Kategori -
14. december 2017

4 utraditionelle og moderne adventsstager

Behøver en adventskrans egentlig at være den klassiske runde krans med gran, røde bånd og bloklys, som vi kender det bedst? Nej vel. Hvis man ikke lige har tiden til at sidde og nørkle med den slags, så kan man bruge nogle andre alternativer. Måske ligger du allerede inde med remedierne i dine skabe. Det behøver nemlig slet ikke at være så kompliceret. Nogle gange handler det om lige at se hvad man egentlig allerede har og tænke lidt ud af boksen.
Det kan fx være nogle forskellige vandglas du bruger som fyrfadsstager, ved blot at komme et lille lys i og samle fire glas. Pynt evt. med lidt julepynt on the side, gran eller fine kogler. Eller hvad med den ikoniske Kubusstage fra by Lasse (som de fleste af os danskere har i hjemmet), eller saml glasflasker sammen i løbet af nogle måneder og kom et lys i. Så bliver det faktisk ikke mere simpelt.

Molekyl lysestager fra Gejst

En af de absolut fineste lysestager jeg længe har set. Denne er modtaget i gave, og jeg er så glad for den. Den er rå, skulpturel og feminin på en og samme tid, men dog uden at larme for meget. Hele konceptet med det magnetiske er jeg ret vild med.
Selve stagen er nemlig magnetisk da den kun bliver holdt sammen af én del – nemlig en magnet. Man har altså mulighed for at sætte sit eget præg på lysestagen, da man egentlig selv designer hvordan den skal ende med at se ud. Man får 20 store kugler og 20 små. Her har jeg dog kun brugt de store, men det giver altså et ret fedt spil med begge.
Den findes i krom, som jeg har her, men findes også i messing og sort. Kan købes enkeltvis eller i et sæt med fire stager. Placer dem sammen, eller hver for sig med luft imellem. Brug fantasien og skab dit helt eget look, brug den i vindueskarmen, som udsmykning på bordet – enten sammen alle fire eller blot en enkelt alene. Men ved at sætte flere Molekyl sammen, har du mulighed for at skabe en (utraditionel) adventsstage, som jeg har gjort her. Kun fantasien sætter grænser!
Prøv selv – find Molekyl-stagen her.

‘Nellemann’ lysestage fra Kähler
Nellemann-stagen er inspireret af geometriens stærke modsætningsforhold og udfordrer med et særligt formsprog både fantasi, funktion og materiale. Den kombinerer den klassiske toarmede lysestage med en smal minimalistisk vase og har en organisk kvalitet i sit design som gør helhedsindtrykket, på en gang, stærkt og skøbeligt. Brug den som lysestage med to lys, eller kombinér med en blomst i den ene ‘arm’.
Brug stagen alene eller som her, to stager sammen, så du får en slags “adventsstage” med fire arme. Nellemann er designet i keramik og dekoreret med en let transparent glasur, der fås i fem forskellige nuancer. Find stagen her.

{photo: Svanberg Grath Photography}

Lysestager fra New Works i træ og marmor
De her fire stager er oplagt at sætte sammen i en vindueskarm eller på et stort fad på midten af spisebordet. De fungerer godt sammen, som her, eller to-og-to resten af året. Jeg har kun tre (mangler den lyse egetræ), men min søster har dem alle, og det ser altså så fint ud. Billedet her er taget af hende, men stylet af mig hjemme hos hende. Foto af Svanberg Grath Photography. 
Find de fire forskellige stager her: sort marmor / grøn marmor / smoked oak (mørkt træ) / lys tegeræ

Kubusstagen fra by Lassen

Den ikoniske lysestage ‘Kubusstagen’ fra danske by Lassen er jo nærmest allemandseje. En klassiker de fleste af os allerede har stående i hjemmet. Selv har jeg haft min stage i mere en ti år. Vildt, ik? Hvorfor ikke bruge den til det oplagte formål, som adventsstage. Gør som jeg, og kom lidt fin gran rundt i kanten.
Jeg har brugt fiskesnøre eftersom jeg var løbet tør for ståltråd. Er man til et mere rustikt look, kan man vælge en grovere og større gran. Og er man helt vild, kan man jo tilføje ornamenter under hvert lys eller lægge lidt julepynt  on the side, som jeg har gjort her. Kubusstagen fra by Lassen kan købes her.


Photos & styling: Mille Emilie┊Sonoma Seven
Photo of New Works: Svanberg Grath Photography

Kommentarer

  1. Christina - 14. december 2017

    Er vild med molekyle-stagerne, linket er fluks sendt afsted til kæresten som inspiration til julegaver 🙂

    1. Også jeg – de er helt vidunderlige! Jeg er tosset med at man kan sammensætte dem præcis som man lyster. Det er et super julegaveønske! Jeg krydser fingre for at de ligger unde træet til dig 🙂 Glædelig jul.

  2. Jeg plejer ikke eje den slags, men i år fik jeg en marmorstage af nissen (; Der er plads til 4 lys, men den er også så fin og neutral er den kan stå fremme hele året. Ikke dårligt.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret