Kategori -
20. februar 2019

Danmarks næste klassiker: Thorup Copenhagen

Har du set DR’s nye program Danmarks næste klassiker? Hvis du elsker indretning, design og godt håndværk så vil du altså elske det. Jeg er selv tosset med den her type programmer. Det giver sådan et fint indblik i forskellige fag, håndværk og personligheder, og så elsker jeg sådan noget mere nørdet dybde-tv end alt det der ligegyldige reality-tv.

Danmarks næste klassiker skal findes blandt de fem fantastisk dygtige møbeldesignere, der over seks programmer skal forsøge at skabe… ja… Danmarks næste klassiker! Her kommer designerne på prøve i forskellige møbelkategorier, herunder; et spisebord, en spisebordstol, et børnemøbel, en lampe, en lænestol og en sofa.

De får deres sag for i første afsnit, hvor de fem designere får første opgave, en af de allersværeste; spisebordsstolen! Vært Mette Bluhme Rieck styrer slagets gang, mens de to dommere Anne-Louise Sommer (direktør på Designmuseum Danmark) og Kasper Salto  (designer) står klar til at bedømme de fem kreative håndværkeres kreationer.

Første afsnit løb af stablen i går og jeg sad selvfølgelig klistret til skærmen. For ikke alene elsker jeg den her type programmer, men min gode og dygtige ven Kasper er nemlig én af de fem designere, som er med i programmet.

Thorup Copenhagen – grænselandet mellem kunst og design

Jeg har flere gange nævnt Kasper herinde på domænet. Tilbage i 2015 lavede jeg sågar et lille interview med ham. Der er sket helt enormt meget siden. Jeg har fulgt hans rejse igennem mange år, og det er helt vildt at se hvor langt han har rykket sig.

Kasper har altid være helt enormt passioneret omkring sit arbejde som designer. Han er nytænkende, tidløs og ikke mindst detaljeorienteret. Han har en særlig gave med sig hvad angår design, kunst og udformning heraf. Han skaber møbler i grænselandet mellem kunst og design.

Han er simpelthen så absurd dygtig. Sådan helt-ind-til-benet dygtig. Han er en af de mest flittige og dygtigste jeg kender inden for sit fag!

Hans stil er tidløs, stilren og ikke mindste detaljeorienteret. Han er utrolig skarp i sine idéer og i sit formsprog. Han tør tænke ud af boksen, men stadig med design og praktik for øje. Og dét er altså to egenskaber jeg synes er vigtige i godt (og flot) design. 

Jeg er så heldig at være tæt ven af Kasper og hans søde familie, og så er det (hvis man må prale lidt.. høhø!) mig der står for meget af det billedmateriale du ser på hans website, inkl. billederne her i indlægget. En slags “husfotograf”, kan man vel kalde mig? Ja, det er så min egen selvudnævnte titel i Thorup’s regi. Det ved han bare ikke. Ha!

Så jeg ser altså ikke kun med fra sidelinjen, men arbejder tæt sammen med ham og hans kæreste Anne (som i øvrigt også er et absurd kreativt individ med hendes fine streger hos Studio Amea Copenhagen – tjek hende lige ud!), så jeg kan følge hans rejse tæt på. Han er virkelig én man skal holde øje med.

NOEL Chair

Ikke nok med at han er med i DR’s nye program Danmarks næste klassiker, så vandt han da også lige første designudfordring; nemlig spisebordsstolen. Og så var det i øvrigt hans første spisebordsstol. Mega sejt gået. Er den ikke smuk?

Stolen hedder NOEL Chair, og er baseret på et minimalistisk designprincip, med fokus på at skabe et stringent møbel med en synlig og letforståelig konstruktion. Kontrasten mellem det simple stel af stål og det håndflettede sæde og ryg, repræsenterer essensen af stolen og skaber en interessant effekt.

Bliver Thorup Copenhagen mon Danmarks næste klassiker?
Well.. Det er han sgu allerede i mine øjne!

Kæmpe tillykke Kapper T, du er for sej. Jeg er så mega stolt af dig!
Billeder: Mille Emilie Vilmar ~ Sonoma Seven

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret