Kategori -
30. juni 2015

Unik plakatkunst af Calina Dybdal

Calina Dybdal - Dreaming Of TomorrowIdag skal I møde en helt speciel pige. En pige der er kreativ helt udover det sædvanlige. Hun er ikke kun en dygtig kunstner, men også min tætte veninde. Hun hedder Calina Dybdal og jeg har fået lov til at interviewe hende og vise hendes nye smukke værker frem her på bloggen.

Hvem er du, og hvad er din baggrund?
Jeg hedder Calina, er 27 år, født i Vejle og har boet det meste af sin barndom i Husby, ved vesterhavet. Idag bor jeg i København sammen med min kæreste. Jeg er uddannet pædagog og konfliktmægler. Jeg har altid være enormt kreativ. Faktisk kom interessen indenfor den kreative verden ind med modermælken. Jeg voksede op med en mor, som havde stor interesse indenfor alt hvad havde med boligindretning, interiør og især kunst af gøre. Ingen vidste som hende, hvorledes farves kunne spille sammen. Hun var super dygtig med de pensler!

Hvor har du din kreativitet fra?
Ofte som barn, sad min mor og jeg sammen og legede med penslerne i timevis, mens musikken kørte i baggrunden. Sammen glemte vi tid og sted. Vi morede os – med maling alle vegne. Men pyt – min mor var heldigvis god til at gøre rent! Faktisk var dette tidspunkt nok det eneste tidspunkt på døgnet, hvor det var “okay” at rode og svine lidt. Vi var tit alene derhjemme, da min far næsten aldrig var hjemme om aftenen. Som musiker var han nemlig altid på farten med alle sine musikunger. Mødte sent og kom sent hjem. Jeg brugte dog også meget tid sammen med ham og var ofte med ham på arbejde. Nogle gange pjækkede jeg fra skole, bare for at tage med ham. Musikken fyldte, ligesom kunsten, også meget for mig op igennem min barndom, og gør stadigvæk den dag idag. Med musikken i ørerne og penslen i hånden har jeg altid kunne forsvinde væk til en anden verden. Én verden hvor jeg kan lukke alt ude – hvilket er meget meditativt for mig.
Calina Dybdal - Flamingo 1. Udgave

Hvor finder du din inspiration fra?
Inspirationen kan udspringe fra alt. Naturen, bylivet, en ageren fra et menneske, en følelse, tanke, en handling. Det kan også udspringe af en samtale eller historie. Tv’et – en dokumentar eller blot nyhederne. Tit når jeg ligger i min seng eller kører i bil, hvor tankerne ofte får frit løb, og dagens forløb bliver evalueret, så kommer billederne til mig. Jeg kan bygge videre på dem, dag til dag, nat til nat, så jeg ved præcist, hvorledes billedet skal se ud, når jeg så går igang. Jeg bliver spurgt, hvornår jeg regner med at have flere billeder klar, hvortil et svar ikke er muligt at give.

Jeg kan ikke bare sætte mig og male fordi jeg SKAL. Værker bliver til, når ideen pludselig er dér og hertil lysten. Lysten er den vigtigste del og den kan komme når som helst. Jeg husker engang for år tilbage, hvor jeg havde drømt. Jeg vågnede og havde ideen. Stod op og malede fra midt om natten til næste dag om aftenen. Det var helt vildt. Timerne fløj afsted og jeg sansede faktisk slet ikke hvad der skete omkring mig – glemte at spise. Da min daværende kæreste kom hjem om aftenen, var der ingen tvivl om, at han et øjeblik reflekterede over, om jeg nu var helt normal. Jeg stod, som da han om morgenen kl 07 var gået, med maling all over iført nattøj. Haha, det var nu meget sjovt.

Hvordan er dine nye værker blevet til?
Lysten til at male forsvandt for mig i nogle år, efter min mor døde. En del af mig forsvandt og dét at skulle tage penslen i hånden igen, med minderne som fulgte, var svært. Nogle år skulle gå, indtil min nuværende kæreste gav mig mod og blod på tanden igen. Heldigvis! Værkerne i ser hér er derfor helt nyfødte.

Damen som har navnet “Dreams of tomorrow“, blev jeg inspireret til at male efter jeg havde set et program om nogle kvinder i Afrika som var flygtet til en lejr. De var blevet misbrugt, var udmagret – havde intet og mistet næsten alt. Jeg tænkte at trods deres triste tilværelse, så måtte de dog alle have tanker omkring en lysere fremtid, drømme! Jeg har i hvert fald drømme og tanker, som jeg sender til dem.

Flamingoen” kom efter at have set et dyreprogram. Dyret er så elegant og mystisk. Jeg er bare vild med det! Hér var der ikk så mange tanker bag, det skulle bare laves.

I øjeblikket er jeg igang med lidt forskelligt derhjemme – med arbejde ved siden af mm. så tager det tid at lave billederne. Jeg er desuden i fuld gang med at få opbygget en webshop, som kommer senere på året.

– – –

Mange tak til Calina, for at stille op til interviewet her på bloggen. Kunne I tænke Jer at se mere til Calinas unikke værker, så følg med på hendes facebookside: Plakatkunst “C. Dybdal”

Calinas webshop er som sagt under opbygning og kommer senere på året, som jeg selvfølgelig nok skal tippe Jer om når den går i luften. Vil da samtidig l tippe Jer om at I netop nu faktisk kan vinde den smukke farverige dame ‘Dreams of tomorrow‘ inde på hendes facebookside – deltag i konkurrencen her.

Calina Dybdal - Flamingo 2. Udgave

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret