Kategori -
26. oktober 2015

Thorup Copenhagen: en designer der skaber kunst og design

I dag stiller jeg skarpt på mine gode ven og designeren bag det danske brand Thorup Copenhagen – nemlig Kasper Thorup. Det gør jeg fordi, at han er en af de mest flittige og dygtigste jeg kender til sit fag. Jeg nyder at opleve hans enkle og rå designs, det smukke håndværk samt de rå materialer han får implementeret ind i hans møbler. 

Kasper designer nytænkende møbler der skaber en helt ny rum-oplevelse. Hans design er legende, praktiske og ikke mindst funktionelle. Mødet mellem materialerne er unik og anderledes. For nogle måneder siden mødtes vi til en lille snak om borde, puder og bakker. Interviewet kan du læse her.

Thorup Copenhagen er en dansk etableret designvirksomhed der arbejder i grænselandet mellem kunst og design. Det er de rene linjer og tilgangen til at udfordre materialer, der skaber hans møbler og unika designs. Thorup Copenhagen er etableret af Kasper Thorup, som er uddannet fra KADK KBH fra ‘Møbel & rum’-linjen.

“Jeg vil gerne, at mit design skal glæde og pirre brugerens nysgerrighed. Jeg arbejder ud fra tanken om det rene og enkle objekt, med udgangspunkt i enkle linjer og sammensætningen af organiske og sanselige materialesammensætninger. Ønsket om at skabe dragende og sanselige oplevelser inspirerer mig til min formgivning og skaber nysgerrighed i min designproces. Min motivation bygger på glæden ved at skabe dragende og inspirerende design oplevelser.” – Kasper Thorup

GUNpowder tables

GUNpowder er en cool kollektion af unika borde i håndforarbejdet jern. Tanken bag designet var for Kasper, at angribe jern på en lidt utraditionel måde. Via forarbejdningen af jernfladen, får jernets overflade et eksklusiv og unikt mønster. Bordets stel består i råt behandlet jern, der giver det et let og elegant udtryk. Bordpladen har to sider en håndforarbejdet jern og den anden i linoleum. 

“I min designproces henter jeg inspiration i min nysgerrighed for at undersøge materialer og udfordre det ofte oversete.” – Kasper Thorup

PillowFIGHT cushions

Inspirationen til PillowFIGHT stammer fra den gammeldags metode hvor stoffet bliver foldet over hinanden, og som lukker puden på en elegant måde. Kasper havde et ønske om, at lave en pude der fra dens udtryk og helt ned til valget af tråd, var den bedste kvalitet. Alt ned til mindste detalje er gennemtænkt.

PillowFIGHT er lavet af en stærk kvalitets uld med en rigtig dunpude indeni. Læderknapperne er håndlavede med knyttet voks snor. De rå knapper strammer ulden ind, og laver ligesom to “ører” på puden, som når man svinger en pude i en pudekamp. Deraf navnet PillowFIGHT. “Don’t loose the fighting spirit”. Puderne kommer i tre farver; en dyb mørkeblå, en støvet grøn og en varm rustrød. Priserne ligger til kr. 450,-

/puderne forhandles ikke længere/


SlowMORNING trays 

Udover borde og puder laver Kasper også bakker i materialer som linolieum og røget eg. Bakkerne har han kaldt SlowMORNING. Der ligger ikke det helt store bag ved bakkerne, udover tanken om at tænke bakke formen på ny måde, og dermed tilpasse den en situation alle kender og nyder. Morgenmad på sengen er jo næsten en beskrivelse af forkælelse.

/bakkerne forhandles ikke længere/

Hold øje med Kasper på instagram på Facebook og se mange flere cool designs på hans hjemmeside: www.thorupcopenhagen.com

Kommentarer

  1. Charlotte Kristensen - 26. oktober 2015

    Bare en lille irriterende korrekturkommentar 😉 Men jeg går ikke ud fra af det lille bord koster 30000 – bordene er vildt fede meeeen…..

    1. Haha.. Nej det er en tastefejl! Det ligger til 3.000,- tak for rettelse 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret