Kategori -
7. august 2019

6 pæne senge + en snak om opbevaring!

Efter vi er flyttet har vi kigget lidt efter ny seng. Lidt skørt, for vi har jo en skøn og bæredygtig seng fra Auping, men vi har simpelthen konkluderet at vi VIRKELIG mangler opbevaringen under sengen.

Jo jo, vi har “luft” under sengen nu, hvor vi har opbevaringskasser/bedrollers, kasser og alt muligt andet skrammel. For ikke at nævne virkelig meget støv. for der samler sig i den grad meget støv under en seng der “står åben”på den måde. Det havde vi, ærligt, ikke lige regnet med ville blive et problem. Det var slet ikke noget vi havde tænkt over ville være et problem. Men det er det altså, og det bliver vi nødt vi handle på! Øv.

Jeg ved ikke helt om det ville kunne lade sig gøre at beholde madrasserne og smide dem over i en ny sengeramme, for selve Auping-sengens bunde af fjedre (spiralnet) er med til at gøre sengen til hvad den er og kan. Det er en hygiejnisk og komfortable bund med en åben struktur, som sikrer en altid frisk og velventileret seng. Så det bedste er klart at foretrække at holde sengeramme og madrasser samlet.

SÅ! HVAD ER LØSNINGEN?

Før havde den her sengeramme fra IKEA med 4 skuffer under. Genialt til håndklæder, sengetøj, vinterjakker, sko osv. Virkelig meget god plads, og knap så meget støv. Jeg hader at skulle tage ALT ud under sengen nu, og støvsuge, for at smide det hele retur. Det er SÅ omstændigt og besværligt.

Vi savner virkelig vores 4 gode skuffer, så nu er vi faktisk på jagt efter en ny seng/sengeramme. Vi har snakket om at sende Auping-sengen til det grå værelse i sommerhuset i Sverige, som vi jo netop er ved at renovere og sætte i stand. Og der skal alligevel en ny seng ind på sigt, og Auping’en her ville være et rigtig godt alternativ til den seng der er deroppe nu. Den har nemlig de dårligste madrasser ever.

Så jeg tror løsningen bliver en ny seng/sengeramme herhjem til og så et Hej då til vores Auping seng, som vi så kan bruge i sommerhuset. Det tror jeg faktisk er en rigtig god løsning. En win-win både her og i sommerhuset.

Anyways.. jeg har kigget mig lidt omkring på sengemarkedet. Der er simpelthen SÅ mange smukke senge(rammer) – både senge med og uden skuffer, og I får dem alle her. Det er jo ikke alle der har problemer med manglende opbevaring under en seng eller med bedrollers som vi har. Ha!

Men jeg tror altså, at vi vil prøve at finde en sengeramme MED noget integreret opbevaring under, for det er altså det mest praktiske til vores behov.

IKEA ‘Brimnes’

IKEA ‘BRIMNES’

Vi har før haft Brimnes-sengerammen fra IKEA. Og den var altså VIRKELIG god og praktisk. Sengen er liiiiige en tand til den høje side, så den er lidt svær for os lavbenede at komme ind og ud af.

Men det praktiske element er simpelthen så genialt. Og så synes jeg faktisk at sengen er rigtig pæn, og passer ind de fleste steder. Vi byggede vores egen sengegavl i sin tid, men man kan jo også lade den stå helt enkel som den er, som her på billedet.

Det er i hvertfald en rigtig god løsning, og den ville om ikke andet også passer ret godt ind i stilen her i huset med de fine “fyldninger” i selve rammen. Den er vi lidt lune på, igen. Selvom det er en lidt høj seng.

GUBI ‘Stay Bed’ – foto: GUBI

GUBI STAY BED

GUBI har lavet en seng; ‘Stay Bed’. Den er SÅ smuk! Jeg elsker hvordan gavlen sådan omfavner en i sengen, og at selve rammen går hele vejen ned til gulvet. Meget hotel-agtig og smuk. Desværre er der ingen opbevaring under, det havde ellers været et hit.

Til gengæld er jeg vild med at den går helt til gulv, så der ikke samler sig støv under sengen. Så slipper man jo helt for at tage stilling til hvad der skal være under sengen. Ha!

Er den ikke pæn?

IKEA ‘MALM’

IKEA har også lavet en anden ret fin opbevaringsløsning til en seng, nemlig ‘MALM’. Her løfter man HELE madrasdelen op og så har du FULD opbevaring under sengen. Det er også virkelig smart!

Men om det vil fungere i praksis med sådan en seng ved jeg ikke. Nogen der har den her seng derhjemme?

RE BEDS

Re Beds har lavet nogle af de smukkeste senge. Der er ikke opbevaring under, desværre. Det havde jeg lidt håbet der var tænkt ind. Men vil alligevel nævne dem, til dem der ikke kender dem.

Der er to senge fra dem lige nu. Alken og Veng.

Jeg kunne sagtens forestille mig, at man havde bygget rammen til Alken-sengen lidt anderledes, således at den havde haft 2 store eller 4 skuffer integreret helt ned til gulvet. Det kunne have været så smukt. Ellers kunne man måske selv bygge nogle træskuffer til, som gik helt til gulv. Det kunne være ret pænt.

Veng-modellen er også virkelig smuk og enkel. Der er noget retro-agtigt over den. Her kunne man også nemt have lavet noget opbevaring eller lade den gå helt til gulv. Der er noget over de hersens stof-rammer som fanger mig.

BEDRE NÆTTER

Den her Messina-sengeramme i massiv bøg synes jeg også er et godt bud på en sengeramme. Den er simpel, og skufferne er uden greb, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

BOCONCEPT

MEZZO-sengen fra BoConcept er også en virkelig smart løsning. Man kan købe den med og uden sengegavl og i forskellige bredder og længder. Man kan vælge gavlen og selve rammen til sengen i enten stof eller læder og et væld af farver.

Hele sengen kan løftes op, faktisk ligesom IKEA’s MALM-seng. Det synes jeg altså er ret smart. God plads til håndklæder, sengetøj, vintertøj og den slags der fylder en del i et hjem.


HAR DU ANDRE GODE BUD PÅ EN SENGERAMME – GERNE MED OPBEVARING UNDER?

Man kunne også bygge en sengeramme selv, eller evt. bygge skufferne til en allerede eksisterende seng – eller man kunne få nogen andre til at bygge den for sig. Men det er selvfølgelig en lidt mere omfattende proces.

Kommentarer

 1. Min bror har malm-sengen og er super glad for den. Madrassen er spændt fast, så det er et snuptag at “åbne” og “lukke” sengen. Jeg har selv en hjemmelavet løsning af en IKEA-kommode og en ramme sat fast på væggen, og så ligger madrassen oven på kommoden, fordi mit soveværelse ikke har plads til et sengestel. Så måtte jeg tænke kreativt 😉 Jeg er super glad for løsningen!

 2. Anette - 7. august 2019

  Jeg har haft malm-sengen, og jeg vil ikke anbefale den, for selv om jeg er meget systematiseret omkring min opbevaring (anvender kasser m.m.), så blev det altså stadig noget rod under sengen. Og der var også helt vildt støvet under sengen, fordi “underlaget” ikke sluttede tæt, så der kommen masse støv ind. Jeg endte med at skifte den ud med malm-sengen med skuffer. Det synes jeg fungerer meget bedre, og jeg er SÅ glad for vores seng nu!

 3. Nicoline - 7. august 2019

  Vi har en seng fra BoConcept, som har samme system som Malm sengen (den fandtes ikke dengang jeg var på udkig efter en ny seng). Jeg kan se at BoConcept også har lavet en ny version: https://www.boconcept.com/da-dk/lugano/37800CBCIW63023.html Jeg synes funktionen er virkelig god, da vi ikke har plads til skuffer, der skal køres ud. Vi har et par gennemsigtige plastikkasser fra IKEA nedenunder madrassen. Det gør det lidt nemmere at holde orden 🙂

  1. Mille Emilie - 7. august 2019

   Ejjj Nikoline, hvor er du go’!! Tusind tak! Den har jeg slet ikke set. Synes det er vildt svært at finde. Men den er jo smart 🙂

   God weekend!

 4. Malene - 7. august 2019

  Jeg har tidligere været glad for Malm-sengen, men den er mere til opbevaring af kufferter, vintertøj og ting man sjældent bruger end til sengetøj og håndklæder, som man ofte skal fange.

  Sig til hvis I ender med at ville sælge Auping stellet bare. Så kommer jeg gerne fra indre Amager og køber det.

 5. Martine - 7. august 2019

  Hvor er det sjovt – vi er midt i en flytning og har Brimnes sengen, men er på udkig efter en ‘let’ seng uden opbevaring, og jeg havde i den forbindelse kig på en fra Auping. Hvis I ender med at ville tilbage til Brimnes, så tag endelig fat i mig (går ud fra du kan se min mail?) så kunne vi måske aftale noget med at bytte, og derved spare at vi begge går ud og køber nyt? 🙂

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret