Kategori -
10. juli 2016

30 forslag til gode babyshower-, barsels- & dåbsgaver

Sommeren bliver fyldt med struttende maver, for der er dømt babyboom i Danmark her i 2016. Du skal måske selv til et babyshower, til barnedåb og/eller navngivningsfest, eller måske kunne du bare godt tænke dig at forære din gravide veninde en lille ting. For det er jo nærmest blevet tradition at holde babyshower, give barselsgaver og de fleste holder da også barnedåb eller navngivning for deres lille vidunder.

Men hvad giver man egentlig i gave til sådan en lille størrelse – og hvad med mor og far?  Uanset om det er gaver beregnet til babyshower, barnedåben eller blot en “tillykke med graviditeten”-gave, kan du måske finde lidt inspiration i dette indlæg, hvor jeg har samlet 30 forslag til gode barsels-, babyshower- & dåbsgaver. Der er lidt til ethvert budget!

 1. Oball ranglebold: Et must!!! De små babyer elsker den her bold. Oball er et de bedstsælgende stykker babylegetøj. Den lette bold er god for baby at holde i og såmænd også gnave i. Den fungere som en rangle til de helt små. Med sine mange farver og gribehuller er den et rigtigt godt stykke sanse legetøj.
 2. Jellycat kanin bamse: Kaninbamsen fra Jellycat er nærmest gået hen og blevet en klassiker i småbørnsfamilier. Jellycats bamser er helt utolig bløde og lækre, og bliver derfor hurtigt en favorit hos både børn og deres forældre. Kaninerne er, med deres lange bløde øre, rare for barnet at nusse med og nemme for de helt små babyer at gribe om. En fin og langtidsholdebar gaveide til barsels- eller dåbsgave.
 3. Barnevognskæde: NatureZoo har nogle virkeligfine og farverige håndstrikkede nogle. Måske synes du de er en tand for farverige, men børnene elsker farver og det styrker deres sanser. 
 4. Barnets bog “Min barndom – minder og gemmer”: Den perfekte gaveidé til nybagte eller vordende forældre. Her er tale om en unik scrapbog, som giver mulighed for at holde fast i nogle af de særlige øjeblikke fra barnets første fødselsdag og helt frem til konfimationsalderen, på en overskuelig og simpel måde.
 5. Milepæle kort: Smukke enkle Milipæle kort. Hvornår var det nu det var? Der er en første gang for al ting, og med Milepæle kort har du mulighed for at forevige de smukke øjeblikke og “første gangs oplevelser” der i barnets første år. Pakken indeholder 30 forskellige kort, hvor alt hvad du skal gøre er at skrive datoen i bunden af kortet og tage et billede af barnet med kortet. 
 6. Lysboks: Sjov og dekorativ lampe med udskiftelige bogstaver og/eller symboler. Med til lampen hører 85 bogstaver og symboler. Ekstra pakker med symboler, tal og bogstaver kan købes seperat. Kan enten stå eller hænges på væggen.
 7. Zoo plakat med flamingoer: Palle Wennerwalds skildring af de to lyserøde flamingoer viser de eksotiske fugle i en smuk positur af harmonisk balance – et karakteristisk eksempel på, hvordan enkle grafiske virkemidler kan have stor effekt. Zoo Flamingo er en kendt historisk retro plakat, ud af en serien af plakater som illustrerer dyrene i zoo.
 8. Uro: Elegant uro med skyer og de fineste dråber fra Konges Sløjd. Uroen er syet i filt i douce nuancer af grå, hvid og frostblå, som spejler sig i lyset og fanger det lille barns opmærksomhed. En smuk barselsgaveidé, der pynter fint på børneværelset eller over puslebordet.
 9. Sophie La Girafe bidering: Fin bidering i 1005 naturgummi. God til de små gummer. 
 10. Bjørnefamilie: Lucie Kaas er kommet med den skønneste bjørne familie. Bjørnene er produceret i massiv amerikansk valnød. Bjørnene er et klassisk designobjekt der kan følge én gennem livet og i generationer. I serien findes tre størrelser: Papa Bear, Mama Bear og Baby Bear. Det er da for cute!
 11. Miffy kanin lampe: En sød og fin gave, som børnene elsker. Måske ikke som nyfødt, men den er sød at have til når børnene bliver større. Min niece på snart 5 elsker sin lampe.
 12. Spilledåse: Den sødeste “spillefant”, som er et hit henover puslebordet. Den søde elefant er hæklet i 100% økologisk bomuld.
 13. Kay Bojesen træabe: Endnu en klassiker i træ. En lille fyr med en stor personlighed, der er blevet et ikon på gaven fra en ganske særlig person. Til dåb, fødselsdag, studentergave eller bryllup. En klassiker og en kær ven, der flytter med gennem hele livet – lige fra børneværelset til at blive et elsket designikon i egen bolig.
 14. Legekøkken: Det fineste legekøkken fra IKEA. Kan nemt gøres mere personligt med en klat maling. Køkkenet opmuntrer til rollespil, som hjælper børn med at udvikle sociale færdigheder ved at efterligne voksne og opfinde deres egne roller.
 15. Bestik og tallerken: Dette fra Designletters s er super klassisk og fint.
 16. Bog med børnerim: Okker gokker gummi klokker – en herlig bog fyldt med klassiske danske børnerim og andre remser af Jens Sigsgaard. En rigtig god gave idé til barnedåben eller fødselsdagen.
 17. Babytæppe: Dejlig blødt tæppe til at holde baby lun i slyngevuggen eller tremmesengen.
 18. Klassiske klodser: Fine gamle klodser som kan stables, staves og leges med. 
 19. bObles elefant: Et populært tumlemøbel i form af en elefant, som bidrager positivt til barnets motoriske udvikling med sine mange funktioner. bObles tumlemøbler er udført i kraftigt EVA-skum uden farlige ftalater.
 20. Væglampe bil: Skøn bil-væglampe fra Ferm Living i egetræ. Perfekt til hyggebelysning eller natlampe. Fås også i andre motiver.
 21. Start kit: Saml en lille kurv med de mest basale sager fra apoteket til en lille ny. Det fik jeg selv i gave f nogle veninder til mit babyshower, og det er guld værd nu. De havde samlet flg.: Libero Newborn (1) bleer, zinksalve, d-dråber, sikkerhedsvatpinde, skumklude, sut osv. Virkelig en god idé! Man kan også samle et lille “god bedring”-kit, for det første host kommer før eller siden, og så er det rart at have redskaberne klar som bl.a. et termometer, næsesuger, næsedråber og børnepanodil. (find det hele på dit nærmeste apotek og i Matas)
 22. “De små synger” sangbog: Den ideelle sangbog til alle børnefamilier, som vil en tur ned ad memory lane. Den skønne sangbog “De små synger” rummer børnesange som “Se den lille kattekilling”, “Der bor en bager”, “Jeg ved en lærkerede” og mange, mange flere.
 23. Aktivitetsstativ: Hæng barnets yndlingslegetøj i baren og lad dem udvikle deres koordination. Aktivitetsstativer forbedrer sanserne hos barnet, den fanger barnets øjne med naturlige farver og det kilder i deres små næser med lugten af træ. Endelig et fint aktivitetsstativ, som man ikke har lyst til at gemme væk, og som passer til resten af indretningen.
 24. Lyskæde: Happy Lights lyskæder spreder stemning og hygge hvor end deres bløde lys tændes.
 25. Tremmeseng: Den fineste fine “Lille Per”-seng, som vokser med barnet. 
 26. Nomi højstol: En smart stol, som kan bruges fra baby til teenager og som er udviklet med henblik for barnets ergonomi, bevægelighed og sikkerhed. Stolen er designet med skandinavisk æstetik og har desuden vundet en Red Dot, og også årets højstol hos Vores Børn 2015 og der kan igen i år sættes en “Testvinder 2016” mærkat på Nomi og ikke mindst ”bedst til prisen”. Læs mere om stolen i dette indlæg. 
 27. Mouse chair: Smuk børnestol i nordisk stil fra danske Nofred. Mouse stolen er del af serie med børnemøbler, som kendetegnes ved stilsikkert formsprog og solidt håndværk.
 28. Kay Bojesen Fanebærer: Ingen fødselsdag uden den velkendte Kay Bojesen fanebærer. Et must på fødselsdagsbordet og en perfekt gaveidé, som modtageren kan stille frem på fødselsdagsbordet hvert år. Garderen er kendt og elsket i det ganske land. Siden 1658 har Den Kongelige Livgarde stået vagt ved danske slotte med bjørneskindshue, rød galla og kryds på maven. 
 29. Skrivebord til børn: Bæredygtig børnebord fra We Do Wood i bambus. Geo’s bord til de mindste er elegant, tidløs og funktionel. Bordet er også et funktionelt børnebord med en stor udtræksskuffe, til opbevaring af malebøger, farveblyanter og favorit legetøjet.
 30. Moneyphant: Den smukkeste sparegris fra danske Georg Jensen, som gør opsparingen stilfuld og kær. En oplagt gaveidé til en nyfødt, så børneopsparingen kan begynde. Derudover pynter den så fint i vindueskarmen eller på hylden. 

Foto: Sonoma Seven

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret