Kategori -
1. december 2014

DIY: En fin og hjemmelavet snow globe

Forleden faldt jeg over den her helt vildt fine “snow globe” i syltetøjsglas hos The Sweet Occasion, så al credit går selvfølgelig dertil. Det er jo ikke ligefrem ikke rocket science I know, men den er da alt for sød, er den ikke?

Jeg synes ihverfald den var værd at dele, både fordi den er så enkel og yndig, men også fordi den er smadder let at lave selv og så er den da om noget egnet til et hyggeligt december projekt.

Nåh, men jeg har altså tyvstjålet idéen her fra The Sweet Occasion, men det gør den jo ikke mindre fin, og så får i den også lige på dansk, serveret på et sølvfad. Selv tak 🙂

Det skal du bruge

 • Et rent glas med låg (fx et syltetøjsglas, rødkålsglas el.lign.)
 • Demineraliseret vand – indeholder ikke kalk, salte eller andre urenheder.
 • Glycerin – findes på de fleste apoteker, hos matas og hos CC Hobby
 • Fiber glitter – kan købes her
 • En vandfast lim – “epoxy lim” (fx den her)
 • Sand papir
 • Plast/keramik dyr, træer og/eller figurer (kan undlades, men kan købes i diverse legetøjsbutikker & forskellige hobby butikker)
 1. Første step på vejen til den fine snow globe er at anskaffe et glas med låg. Fx et syltetøjsglas. Sørg for det er rent og tørt inden du går igang. Brug nu sandpapiret til at slibe bagsiden af låget så den bliver ru.
 2. Herefter limer du dit lille træ fast med epoxy limen. Husk at anvende epoxy limen efter vejledning.
 3. Lad limen tørre helt og fyld så glasset med det demineraliserede vand.
 4. Næste skridt i processen er det fine glitter. Men inden da skal du ligedryppe med en dråbe glycerin. Glycerinen hjælper glitteret med at få den her ‘sne-effekt’ i vandet, derfor er dette trin vigtigt.
 5. Tilsæt herefter glitteret i glasset. Tilsæt meget eller lidt, altafhængig af hvor ‘snefuldt’ du ønsker det. For det bedste resultat skal du bruge ‘fiber glitter’ som er det hersens lidt aflange glitter.
 6. Du kan nu skrue låget på plads, og du har nu din færdige “snow globe”! Vil du lige toppe den kan du male låget hvidt eller en anden farve.
 7. Ryst og se hvor fint sneen daler. Det er da helt nostalgisk hva? Jeg er ellevild med den. Placér den som vist på en afskåret træstub eller fx en flise skiffer eller en plade marmor.

Er du lidt mere julet kan du fx inddrage den som led i din jule- og adventsdekoration.

 Er det ikke bare en fin DIY? Jeg er tosset med den.

Kommentarer

 1. Det var dog det sødeste og fineste DIY-projekt jeg længe har set – og et projekt jeg vitterligt godt kunne finde på at kaste mig ud i. Bedårende!
  Sådan en snekugle er magisk og fortryllende – den har én eller anden tendens til at bidrage med glæde, fantasi, drømme og håb. Jeg er vild med den.

  1. JA! Den er fantastisk.. Så fantastisk at jeg MÅTTE dele den. Jeg skal helt sikkert også kaste mig ud i sådan et projekt. Det er jo fantastisk nemt og fint. Min niece vil elske det! Hehe..
   Jeg har også en ting med “snow globes” de er så magiske, som du skriver. Så fint! Jeg kan også drømme mig helt væk når jeg kigger i sådan en. Jeg gav engang min søster en HELT hvid snekugle, den var så smuk. Den stirrer jeg også altid ind i når jeg er derhjemme. Hun har den stående året rundt fordi den er så enkel og minimalistisk, fordi ALT er hvidt. Har siden ledt efter en magen til, til mig selv. Haha! Men nu har jeg jo så muligheden for at lave en selv 🙂

 2. Det er så fint at jeg bliver nødt til at gemme indlægget til næste år!! 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret