Kategori -
9. april 2017

Bryllupsforberedelser: Sæbebobler, lysestager af flødeosteglas, bordnumre & stofservietter

Vi er i fuld gang med bryllupsforberedelserne herhjemme. Når man vælger at holde et bryllup, hvor man står for alting selv, så er der altså lidt (læs: meget!) at se til. Det er så typisk os. Haha! Heldigvis har jeg tid mellem Fridas lurer samt aftener til at nørkle med de forskellige sager. Igår fik vi fx kigget på bordplanen samt hvordan vi vil have borddækningen. Bordplanen er altid svær, for hvor skal man sætte de forskellige. Skal man blande venner med familie, eller sætte familie og venner for sig? Vi kom frem til en god løsning, som passer til os, og jeg synes det lykkedes ret godt, faktisk. Men der er nok altid nogen, som ikke altid er heeeelt tilfredse, men sådan er det. Vi fik også snakket lidt om borddækningen, og her er bl.a. hvad vi fandt frem til.

BORDKORT AF SELVTØRRENDE LER

Vi (jeg!) skal i gang med at lave bordkort. Her har vi tænkt os at lave runde bordkort af selvtørrende ler (vores er købt hos Panduro Hobby) og binde dem fast med sejlgarn om lysegrå hørservietter. Sådan nogle runde “ornamenter” folk så kan tage med hjem, hvis de har lyst. Et lille DIY-projekt jeg allerede er gået i gang med. Det skal jeg naturligvis nok dele her på bloggen. Skal lige prøve mig lidt frem, for vi ved ikke helt om de skal være matte og rå eller om vi skal kome glanslak på, så de bliver mere keramik-agtige. Det må tiden vise.

Jeg har fundet nogle vanvittigt smukke og lette hørservietter fra Broste, som jeg tænker vil se åndssvagt pænt ud med en råhvid hørdug. Jeg tror faktisk dét bliver setuppet. De er SÅ pæne og passer bare virkelig godt til hele stemningen vi gerne vil have. Derudover er det genialt at det er i hør, og at de krøller lidt. Rustikt og ikke for fisefornemt, lige som vi gerne vil have det. Så behøver vi nemlig heller ikke at stryge. Haha! Det er hørservietterne som er vist på billederne, pæne ik? Broste har lavet de her, og jeg fandt dem hos Notre Dame (her).

SÆBEBOBLER & BORDNUMRE

Til kirken må der ikke kastes med ris efter vielsen. Det passer mig nu egentlig meget fint. Men der skal jo være en eller anden form for “kasten-med-noget”-agtigt. Derfor har vi købt sæbebobler i de sødeste små hvide hylstre. Det brugte min storesøster og svoger til deres bryllup for 7 år siden (7 år Niller!), og det var bare SÅ fint synes jeg. Så dét bliver løsningen. Vi har købt mintfarvet silkebånd fra Søstrene Grene og bundet om. Og bonusinfo.. hylstrene ER fyldte når du modtager dem. Mega win! Vi fandt dem hos Calligraphen her. Nogle har været lidt skeptiske ift. pletter på tøjet, men det har altså ikke været et problem med disse, vi har testet. Og det var heller intet problem til min søsters bryllup.

Bordnumrene var vi også lidt ude i skulle være lidt sjove, meeen det er jo bare bordnumre for crying out loud. Det blev derfor disse ‘no bullshit’-numre fra Panduro Hobby. De er vidst ved at udgå, men jeg nåede at hapse de tal vi skulle bruge. Vi vil dog borre en 4 mm. pind i dem, så de kan stå i glasvaser sammen med blomsterne på bordene. Fint og simpelt, ikke?

LYSESTAGER AF FLØDEOSTEGLAS

Haha.. det lyder virkelig nasty, hva? Meeeeen ikke desto mindre er det en af de ting, som vi har tænkt os at bruge til brylluppet. Min mor har gennem de sidste mange år samlet på de små fine glas som Castello flødeosten kommer i. I ved, den der med hvidløgssmøreosten. Mums siger jeg bare. Ost og hvidløg. What’s not to like? Nåh, men anyhoodles.. vi har fået lov at låne en pokkers masse af de små glas, og så har vi selv spist os mætte i hvidløgsflødeost de sidste mange måneder, for at skaffe glas til brug som lysestager. Haha.. Hvad gør man ikke for flotte glas. Men hey, det er da smart!

Glassende har en virkelig fin størrelse og kan bruges som små vandglas til hverdag, til både voksne og børn. Jeg synes de har den fineste form og det fineste mønster i glasset. Se selv herunder. Og de fine mønstre i glasset giver et virkelig fint skær. Der er dog en lille forskel i de nye Castello glas, hvor mønstret er lige, hvor de på de gamle går sådan lidt skævt rundt om glasset. Mindre detalje, som ikke betyder det store. Men personligt er jeg mest vild med det gamle udseende.

Kommentarer

 1. Tina KH - 9. april 2017

  Det skal nok blive godt og positivt at I laver så meget selv og sætter jeres præg på jeres dag:-)

 2. Anne - 9. april 2017

  Set bliver SÅ fint? hvor har du fundet bogstaverne henne, som du trykker i leret?

  1. Jeg håber det bliver, som jeg forestiller mig det inde i hovedet ? Bogstaverne har jeg fundet i Tigeren ?

 3. Ihh hvor lyder det skønt med en masse krea forberedelser til brylluppet. Jeg kan specielt godt lide jeres beslutning med sæbebobler i stedet for ris 😀
  Mvh. Michelle-Marie

  1. Det er også vildt hyggeligt at forberede 🙂 Jeg synes også det er super fint med sæbebobler. Det kan noget!

 4. Christina - 9. april 2017

  Sikke en masse skønne ideer du har !! Jeg er sikker på I får et fortryllende bryllup lige i jeres ånd … jeg så din instastory med dine fine bordkort, er det selvsamme Tiger-bogstaverne du også bruger til det selvtørrende ler?? Eller fandt du mindre bogstaver ?
  Overvejer lidt samme løsning til barnedåb og har bogstaverne i forvejen….
  Mvh Christina

  1. Tusind tak. Jeg håber (og tror på) at det bliver godt. Vi når det vi når, det skal nok blive fint og godt selvom vi måske ikke når det hele. Hehe.. Ja, stemplerne er fra Tiger. Jeg har to størrelser. God idé også til barnedåb! Der kommer en DIY op inden længe.

 5. Hvor er de fine!
  Hvad er farven på dine servietter?

 6. Camilla K - 9. april 2017

  Hej hej! Jeg er netop i fuld sving med planlægning af bryllup og henter al den inspiration jeg kan herfra 🙂 Virkelig smukt set-up med servietterne, jeg synes bare, det er så mange penge at smide efter (kun) servietter, når vi får 70 gæster. Hvad gjorde I?

  1. Hvor dejligt. Stort tillykke med det forestående bryllup. Det er også dyrt.. Vi købte dem og har solgt de fleste fra efterfølgende. Så på den måde var det fint! 🙂 Ellers kan man jo leje service osv. Fx gennem A Table Story.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret