Kategori -
15. december 2020
Annonce for VELUX

Dagslys, ovenlys, kontorlys og et godt hjemmekontor

For at fungere optimalt har vi alle brug for lys. Dagslys er godt for os, for vores energiniveau og for vores sind. Den ægte vare i form af dagslys er klart den bedste. Men det er ikke altid helt så ligetil, medmindre man opholder sig meget udenfor.

Men lyset er godt for os. Det har stor påvirkning ved vores døgnrytme, energi, humør og ikke mindst sundhed. Hvor imod fravær af dagslys kan have en tilsvarende negativt konsekvens for os.

Det er ikke så sært, at de fleste af os bliver trætte og smådeprimerede henover vinteren. Det har kæmpe indflydelse på hvordan vi trives.

Mit nye kontor, som ligger i et lille baghus i baggården, er under en lille forvandling. Måske du har fulgt lidt med i processen?

Før havde huset et helt fladt tag og var meget meget mørkt. Men efter en uheldig tagskade for to år siden, valgte vi at give det lille baghus et mindre “ansigtsløft”.

Vi fik hævet loftet ca 50 cm i den ene side, hvorfor der nu er skråt tag – og samtidig valgte vi at investere i fire tagvinduer fra VELUX. På billedet her ovenfor kan I se, hvordan det så ud lige da vinduerne var blevet sat i taget, hvor man også kan fornemme at taget er hævet skråt op i den ene side.

Det er helt vildt hvad det gør for rumfølelsen og lyset. Baghuset er blevet meget mere lyst og lækkert, det føles mere rummeligt og lysindfaldet er så dødlækkert – særligt om sommeren, hvor lyset brager ind af alle vinduerne.

Det giver så meget mere energi, end det gjorde før – og vi er så glade for at vi gjorde det. Man har virkelig lyst til at opholde sig i rummet, hvilket er vigtigt i et kontormiljø, hvor man opholder sig mange timer dagligt.

Ny podcast fra VELUX om et sundt hjemmekontor

VELUX har skabt fire korte podcasts med titlen Home, Improved, der udforsker forskellige måder, hvorpå du kan få mere dagslys og frisk luft ind i din bolig og derved opgradere dit hjem.

Afsnit 1 handler om at skabe det perfekte hjemmekontor og arbejdsmiljø. Den danske designer Søren Rose – som netop er hjemvendt efter flere år i New York, og som står bag den succesfulde lampeserie “Tribeca” fra danske Menu – gæster studiet sammen med professor Marilyne Anderson.

De to kloge hoveder diskuterer de vigtige fordele ved dagslys og frisk luft, samt hvad nøglekomponenterne er for et sundt hjemmekontor. Særligt i en tid som nu, arbejder de fleste hjemmefra. Så det er helt enormt interessant at høre på, hvilke ting man kan gøre for at optimere sit hjemmekontor.

Lige nu ligger de første to afsnit tilgængelige, som omhandler hjemmekontoret og soveværelset — og husk endelig at følge med, for der kommer løbende flere afsnit!

Du kan høre podcasten her.

Prøv at forestil dig det her rum med helt fladt loft og uden vinduer. Det er vildt hvad de ovenlys gør for rummet.

Kommentarer

 1. Hvor der det fint:-)
  Det er bare så vigtigt, at man befider sig godt og får lys igennem sin arbejdsdag.
  I mit kontor er der små bondehusvinduer (jeg bor på en gård fra 1850), men jeg går så ture ude i vores hav hver dag, for at få det nødvendige lys.
  Det er også livgivende at gå i sin have og sludre med hønsene og hunden i en lille pause mellem to møder.
  Men dit baghus ser da helt fantastisk ud!

  1. Mille Emilie - 15. december 2020

   Åh, det lyder altså også virkelig hyggeligt med dit kontor. Om det er godt lysindfald der rammer en eller man går en tur udenfor er begge godt. En have et bestemt også givende, det har jeg da erfaret her de sidste to år. Ah!

   Tak! Jeg er sikker på det nok skal blive super godt og hyggeligt når vi er færdige med at fikse gulvet osv.

 2. dejligt at der er meget lys på dit kontor 😍 . Det er en helt fantastisk blog.
  Meget spændene, at rode rundt i.

  1. Mille Emilie - 15. december 2020

   Tusind tak! 🙂

 3. Jeg vil arbejde på et sådant kontor! Meget varm og hyggelig atmosfære✨

  1. Mille Emilie - 15. december 2020

   Tusind tak. Jeg er også vild med det her 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret