Kategori -
26. februar 2015

10 tips on how to add a cozy spa feeling to your bathroom

spa and wellness

source: alpenroyal

Er der noget jeg virkelig elsker, så er det velvære og hele baduljen med spa & wellness. Og hvorfor så egentlig ikke få den ind i boligen derhjemme? Der skal ikke særlig mange elementer til for at skabe den helt rigtige spa feeling, og man behøver jo ikke dem alle. Du har garanteret allerede nogle af rekvisitterne til en god hjemme-spa liggende derhjemme. Jeg har her samlet nogle af de tips & tricks jeg finder nødvendige for at kunne skabe den helt rigtige spa oplevelse på egen matrikel.

I really love this spa & wellness experience, and why not add this cosy spa feeling at your own bathroom? You only need a few elements to create the perfect spa feeling, and you actually don’t need all of them. I guarantee that you already have some of the props for a good home-spa lying around at home. I’ve gathered 10 tips I find necessary to create the perfect spa experience.

1. TEKSTILER, KURVE & BADERUMSMÅTTER  |  TEXTILES, BASKETS & BATHROOM MATS spa og wellnes

White towels from SemiBasic  /  Bathroom mat from Trip Trap  /  Baskets from Muubs

Håndklæder er en selvfølge på badeværelset. Men det skal jo helst være nogle lækre nogle af slagsen.  Selv er jeg faldet pladask for det (forholdsvis) nye danske brand SemiBasic der laver de skønneste tekstiler til hjemmet, herunder håndklæder. Jeg har selv ét sæt og de er vanvittigt lækre, så skal snart have udskiftet alle mine håndklæder.

Kurve er også med til at skabe en god og hyggelig feeling. Brug kurvene til håndklæder, cremer o.lign. Placér dem under håndvasken, i et hjørne eller på en hylde. Placér gerne flere sammen og forskellige steder i rummet.

Baderumsmåtter har jeg faktisk aldrig været særligt pjattet med. Men jeg synes dem man kan få i træ er super cool og giver den helt perfekte sauna stemning til et badeværelse. Noget der jo netop emmer af spa og wellness. Ah! Men er man mere til en i stof kan disse jo også sagtens give en god spa- og saunastemning. Smag og behag!

_

Towels are a matter of course in the bathroom. I’ve fallen in love with the new danish brand SemiBasic. They make the most beautiful textiles for the home, including towels. I already have one set and it’s crazy delicious, so I will for sure replace all my towels soon.

Baskets are also a good way of creating a good and cozy feeling. Use them for towels, creams and stuff like that. Place them under the sink, in a corner or on a shelf. Place more together and different places in the room.

Bathroom mats are a weird thing. I’ve never really been that fond of them. But I find the wooden ones super cool and it provides the perfect sauna ambience for a bathroom.. Ah!

2. MØBLER  |  FURNITURES
badeværelsesmøbler

Det er begrænset for de fleste hvad man kan have af møbler på et badeværelse. Men er man heldig at have pladsen kan det være en idé at få nogle fede møbler ind. F.eks. kan en træbænk eller fine skamler i rummet givet et råt look. Her kan jeg i særdeleshed anbefale at tage et kig forbi OneFunkyFurniture som laver nogle virkelig seje nogen af slagsen. Alle er i genbrugstræ og bliver altså lavet efter kundens ønsker og behov. Selv har jeg en bænk som jeg er meget glad for. Den viste jeg bl.a. i dette indlæg.

Istedet for almindelige knager til håndklæderne kan man få en stige ind i rummet, det giver igen et spa-agtigt look, og så er det jo en meget skæg og anderledes detalje. Har du godt med plads, kan det også se virkelig fint ud med et større vitrineskab. Det ser rigtig fint ud hvis der er glas i, så har man mulighed for at lave nogle pæne stilleben af ens parfumer, cremer, vatpinde, håndklæder, æsker, krukker og hvad man nu ellers har af sager. Man kan ofte lave gode kup på dba.dk eller hos Lauritz.com.

_

The size of a bathroom is usually not that big for furnitures. But if you’re lucky to have the space, then use the space with a wooden bench, fine stools or maybe a cabinet. 

Instead of an ordinary solution with hooks for towels you can use a wooden ladder. Do you have plenty of space it can also look really good with a large glass cabinet. It looks great if there’s glass in it, so you have the opportunity to make some nice still life with your perfumes, lotions, towels, boxes, jars and whatever else there is in a bathroom. 

3. BLOMSTER & PLANTER  |  FLOWERS & PLANTS
planter

Den er ikke til at komme udenom. Plantetrenden. Den er her, der og alle vegne, også i spa-land. Planter, blomster, grene, kaktusser, sukkulenter og små træer giver også virkelig en fin og frisk atmosfære i baderummet. Eucalyptusgrene er en god idé eftersom de giver en frisk duft og kan holde i evigheder. Jeg har selv en god håndfuld stående på mit badeværelse i en stor glasvase. Kaktusser og sukkulenter er også gode ‘badeplanter’ da de er nemme at holde og nærmest aldrig skal vandes. Har du lange grene (fx. kirsebærgrene eller en magnoliagren), så placér dem f.eks. i en stor vinballon. Små træer som citrontræer, oliventræer og figentræer er også vanvittigt fine, og kan plantes om i en stor krukke. Kan man ikke overskue at holde dem, eller har man ikke særlig grønne fingre kan man bl.a. købe disse træer i plastic hos Bering Blomster i København. Nu tænker i sikkert “aah det lyder ret grimt”, men jeg kan afsløre at mit oliventræ herhjemme er af plastic. Det er lidt dyrere end et ægte, men til gengæld holder det forevigt! Perfekt til en som mig der ikke har grønne fingre men ønsker noget grønt i hjemmet. Der er ingen der har gættet at det var af plastic, for det ser meget virkeligt ud. Men nu er min hemmelighed ude.

_

You can’t miss it. The plant trend. It’s everywhere. Plants and flowers helps create a nice atmosphere in the room. I often use eucalyptus in the bathroom. That’s such an easy plant. You don’t really have to take care of it. 

 

4. STEN, TRÆ, GLAS & BETON  |  STONE, WOOD, GLASS & CONCRETEfliser lavasten beton stenvaskspa bad

Endnu en ting man kan gøre for at få den der spafølelse ind i eget badeværelse er at anvende sten-, glas- & træmaterialer. Byd naturen indenfor i form af gode naturmaterialer. Har man ikke liiiiige mulighed for eller penge til at lave et helt nyt badeværelse, kan man gøre det billigt.

Lavasten findes i et hav af variationer, og her vil jeg slå et slag for især Made a Mano, som bl.a. forhandles hos Stilleben. De laver nogle rigtig fine lavasten og fliser. Her kan man f.eks lægge en enkel fin lavasten ved håndvasken, på hylden eller i vindueskarmen og så stille sine parfumer, cremer eller en lille krukke ovenpå. Det samler tingene på en rigtig fin måde. Man kan godt “vove pelsen” og vælge en farverig lavasten i et fint mønster eller kør den sikre stil med en afdæmpet støvet farve der skaber ro.

Sten og fliser findes også i mange forskellige variationer. Runde, kantede, ovale, aflange, firkantede, sekskantede, store og små.  Af sten materialer kan bl.a. nævnes det famøse marmor som også er virkelig fint i badeomgivelserne. I vores gamle badeværelset valgte vi f.eks. at lægge nogle sten der var runde i formen. De var ujævne som gav en virkelig rar massageagtig fornemmelse når man stod under bruseren. Det var SÅ lækkert! Vi havde tilmed valgt både mørke og lyse farver for at skabe en god kontrast. I kan se det på de to nederste billeder her ovenover teksten. En stenvask kan også se hamrende sejt ud, og giver igen den der lidt grotteagtige fornemmelse. Man kan også køre ‘grotte’ stilen og påsætte grove sten på væggene. Det ser også ret cool ud.

Glas skaber også en god rumfornemmelse. Det deler rummet op, uden at lukke af for lys og rumfornemmelse. Derudover synes jeg personligt der giver et lidt mere ekslusivt og lækkert udtryk.

Træ kommer vi ikke udenom her på bloggen. Jeg er stor fortaler for træmaterialer. Det giver altså bare en hyggelig, varm og ikke mindst rå stemning i et hjem. Jeg synes træmaterialer giver den helt rigtige mængde maskulinitet, som ofte mangler i et rum/hjem. Især på badeværelset gør det sig godt, så det hele ikke bliver alt for pænt og feminint. Træet kan f.eks være som led i spejlet der hænger på væggen, en fed hjemmelavet hylde ud af gamle planker, bordpladen kan ligeledes være en bred planke eller brug træet henover badekaret som et lille ‘svævende’ bord. (hvad kalder man egentlig sådan én?)

Beton er endnu et materiale jeg ELSKER! Jeg synes det er SÅ sejt. Vi snakker meget om at få betongulv i både badeværelse og i vores entré. Det giver en ensartet men rå overflade. Beton spiller også så fint sammen med både træ, sten og glas.

_

Another thing you can do to get this spa feeling into your bathroom is to use materials from the nature. Stone, wood, glass, sand and concrete. Invite the nature inside your home. Use a lavastone as a ‘template’ for your perfumes, cremes and so on. If you have the opportunity then use a stone sink. They’re so cool and creates this cave feeling. Use wooden planks as tabletops or shelves. Use your imagination and create a natural spa.

5. SPEJLE  |  MIRRORS
spejle

Spejle er altid en rigtig god idé. Både for det praktiske men også for at skabe mere lys. Spejle giver mere lys og får rummet til at virke større. Små spejle, runde spejle, firkantede spejle eller bordspejle er alle gode idéer. Det pynter, er praktisk og giver lys.

_

Mirrors are always a good idea in a bathroom and every other room. Mirrors gives more light and makes the rooms look much bigger. Small mirrors, round mirrors, square mirrors or table mirrors are all good ideas.

 6. KERAMIK, FADE & OPBEVARING |  CERAMICS, PLATES & STORAGE
fadeogkrukker

Få nogle fine keramiksager ind på badeværelset. Brug fine krukker til dine smykker, til vatpindende eller vatrondellerne. Mulighederne er mange og det giver altså et fint udtryk. Til blomsterne og planterne kan du også bruge store vaser eller en vinballon. Det kan nemt og hurtigt give rummet et luksuriøst look.

Fade skaber rammer og samler ens sager. Brug dem evt. til dine stilleben med parfumer, duftlys, cremer osv. Bakker er også fine, og har lidt samme funktion som fade. Bakker giver bare et mere lukket udtryk, og kan som oftest fås med et lille låg så de agerer som små lågkrukker. Lågkrukker er der også et stort udvalg af,og jeg kan varmt anbefale at tage et kig forbi Stilleben der har et fint udvalg.

_

Get some fine ceramics bowls and lids into the bathroom. Use fine pots for your jewelry, cotton swab and cotton pads. For flowers and plants you can also use large vases. It can easily and quickly give the room a luxurious look. Use big trays for your still life with perfumes, scented candles, lotions etc.

7. HAVET  |  THE OCEAN
ocean

Brug havet som farvepalette i din brainstorm. Havet er om noget baggrund for et godt spabad. Ønsker du farve i dit rum kan du med fordel anvende farvenuancen blå som udgangspunkt. Blå, mørkeblå, lyseblå, blågrå, turkis, grønblå, azurblå osv. Er du til mere hav kan du tage skridtet videre og kigge på landskabet. Muslinger, skaller og sand. MAn kan selvfølgelig også bruge en anden farve, hvis man ikke lige er til den blå skala. Men ens for alle er, at holde farverne indenfor samme nuance. Det skaber nemlig ro!

_

Use the ocean as a color palette in your brainstorm. Do you want color in your room you can use the color tone blue as a starting point. Blue, dark blue, light blue, blue-gray, turquoise, teal, blue and so on. Are you more into the sea you can take one step further and look at the landscape. Mussels, shells and sand. 

8. DUFTLYS, OLIER & PÆNE FLAKONER  |  SCENTED CANDLES, ESSENTIAL OILS & PACKAGING
Mirins badesaltMirins L:A BruketMirins badesalt

Duftlys, æsteriske olier og pæne flakoner kan gøre en verden til forskel for hyggen og afslapningsfaktoren. Generelt set er orden på badeværelset (ihvertfald for mig) med til at skabe ro og en afstressende ah-følelse. Det er jo netop den travle hverdag man kan lægger fra sine skuldre når man har et rigtig spa-moment, sådan give helt slip og bare nyde.

Af gode olier, cremer & badesalt vil jeg kort fortælle lidt om dem jeg holder mest af. Jeg sværger til Kiehl’s fantastiske produkter, og anvender selv den velkendte “Midnight Recovery” aftenolie , “Clearly Corrective Dark Spot Solution” dagsserum, den lette og fugtgode dagcreme og afslutningsvis den gode hverdagsgode håndcreme. Fast rutine hver dag! Dette er for mit vedkommende virkelig velvære på 1. klasse!

Af pæne flakoner og emballager er jeg stor tilhænger af L:A Brukets fine design og deres lækre økologiske produkter. Jeg nyder også godt af mine hjemmelavede brune apotekerflasker med dymo tekst.

Jeg er også en værre tosse hvad angår duftlys. Jeg kan nærmest ikke få nok. Duftlys behøver jo ikke stå tændt, for de afgiver duft trods de ikke er tændt. Ofte bliver duften mere kradsbørstig når de tændes. Så man kan jo altså bare have dem stående for hyggens skyld. Jeg synes dog der ser fint ud med tændte stearinlys på et fad når man har gæster. Duft eller ej! Duftlys findes i et hav af varianter, men jeg synes især at duftlysene fra henholdsvis Mirins, L:A Bruket og SKANDINAVISK er virkelig pæne i udseendet, og så emmer de af spa og wellness. Ah!

_

Use oils, scented candles, salt and pretty bottles can make a world of difference for a cozy atmosphere. Good oils, creams and bath salt I will briefly tell you about the ones I like best. I swear to Kiehl’s amazing products, and use the well-known “Midnight Recovery” oil,  “Clearly Corrective Dark Spot Solution” serum, a amazing (light) facial cream and of course the “all day-care” hand cream. It’s my everyday!

Pretty bottles and packaging I can mention L:A Bruket. Nice design and delicious organic products. I also sometimes makes some myself with old brown pharmacy bottles and dymo text. Find my DIY here.

I’m also a big fan of scented candles. I can’t get enough. Scented candles is soooo cozy and I love the smell. Well, not all of them. But the fresh og mild ones. Scented candles are available in a various of flavors, but I especially like scented candles from respectively Mirins, L:A Bruket and SKANDINAVISK.

 

9. VELVÆRE  |  WELLNESS
borster

Badebørster, skrubbebørster, massagebørster og små badebørster, skrubbedutter osv. sætter gang i cirkulationen, reducerer cellulite og giver forøget energi og velvære. Et must til et ægte spa! Karmameju har nogle fine nogen.

_

Bathing brushes, scrub brushes, massage brushes and small bath brushes, scrubbing cots etc. boosts your circulation, reduces cellulite and gives increased energy and wellbeing. A must for a true home spa!

 

10. MUSIK  |  MUSIC
music

Sæt noget roligt musik på. Find evt. inspiration i yogauniverset. Kombinér hele spaoplevelsen ved at komme salt i badekarret, sæt det rolige og afstressende yogamusik på anlægget, luk øjnene og slap af. Fortæl mig så lige at du ikke har det rart? Det er da en ah-oplevelse! Har du intet anlæg på badeværelset kan jeg varmt anbefale Sonos. Det er i den dyrere ende men er fantastisk godt! Det styres fra telefonen, og man kan få den der hedder PLAY:1 som er en kompakt lille højtaler. Sonos har en rigtig nem opsætning, og kan styres fra hvor som helst via din smartphone, tablet eller pc/Mac. Så smart, og man kan altid tilføje flere komponenter hvis man ønsker. I kan se meget mere om Sonos lige her.

_

Put on some quiet music on. Get inspired from the yoga universe. Combine the spa experience by getting salt in the bathtub, set some quiet music on, close your eyes and relax. Now tell me, isn’t that wonderful and relaxing? For me it’s an ah-experience! Don’t you have a musc system in your bathroom I can highly recommend Sonos

SIMILAR POST: 10 TIPS ON HOW TO ADD A PERSONAL TOUCH TO YOUR BEDROOM

all photos: pinterest

Kommentarer

    Skriv en kommentar

    *Din mail vil ikke blive pupliceret