Aloe Vera hjemme i stuen eller soveværelset. Og ved du hvad? Så er den tilmed virkelig nem at holde. Yay! Nem at passe og kræver ikke ret meget vand. Faktisk må den meget gerne tørre ud mellem vandingerne. Den ideelle plante til dem som glemmer at vande.

Læs også: Dyrk dit eget avocadotræ

Aloe Vera er en spændende og dekorativ plante til boligen. Vi har vores stående i soveværelset, da den efter sigende skulle være god til at producere sund og renset ilt dér, hvor den stilfærdigt står og ånder. Aloe Vera er en tropiske sukkulent. Den trives derfor som regel fint i den til tider varme luft i soveværelset – samtidig med, at den renser luften. Planten er også en perfekt tilføjelse til badeværelset, da belysning og fugtighed gør det til et ideelt miljø for at holde aloe-planter i live og godt med minimal vedligeholdelse.

Du kan købe Aloe Vera planter flere steder, bl.a. i havecentre og byggemarkeder. Selv fandt jeg min i IKEA til 30 kroner, og man kan også finde dem på den blå avis. Planten kan nemlig avles, ligesom kaktusser. Derfor er der mange der sælger dem videre. Smart ik?

*Læs mere om NASA’s rapport her.

Kommentarer

  1. Jeg er vild med aloe vera planter, specielt fordi den ikke bare er smuk men også renser luften 🙂
    Mvh. Michelle-Marie

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret