Kategori -
27. november 2014

1. advent giveaway: Vind lækre sager fra The Oak Men

1. advent

– for my danish readers only –

I anledningen af at det er 1. søndag i advent her i weekenden, har jeg besluttet at kickstarte julen på SONOMA SEVEN. Jeg har allieret mig med de søde drenge fra The Oak Men., som har været så julesøde at sponsorere følgende gave til én af mine læsere: 1 x candle tray, 4 x magnetiske candle holders samt ét af hver af fire træ træer.

The Oak Men holder til i Brabrand nær Århus, hvor alle deres fine produkter nøje bliver lavet. Drengene specialiserer sig i træ og laver kun det de selv synes er cool. De laver alverdens sager som bl.a. skønne bakker, fede tavler, magneter, små juletræer, spøgelser i træ til visitkort og  meget mere. Jeg er helt vild med det de laver og har flere af deres sager på ønskelisten.

FOR AT DELTAGE I KONKURRENCEN om denne fine adventsgave skal du blot kommentere dette indlæg med hvad du allerbedst kan lide ved julen.

Mere skal der ikke til. Jeg finder en vinder søndag d. 30 november aka 1. søndag i advent. Vinderen bliver offentliggjort her i dette blogindlæg og på min facebookside – så husk at holde øje! Pøj pøj til jer alle!

✭ Jeg har trukket lod og vinderen blev kommentar nr. 19, skrevet af Camilla med kommentaren: “Hele december måned er en helt speciel måned hvis du spørger mig – udsmykningen og stemningen i gaderne, julemusikken der spillet i radioen, julegaverne man skal ud og købe, og ellers bare hyggen og samværet med venner og familien og selvfølgelig den gode undskyldning for at spise chokolade hver dag – jep, chokoladejulekalenderen er købt og venter bare på at kalenderen siger d. 1. december.”

Kommentarer

 1. Søs - 27. november 2014

  Det er svært at trække kun et enkelt element ud af hvad der gør julen så fantastisk, så må man sige: ALT?? Hvis jeg kun må nævne et ord må det helt klart være hyggen – hyggen indenfor, hyggen ved julepynten, hyggen ved at være sammen med familien, hyggen ved sne, æbleskiver, hjemmebag, levende lys og jeg kunne blive ved 🙂

 2. Nanna fN - 27. november 2014

  Jeg er virkelig også vild med det de laver hos The oak men. Jeg stødte på dem gennem din blog, og det er jeg bare glad for!!!
  Dét jeg allerbedst kan lide ved julen er, at der er tid til at være sammen med min familie uden at der rigtig er planlagt noget. Det handler bare om at være sammen og hygge os sammen – og ikke mindst spise en masse lækker mad og guf og godter hihi, spille spil, gå ture og så videre. I min familie er dét det eneste tidspunkt på året vi har mulighed for at koble helt af alle sammen samtidig!
  Ååååh, hvor jeg dog glæder mig til julen lige nu…bliver helt sentimental 🙂

 3. Louise - 27. november 2014

  Jeg elsker at vi i julen (= hele december/fra første advent) tager os ekstra tid til at hygge med familie og venner. At vi tager os tid til at lægge dagligdagen lidt væk.
  Jeg krydser fingre for den fine gave! 🙂
  God jul til dig og dine kære
  Med venlig hilsen
  Louise

 4. Ej, lavede selv et indlæg med deres fine bakke forleden og den er godt nok svær at få ud af hovedet igen så det ville være perfekt at vinde.
  Og hvad jeg kan lide ved julen? Jeg syntes det er svært at sige én ting, for julen er jo mere en stemning og følelse og hygge og alle de ting tilsammen gør bare julen dejlig. Hvis jeg skal sige en ting, må det være alle de give aways der er i blogland. 🙂

 5. IngeR - 27. november 2014

  Det må uden tvivl være, at se forventningens glæde i mine børns (eller.. spædbarnet har jeg stadig til gode ;-)) øjne. Både nu hvor vi skal forberede julerierne, når vi skal pynte op, når pakkerne skal åbnes, Disneys juleshow ses, tiden med mor & far hjemme og generelt bare stemningen i december 🙂

 6. Ej men der er jo få ting ved julen som jeg ikke kan lide, men det absolut bedste må være det ekstra fokus på hygge!

 7. Julie vilhelmsen - 27. november 2014

  Jeg kan allerbedst lide den fantastiske hyggestemning. Julelys i gaderne, forkælelse og dejlig mad. Det er også kun i julen, hvor hele min familie er samlet, hvilket kun gør den bedre 🙂
  Desuden ville gaven passe perfekt, da jeg endnu ikke har en adventskrans 🙂

 8. MALENE - 27. november 2014

  Noget af det bedste ved julen må næsten være forventningens glæde; at gå og pynte op til jul og gennem hele december gå og gøre klar og glæde sig til den kommende højtid. At bruge tid på at finde de helt rigtige gaver til dem, man holder aller mest af og gå og glæde sig til, at de skal gives væk. Uhh, jeg kan næsten ikke vente 🙂

 9. Altså udover min egen fødselsdag, så er det den magiske tid – de minder man har med fra barnsben og de minder man er med til at skabe for ens eget afkom 😉

 10. Anja F - 27. november 2014

  Det må helt klart være at tilbringe tid med familien!

 11. CHARLOTTE - 27. november 2014

  HYGGEN. Altså duften af glögg, en tur i tivoli, duften af gran, pynten inde og ude, julemusik mv 🙂

 12. Den er da for fin! 🙂
  Jeg elsker alt den familie hygge og samværd man har her i julen! Det er bare så skønt! 🙂

 13. Tanja - 27. november 2014

  Hygge med familie og venner er det absolut bedste ved julen….

 14. Stine - 27. november 2014

  Sikke dog nogle fine ting! 🙂
  Julen er den bedste tid på året! Det jeg elsker ved julen er hele den magiske og hyggelige stemning som er forbundet hermed. Julepynten og julesangene giver glæde og bringer varme ind i hjemmet, og skaber på denne måde rammerne for at hygge med sine nærmeste og dele alle de små øjeblikke, som man samles om i julen.

 15. Monica - 27. november 2014

  Det bedste ved julen er, at den associeres med hygge, og at der ikke er nogen, der rynker på næsen, når man fortæller, at hele ens fridag blev brugt på sofaen med dynen viklet om sig, stearinlys på alle flader, småkager, te i spandevis og yndlingsserien på tv! Hurra for det 😀

 16. Ditte - 27. november 2014

  Jeg elsker julen i sin helhed – hygge med familien og den specielle stemning der er igennem hele december 🙂

 17. Annika - 27. november 2014

  Det bedste ved julen at være sammen med familie og venner som bor langt væk. I år skal jeg ikke holde jul derhjemme men med kæresten og er lidt nervøs for hvordan jeg skal klare det 😛 Vi må hellere gå i gang med at opfinde vores egne juletraditioner sammen 🙂

 18. Marianne - 27. november 2014

  1. Juledag uden tvivl, den er reserveret til hygge og spil med min forældre og bror i ført nattøj mens der spises rester fra dagen før. Det er dagen hvor vi alle kommer helt ned i gear og bare er sammen.

 19. CAmilla - 27. november 2014

  Hele december måned er en helt speciel måned hvis du spørger mig – udsmykningen og stemningen i gaderne, julemusikken der spillet i radioen, julegaverne man skal ud og købe, og ellers bare hyggen og samværet med venner og familien 😀 og selvfølgelig den gode undskyldning for at spise chokolade hver dag – jep, chokoladejulekalenderen er købt og venter bare på at kalenderen siger d. 1. december.
  Tak for en super inspirerende blog. God jul 🙂

 20. Betina Zachariasen - 27. november 2014

  Verdens dygtigste træmænd!! Er STOR fan..!!;)
  Det bedste ved julen er for mig det at være sammen med familien…Da jeg bor i den anden ende af landet i forhold til dem, så bliver det som regel kun et par gange om året vi alle ses, men julen er hellig for os, i mere end en forstand, da er vi alle samlet..Jeg glæder mig utrolig meget…;)
  Ps: Alle pakkerne og den gode mad er nu heller ikke at kimse ad, he he….

 21. Emma - 27. november 2014

  Det er svært at vælge, så det jeg ALLERBEDST kan lide må være stemningen. Hele den vidunderlige stemning der er, når julelys, julepynt, julemad, julemusik, julegaver og julestemning fylder min families (og min) hjem, maver, ører, sind og hjerter. Jeg elsker det SÅ højt.

 22. Marie-louise r - 27. november 2014

  Jul er en fantastisk måde at glemme kulden og den grå himmel! Hvis julen ikke var der, ville december være lige så kedelig som november og januar (og februar for den sags skyld). Jeg elsker jul!

 23. Cecilie - 27. november 2014

  Det bedste ved Julen er hyggen, det kolde vejr, at gågaderne er pyntet og man går med store tørklæder og vanter på og hygger med en rigtig god veninde og en kop varm kakao, der findes næsten intet bedre!

 24. Anne - 27. november 2014

  brunkagerne! der er absolut ingen tvivl. 😉

 25. Anne Katrine - 27. november 2014

  Jeg elsker samværet med venner og familie, der er så mange hyggelige arrangementer 🙂

 26. Line Es - 27. november 2014

  Risalamande var min første indskydelse- men i samme åndedrag kom jeg så til at tænke på andesovs, og så min far – og herefter hvad det vigtigste i virkeligheden er, og det jeg bedst kan lide. Samvær med familie og venner!

 27. Trine Holm Munk - 27. november 2014

  Hygge og maden =)

 28. Jane Wind - 27. november 2014

  Det bedste ved julen er forventningens glæde… At man kan glæde sig til råhygge med dem, der står ens hjerte nærmest, og glæden ved at glæde dem med gaver og nærvær.
  Forventningsfulde julehilsner
  Jane Wind

 29. Sisken - 27. november 2014

  Julen er den perfekte undskyldning for at tænde et par ekstra stearinlys og bruge tid på kreative projekter.

 30. lovisen - 27. november 2014

  Er egentlig ikke voldsomt pjattet med jul, man efter jeg fik børn nyder jeg det alligevel mere. Det bedste er st pynte, bage og jule hygge mef dem, julefrokost mef hele familien og store søde og saftige juleappelsiner.

 31. Isabel - 27. november 2014

  Bare helt simpelt: HYGGE! 🙂

 32. Trine - 27. november 2014

  Hvor er den fin! Det bedste jeg ved ved julen er helt klart den årlige årsdag med min kæreste i december(og december er for mig også julen) I år er det 10 år, så det er noget helt særligt – og til næste år er det bryllup, så der bliver julen igen helt helt fantastisk og fyldt med kærlighed <3

 33. Marie valther - 27. november 2014

  Ud over alke de dejlige ting ved lys, god mad og mere hygge og tid til familen, så ELSKER jeg at give gaver! Glæden ved at finde det helt rigtige til en man holder af er stor for mig. Og det kan være små ting som en pose lækker te eller et lækkert viskestykke.

 34. Rikke - 27. november 2014

  Først og fremmest vil jeg lige nævne at det er en super fin blog du har 🙂 Giver super god inspiration!
  Julen er for mig en tid hvor jeg tager uldsokkerne, sterinlys og dejlig stille julemusik og ikke at forglemme; mistelten, frem 🙂
  Julen er for mig også en tid med de nærmeste. Søndag d.1 advent får kæresten og jeg besøg af 4 vennepar til julehygge, julebag og pakkeleg. Næste weekend står det på julemarked i Hamborg — Elsker jul (og HÅBER på sne juleaften!)

 35. Marie - 27. november 2014

  Det bedste ved julen er for mig alle de forskellige jule-hygge-arrangementer, man har med familie og venner. Jeg ELSKER det! Derudover så må det nye bedste ved julen være, at vi i år for første gang er en lille familie på tre, som skal fejre jul sammen <3

 36. Lene - 27. november 2014

  Lidt tamt, men julen er bare så HYGGELIG 🙂

 37. Julie mr - 27. november 2014

  MADEN 😉

 38. Mette - 27. november 2014

  En af de ting jeg elsker ved julen er at pynte op. Især alt der har med lys at gøre, både de levende og de elektriske. De lyser godt op i den mørke tid. I min nye lejlighed, som jeg overtager her d. 1 dec, vil jeg derfor gå amok med lys. Det bliver genialt.

 39. SARAH s - 27. november 2014

  Jeg er helt vild med alle lysene! Både de klassiske lyskæder der pynter udendørs, og stearinlysene indenfor. Jeg er ikke supergod til at tænde stearinlys i hverdagen, men i december hører det sig bare til 🙂
  / Sarah S

 40. Stephanie - 27. november 2014

  Det fineste ved julen er lyset. De mørke morgener og eftermiddage bliver fortryllende, når julelyset skinner fra bygninger, granguirlander og vinduer. Det giver et tiltrængt afbræk fra mørket og givet lidt julesommerfugle i maven for mig selvom jeg langt fra er barn længere.

 41. helle k - 27. november 2014

  At slentre rundt på et hyggeligt julemarked og flette fingre med en man holder af, hygge med familien og risalamande 🙂

 42. Sara - 27. november 2014

  Det bedste ved julen er uden tvivl al den kvalitetstid der er med familien. Meget af min familie ser jeg ikke så tit, så jeg elsker al familiehyggen i juledagene! Glæder mig allerede. 🙂

 43. Andrea_CPH - 27. november 2014

  Det allerbedste ved julen er at nyde den gode julemad og den hyggelige stemning sammen med nogle af de mennesker jeg holder allermest af: Min familie.
  Og så er det så skønt at se børnenes forventningsfylde og glæde 🙂

 44. Mette hald - 27. november 2014

  Det bedste er uden tvivl at det er en tid hvor familien er i fokus! For mig, er det bedste at kunne nyde juledagene med begge mine forældre trods de er skilt. Julen er bare glædens tid 🙂

 45. Line - 27. november 2014

  Det bedste ved julen er “hyggen” allevegne! 🙂

 46. Maria Ørum - 27. november 2014

  ALT 🙂
  Nej jeg er mest vild med alle forberedelserne, forventningen hos mine børn og duftene…
  Hmmm det blev alligevel mere end én ting 🙂
  Glædelig jul

 47. Signe lucie - 27. november 2014

  Mormors risalamande! Jeg får det 2 gange om året – på juleaften, og så 1. juledag til morgenmad i nattøj foran julefjernsyn 🙂

 48. SIMONE SØRUP - 27. november 2014

  Når sneen falder på juleaftensdag, så kan julen ikke blive bedre!

 49. HaNne karhof - 27. november 2014

  Pynte op og lave konfekt/bage småkager med børnene.
  Spændende og flot blog du har. Glæder til at blive yderligere inspireret 🙂

 50. CAMILLA WIMMELMAN - 27. november 2014

  Jeg kan allerbedst lide, at det giver mulighed for at samle hele familien flere gange i løbet af måneden og at man trods hverdagstravlhed og voksenjob med ét bliver som et lille barn igen, der glæder sig til de forskellige traditioner og hyggestunder…

 51. Camilla Thisted- Widtfeldt - 27. november 2014

  Efter jeg mødte min mand som ligeledes havde to børn i forvejen så er julen for os både godt og ‘skidt’. Juleaften er vi som regel sammen med min familie, stor samlet familie, mødes om eftermiddagen for at se Disneys juleshow sammen ,store som små, gamle som unge!☺️ grunden til jeg har skrevet og nævnt ‘skidt’ er for mig fysisk krævende da jeg dagligt lever med kroniske smerter. Min mand er så heldig at have fødselsdag den 25-12 og min bonussøn den 27-12. Så i mange år har vi holdt fødselsdag og ikke så meget deltaget i julefrokoster. Ikke det at sidde og spise dagen lang, at bruge 1,2,3 juledag med venner og familie savnet vi lidt, samtidig med at jeg bruger en dag el to på at restituere min krop . Så i år har vi aftalt at fødselsdagene bliver holdt i januar også deltager vi i en julefrokost også skal der hygges de andre dage, være sammen og nyde familien. Jeg ELSKER julen og især efter man er blevet forældre og stiftet familie, så har julen for mig fået en helt anden og mere betydningsfuld højtid <3

 52. Katrine Axelsen - 27. november 2014

  Det jeg bedst kan lide ved julen er alle de mange “julehygge” arrangementer, hvor man udover at bruge tid sammen med sine venner og familie også har carte blanche til at kaste sig over alle de gode julelækkerier 🙂

 53. Jeg tror det er hyggen og traditionerne. Vi kommer hinanden nærmere i december.

 54. Julen er den tid på året hvor man mødes med alle ens bekendte og med familien og hygger! Generelt er det nok hyggen, som jeg elsker højest ved julen og så omsorgen – det er en helt særlig tid hvor man glæder andre mennesker med julekort, kalendergaver og julegaver 🙂

 55. Mille - 27. november 2014

  Samværet med familien – helt klart <3

 56. Gudrun - 27. november 2014

  What is there not to like! Jeg elsker ALT ved julen 🙂

 57. Rikke - 27. november 2014

  Julen vil altid have en særlig stemning over sig! Hver dag i december bringer nye små glæder med sig. Et smukt dekoreret København, en lille nisse på vej til børnehave, duften af kanel og gran. Det er også tiden, hvor jeg er intensivt sammen med min familie, som jeg desværre ikke ser særlig tit pga. geografisk afstand. Julen er bare specielt – hvert år! Kh Rikke

 58. Marianne thing - 27. november 2014

  Hyggelige dage med familien med masser af tid til hygge, spil og portvinsdrikkeri! Og min kærestes fødselsdag på Lucia dag den 13. december!

 59. Charlotte - 27. november 2014

  Pynten og kagerne 🙂

 60. Thea - 27. november 2014

  Når lysene på juletræet bliver tændt juleaften. Lige der er stemningen helt speciel, synes jeg – hyggelig og højtidelig på én gang.

 61. Line - 27. november 2014

  julen er lig med kærlighed, så min ynglings ting i julen, er de smil og hilsner, du får af fremmede, du ikke kender. Folk du går fordi, og smiler fordi de har overskud til det. Det er hvad jeg elsker ved julen. Store hjerter.

 62. linda - 27. november 2014

  Sikke en fin-fin præmie! Jeg er fan af de aarhusianske træmænd, og jeg har længe cravet deres pænhedssager. Julen er en særlig tid proppet med levende lys, indehygge under uldtæppet, dufte af kanel & vanilje, en undskyldning for risengrød på madplanen, små overraskelser og hjertevarme komsammener!

 63. Joy - 27. november 2014

  Jeg er vild med julepynten, maden og julefrokosterne! Der sker så meget hele måneden og så nyder jeg at slappe af med familien fra 23 dec og frem til nytårsaften.

 64. marie-louise posgaard larsen - 27. november 2014

  Jeg elsker faktisk det hele ved julen, men nok mest af alt de brændte mandler, og karen wolfs vaniliekranse. 😉

 65. Katrine - 27. november 2014

  Skøn præmie! Jeg elsker den dejlige tid med familie, al hyggen, julelysene, roen og festerne. Jeg elsker julen og ønsker altid at den varer lidt længere.

 66. Marie - 27. november 2014

  Uh, kan jeg lige nå det?Jeg kan bedst lide, at der masser af tid sammen med familien.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret