Kategori -
22. maj 2016

DIY: Window wall

Photo: Jonas Lundberg

Lasse og jeg er endelig blevet færdige med vores industrivindue i stuen. Faktisk har det stået færdigt noget tid, men nu var det altså på tide at vise Jer vores seneste DIY-projekt. 

Vi har længe været hooked på at få et råt New Yorker inspireret industri vindue ind i vores hjem. Vi gik længe og tænkte HVOR vi dog kunne placere sådan et henne. Men pludselig slog det os! Den åndssvage gennemgang vi havde mellem entré og stue var jo oplagt til formålet. Den tog mere plads end hvad godt var, og ved at lukke den med en halvvæg og et råt vindue, ville vi pludselig få meget mere funktionel plads i både entré og stue. En win-win, som man siger! 

Vi var ude og kigge hos Genbyg, talt med tre forskellige smede og støvsuget dba.dk tynd for industrielle vinduespartier. Det ville dog hurtigt blive en reeet dyr fornøjelse oppe omkring de 8.000-10.000 kr. og det var altså bare for vinduet. Dertil ville byggematerialer til halvvæggen komme oveni. Av min arm! Projektet blev sat lidt på hold. Øv! MEN en dag, da vi var nede på Lasses fabrik (han driver virksomheden Greenow, hvor de producerer spirer i alle afskygninger) rodede vi rundt ude i nogle af de gamle lagerrum og lofter efter nogle (andre) sager, faldt vi tilfældigt over et gammelt industrivindue som havde siddet i fabriksbygningen. Det var næsten for godt til at være sandt. Vi målte det op, og da vi kom hjem kunne vi konstatere, at det f**** passede som fod i hose. Hvor heldig har man lige lov at være? Ikke nok med det, fik vi jo en skøn historie med til vinduet, hvilket for os altid er et plus. Så her har vi det så, vores nye fine New Yorker-inspirerede industrivindue. Er det ikke blevet godt???

Vi har gjort følgende:
– renset vinduesrammen
– slebet det let
– bygget en halvvæg, spartlet den, givet den filt og derefter malet den
– vinduet blev sat i med fuge (lim) og skruer
– 12 nye glas blev sat i med gennemsigtigt fuge (lim)
– Færdig!

Vi er simpelthen SÅ glade for resultatet. Stuen og ikke mindst entréen er blevet to helt nye rum. Vinduet spiller så godt sammen med resten af vores stil med murstensvægge, metalmøbler, træ og beton. We love it! Og det endte jo heldigvis med at være en noget billigere løsning end først antaget. Juhu!

Er det ikke blevet godt???

I kan se lidt af processen i billeform her nedenfor. Det er lidt svært som sådan et beskrive hele processen, for det vil med garanti være forskelligt fra hjem til hjem, hvordan sådan et vindue lige passer. 


Our latest DIY project is this industrial window wall between our entrance and living room. We are finally done. Isn’t cool? The window is an old window from my boyfriends factory. We fixed it, build up a fake wall and put in the window. We had to order twelve new glasses, when the old ones where not working. Follow the step-by-step guide below to see the process.
What do you think of the result?

From the hallwaydiy-10

Kommentarer

 1. Det er da blevet så fedt! Drømmer også om at få industrivinduer herhjemme, da vores stue og køkken er ét stort rum, og kunne godt tænke mig at inddele det med netop industrivinduer. Men ja, der er lige et bryllup der først skal afholdes og andre projekter herhjemme som har 1. prioritet. Suk!

  1. Tak! Vi er også blevet rigtig glade for det. Det lyder fedt ellers. Men ja, man må tage projekterne når der er tid 🙂 Bryllup lyder nu heller ikke skidt. Tillykke med det og pøj pøj!

 2. For pokker hvor ser det godt ud! Jeg tillader mig at kopierer jeres URL og sende til min kæreste med ideen om at lave noget, som ligner til forveksling. Stort tillykke med det!

  1. Tusind tak 🙂 Vi er også rigtig glade for resultatet. Du er velkommen til at dele. Det kunne være fedt hvis I også fik det, det giver altså bare lige lidt ekstra til et rum. Pøj pøj!

 3. Er det muligt man kan få er billede af jeres billede-væg? Og hvor er den sorte lampe fra?

  1. Der ligger billeder på min instagram @sonoma_seven – lampen er fra Handvärk (designet af Laura Bilde)

 4. Ann Kirstine - 22. maj 2016

  Hvor har du købt den fede Las Vegas plakat? 🙂

 5. Andreas - 22. maj 2016

  Hold da op, hvor ser det godt ud!
  Min kæreste og jeg er gået i gang med næsten helt samme projekt. Både mht. jeres window wall og din tidligere post med en murstensvæg. Vi prøver nok at kombinere det, så vinduet kommer i murstensvæggen, på et sted hvor der allerede tidligere har siddet en dør, og der derfor ikke er mursten.
  Vi er dog i tvivl om præcist hvilken størrelse vindue der er plads i “hullet” i væggen. Hvordan fandt I ud af præcist hvor stort vinduet kunne være? Hvordan regner man det ud i forhold til størrelsen på hullet, som vi jo kender og evt. kan justere en smule, så det passer til et vindue 🙂

  1. Wauw, det lyder virkelig sejt med et vindue i murstensvæggen. Det håber jeg lykkedes for jer 🙂
   Jamen, der hvor vores vindue sidder var der ligesom en “mellemgang”, hvor der bare var hul. Så vi søgte efter et vindue der passede i de mål. Vi fandt tilfældigt et gammelt vindue der stortset havde samme mål som hullet. Der hvor der manglede lidt, smed vi en liste i. Tag evt. forbi Genbyg, de har rigtig mange vinduer.

 6. Dilan - 22. maj 2016

  Hej Mille
  Hvor køber man de der vinduesskillevæg?

  1. Vi fandt vinduet på min mands fabrik, men du kan finde lignende på dba og hos Genbyg!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret