Kategori -
11. oktober 2017

7 tips til at skabe fleksible rum


⓵ Byg halvmur med reolkasser som rumdeler. Vend kassernes åbninger skiftevis til den ene og den anden side for at sikre ens muligheder og lige meget ’liv’ på begge sider.
⓶ Hæng et stort, tykt gardin op som rumdeler. En fleksibel løsning, der forholdsvis nemt kan laves om, når pladsbehovet ændrer sig. Gardiner giver hygge. Ønsker du at det stadig skal give lys og være let, kan du gå efter transparent stof, så lukker du stadig lyset ind. Gå gerne utraditionelt til værks i den lille stue, og hæng kun gardinet i den ene side – det giver et lettere udtryk.
⓷ Sæt dine møbler på hjul, så de er nemme at flytte rundt.
⓸ Vælg møbler, der ikke skal bores ind i væggen, men i stedet står på ben – det samme gælder standerlamper og bordlamper i stedet for væglamper og pendler. Så kan du rykke rundt efter humør og behov.
⓹ Mal en væg. Har du en lille stue, kan du få den til at se større ud ved at lege med maling og farver. Sørg for at bruge de lyse toner mod loftet og de mørkere nuancer mod gulvet. Vælger du at dele væggen i to farver, kan det være en fordel at bruge den samme nuance for at bibeholde det rolige look. Er du mere modig kan du kaste dig ud i et tapet (Retro Villa har en masse fine) En halvmalet væg skaber en slags “ramme” om dine møbler, fx hvis du har et lille kontorhjørne.
⓺ Byg en “væg” af planter. Planter giver ikke alene liv til hjemmet, de giver også en frisk fornemmele og så er de nemme at rykke rundt på. Stil planterne tæt sammen og skab din egen lille urbane jungle midt i rummet for at dele rummene op. Når du bliver træt af “plante rumdeleren” kan du altid stille dem op langs væggen for at skab et lille “grønt kunstværk”.
⓻ Skab en lys og luftig rumdeling med glasvægge. Skillevægge i glas og stål er en af tidens populære indretningstrends, og det er let at se hvorfor, det ser jo bare godt ud. Glas er et materiale, der kan bibringe en fornemmelse af lys og luft til boligen, og skillevægge eller glasruder i væg eller loft kan ofte skabe et indtryk af mere plads i boligen og få værelser og gange til at virke lettere ved at tilføje mere lys.Ved at bruge glas til skillevægge får du en rumdeler, som både giver den praktiske effekt ved at skille to rum i for eksempel spisestue og køkken, og som samtidig ikke lukker rummene af, men i stedet føjer dem sammen og giver indtryk af en sammenhæng mellem de forskellige dele af boligen. Glasset giver mulighed for naturligt lysindfald og minimerer behovet for kunstig belysning, mens skillevæggene samtidig er en smart rumdeler.Billeder: PR / Airows / Heart Studio / Marie Claire Maison / Beckers

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret