Kategori -
5. december 2018
Annonce for Vissevasse

Det’ sørme – det’ sandt – december

Det’ sørme – det’ sandt – december

Endelig er det den tid på året, hvor det er helt legalt at hygge igennem. Hvis man har fulgt med på mine kanaler ved man jeg har julehygget i noget tid nu. 24 dage er jo slet ikke nok for mig. Ha! Jeg har pyntet op, skrålet med på julemusik, lavet jule-DIY’s, pakket gaver ind, spist julekager og juleskum og hvad man nu ellers laver her i juletiden. Må altså også nå et smut i juletivoli, det er helt sikkert.

Julen er for mig også lig med traditioner. Jeg husker især på min mormor i denne tid, hun elskede også julen. Familien blev samlet, vi skrev julekort, bagte julekonfekt og hyggede til den helt store guldmedalje. Jeg husker fra da jeg var barn, hvordan vi hele familien var samlet til jul og hygge i min mormor og morfars store hus. Adventskransen hang mellem spisestue og stue, med levende lys i en krans. Det var bare så fint. Et dejligt minde at have fra dem. Min mormor holdt også meget af kort, og hende skrev jeg altid kort til. Uanset anledning!

Jeg juler lidt ekstra igennem i år. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg er virkelig en julegris i år. Om det er fordi det er vores sidste jul i lejligheden ved jeg ikke, men der er noget ekstra julet over mig i denne tid. Ha! Jeg tror måske også det har noget at gøre med, at Frida selvfølgelig er blevet ældre og forstår julekonceptet lidt bedre. Det er fedt at opleve og se glæden i hendes øjne. Jeg kan også godt mærke et behov der bliver større og større for at skabe egne traditioner, være hjemme, pynte op på vores måde og skabe den jul vi gerne vil. Det hele forstærkes af, at tænke på at vi skal holde vores første jul næste år. Jeg forbereder.

Glædelig jul med ViSSEVASSE

Jeg har også julet ekstra igennem med nogle af ViSSEVASSE’s mange fine sager. ViSSEVASSE kender du garanteret for deres fine Langebro-plakat? ViSSEVASSE er et københavnsk design- og papirstudie med en stor kærlighed til grafiske produkter. Produkter, man kan bladre i, se på, føle på og skrive på. Bag brandet står Dorthe Mathiesen og Karsten Noel Poulsen, der de seneste 20 år har arbejdet i krydsfeltet mellem grafisk design, mode og scenografi.

Det hele startede med plakater i 2013 og derfra har det taget fart. Nu har de udvidet sortimentet med en masse andre fine ting, her i blandt en masse julesager, men ellers er hele deres sortiment virkelig fint og du kan finde alt fra kortplakaternotesbøger, spilgavepapir (som i øvrigt er lavet er af 100% plastik uden kemiske bindemidler), julesange og en masse andet – altsammen med udgangspunkt i papir.

Under misteltenen

I år har vi ingen mistelten i fysisk form, men til gengæld har vi denne fine plakat af en mistelten hængende på vores billedvæg. Jeg synes den er herre cute og giver boligen et fint juletouch.

Misteltenen siges at have magiske kræfter og blandt andet at holde onde ånder væk. I dag forbindes misteltenen mest med kærlighed og kys til den du har kær. Man kan også hænge den et sted, hvor du let og “tilfældigt” kan stille dig under den og få et møs af din udkårne. Sødt ik?

Find den her.


Julens sange

De fleste familier synger til jul. Nogle synger mens de går rundt om juletræet, nogle sidder ned med kaffen og julekagerne og andre løber rundt i hele huset, gennem alle værelser, op og ned. På min side af familien har vi de seneste år siddet ned (fordi mormor og morfar har været dårligt gående, og fordi det virker fjollet at være 2-3 mand om et juletræ. Ha!), hos min svigerfamilie har vi til gengæld løbet hele huset tyndt. Hver ting kan noget, så jeg holder naturligvis af begge måder. Men én ting er fælles; vi synger højt, og vi synger meget!

Vi har altid haft mange forskellige sanghæfter, dem der lige har været hist og her. Nogle er revet itu, nogle er der spildt kaffe på og andre er bare udskrifter fra nettet. I år fejrer vi jul hos min søster, men næste år skal vi holde jul, og så vil jeg glæde mig til at finde denne skønne cigarkasse med 15 sanghæfter frem, så hele familien kan synge med på de mange julesange. Nogle af sangene i hæfterne er i fuld længde, andre er kortet lidt ned. Så kan alle være med, store som små.

Find de fine julehæfter og den skønne cigarkasse her.


Nostalgiske kort og gamle traditioner

Jeg er helt dårlig med de her fine kort med gamle motiver. Jeg synes de er SÅ nuttede og så minder de mig om min mormor, gamle dage og nostalgi! Især den med grisen, papirsstjernen og trommen er jeg særligt glad for. Det er sådan noget min mormor ville have sat pris på. Fine kort. Åh, hende savner jeg! Det er en ting man virkelig burde dyrke noget mere; skrive kærlige hilsener i kort og sende.

Min elskede mormor er her desværre ikke mere, så til gengæld vil jeg glæde min egen kære mor med fine kort til julepakkerne, værtindegaven eller hvad jeg nu lige finder på. Min søster er også sådan en der godt kan lide pæne kort.

Det gør altså lige det ekstra for mig, at man har gjort sig lidt umage med kortvalget, synes jeg. Især hvis man ved modtageren er glad for den slags. Jeg er selv sådan en kort-glad type, og jeg synes det er så fint at der er tænkt lidt over det. At man har udvalgt sig og brugt tid på det bestemte kort med et helt rigtige motiv, som man synes passer til modtageren.

Find det store udvalg af kort hos Vissevasse her. 

Offlinetid med det fineste puslespil

Min kære fader har lige siden jeg kan huske været stor fan af puslespil. Han har ofte pakket puslespillene frem fra skabene og gået i gang med at lægge de mange brikker. Øj, hvor har vi lagt mange puslespil gennem årerne. Min søster og jeg har troligt hjulpet ham, og det har sommetider varet flere uger. En virkelig hyggelig måde at tilbringe tid sammen på, hvor man sludrer og gør noget sammen – andet end bare at stene foran tv’et.

Det er noget af det hyggeligste jeg kan komme i tanke om. At lægge puslespil sammen. En ting an burde dyrke meget mere. ViSSEVASSE mindede mig om hyggen omkring puselspil med dette fine julepuslespil. Et puslespil jeg selvfølgelig allerede er gået i gang med at lægge. Ha! Kan ikke lade være. Det er helt utroligt fint i både farver og motiv og så har puslespillet en rigtig god størrelse. Der er 1000 brikker, så der er til mange timers offlinetid i decembermåned. Jeg er vild med det!

Puslespillet er den perfekte gave til enten julegaven eller som mandelgave, og du kan finde puslespillet lige her. 

foto + styling: Mille Emilie

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret