Kategori -
7. juli 2017

Cremet chiagrød med friske bær og peanut butter

Nu er det ikke fordi jeg skal til at lege madblogger eller madekspert, men jeg tænker, at jeg løbende vil dele ud af nogle af mine favoritmåltider og yndlingssnacks. Og i dag må jeg altså dele min seneste morgencraving med dig; nemlig denne gode og cremede chiamums!

Mit absolut yndlingsmåltid er morgenmaden. Jeg kan slet ikke fungere uden morgenmad (og kaffe). Jeg spiser ret varieret og er ikke typen, som er bange for kulhydrater. Jeg er dog ikke så vild med croissanter, men en lun bolle med både smør og ost er altså guf for min gane. Haps! Men jeg er nok ret triviel når det kommer til morgenmaden, og har haft svært ved at udvide min morgenmadshorisont, det bliver ofte det samme; blødkogt æg og frugt, havregrød eller en bolle med ost. Rimelig simpelt.

Men om morgenen på min bryllupsdag havde min storesøster lavet en lækker chiagrød til mig/os. Jeg har faktisk ikke rigtig dyrket det der chia-morgengrød, men fik for alvor øjnene op for det dér. Haha! Lidt sen på den, men ja ja.. bedre sent end aldrig ik? Nu er jeg blevet helt tosset med de små cremede frø og dets mange muligheder for en god skål grød. 

Jeg har derfor indkøbt masser af chiafrø og mandel- & hasselnøddemælk så jeg kan lave min egen chiamums. Den her er ret nem at lave, men det er altså ikke noget jeg spiser i en travl hverdag, hvor man skal hurtigt op, i bad, klare børn og alt det. Det tager sgu for lang tid. Men NU dyrker jeg altså den her cremede ‘morgengrød’, på de dage hvor jeg har lidt ekstra tid eller på de langsomme morgener i weekenden. 

Jeg laver den sådan lidt på gefühl, men har fundet forskellig inspiration hos to af mine yndlingsblogs; Valdemarsro og Emily Salomon. Der findes mange variationer på sådan en omgang chiaballade, og du kan lave den præcis så den passer til dig og dine smagsløg. Smart. 

SÅDAN GØR DU:

Et par skefulde chiafrø blandes med 1-2 dl mandelmælk. Kom en teske vanillepulver i og rør godt rundt. Lad det stå i køleskabet natten over. Om morgenen røres chiagrøden igennem. Kom evt. en klat skyr i og rør lidt mere. Jeg fortrækker dog bare en klat skyr på toppen af chiaballaden. Ønsker du den mere sød kan du komme lidt honning i. 

TOPPINGS:

Jeg har toppet med en klat skyr, en skefuld crunchy peanut butter, mosede hindbær, friske blåbær og hakkede mandler. Man kan også toppe med fx knasende kokoschips, bananskiver, brombær eller rabarberkompot. Whatever you like!
VELBEKOMME!Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret