Vores husprojekt
comments 7

Køkkeninspiration til vores nye hus

Først og fremmest TAK fordi I tog så godt imod mit indlæg om vores nye hus. Overvældende og sindsygt spændende! Der kommer snart en video om huset på min YouTube-kanal, så husk at abonnere, så du kan holde dig opdateret. Nå, men i dag skal det altså handle om køkkener.

Et af de vigtigste rum i hjemmet, er for mig, køkkenet. Det skal være et åbent og funktionelt madværksted med masser af  plads til familie og venner, madlavning (i både voksen- & børnehøjde) og naturligvis festlige sammenkomster. Køkkenet er midtpunktet og ‘hjertet’ i huset, det er her vi ‘vågner’ og får dagens første skud energi (hej kaffe) og her vi ‘afslutter’ dagen med et fælles aftenmåltid. Jeg elsker, at jeg som vært kan have kontakt med mine gæster, uden at hverken jeg eller mine gæster skal forlade rummet. Det gør det på en måde ret intimt.

Vi var forbi arkitekten for lidt tid siden for at snakke om tegningerne og de nye løsninger for huset. Når ‘skallen’ ligesom er på plads, kan vi for alvor komme rigtigt i gang med det sjove indeni, herunder valg af køkken. Men hvilket køkken skal man så lige vælge? Vi har mange idéer og drømme, og vi har derfor snuset os lidt omkring på pinterest og diverse køkkenfirmaer. Vi er typerne der godt kan lide det gode og solide håndværk samt de mange smukke detaljer der er i et snedkerkøkken, men vi kan samtidig også se fidusen ved at “mikse og matche”, og dermed skabe ens eget personlige køkken udfra forskellige og billigere elementer. Drømmen er måske en kombination? Nu må vi se, det afhænger jo naturligvis af hvad der er muligt og hvor i huset det bliver placeret.

Det er jo altid fint at drømme, og jeg har derfor været i “drømmeland” og surfet nettet tyndt for køkkeninspiration.

Har du en favorit blandt disse køkkener?
Kender du andre fine køkkener? Evt. en dygtig snedker? Så del endelig i kommentarfeltet.

Mano køkken fra KVIK

I vores gamle lejlighed havde vi dette hvide Mano-køkken fra KVIK. Bordpladen var i kompaktlaminat og er til dato den mest geniale bordplade jeg i mit liv har oplevet og arbejdet ved. SÅ ualmindelig praktisk, nem at holde og virkelig pæn. Jeg synes stadig det er et pænt og tidløst køkken, så det er jo en “safe” beslutning at gå med noget man kender og allerede ved virker for én. Billedet er iøvrigt fra vores gamle lejlighed i Fiolstræde. Øj, vi var glade for det køkken, og især bordpladen. Dog er jeg lidt mættet af hvide køkkener for tiden, meeeeen det holder jo i mange år. Decisions decisions.

Garde Hvalsøe

DET HER!!! Det er drømmen. Om det kunne fungerer i praksis i vores hus ved jeg ikke helt, men det er ihvertfald værd at undersøge. WAUW det er smukt. Det er lige som det skal være; intimt, nordisk, lyst men dog rustikt og ikke mindst meget meget smukt. Jeg drømmer om det hele ved dette køkken og de  smukke bjælker i loftet.

Køkkenet her er lavet af GArde Hvalsøe, som laver de smukkeste køkkener. Dette køkken tilhører manden bag verdens bedste restaurant, Noma’s chefkok René Redzepi, som naturligvis har god smag i køkkener. Intet er overladt til tilfældighederne. Også ved hårde hvidevare er der naturligvis valgt ovn og kogeplade fra Grand Cuisine. En kæmpe inspiration!

STILLEBEN køkken

Stilleben og HjorthRahbek Arkitekter har med udgangspunkt i en fælles passion for kvalitet, funktion og udtryk skabt et klassisk og solidt snedkerkøkken, som du aldrig behøver at skifte ud. Der er arbejdet grundigt med de detaljer, som er vigtige for et funktionelt og raffineret køkken – fra klassiske tapsamlede egetræsskuffer og overfalsede låger til håndmalede flader og en farveskala, som giver et køkken et kontemporært udtryk. Køkkenet er malet i hånden, hvilket både skaber en levende overflade og gør det nemt at vedligeholde.

Jeg synes virkelig det er et smukt køkken Stilleben og HjortRahbek Arkitekter har skabt. Farverne, stilen og de små detaljer. Wauw! Jeg kommer sådan til at tænke på mine bedsteforældre der alle havde et køkken, som mindende utroligt meget om dette. Med samme låger, samme greb og hele stilen omkring køkkenet. På en måde ret retro. Eneste minus er, at man skal åbne lågerne for at trække skufferne ud. Det synes jeg virker helt enormt upraktisk. Når det er sagt, så tegner, tester og bygger de altid gerne ens specialønsker til fx skabe, farver og beslag, så måske man kunne undgå den måde man åbner låger og skuffer på. Smukt er det, altså.

Thorup Copenhagen

Min gode kammerat Kasper Thorup, som står bag Thorup Copenhagen, har designet dette smukke køkken. Fronterne er en videreudvikling med udgangspunkt fra hans populære blackPOWDER borde. En samling håndlavede, farvede og polerede jernplader med hver deres unikke udtryk. Til dette køkken ville en sort kompakt laminat bordplade være både flot og praktisk til. Vi overvejer virkelig dette køkken, for at skabe det helt personlige og unikke udtryk. Kasper skal ihvertfald med indover vores  indretning i det nye hus. Han er så mega dygtig!

Jeg er ret hooked på mørke/sorte køkkener for tiden, men tænker om man bliver træt af det hurtigt? Et hvidt køkken er jo virkelig tidløst og “safe”, men jeg synes virkelig et mørkt køkken kan noget. Det drager mig altså. Og især Kaspers udgave af et køkken synes jeg er fuldstændig vanvittigt smukt og nærmest skulpturelt.

REFORM

Det her må være det sejeste IKEA-hack til dato. Et Reform-køkken starter nemlig med en basis ingrediens, nemlig IKEAs køkkenelementer. Herefter tilføjes de arkitekttegnede fronter, sokler, gavle og bordplade for at skabe en æstetisk og individuel stil, der kombinerer kvalitet, funktion og tidsløst design. Det er en genial måde og en noget billigere løsning end et dyrt snedkerkøkken. Reform samarbejder med de bedste danske og internationalt anerkendte arkitekter om at reformere køkkener – og dermed også hverdagen – med godt design. Jeg er især vild med de disse tre; Basis, BIG og Norm Architects.

VIPP Kitchen

Alle kender den klassiske Vipp-spand, men kender du Vipp-køkken? Vipp er meget mere end bare en skraldespand. De har med stor succes udvidet sortimentet med sæbedispensere, vasketøjskurve, opvaskebørster og andet mindre boligtilbehør, men altså også et køkken.  om et Vipp-køkken.

Jeg har totalt optur over VIPPs smukke maskuline og industrielle køkken. Jeg er tosset med det! Det er så blæret! I den nye hus ville vi sagtens kunne lave en kæmpe ø a la VIPP, men om det ville fungere i praksis er jeg lidt i tvivl om. Så har man ligesom kun øen. Men det er sgu lidt fedt, ik? Man kan også få andre variationer, så det er klart en kæmpe inspiration og mulighed.

Københavns Møbelsnedkeri

Jeg har alle dage haft en stor kærlighed for Københavns Møbelsnedkeri. Jeg har tidligere besøgt Møbelsnedkeriet som holder til i de smukkeste industrilokaler på Islands Brygge, hvor flere kreative virksomheder er samlet i en baggård. Duften af træet spreder sig som man nærmer showroomet, metal fra smedjen og nybrygget kaffe. Mums! Atmosfæren og energien hos Kbh Møbelsnedkeri er fantastisk.

De laver simpelthen de smukkeste ting. Alt er helt specielt og custommade med fine detaljer man kun kan blive forelskede i. Se nu bare det køkken her. Det hele spiller jo! Hvis vi skulle have et snedkerkøkken, så ligger Kbh Møbelsnedkeri ihvertfald helt i toppen på listen. (foto: Gyrithe Lemche)

7 Comments

 1. Tina KH says

  Dit drømmekøkken er også min favorit, men har I ikke bjælker og plads til brændestedet, så bliver den svær at gøre efter.
  Et Svanekøkken er også smukt. Min gamle svigerfader var snedker, men han er her desværre ikke mere.
  Ønsker jer held og køkken lykke:-)

  • Haha.. ja det er simpelthen så smukt, og kræver jo netop både bjælker og det fede brændested. Damn! Vi har heldigvis god tid til at kigge, så der bliver luret lystigt. TAK for din besked.

 2. Jacob says

  Thorup køkkenet er uden tvivl det køkken med mest wauw faktor! Og så er sort jo praktisk i forhold til rengøring tænker jeg 🙂 Et mere afdampet og klassisk køkken ville være det fra Stilleben. Virkelig flot! Der er helt sikkert rigtig mange flotte grå køkkener derude lige i øjeblikket. Hvide køkkener er man virkelig bare mættet med..

  Rigtig god fornøjelse med det Mille 🙂

  • Du har helt ret – jeg synes også det er SÅ wauw!-sejt!!! Noget man ikke har set før. Det kan virkelig noget! Jeg har aldrig haft et sort køkken, men det er virkelig cool synes jeg. Er også ret mættet af hvide køkkener. Gab! Haha.. Er spændt på at se hvad vi ender med 🙂 Og TAK!!!

 3. Marie says

  Jeg har lige købt en ny lejlighed, som også skal have et nyt køkken, så dit indlæg kom som kaldet 🙂 Især bordplader er jeg ret splittet omkring. Hvorfor var I så glade for pladen af kompakt laminat? Det er jo virkelig en jungle, når man ikke har taget stilling til sådan noget før 🙂

  • Ej, hvor fedt. TILLYKKE! <3 Altid skønt med et helt nyt "lærred". Køkkener er vildt svære, for de skal jo holde i mange år uden at man blive trætte af dem. Dejligt du kan finde lidt inspiration! Jamen grunden til vi er SÅ glade for netop kompaktlaminat bordplader er, at den er vanvittig nem at holde. Spilder du noget kan du lige tørre det op, det suger ikke ned i pladen som fx man oplever det med træbordplader. Forestil dig fx rødbedesaft. OMG! Det preller lige af denne type bordplade. så smart!

   Vi har tabt ting på bordet uden der kommer ridser i m.m. Og de ridser der var kunne man faktisk ikke rigtig se, kun hvis du virkelig stod med snotten nede i bordpladen. Den holder sig hvid og alt preller af. Vi har fx en egetræsbordplade nu (den var her da vi flyttede ind), og der er altså små sorte ‘ringe’ efter dåser, glas, metalting der har været fugtige/våde osv. og pletter over alt. Selvom vi er gode til at tørre af hver gang vi har lavet noget. Dernæst skal vi jo altså også give olie ret ofte for at holde den pæn, og helst lige give den en let slibning inden. Nu har vi jo Frida, så vi laver ret meget børnemad osv, og med masser af mos/grød og den slags og små fedtede børnehænder, ja så er det altså ikke ligefrem bedre. Haha! Jeg synes træbordplader er vildt smukke, men i praksis fungerer det ikke – ikke for os ihvertfald. Mega upraktisk!

   Det er egentlig heller ikke noget jeg/vi har taget stilling til tidligere, men efter at have haft prøvet en kompaktlaminat, egetræ og en anden type træbordplade, ja så har vi jo de tre at sammenligne. Og der vinder kompaktlaminat KLART. Både i det ydre look men vigtigst i den praktiske del.

   • Marie says

    Tak for dit svar – det er virkelig brugbart! Nu har jeg godt nok forelsket mig i Reforms basiskøkken med den fantastisk smukke mørkegrønne linoleums bordplade. Jeg må hellere i gang med at finde ud af forskellen på laminat og linoleum, for det lyder da fantastisk lækkert med sådan en kompaktlaminatbordplade!

LÆG EN KOMMENTAR