Kategori -
18. maj 2016

Den perfekte FAR app

Lasse har hentet den sejeste FAR app til sin telefon, som meget sigende hedder “FAR”. Han bruger den flittigt, og den har gjort det ret hyggeligt for ham her i vente-perioden, hvor han ligesom bare står på sidelinjen. Appen udkom den 6. marts i år, så den er forholdsvis ny, men ikke desto mindre vil jeg lige give den et kæmpe shoutout til alle jer kommende fædre, for den er virkelig god. 

FAR appen er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning i samarbejde med Danske Fysioterapeuter og skrevet af de über cool far-bloggere fra DaddyO.dk, Kasper Susaa og Laus Risby, der savnede en app for småbørnsfædre.


App’en indeholder alt, hvad du har brug for at vide som kommende og nybagt far. Fx kan du se, hvordan du laver squats med din lille baby på armen og måle, hvor langt du har gået med barnevogne.  Undervejs som du nærmer dig dét at blive far, kan man få en masse forskellige badges, hvilket enhver mand sikkert vil elske at få. Den ultimative badge man kan få er når man endeligt kan trykke på “JEG ER BLEVET FAR!”-knappen.

Men der er også andre badges, som fx “første trilletur”, “kortturstriller”, “halv farathon” og den sjoveste “FARathon. Det er når du – logisk nok – har gået et marathon med din baby. Haha.. det er altså ret sjovt!

Med til app’en følger også:

 • Leksikon om graviditet, fødsel og barnet udvikling de første tre år.
 • Råd og viden om bl.a. håndtering af konflikter, bleskift og sproglig udvikling.
 • Træningsøvelser til baby og far, som motorisk stimulerer baby og giver far sved på panden.
 • Huskeliste så du får pakket de rigtigt til fødslen, turene med baby og til rejser.
 • Tril med baby og mål hvor langt du er gået med barnevognen, og optjen badges.
 • Find nærmeste baby-venlige cafe, puslested og legeplads.

Det er også i FAR appen, du kan finde en guide til baby-venlige cafeer og legepladser. Måle hvor langt du har gået med barnevognen , så du kan prale over for vennerne. Og få gode råd til, hvordan du håndterer konflikter og stimulerer barnets sproglige – og motoriske udvikling.

Selv om det forventes, at far engagerer sig og tager sin del af opgaverne, findes der meget lidt information målrettet fædre. Derfor har de seje drenge fra DaddyO.dk skrevet om graviditet og forældreskab specielt til fædre, og har krydret appen med en række funktionaliteter, der gør det lidt sjovere at være sammen med baby. Det hele er skrevet i en herlig omklædningsrumsjargon! Herhjemme er den virkelig et hit, så tænkte jeg ville give tippet videre til alle jer kommende (førstegangs)fædre derude, som føler sig lidt på bar bund i alt det hersens graviditets-hejs. 

Du skal hive 25 kr. op af lommen, for at hive denne digitale FAR-bibel ned på mobilen.
Pøj pøj!

photos: Sonoma Seven

Kommentarer

 1. Maria - 18. maj 2016

  Tal for endnu et tip! FAR app’en er lige hentet og han hygger sig allerede gevaldigt over den 🙂

  1. Haha.. You’re welcome! 🙂 Den er nemlig virkelig hyggelig! Lasse har en fest over den.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret