Kategori -
17. november 2015

DIY: Forny dit gamle skab med kalkmaling

{SPONSORED}

For 2 år siden fik jeg byttet mig til et smukt gammelt karlekammerskab, af kvinden der købte vores gamle lejlighed. Hun fik et af vores skabe som stod i lejligheden, og istedet fik vi altså et karlekammerskab. Win-win som man siger. Det var meningen at jeg ville fikse det, slibe det og male det i en ny farve, men pludselig var der to år. I kender det, tiden går. Men nu har jeg altså endelig fået ordnet det. I samarbejde med den lækre webshop Cahetu, har jeg fået lov til at teste den nye seje maling, kaldet kalklitir. De søde piger har altså sponsoreret malingen til mit lille projekt her. 

I har garanteret hørt om kalklitir før? Hvis ikke, vil jeg lige give en lille introduktion: Kalklitir stammer fra Island og er en blanding af kalk, pigmenter og vand. Kalklitir er et naturprodukt og måske endda, en af de mest miljøvenlige af slagsen. Kalklitir kalkmaling giver et råt og lækkert look med en mat finish. Man kan bruge malingen både indenfor, udenfor og på møbler. Man kan endda male ovenpå beton, tapet, malede vægge og træ (dog ikke ovenpå vandafvisende flader) Malingen fås i et væld af farver, og det er faktisk det eneste man skal ‘bekymre’ sig om, nemlig at vælge farven.

Jeg valgte farven ‘Aqua‘. Den har sådan en smuk lys turkis-mint nuance. Vi valgte desuden at tage de to brædder i døren ud, og skiftede dem ud med to spejle. Det giver et helt andet look, og giver mere lys i lejligheden nu, da lyset falder så fint ind og spejler sig. Jeg er så glad for resultatet.

Hvad synes I om resultatet?

…som vanligt, har jeg taget en masse billeder som viser processen, så I kan følge med hele vejen. Spørg endelig, hvis I har nogle spørgsmål.

 In cooperation with the danish webshop Cahetu, I have had the opportunity to test the chalk paint ‘kalklitir’. The sweet Cahetu-girls have sponsored the paint for my little project.

You have propably heard about kalklitir before? If not, I will introduce you: Kalklitir comes from Iceland and is a mixture of chalk, pigments and water. Kalklitir is a natural product and perhaps one of the most environment-friendly ones. Kalklitir chalk paint gives a raw and beautiful look with a matte finish. You can use the paint both inside, outside and on furniture. You can even paint on top of concrete, wallpaper, painted walls and wood. The paint is available in a variety of colors, and it is actually the only thing you have to ‘worry’ about – which choose color to chose.

I chose the color ‘Aqua‘. It has a beautiful bright turquoise-mint nuance. We also decided to take out the two boards in the door, and put in mirrors. It gives a completely different look, and adds light to the apartment, when the light reflects. I am so happy with the result.

What do you think of the result? 

Malingen kommer i pulverform, som skal blandes med vand. Konsistensen er lidt underlig, men det er ret nemt at have med at gøre. Alle kan være med.

De første lag ser virkelig underligt ud. Det er som om det ikke rigtig sætter sig fast. Vi endte med at give skabet tre lag før vi var tilfredse. Men man kan nøjes med to lag.
Jo mere malingen tørrer, des mere mærkeligt ser det ud. Lige når man maler, er malingen meget mørk i farven. Først troede jeg det var en forkert farve jeg havde fået, men lige så snart den har tørret nogle timer, bliver farven mere jævn.

Døren valgte vi også at gøre lidt ekstra ved. De to brædder der sad i døren skar Lasse ud, og vi bestilte to spejle istedet som vi satte i. Det har givet skabet et helt andet look.

Lasse gav spejlene en slibning i kanten hele vejen rundt, for at de bedre kunne binde sig til multifuge (som virker som montagelim)
Lasse kom multifuge både under og ovenpå spejlene, og derefter lod vi det tørre et døgns tid, for at sikre os de sad godt fast.
Til døren og til skuffen købte jeg to messingknopper hos Notre Dame. Der var ingen knopper før, men synes det var rart der ligesom var et greb når døren skulle åbnes.
Det ene hjørne havde det ikke for godt. Lasse fik heldigvis fikset det, ved at skære et lille stykke træ ud og sømmede det fast. Derefter fik det en slibning som resten af skabet og derefter tre lag maling ovenpå.

ET VIOLA!! Således endte skabet altså med at se ud. Vi er SÅ tilfredse med farven! 

{ THE RESULT }

Kommentarer

  1. Jeg bliver simpelthen så inspireret af sådan en istandsættelsesproces, som du viser her. Jeg får lyst til at smøge ærmerne op og gå i krig med ét eller andet renoveringsprojekt. Tusinde tak for rigtig god inspiration (: Dit skab er blevet fantastisk – sikke en forvandling, og sikke et bytte (:

    1. Mange tak, hvor er du sød! Er også blevet rigtig glad for det færdige resultat 🙂 Jaaa, igang med dig! De fleste projekter tager altid lidt tid, men det er som om at man bliver lidt ekstra glad for det.

  2. Mia - 17. november 2015

    Så fint – det er virkelig et andet skab 🙂

  3. Pernille - 17. november 2015

    Hvor er det fedt at se dine istandsættelsesprocesser! Håber at se flere af dem, og vil bestemt følge med 🙂

    1. Tusind tak Pernille. Det kommer flere med tiden 🙂 Dejligt du følger med!

  4. Anja - 17. november 2015

    Har du malet med en primer først eller brugt kalklitir direkte på skabet?

    1. Næ, vi har slebet skabet og så malet det 🙂

  5. Amalie - 17. november 2015

    Det er virkelig blevet et flot skab! Jeg pønser selv på at gå i gang med et lignende projekt, da jeg ikke kan finde et skab, der er lige i skabet (hæhæ). Hvor lang tid tog det, og hvor meget håndværkersnilde, vil du mene, at det kræver?

    1. Tak! Haha – god humor 😉
      Hmm.. vi brugte vidst to weekender på det, cirka. Altså, det kræver egentlig bare at man kan slibe og male til lige netop dette projekt. Og så vil jeg råde dig til at have nogle stærke mænd til at bære skabet 🙂

  6. Emma Rudbeck - 17. november 2015

    Wauw, hvor er det lækkert. Jeg har et lignende skab stående. Det er dog afsyret. Tror du, at jeg bare kan slibe og male? 🙂

    1. Ja sagtens 🙂 Giv den omgang grunder inden, så er det nemmere at male på. Jeg vil dog ikke anbefale kalklitir, da det efter 6 mdr er skallet totalt af. Øv! Så ville bruge en almindelig maling eller kalkmaling fra Jotun Lady!

  7. Senia - 17. november 2015

    Hejsa – jeg har også et karlekammerskab som jeg gerne vil sætte glas i, dvs ca det samme som I gjorde med spejlet. Efter at I havde skåret pladen ud, der hvor spejlet skulle sidde, var det så ikke nødvendigt at montere en liste eller lign? Eller hvad monterede I spejlet på?
    Tak for hjælpen.
    Vh
    Senia

    1. Hej Senia,
      Nej vi har ikke brugt lister eller noget. Vi satte spejlet fast på bagsiden, spejlet var jo lige større end selve “hullet”, så det limede vi faktisk bare fast og så fugede vi rundt langs spejlet på den anden side, hvis det giver mening?

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret