Kategori -
20. september 2015

DIY: Liberty hangers

Mange bruger de velkendte renseribøjler i klædeskabet, fordi de fylder meget lidt og er billige. Jeg bruger dem også. Jeg synes dog de kan være en anelse kedelige faktisk, men de er jo smarte pga. deres lille størrelse. Jeg har tidligere arbejdet i butik Etoile på Østerbro, hvor der hang de fineste fine bøjler med liberty stof omkring. Jeg har derfor ladet mig inspirere derfra. Så for at spice mine bøjler lidt op, har jeg viklet fint og farverigt liberty stof om dem. Det tager lidt tid, men resultatet bliver så fint. Jeg har købt mit stof via Etsy, men man kan finde det flere steder. (stofbutikker, ebay, citystoffer mm.) Riv det i lange lige stykker og begynd at vikle det rundt. Jeg har mixet forskellige farver og mønstre, det synes jeg nemlig er finest. Men man kan også bare gå med én type stof, så det bliver ensartet.Uanset hvad, synes jeg det er hammer pænt. Tøjet holdes også bedre fast, fordi det hænger på stof og ikke en glat bøjle. Hvad synes I – er det ikke blevet fint?

ENGLISH RECAP: Many of us use the familiar dry cleaning hangers in the closet. So do I. But I think they can be a little boring. Therefore, I wrapped colorful liberty fabric on them. It takes some time, but the result is really cool. I found my liberty fabric through Etsy, but you can find it in many places. Mix the different colors and patterns to create a little life in your wardrobe.

Som sædvanlig har jeg foreviget processen til jer. Spørg endelig hvis der er noget I er i tvivl om.
As usual I snapped a lot of photos from the process for you. Feel free to ask if there is something you do not understand.


Som I kan se er det ret ligetil. Man skal væbne sig med tålmodighed, for det tager altså lidt tid at vikle stoffet rundt om. Men det er et ret hyggeligt projekt. Jeg starter med at sætte stoffet “fast” i toppen der hvor selve bøjlen har sin krog, og så går jeg ellers bare igang. Får man strammet stoffet for meget, kan man altid løsne det lidt, så det giver sig lidt i den anden ende. Så kan man trække forsigtigt, så det giver sig lidt. Jeg har vel brugt ca. en halv meters penge +/-

As you can see, it is quite easy. The only thing you will be needing is patience, because it takes a little time to make this diy. But it’s a pretty nice project. I start by putting the fabric in place at the top where the hanger has its hook, and then I  just starts wrapping it around the hanger. If it gets to tightened, you can always loosen it slightly so that it provides a little more in the other end.

Når du når slutningen, er det en god idé at vikle den rundt nogle gange, og på en måde “låse” begyndelsen, så er du sikker på den ikke går op. Jeg binder knuder til jeg ikke kan mere. Et viola! 1 stk. ny bøjle nu med liberty stof.

When you reach the end, it is a good idea to wrap it around a few times, and somehow lock the beginning-strap with the end-strap. I tie knots until I can not anymore. Et viola! 1 piece of cute drycleaning hanger with liberty fabric.

Kommentarer

 1. Josephine - 20. september 2015

  Ej hvor er det fint! Jeg kan se man gennem den etsy forhandler du har linket kan købe 20 forskellige slags, men jeg er lidt i tvivl om stykkerne vil være for små? Hvor lange vil du skyde på dine strimler var 😀

  1. Ja det er nemlig rigtig fint. Hmm… Det ved jeg faktisk ikke.. Jeg tog sen lidt på gefühl, men de har nok været en 40-50 cm eller sådan noget. Jeg søgte bare på “liberty fabric” på etsy..

 2. Maria - 20. september 2015

  Går ud fra du er blevet inspireret af Butik Etoile på Østerbro her? 😉 De er så smarte og fine jo!

 3. Sarah - 20. september 2015

  De er så fine – klart et projekt jeg skal give mig i kast med til mine stofrester 🙂 Lige et andet off topic spørgsmål, hvor er din fine knagerække fra?

  1. Ja, man kan jo bruge hvilket som helst stof 🙂
   Knagerækken er et “arvestykke” fra min kære mormor.

 4. Det var dog en mægtig idé:) Har altid hadet renseribøjler, men med dit diy-projekt er jeg blevet omvendt. Nu hader jeg træbøjler fra Ikea 🙁

  1. Haha.. jeg er heller ikke fan af renseribøjler som man kender dem. Med lidt stof liver de lidt mere op, og tøjet hænger meget bedre, skulle jeg da lige hilse at sige 🙂
   God aften!

 5. Michelle - 20. september 2015

  Jeg absolut elsker denne og ALLE dine DIY-projekter! Tusind tak 😀

  1. Ihhh hvor dejligt at høre 🙂 Tak for ros!!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret