1. november 2015

My avocado tree: 8 months old


Jeg tænkte, at det var ved at være på tide med en lille opdatering omkring mit avocadotræ projekt. Her i november måned er det nemlig 8 måneder siden jeg startede projektet. I kan læse meget mere om, hvordan man planter et avocaotræ her. Det er med at have rigeligt med tålmodighed under hele projektet, for det tager virkelig lang tid. Jeg plantede 3 sten, hvoraf én af stenene altså er blevet til ovenstående fine lille træ.

Jeg synes det er SÅ fint. Jeg plantede mit træ i jord efter det skød de første små blade. Jeg har plantet det halvt i jord som I kan se, og det fungerer rigtig fint. Jeg vander det jævnligt, så det hele tiden er fugtigt. Det skyder bare nu. Jeg har fået tippet, at man kan nipper de små blade af når de begynder at poppe frem, for så skulle stammen efter sigende blive tykkere hurtigere. Jeg synes der er hold i det, det har ihvertfald virket her. Der kommer flere og flere blade nu, uge for uge. Bladene er store og smukke, og de minder mest af alt om store basilikum blade. Jeg har lyst til at spise dem. Haha..

Er der andre end mig, som er igang med avocadotræ-projektet?? Hvordan går det med jeres træer?

A little update about my avocado tree project. On november 13th it is 8 months since I started the project. You can read all about “how to grow an avocado tree” here. For a project like this you need a good handful of patience, because it really takes a looooooong time to grow. I planted three stones, and only one of the stones have been a succes, as you can see here in this blogpost.

I love my little tree. It is so cute! I planted this tree in soil after the first the first small leaves appeared. I have planted it half the soil, and that works for me. I water it regularly so it is constantly moist. It is growing and growind. I have gotten a good advice: remove the small leaves when they start to pop out, then the strain will get thick faster. It worked for me and my tree. Week by week more and more leaves pops out. The leaves are large and beautiful, and they most of all reminds me of large basil leaves. I almost want to eat them. 

Anybody else than me who is growing an avocado tree? How are your trees doing?

Kommentarer

 1. Hej! Jeg blev super-inspireret! Gik igang for et par år siden, men synes det blev sådan nogle lange, ranglede tingester, men det ku’ være jeg skulle prøve tricket med at fjerne de øverste blade! Tak for det…
  Kærligst, mor-monsteret fra Skøre liv.

  1. Hvor fedt!! Ja prøv at fjerne bladene ligeså snart de popper frem. Det virkede for mig! 🙂 Kh

 2. Dit træ er så smukt! Jeg har pt. fem avocado-sten i gang, og jeg har på fornemmelsen, at de første snart skal plantes over i noget muld. Jeg er så spændt på at se om det lykkes (:

  1. Taaak!! 🙂 Er også så glad for det! Hvor spændende med dine sten.. Jeg håber det lykkedes for dig! Mn bliver sådan helt stolt når det gør. Pøj pøj!! Del endelig din oplevelse 🙂

 3. Planter i hjemmet som denne her er bare helt fantastiske (og lækre i det lange løb jo ;)) Jeg håber også på at det lykkes for dig! Man bliver jo helt fristet til selv at prøve… 🙂
  indretningogstil.wordpress.com

 4. Louise Lodgaard - 1. november 2015

  Jeg har lige opdaget roden som kun er 3 mm. indtil videre. Jeg har absolut ingen tålmodighed og kigger nærmest hver dag om der er sket noget ?. Så jeg er så glad! Jeg troede i lang tid at den var helt død fordi den havde fået en stor sortbrun plet. Nogen der ved hvad det skyldes?

  1. Arrhh det går stærkt når roden dukker op.. Hold ud! 🙂 Den skal nok komme.
   Sortbrun plet? Hvorhenne?? Det lyder mystisk. På selve stenen? Det kan være et lille slag.

 5. Jeg havde endeligt fået en fantastisk god spire, blev lidt for ivrig og kiggede imellem de to halvdele af stenen, og kom til at knække den. EJ EJ EJ EJ, det var sådan en god sten, som allerede spirrede inden i min advokado, og jeg har slæbt den med hjem fra Holland. Jeg må nu starte forfra, men tror ikke jeg har nok lys til at starte over vinteren. Din er så fin!!

  1. Åh nej!! Jeg lavede præcis samme fejl med min første sten. Haha.. Troede ikke der var liv, så skulle bare liiiiiige kigge. Knæk! Ups. Nej, måske er der ikke helt nok lys nu. Du må prøve igen til foråret. Det skal nok lykkes 🙂 Jeg hepper på dig!! Fredagsknus

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret