Kategori -
26. januar 2017

Auping — den bedste seng vi har haft!

Vi er simpelthen SÅ glade for vores nye Auping seng fra Brdr. Friis Møbler. Vores gamle seng var en lausy IKEA sag, som vi fandt til (endnu) billigere penge på dba i tidernes morgen. Den har i den grad udtjent sin levetid. Fy for den lede, det var en dårlig seng, faktisk. Topmadrassen havde seriøst en ny form hver morgen, der var buler og “huller” alle vegne, og man sov decideret dårligt i den. Egentligt utroligt, at vi ikke gjorde noget ved det før. Men en seng er jo ikke baaare lige noget man køber hver dag, vel?

Men efter vi er blevet forældre, er søvnen blevet vigtigere end nogensinde. Og vi var simpelthen SÅ trætte af, at sove dårligt (hehe.. trætte! Get it?), så vi har for nyligt opgraderet vores seng til en ny lækker, smart sag fra Auping. Måske du så min “bedroom makeover video” i dette indlæg? Vi bruger 1/3 af livet på at sove, og så skal det sgu også være i orden. Ja, undskyld sproget. 
Auping har i samarbejde med Brdr. Friis været så smaddersøde at udlåne en seng til os i en længere periode til produkttest. Vi har nu haft sengen i ca. 3 måneder, så tænkte det var på tide med en lille gennemgang af sengen, hvor jeg vil tale om både valg af sengestel, farve og madras.


— VALG AF SENG, SENGEGAVL & FARVE

Vores nye seng er som sagt fra Auping, og modellen vi har valgt hedder Essential. Lige netop denne model har et helt igennem bæredygtigt design. Den bliver nemlig produceret på en fabrik, som forsyner sig udelukkende med naturlige ressourcer, har gode arbejdsforhold, og bruger materialer der lever op til Cradle to Cradle cerificeringens krav. Det betyder, at noget af Essential-sengen er fremstillet af genanvendte materialer, hvor det meste kan genanvendes endnu engang, når sengen har udtjent sin levetid.  Auping har desuden, som den første sengeproducent i verden, opnået en Cradle to Cradle certificering, hvilket er  super ambitiøst at gå efter, da der her er tale om det ypperste inden for miljø-blåstempling. Rimelig sejt, ik? Herhjemme er vi stor fan af C2C-princippet, uanset hvilke produkter der er tale om, og helt klart noget vi støtter op om.

Vi valgte også Essential-modellen fordi den har et harmonisk og simpelt design. Vi faldt for de slanke linjer og det let buede hovedgærde. Vi har desuden valgt at få hovedgærdet polstret med tekstil for et mere eksklusivt udtryk. Stellet har vi valgt i farven “night blue” og tekstilet til hovedgærdet i den smukkeste mørkeblå Kvadrat-tekstil (model: Revive, 183 dots dark blue). Tekstilerne fra Kvadrat er lavet udelukkende af genanvendte plastikflasker. Materialerne er SÅ pæne, og endnu mere lækkert og blødt at røre ved. Ret vildt, når man ved, det er lavet af plastikflasker.

Hos Auping vælger man først hvilken type madras man vil have, dernæst sengestel og til slut vælger man hovedgærde – hvis man altså vil have sådan et. Vi havde jo faktisk selv en sengegavl, som vi havde lavet af gamle gulvbrædder (find DIY-guiden i dette indlæg), men forandring fryder som man siger, så vi besluttede os for at vi ville prøve noget nyt og fik derfor også et hovedgærde i tekstil med til vores nye seng. Det smarte ved disse hovedgærde er, at man kan tilføje og fjerne, så vil vi have vores egen sengegavl på igen, kan vi nemt gøre det. Smart, ik?
— VALG AF MADRAS

Vi vender os ca. 30 gange i løbet af en nat, derfor er det vigtigt med en god madras. Til vores nye seng valgte vi derfor at få en virkelig lækker kvalitetsmadras. Vivo hedder den, og der er i den grad kælet for detaljerne. Vivo madrassen er flere gange blevet kåret som “bedst i test” af den hollandske forbrugerstyrelse. Den ergonomiske kerne i Vivo madrassen har en asymmetrisk opbygning og er inddelt i 5 forskellige zoner – faste zoner til hofter og lænd samt blødere zoner til hoved, skuldre og ben.
En Vivo madras har dobbelt komfortlag i skulderzonen og en ekstra blød hoftezone med trykaflastende Visco Activ®-skum, der former sig efter skuldrenes og hofternes konturer, så rygsøjlen opnår en endnu bedre position. Brugen af Latex Pura får madrassen til at føles ekstra blød og fleksibel.Betrækket på Vivo madrassen er fremstillet af et særligt tekstil med temperaturregulerende virkning.  Det hjælper dig med at køle af, når du har det for varmt, og med at få varmen, når du har det for koldt. Kvaliteten af din søvn forbedres væsentligt, hvis din krop bevarer den rigtige temperatur, hvorfor valget også faldt på en temperaturregulerende madras. I komfortlaget er anvendt Latex Pura, hvilket har stor betydning for liggekomforten. Latex Pura består af 50% naturlatex, er et ventilerende materiale af høj kvalitet, fremstilles på bæredygtig vis, og produceres eksklusivt for Auping. Rimelig tjekket!
Lasse og jeg har valgt hver vores hårdhed til madrasserne. Han har valgt en der er lidt hårdere, og min er mere blød. Jeg kan godt lide når man sådan synker lidt ned i madrassen, og føler sig lidt omsluttet af den. Men ovenpå er der en topmadras, som bliver lynet fast til de to, så den ikke glider frem og tilbage. Kender du ikke det, når man vågner om morgenen, så ligger topmadrassen typisk ovre i den ene side af sengen, eller nede i fodenden? Det er jo vildt irriterende. Derfor er det ekstra rart og ret luksus at topmadrassen sidder fast. Det er de små ting der virkelig gør en forskel.
Betrækket er desuden vaskbart, som sikrer en frisk og ren madras. Dette er en ekstra fordel, hvis man er allergisk overfor støv eller har visse andre allergier. Jeg har fx astma og Lasse har støvmideallergi, så for os gav det så meget mening.

— BUND AF FJEDRE
Hos Auping, har du ligesom hos andre sengeforhandlere, mulighed for at vælge forskellige bunde. Dog er Aupings bunde kendt for deres spiralnet. Hos Auping får du nemlig ikke de almindelige lamelbunde, som man normalt kender det fra andre senge. Auping kører nemlig med det, de kalder “spiralnet”, som er en hygiejnisk og komfortable bund. Spiralnettet har en åben struktur, som sikrer en altid frisk og velventileret seng. Dette system er ligesom madrasserne virkelig godt, hvis man, som vi, har astma og allergi.
Der findes fem forskellige slags, men ens for dem alle er, at det er spiraltnet. Forskellen ligger i om du fx. vil have elevationsseng, en justerbar sengebund eller ej. Læs mere om de forskellige sengebunde her. Vi har valgt en plan sengebund, som er en tværspændt spiralnetbund, der giver unik ventilation og støtte. Vi har ikke behovet for en elevationsseng, men det er jo en smagssag.

— HVORFOR VÆLGE EN AUPING SENG?
Hvis du gerne vil sove godt hver nat, så skal du købe en rigtig god seng. Men hvad er en god seng? Det kan ofte være meget individuelt. Men hvorfor, jeg synes du skal vælge lige netop en Auping seng, skal jeg fortælle dig. 
Efter 3 måneders brug af en Auping seng, kan vi mærke en betydelig forskel. Det er kvalitet på et helt andet niveau. Det er helt tydeligt, at Auping ved, hvad der er godt, og det vil du helt klart opleve ved deres produkter. Jeg kan f.eks. mærke en markant forbedring af min astma, trods vintersæsonen lige nu, som ofte (også) er med til at forværre den. Jeg hiver ikke efter vejret længere, på samme måde, som jeg gjorde før.
Selvom vi er blevet forældre og nattesøvn derfor er en by i Rusland, har vi alligevel oplevet en bedre nattesøvn, når Frida har tilladt det. Det er helt tydeligt at Auping har så stor fokus på kvalitet, men samtidig på, at hvile og søvn skal være komfortabel og hygiejnisk.
Hånden på hjertet; Vi har aldrig sovet bedre, end vi gør nu. Vi snuer den så længe vi kan, og snooze-funktionen på telefonen er sat på overarbejde hver morgen, efter vi har fået vores Auping seng, for vi vil så gerne blive liggende!

Kommentarer

 1. Den ser godt nok lækker ud, den flotte seng:-)

 2. Nu tænker jeg bare: Har I solgt trægavlen? Ellers kender jeg en, der gerne vil købe 😉

  1. Hehe.. nej, det har vi ikke! Vi har lånt den til Lasses lillebror 🙂 Den bliver ikke solgt. Kan meget vel være vi en dag vil have den igen.

 3. Anne Møller - 26. januar 2017

  Lækker seng! Jeg er gravid og kan virkelig også mærke, at vores gamle boksmadras fra jysk (som jeg købte, da jeg flyttede hjemmefra for 8 år siden!) ikke gør noget særlig godt for min krop og min søvn.
  Jeg ville elske at købe en ny Auping seng i stedet, men med en baby på vej tillader økonomien ikke rigtig at bruge så mange penge på en seng til os selv (- kan du ikke lige skaffe en rabataftale?) 😉
  /Anne

  1. Tillykke med graviditeten. Hvor dejligt! 🙂 Jeg savner helt min tykke mave.
   JA! Den er virkelig god! Noget helt andet end IKEA-senge, ILVA-senge eller JYSK-senge for den sags skyld. Auping kan altså bare noget!
   Nej, det er jo ikke helt billigt, og det er en stor sjat penge at ligge “lige nu og her”, men i det lange løb er det jo en investering i ens søvn og ikke mindst krop. Man bruger alligevel 1/3 af livet på at sove, så skal det vel også være i orden? Men ved hvad du mener.. Vi har jo heller ikke haft en god seng før nu (den er til test), men man bruger jo fx masser af penge på lækkert tøj, sko og den slags. Lod man nu være med det noget tid, havde man til en god seng i stedet. Skægt man ikke prioriterer at sove godt, egentlig. Men ja, det er mange penge at ligge!
   Vi er begyndt at spare op til de gode ting nu, for det er altså bare kvalitet man bliver gladest for! For det meste 😉

 4. Maria Berghof - 26. januar 2017

  Det er så flot! Hvor er sengelamperne fra? De er så fine ?

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret