Kategori -
22. oktober 2014

Come on in – My old apartment

Velkommen indenfor i min kærestes og min dejlige gamle københavnerlejlighed. Vi totalrenoverede hele lejligheden med bl.a. nyt badeværelse, nyt køkken, nye gulve, lofter og totalt istandsættelse af alle vinduer. Vi rørte alt ned til mindste detalje. Vi elskede den lejlighed, og den havde en helt specielt atmosfære. Den havde gammel bindingsværk og mursten i hele lejligheden samt niveauforskelle rundt om i de forskellige rum. Ydermere var køkkenet et virkelig fint og gammelt ‘ildsted’ som bare løftede hele køkkenet trods de få kvm det havde. Det var virkelig en ener! Jeg må tjekke mine arkiver igennem for før/efter billeder, det kunne være sjovt at se. Så skal jeg selvfølgelig nok vise dem her på bloggen!

_

Here’s a peek into our lovely old Copenhagen apartment. We completely renovated the entire apartment from scratch including new bathroom, new kitchen, new floors, ceilings and windows. We did everything! We really loved the apartment, and it had a very special atmosphere. It had old beams and bricks trhoughout the apartment. It was truly one of a kind! I have to find check my files through before/after photos. That could be fun. Of course I’ll show them here on the blog, if I find them.

Lejligheden var meget mørk da vi overtog den, vi malede derfor trægulvene hvide i alle rum, pånær entréen/kontoret. Der valgte vi at male gulvet helt sort, for at skille rummet ud fra de andre. Det var det enste rum hvor der var højere til loftet end de andre, pga. niveauforskelle i lejligheden (det kan man se på trinene på billederne)

The apartment was very dark when we got it. Therefore we painted the floors white, except from the office/hallway. Here we painted the floor black, to seperate the rooms. It was also the only room in the apartment that had higher ceiling than the others due different levels in the apartment (you can see the different levels on the pictures)

Vi rev det gamle (grimme og slidte) køkken ud og satte et kridhvidt Mano-køkken ind fra KVIK med matte låger og en hvid bordplade i kompakt laminat. Jeg savner både køkkenelementer og specielt dén bordplade SÅ meget! Det er uden at lyve den absolut bedste bordpladetype jeg til dato har oplevet. Den er SÅ let at holde, og holder virkelig til alt. Selvfølgelig holder den ikke til at man sætter varme gryder på, det må man for Guds skyld ikke gøre på nogen bordplader (heller ikke marmor!) Næste gang jeg skal bygge et køkken, så bliver det helt 100 med et hvidt smukt Mano-køkken med hvidt bordplade i kompakt laminat, præcis som vi havde det i den gamle lejlighed. Det er SÅ lækkert et materiale og køkkenet er SÅ pænt og tidsløst!

We tore down the old kitchen and replaced it with a total white kitchen from KVIK and we gave it a new white tabletop in compact laminate. I Miss that tabletop SO much! It’s no lie when I say it’s the absolute BEST tabletop material I have experienced.

Entréen fungerede også som kontor. Vi havde et stort og højt PAX-skab fra IKEA stående til overtøj og derudover var det kun skrivebordet der prydede rummet. I kan på billedet til højre ane niveauforskellen til stuen. Det samme gjorde sig gældende for de andre rum. Det var kun entré/kontor samt køkken og bad der var i det originale niveau. Grunden til niveauforskellene rundt om i lejligheden stammer fra restauranten i stueetagen der for mange mange år tilbage valgte at lave spanske buer i deres loft. Da de ejede hele bygningen dengang kunne de gøre hvad de ville, og det var inden huset blev fredet. Det synes jeg nu er lidt skægt.

The hallway was also served as the office. We had a big PAX closet from IKEA for coats and shoes and besides that it was only the desk that adorned the room. On the right picture you can see the difference levels. It was only entrance/office, kitchen and bath that was in the original level. The reason for the level differences around in the apartment comes from the restaurant on the ground floor. Many years ago they decided to make spanish arches in the ceiling. The restaurant owned the whole building back then, so they could do what they wanted. I think it’s a funny story!

I stuen var der faktisk en hoveddør som vi valgte at lukke, da det gav os meget mere vægplads. Vi fik hævet gulvet foran døren, hvor det også var i et andet niveau – således at det hele var i ét plan. Vi valgte også at rive gips og puds af endevæggen så vi fik en store flot murstensvæg (med træværk), som gav stuen den helt rigtige hyggelige stemning, og samtidig passede med resten af lejlighedens look. Vi fjernede døren ind til soveværelset og lukkede den til med en gipsplade. Vi fandt en gammel bjælke, savede den til og placerede den så den flugtede med bjælkerne der gik på tværs, og samtidig fik vi en hylde. Smart!

The living room did actually have a front door that we chose to close. We raised the floor in front of the door where it also was in another level. We also chose to “tear down” back the wall so we got a nice big brick wall (with beams – yay!) That gave the room the perfect cozy feeling and also matched the rest of the apartment. We removed the door to the bedroom and closed it. We found an old beam and placed it so that it went across like the rest.

Soveværelset var holdt meget neutralt og hvidt-i-hvidt. Bemærk hvor skæve vinduerne er! Haha. Typisk Københavnerlejligheder. I kan faktisk se samme skæve vinduer på 1. salen hos Stilleben. Så hyggeligt. Også i soveværelset havde vi store høje PAX-skabe med skydedøre fra IKEA. De er altså en vinder, og jeg kan ikke anbefale dem nok. De er rummelige, enkle og pæne, og man kan kombinere hylder, bøjlestænger og skuffer helt som man har lyst til. Skide smart! Sengen er også en IKEA sag med 4 smarte skuffer under, til alt lige fra sengetøj til håndklæder. Masser af opbevaringsplads, hvor der normalt ellers bare ville være masser af nullermænd.

The bedroom was kept very neutral and white-in-white. Notice the old crooked windows! Haha. A typically thing for old Copenhagen apartments. You can actually see the same crooked windows on the first floor in one of my fave interior shop Stilleben.

 


Badeværelset lavede vi om helt fra bunden, det eneste vi bibeholdte var de sorte klinker på gulvet (de samme køkkenet) Vi valgte dog at lægge små mørkegrå/sorte sten i selve brusekabinen, magen til dem vi påsatte på væggene, blot i lys. Det gav et ret fedt spil. Vi fik sat en stor glasplade ind, satte HVER enkelt sten fast med hånden (pyyyh, det tog altså lidt tid, men var nu meget hyggeligt!) Vi byggede hele badeværelsesmøblet, og fik samtidig integreret vaskemaskinen i møblet med en hvid låge foran, således at den var “gemt” væk. Vasken var en smuk udhugget flodsten. Den var SÅ cool! Sådan en overvejer vi stærkt til badeværelset i den nye lejlighed. Den er så unik og anderledes – lige som vi godt kan lide det.

The bathroom was made from scratch, the only thing we retained was the black tiles on the floor. We mounted a large glass plate, sat EVERY single stone by hand (yes! it took some time, but it was very cozy!) We built the bathroom furniture and integrated the washing machine in the cabinet with a white gate in front, so that it was “hidden” away. The sink was a beautiful carved river stone. It was SO cool! We are strongly considering the same sink to the bathroom in the new apartment. It is so unique and different – just the way we like it.

_

Alle billeder er taget af Klix Kommunikation til en boligreportage til Alt for Damerne i juni 2013 – i kan læse hele reportagen online her.
All photos are taken by Klix Kommunikation for a ‘house tour’ reportage to danish magazine ‘Alt for Damerne’ back in June 2013.

 

Kommentarer

  1. Mange tak. Vi var også utrolig glade for at bo der, kan du tro 🙂

 1. Vanvittigt smukt. Sengen står også herhjemme og den er super praktisk. Og pæn 🙂

  1. Den er altså også bare genial den seng! Så smart med al den opbevaringsplads 🙂

 2. Seyma - 22. oktober 2014

  Hold nu op altså!!! Hvor er den sindsyg smuk den lejlighed :)))) jeg tilkendegiver hver gang på instagram at du har altså et kæmpe talent for at indrette!!! Nøjh hvor er det bare gennemført til enhver detalje 🙂 hvorfor valgte du egentligt at sælge den ? Hvis jeg jeg bare kunne indrette halvt så smukt ville jeg aldrig flytte ud hehe :)))))

  1. TAK!!! Hvor er du sød 🙂 Sikke en dejlig kommenatr at få! Det varmer kan du tro 🙂
   Jamen det er en lidt lang forklaring.. Der er flere årsager, men en af dem er at vi fik tilbudt en større lejlighed, hvor bygningen bl.a. er i meget bedre stand, så rent økonomisk vil den på sigt være ‘sundere’ for os. Derudover er den også bedre fremadrettet til når vi skal have børn og sådan. Det var også en svær beslutning da lejligheden virkelig var meget vores stil og en helt unik københavnerlejlighed. Men man kan jo ikke få det hele, desværre! Hehe.. Men når det så er sagt, så er den nye lejlighed vi bor i nu også rigtig god. Den er mere New Yorker-agtigt, hvor den gamle bare var super hyggelig og havde charme. Hvis det giver mening?
   Dejligt du kommenterer og følger med 🙂 Hvad hedder du på IG?

 3. Christine - 22. oktober 2014

  Sikke en smuk lejlighed (hvorfor flyttede I dog fra den? :)). Hvor er jeres flotte spisebordsstole fra?

  1. TAK Christine 🙂
   Jamen det er en lidt lang forklaring.. Der er flere årsager til vi flyttede, men en af dem er at vi fik tilbudt en større lejlighed, hvor bygningen bl.a. er i meget bedre stand, så rent økonomisk er den ‘sundere’ for os på sigt. Derudover er den også bedre fremadrettet til når vi skal have børn og sådan. Det var også en svær beslutning da lejligheden virkelig var meget vores stil og en helt unik københavnerlejlighed. Men man kan jo ikke få det hele, desværre! Hehe.. Men når det så er sagt, så er den nye lejlighed vi bor i nu også rigtig god. Den er mere New Yorker-agtigt, hvor den gamle bare var super hyggelig og havde enormt meget charme. Hvis det giver mening? Hehe 🙂
   Stolene er fra den danske designer Arne Hovmand-Olsen. De er gamle, men virkelig gode at sidde i 🙂 De kommer en sjælden gang imellem til salg på bl.a. Lauritz.com

 4. Stine - 22. oktober 2014

  Hvor er det sjovt – jeg har lige læst den artikel, fordi jeg søgte på et spisebord 🙂 Så lækker lejlighed! Må jeg spørge, hvorfor man flytter fra sådan en?

  1. Haha, ej hvor skægt..
   Tak.. Jamen det er en lidt lang forklaring som jeg også har slrevet til to andre her i kommentarfeltet. Der er flere årsager til vi flyttede, men en af dem er at vi fik tilbudt en større lejlighed, hvor bygningen bl.a. er i meget bedre stand, så rent økonomisk er den ‘sundere’ for os på sigt. Derudover er den også bedre fremadrettet til når vi skal have børn og sådan. Det var også en svær beslutning da lejligheden virkelig var meget vores stil og en helt unik københavnerlejlighed. Men man kan jo ikke få det hele, desværre! Hehe.. Men når det så er sagt, så er den nye lejlighed vi bor i nu også rigtig god. Den er mere New Yorker-agtigt, hvor den gamle bare var super hyggelig og havde enormt meget charme. Hvis det giver mening? Hehe 🙂

 5. Så lækker lejlighed – og billeder. Sad også med spørgsmålet om, hvorfor I dog var flyttet fra sådan en perle, men jeg har læst kommentarerne.
  Ærgerligt at lejligheden, ikke lige havde det sidste, men det er jo heller ikke dårligt at indrette på ny. 😉

  1. Tak Christina 🙂
   Ja det var virkelig en perle. Men der var lige nogle ting der desværre ikke spillede helt 100 – ikke så meget lejligheden, mere omgivelserne. Men sådan kan det gå! Vi elsker også den nye, og er fortsat i indretningsmode. Eller dvs. jeg er 😉 Jeg elsker jo den slags, så det er helt fint med mig. Kan nærmest ikke stoppe igen når jeg først er gået igang!

  1. Hehe.. tak Anne ! Jeg er også vild med… det hele 🙂

 6. Caroline - 22. oktober 2014

  Wow en flot lejlighed! Hvor er den smukke lampe der hænger over spisebordet fra?

  1. Mange tak Caroline 🙂
   Det er min gamle lejlighed. Lampen er fra en hollandsk designer ved navn Leonne Cuppen.

 7. Lotte - 22. oktober 2014

  Meget lækkert badeværelse!!! Hvor kommer vasken fra? Det er lige sådan en jeg går og leder efter, men har ikke set den type, med hul til armaturet før.

  1. Hej Lotte. Ja den vask er skøn ik? Kender ikke mærket desværre. Vi fandt den på Lauritz. Vi søgte efter en flodstensvask.

 8. Sabrina - 22. oktober 2014

  Super fint! Malede I selv de hvide gulve, og var det nødvendigt at fuge inden?
  Vh.
  Sabrina

  1. Hej Sabrina.
   Ja, vi malede det selv og gav det en mat lak ovenpå bagefter. Vi var nødsaget til at fuge da guleven var SÅ gamle og der ingen fuge var tilbage. Men man behøver ikke fuge. Resultatet bliver dog lidt bedre synes jeg.

   1. Sabrina - 22. oktober 2014

    Hej Mille Emilie, mange tak, mine gulve er også så gamle (og i det gamle K), at jeg bliver nødt til at fuge (eller fylde dem med silicone, som jeg forstår det er). Kan du huske hvilket mærke maling I brugte? Tænker at der sikker er ret stor forskel på kvalitet.
    Super fed lejlighed btw 🙂

    1. Okay. Tror det et en smagssags med det fuge. Vi boede ovenover en restaurant, så det var ligeså meget for at lukke evt huller pga madlugt.
     Kan ikke huske malingen nej. Men vi tog ned til nogle eksperter der guidede os 🙂 Så det vil jeg klart anbefale dig at gøre!

     1. Sabrina - 22. oktober 2014

      Fair- nok 🙂 Tak for info!

 9. Sofie - 22. oktober 2014

  Må jeg spørge, hvor lampen over spisebordet er fra? Den er jo VILDT SEJ haha 🙂
  Hilsen Sofie

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret