Kategori -
10. marts 2021

Baghus: Et smugkig af det mørke trækøkken

Jeg havde egentlig ikke regnet med at køkkenet i baghuset skulle være mørkt. Det har, ærligt, aldrig rigtig tiltalt mig med mørke køkkener. Jeg synes det kan være smadder flot hos andre, men har ikke selv haft modet og lysten til at have det. Har altid været bange for, at det ville blive for mørkt.

Men da de andre muligheder, som jeg havde tiltænkt kontorkøkkenet, ikke kunne lade sig gøre rent budgetmæssigt, måtte jeg parkere de drømme jeg havde der og tænke i nye baner. Derfor var det var på tide at ryste posen lidt. At vælge noget der var lidt ud fra min komfortzone, noget andet end hvad jeg normalt ville gøre.

I starten var jeg lidt skeptisk, men jeg er blevet helt vildt positivt overrasket. Dels fordi jeg slet ikke havde set køkkenet inden jeg købte det (jeg så det kun online, fordi.. ja, fucking Corona) men også nu, hvor det rent faktisk står i rummet.

Jeg synes nemlig det giver rummet rigtig meget kant og dybde. Og netop fordi rummet er så lyst, med lyse vægge, lyst råt gulv og godt med lys fra ovenlysvinduerne, så synes jeg det er lykkedes rigtig godt. Jeg er vild med kontrasten i det lyse og mørke, men stadig med den bløde vinkel for øje fordi det er træ.

Køkkenet hedder SINARP og er et af IKEA’s nyeste køkkener. Køkkenet blev lanceret her i februar 2021, så det er altså helt splinter nyt på markedet. Jeg synes de har gjort det godt!

Tidløst design med et moderne twist

Fronterne har en mørkebrun nuance, som kombineret med en kant af massiv træ giver køkkenet et håndlavet udtryk. Det har et enkelt og ret tidløst design men stadig med et moderne twist i det mørke træ, hvor man kan fornemme “årene”, da den har sådan en træ-agtig overflade.

Til en start kører jeg uden greb, og har derfor købt med sådan en speciel lukkemekanisme, hvor man blot lige skubber let med hånden eller knæet og så åbner/lukker skuffen. Giver det mening? Det lyder jo altsammen meget smart, men er faktisk allerede lidt træls. Der kan man godt mærke at kvaliteten ikke er heeeeelt i top, så den gør det altså ikke ordentligt. Så når man skal lukke, kommer man til at skubbe ret hårdt så alt nede i skuffen vælter. Det dur jo ikke. Så det ender nok med nogle små greb på et tidspunkt.

Det gode ved sådan et køkken her, er at skulle man blive træt af det mørke træ en dag, så har man altså mulighed for at male det. Jeg havde jo først tiltænkt et lyseblåt køkken – noget heeelt andet end det her. Men jeg er faktisk, lige nu, meget glad og tilfreds for det, for mit vedkommende, modige valg.

Men der kan man jo bare se. Nogle gange er det sgu meget fedt at kaste sig ud i noget nyt og anderledes end de gængse stier. Forandring fryder, som man siger.

Min smukke jutemåtte er fra Sakura Copenhagen og er så flot til det lyse betongulv.

Så langt så godt…

Hele køkkenet er nu sat op. Der mangler dog lige at få tilrettet alle låger, så det hele sidder snorlige. Derudover skal vi også have sokkel og de sidste sidestykker i hjørnet ved ovnen på plads. Der skal bestilles bordplade, vask og armatur, der skal en hylde op, lamper og den slags. Men altså.. så langt så godt.

Som med alt andet, tager den slags jo bare tid. Og tid har vi sgu ikke sååååå meget af med selvstændige fuldtidsjobs, to børn og hverdagsliv. Men altså, det er jo også altid godt med lidt småprojekter hist og her. Vi skulle jo nødigt kede os.

De to til venstre:vHT-ROSA / HT-SINES
De tre til højre: HT-CARRARA 025 / Ht-CHIARA 025 / HT-CALACATTA

Julesylte… eller bare lys terrazzo!

Når sidestykkerne er sat på er jeg endelig klar til at få målt op til bordplade. Jeg har planer om en lys terrazzobordplade. Tror jeg! Man ved aldrig helt med mig. Jeg kan sagtens skifte mening i sidste øjeblik. Men en ting ved jeg, bordpladen bliver lys, så kontrasten får lov at leve.

Jeg har købt små terrazzo-prøver, som du ser her ovenfor, hos Råform/Herrljunga. Jeg tror jeg hælder mest til de to nederste i højre side. Lyse og lette, men stadig med lidt spræl i mønstret. Men jeg skal ind forbi deres showroom her inden længe og have et nærmere kig. Der har de nogle lidt større prøver, så er det lidt nemmere at se.

Den rødlige, som jeg syntes var ret flot, kalder min veninde for “julesylten”. Det kan jeg simpelthen ikke arbejde med, så dén skal det i hvert fald ikke være. Tak Agnete! Haha..

Nå, lad mig lige høre. Hvad synes I så om det mørke køkken… so far?

Kommentarer

 1. Rikke Bülow - 10. marts 2021

  Elsker mørke køkkenerne – de er helt fantastiske praktiske… Elsker vores og skal helt klart aldrig have et lyst igen… Det ser super lækkert ud..

  1. Mille Emilie - 10. marts 2021

   De er virkelig pæne ja. Jeg har bare altid haft det sådan at det skulle være lyst lyst lyst. Men jeg overgiver mig, jeg synes det er skide flot og giver virkelig noget kant.

 2. Nikoline - 10. marts 2021

  PÆÆÆÆNT!

  1. Mille Emilie - 10. marts 2021

   TAAAAK Nikoline 🙂 <3

 3. Sabine - 10. marts 2021

  Så fint! Hvad hedder den grå bordplade i midten?😊

  1. Mille Emilie - 10. marts 2021

   Tusind tak 🙂 Den hedder HT-CHIARA 025

 4. Cecilie Jørgensen - 10. marts 2021

  Hej Mille, det er virkelig et smukt køkken! Hvad er din erfaring med leveringstiden på et køkken fra Ikea efter du bestilte det?

  Og hvordan oplevede du opsætningen af køkkenelementerne, er det til at overkomme at gøre selv og/eller har du nogen gode råd til det?

  1. Mille Emilie - 10. marts 2021

   Hej Cecilie,
   Hmm.. der var kort leveringstid på det. Men grundet Corona og alt det der, var det mere besværligt at få hentet det. Haha.. men det lykkedes alt sammen. Vi har også købt IKEA til bryggerset uden problemer. Det blev leveret til døren. Nemt. Det er ret nemt at sætte op selv, man følger bare anvisningen 🙂

 5. Tina - 10. marts 2021

  Den emhætte er afsindig flot! Har Oak studio lavet hele emhætten, eller har de “bare” beklædt en emhætte, I selv har sat op.

  1. Mille Emilie - 10. marts 2021

   Oak Studio har lavet elve emhættekassen ja, og så sidder den indbyggede emhætte sådan oppe under. Vi er så glade for den løsning!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret