Kategori -
19. marts 2015

Dråben af Arne Jacobsen

the-drop-chair
Jeg var simpelthen en heldig kartoffel for nogle måneder siden. Jeg vandt nemlig en ret fed konkurrence via et samarbejde mellem Fritz Hansen og magasinet RUM. Aldrig i mit liv har jeg vundet noget før, end ikke mandlen til jul, nogensinde. (ihvertfald ikke på ærlig vis – min mor har nemlig altid snydt ved at komme mandler i alles skåle, haha.. No losers!) Nå, men Fritz Hansen havde hele 6 smukke dråbe stole på højkant. Det eneste det krævede var et instagram billede, hvor man skulle forestille sig at de kunne stå og se fine ud. Jeg tog et billede af vores spisebord og skrev noget a la “her ville dråberne passe smukt ind” – og så vandt jeg, sgu! Det kom altså ret meget bag på mig. Ikke nok med at jeg vandt 6 nye stole, så vandt jeg også en boligreportage i magasinet RUM i deres januar issue (som udkom i december – skørt!)

Tilbage til de smukke stole… Jeg funderede lidt frem og tilbage over de 6 skalstole i fællesskab med Lasse. De er jo så smukke, men da vi i forvejen allerede har spisebordsstole, synes vi ærligt at det var lidt voldsomt med 6 mere. Istedet for bare at taget imod de 6 stole i plast (og sikkert bare ende med at sælge dem eller lade dem stå på lager), fik jeg lov til at bytte de 6 stole til én enkelt dråbe stol i læder. Det var nemlig svarende til prisen på de seks. Yes, du hørte rigtigt! 6 stole svarer til 1 enkelt stol prismæssigt – i læder vel at mærke. Det er jo helt vanvittigt. MEN det er jo en klassiker, og ting i læder er bare dyrt. Nu er stolen her, og seriøst.. den er så vanvittigt smuk og virkelig komfortabel at sidde i. Den er i forhold til skalstolene nemlig polstret. Jeg sidder i den konstant! Jeg valgte den i mørkebrun sense læder i farven ‘Chokolade’ (og med ben i krom), således at den matcher vores spisebordsstole i mørkt træ og resten af vores rå indretning, og det må man i den grad sige at den gør! (well, det synes vi ihvertfald) Jeg glæder mig så meget til at stolen får en masse patina med tiden (“det bliver mahogni med tiden!” haha) og den bliver jo netop kun smukkere med årene jo mere patina den får!

Er du også helt vild med de smukke dråber, så kan du erhverve dig en/eller flere med plastskal lige her – men kan du bedre lide stolen i læder, som jeg, så kan du finde de forskellige fuldpolstrede udgaver i læder og stof lige her.

Dem af jer der ikke kender Dråben, kan lige få et bette oprids her: “Dråben™ blev designet af Arne Jacobsen i 1958 som en del af hans legendariske mesterværk, SAS Royal Hotel i København. Dråben blev produceret eksklusivt til hotellet sammen med Svanen™ og Ægget™ og kun i et meget begrænset antal. Efter mere end 50 års vinterhi er stolen nu relanceret. Dråben er en lille stol med stor personlighed og den er lige så frisk og sprudlende som nyt design samtidigt med at den bærer på en sjælden historie. Stolens design viser en flot kombination af imødekommenhed og bevægelsesfrihed og giver en overraskende behagelig siddekomfort.” (tekst fra Fritz Hansen)

Er den ikke bare smuk?

IMG_5248IMG_5261IMG_5259IMG_5257IMG_5250IMG_5252IMG_5263IMG_5264

Kommentarer

 1. anne L S - 19. marts 2015

  Jeg drømte om den i læder i foråret, da det blev offentliggjort at dråben ville blive relanceret… Jeg må ikke have lavet andet end at tale om den – DRØMMESTOLEN- for da vi flyttede ind i vores nye hjem i december, havde min mand købt den i cognac farvet læder til mig i indflyttergave. Jeg elsker den mere og mere for hver dag der går – materiel kærlighed på højt plan ☺️ Du kommer helt sikkert også til at elske den

  1. WOW!!! Sikke en flot gave.. hvor er han bare en sød mand! 🙂
   Haha.. ja, den ægte materialist går lidt amok her, men seriøst, look at it.. Den er så smuk! Jeg er helt dårlig med læderudgaven! Jeg stod faktisk mellem cognac og den mørkebrune ‘chokolade’.. Jeg synes den er SÅ smuk i cognac, og med patina bliver den jo ABSURD smuk! Men den mørkebrune passede bare lidt bedre sammen med vores andre stole vi i forvejen har – hvilket endte med at blive udfaldet for vores valg. Jeg elsker den allerede ♡

 2. Mette Flensborg - 19. marts 2015

  Hej. Hvor er dit fake oliventræ fra? Hilsen Mette

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret