Kategori -
2. juli 2016

Den bedste højstol til dit barn

Reklame: Sponsoreret af Nomi by Evomove

De fleste børnefamilier har en af de velkendte Tripp Trapp stole ved spisebordet. Hjemme hos os havde vi egentligt heller ikke overvejet andet. Måske fordi der ikke har været noget særlig godt alternativ? Men det er der faktisk – i form af Nomi højstolen fra danske Evomove. Den er for nyligt flyttet ind her på matriklen, og vi er allesammen enormt begejstrede for den. Og vigtigst af alt, Frida elsker at ligge i den.
Nomi by Evomove er en højstol til børn, designet af Peter Opsvik, som faktisk er manden bag den velkendte Tripp Trapp højstol. Tripp Trapp blev i sin tid designet til Peters eget barn, og Nomi er her 40 år efter designet til hans barnebarnet Iris. Udgangspunktet er da også det samme. En stol, som kan bruges fra baby til teenager og som er udviklet med henblik for barnets ergonomi, bevægelighed og sikkerhed. Men her ophører lighederne dog. Nomi højstolen er lettere både i design, vægt og fylde.

Testvinder to år i træk og bedst til prisen

Stolen er designet med skandinavisk æstetik og har desuden vundet en Red Dot, og også årets højstol hos Vores Børn 2015 og der kan igen i år sættes en “Testvinder 2016” mærkat på Nomi og ikke mindst ”bedst til prisen”. Dermed også en tyk streg under Nomi som markedets ubestridt bedste højstol! Du kan læse hele artiklen om testen her. Psst.. I august nummeret af Vores Børn vil der desuden være en stor artikel om testen og Nomi højstolen.
De fleste højstole kan først anvendes fra når babyerne er 6 måneder gamle. Men med Nomi Baby får du altså en “skråstol” som allerede kan anvendes fra 0-6 mdr. Stolen kan justeres fra skrå til liggende, så barnets ryg ikke belastes. Stolen er designet med fokus på at sikre din baby en blød og komfortabel stilling, samtidig med at barnet fortsat er i midtpunkt. Den hævede stol giver en god højde som er ideel til at holde øjenkontakt med dit barn. 
Nomi Baby er let at flytte rundt i huset, hvor du har brug for en ekstra hånd – og kan problemfrit justeres uden brug af værktøj. De bløde, organiske konturer er en fryd for øjet og invitere barnet til at forblive aktive og mobile i mange forskellige siddestillinger. Stolen har en let og vuggende funktion, som “fjedrer” behageligt dit barn til ro. Det giver os forældrene mulighed og frihed for at have baby med under madlavning, middagen, på badeværelset osv. uden at skulle have dem på armen nonstop.
Fra 6-24 mdr. bruges Nomi Mini, en bøjle designet efter de seneste sikkerhedsstandarder, som er nem at klikke på. Til bøjlen kan man også få en praktisk bakke som lige så nemt klikkes på stolen. Fra 24 mdr og frem, bruges stolen som den er uden tilbehør. En stol som let kan justeres med barnets udvikling, kan flyttes rundt i boligen og bringe barnet med til bords.
Til det almindelige sæde kan du vælge mellem forskellige vendbare betræk. Mønstrene på disse er dog – i mine øjne – en smule kedelige, og det kunne være fedt, hvis producenten bag Nomi indgik i et designsamarbejde med fx Christina Rohde, Poppy Rose, Cam Cam eller andre, som kan det der med lækkert print. 
DESIGN DIN EGEN NOMI HØJSTOL HER.

 

video + photo: Nomi

Kommentarer

 1. Maria - 2. juli 2016

  Hi Mille.
  Dejligt at høre I er blevet glade for den stol.
  Vi var I Illums her i weekenden og havde egentlig tænkt at købe Leander stolen, men da vi så Nomi stolen, blev vi også helt hooked på den. Så nu står den også på vores liste 🙂
  … Vi endte i øvrigt med at købe Leander sengen, da vi tænkte, at det var smart, at den kunne udvides i talt med barnets alder.

  1. Ja, den er altså virkelig god! Vi bruger den hver da, når vi skal i bad, laver mad, støvsuger, ser tv osv. Hun er med overalt, istedet for bare at ligge i en seng. un elsker det 🙂
   Den er også så fin den seng. Er i blevet glade for den?

 2. Betina - 2. juli 2016

  Hej?
  Hvor tung er den at flytte rundt med? Jeg venter mit første barn og har en del ryg-problemer, så det skal helst være så nemt for mig som muligt, og tænker om det ikke er besværligt at løfte den fra rum til rum? Ville være godt for mig hvis den kunne rulle?
  Kh Bettina

  1. Hej Betina,
   Tillykke med graviditeten.
   Stolen lethed var noget af det første, jeg bemærkede. Den vejer nærmest ingenting – kun omkring 5 kg. Endnu vigtigere er det, at Nomi højstolen er gennemtestet og godkendt efter tre forskellige europæiske landes sikkerhedsstandarder. Det skyldes blandt andet, at basisstolen fra Nomi har hjul på de bagerste ben, så stolen ikke kan vælte, hvis barnet støder fra bordet med benene. Hjulene sørger nemlig for, at stolen i stedet glider baglæns. Det fungerer rigtigt godt.
   Derfor kan man når man bruger stolen også rulle den, istedet for at skulle løfte den rundt. Det er virkelig smart.
   Pøj pøj med det. Kh

 3. Bettina - 2. juli 2016

  Tusind tak for svar, jeg må have mig sådan en 🙂

 4. Det noterer jeg mig lige det her. Kan sgu godt lide ideen om at den kan rykkes rundt hvor man nu engang er, uden at man skal slæbe sig en pukkel til. Så kan man jo altid supplere eller udskifte til en Stokke når barnet er større (er ikke så vild med designet når de bliver ældre).

  1. Do it. Det er en konge stol. Men sig mig, venter I jer??? Eller noterer du bare til når I en dag skal? Hehehe.. 😉
   Men ja, den er en anelse ergonomisk i udtrykket, men faktisk vokser den på en når den først kommer hjem og stå. Den vejer ikke en skid, så den er så let og nem at flytte rundt, selv med baby i. Min venindes søn afprøvede den også med selve stolen, og den var et hit. Den har små hjul på de bagerste ben, så hvis børnene får skubbet med fødderne på bordet vælter de ikke, men triller tilbage. DEt synes jeg altså er ret smart!

   1. Hehe er ikke gået public med det endnu, men jo sgu. ETA 30/12 (indsæt WTF). Regner med at annoncere det her i næste uge engang på de der famøse sociale medier. 🙂
    Det er jo ret smart det med at den ikke er tung, og at den kan slæbes rundt i hele lejligheden. Så at Kasia har den.

    1. Juhuuuu!!! Tusind tillykke.. sikke en dejlig nyhed! Hvor wer det skønt for jer. I har virkelig ALT ALT ALT at glæde jer til. Det er fantastisk med sådan et lille myr.
     Og ja.. den er genial!!! Vi er på ferie i Løkken i mine forældres lejlighed, og vi har stolen med herop. Den er nem at skille ad og samle igen, fylder intet og vejer intet. Smart med smart på!

 5. Jimmi - 2. juli 2016

  Hej.
  Hvor er jeres betonbord fra, om man må spørge?

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret