Kategori -
12. juli 2018

9 hyggelige DIY-projekter til ferien

Først og fremmest 1000 tak for den virkelig søde og varme respons, som jeg har fået på dette indlæg: “ensom på barsel”. Jeg er helt overvældet over så mange der har skrevet til mig både her på bloggen, på Instagram og på mail. Jeg er utrolig rørt over at læse jeres historier. Tak!
Men nu skal det handle om et andet og sjovere emne, nemlig en af de ting, som jeg selv kaster mig ud i når jeg skal slå hovedet lidt fra, nemlig DIY! Juhuuu.. Here goes!

_

Sommerferien er over os. Man kan godt mærke at der er en særlig ro i byen, og i Fridas institution er der næsten bragende stille – for alle er på ferie. Selv skal vi holde ferie i Danmark, hvilket passer mig ualmindeligt godt. Vejret er jo, heldigvis og stadig, med os. Så lad det blive ved det, så vi ikke skal holde ferie i DK i gråvejr. Ha! Nuvel.. Gråvejr og regnvejr kan nu også noget. Så må vi pakke regntøjet med for en sikkerheds skyld.
Nå, men ferietid = hyggetid. Og i dag vil jeg fortælle lidt om Kit Company, som er det fineste jeg længe er stødt på og som jeg tænker er oplagt her til ferien. Måske det ikke er alle der skal ud og rejse? Og måske står du lige og mangler et hyggeligt projekt til ferien.

Kit Company er startet af Marie, som er uddannet arkitekt og mor til 2 piger, Yrsa og Olga på 2 og 7 år. (Søde navne ik?) Marie har startet Kit Company fordi hun selv tit oplevede at blive bremset i hendes krea-projekter, fordi forarbejdet blev for besværligt.
Marie drømte om at lave mange små projekter, og selvom hun er en ægte gør-det-selv-type, endte hun tit med at købe et færdigt produkt fordi det enten blev for dyrt eller for besværligt at skaffe materialerne. Sådan tror hun også mange andre har det, og det synes hun er ærgerligt, da der er så meget godt i hele processen med at fremstille ting selv. Især også i disse tider hvor der er meget fokus på slow living, minimalisme, fordybelse osv.
Derfor har Marie gjort forarbejdet for os: Hun har sammensat de lækreste DIY-kits, der indeholder vejledninger til nye projekter og med lige præcis den mængde materialer, man skal bruge, altid nøje udvalgt og sammensat. Tilbage er der kun den aller sjoveste del: at skabe ting fra bunden og give den dit eget individuelle præg.
Hos Kit Company lægges der vægt på bæredygtighed og på, at de produkter, som produceres med deres kits er nogle, man har lyst til at bruge og beholde i lang tid. Samtidig sparer man ofte penge, når man vælger at producere sine egne sager frem for at købe dem i en butik.
Alle sæt er, indtil videre, henvendt til både erfarne og komplet begyndere. Man behøver altså ikke have lavet andet DIY tidligere. Og vil du have ungerne med on the side, så er der på hvert kit angivet en ca. alder, som det vil passe til. Smart!

Her i ferien vil jeg selv kaste mig ud i følgende 3 DIY kits fra Kit Company (jeg har modtaget dem i gave):

KOKEDAMA KIT

Med dette kit kan du lave din helt egen hængende plante: kokedama.

Kokedama er en japansk plantetradition med afsæt i bonsai, hvor en plantes rødder pakkes ind i jordkugler og stilles eller ophænges i en snor. Man kan bruge mange forskellige slags planter, herunder sukkulenter, der er gode fordi de er ret hårdføre. Det er vigtigt at planten omgives af en god blanding af jord, da den både skal kunne holde på fugten men også dræne vandet.
Køb dit eget kokedama kit her.

MAKRAMÉ

Med dette kit kan du selv knytte en smuk planteholder efter klassisk knytteteknik. Noget jeg altid har ville prøve, men netop aldrig har fået taget mig sammen til at hverken købe ind til, at kaste mig ud i. Det har virket for uoverskueligt.
Men nu da Kit company kommer mig til undsætning med alle materialer pånær planten og potten, men dem har jeg) så føler jeg mig ret godt med. Det ser måske lidt kompliceret ud, men Marie har lovet mig, at når man først har lært de simple basisknuder går det lystigt derudaf og man får hurtigt lavet det smukkeste planteophæng i macramé.
Kombinationen af det tykke bomuldssnor og lyse træ går rigtig flot sammen med grønne planter. Jeg glæder mig til at komme i gang med mit makramé sæt.
Makrame kittet kan købes her.


BLOMSTERPRESSE KIT

Med dette kit kan du presse smukke blomster og skabe dit helt eget herbarium.
Med et herbarium kan du bevare blomster og planter, du finder, i mange år frem. Det er både smukt at se på og kan rumme fine minder om gode stunder i naturen. Det er spændende og lærerigt for børn at studere og indsamle planter, de finder i naturen eller i haven.
De fine pressede blomster kan også bruges til at skabe smukke billeder der kan pynte på væggen, eller I kan dekorere æsker eller andre ting med dem.
Find blomsterpresse kittet her.

Du kan, indtil videre, finde 9 forskellige DIY-kits, som du kan kaste dig ud i. Priserne varierer efter kit, men det er virkelig til at have med at gøre. Jeg synes det er sådan en god og hyggelig idé, og noget man kan lave her i ferien, og måske endda med ungerne. Jeg forudser mange hyggestunder med disse kit.
God fornøjelse!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret