Vores husprojekt
comments 9

Husprojekt: Plantegning (stueetagen)

I er mange der spørger ind til vores nye hus i Dragør, og I er mange som spørger om I ikke må se plantegningen for huset. Det må I godt. Plantegningen er gammel og er altså ikke heeeelt sådan som den faktisk ser ud i dag, der er lige nogle enkelte vægge på tegningen og et enkelt rum, som altså ikke er der i dag. Men så godt som.

Indtil nu har vi fået revet næsten alt ud af stueetagen, men mangler stadig lidt. Vi har fået fjernet tre vægge, det meste gulv er væk og det samme er lofterne. Men alt det skal I nok få meget mere at se i min kommende video. Der er krybekælder, som skal isoleres og fyldes op. Tanken er at lave et stort lækkert og åbent rum med køkken i den ene ende, spisestue i midten og stueområde i den anden ende. Køkken-alrum må det vidst hedde, bare med stuedelen til. Lidt som vi har det i dag i lejligheden. Der skal laves to værelser, et badeværelse og så tænker vi også bryggers og entré ind, men det skal være dér hvor trappeopgangen er, på et tidspunkt. Der skal endvidere åbnes op ud til haven med en stor havedør. Enten i karnappen eller ved køkkenområdet. Alt det er ikke så vigtigt lige nu, men kun tanker i hele processen.

Muren i midten af huset, som går på tværs, er en bærende væg og vi regner derfor med at rippe alt det resterende ud. De tre rum; Dagligstue, spisestue og herreværelse inkl. karnap er slået sammen nu. Der var en væg mellem spisestue og herreværelset, men den er revet ned nu. Det der på tegningen hedder pigeværelse og WC er i dag bare badeværelse, og væggen mellem det rum og soveværelset, samt væggen ud mod gangen (entre) er ligeledes revet ned. Køkkenet skal også fjernes. Men som sagt så er planen, at vi kun skal stå tilbage med 4 vægge, samt have den bærende og gennemgående væg i midten tilbage. Og så har vi udfra det et helt rent lærred vi kan tage fat i. YES! Jeg glæder mig SÅ meget.

Stueetagen er godt og vel 115-120 m2, og på et tidspunkt skal trappeopgangen formentlig også fjernes, som jeg nævnte tidligere i indlægget. Der skal laves en anden løsning med trappen, så den ikke optager plads inde i selve huset og dermed tager en masse kvadratmeter. Derudover vil vi rigtig gerne have sat vinduer i på øst-siden af huset. Af en eller anden grund er der ikke vinduer på den side. Helt skørt!

Huset er virkelig slidt, og dem der har boet der og bor der nu har virkelig ikke været søde ved huset. Hverken inde eller ude. Det er en skam, for det kan virkelig noget. ALT skal have en ordentlig overhaling. Nu glæder vi os bare til at få ordnet det sidste samt fjernet karnappen. Så kan vi rigtig kan komme i gang med stueetagen, som det første. Sådan noget her tager bare tid, og med ansøgninger til kommunen, bestilling af materialer, håndværkertimer og alt det.. ja, det hele skal jo spille – og det gør det ikke altid nødvendigvis. Så vi væbner os med tålmodighed, selvom vi bare gerne vil rykke nu. Ha! Heldigvis er sådan en proces virkelig spændende og sjov (ihvertfald for os), så vi glæder os bare over at få lov.

Mange spørger “hvornår forventer I at flytte ind?” Haha! Jeg forstår nysgerrigheden. Men vi ved det altså ikke. Drømmen var engang i år, måske inden jul. Men det tror jeg altså er ret urealistisk. Lasse er meget mere optimistisk end jeg er. Men måske indenfor et år, hvis alt flasker sig. Foråret 2019 ville jo ikke være dumt. Vi sidder netop i denne uge og prøver at lave en tidsplan, men sådan en holder jo sjældent. Lur mig om ikke er nogen ubekendte ved sådan et byggeri. Alt andet ville jo være mærkeligt. Men altså.. en dag af gangen. Vi har ikke travlt, som sådan. Men det ville nu være virkelig dejligt med en have til Frida, og i særdeleshed lige nu når vejret arter sig. Men men men.. alt til sin tid. Huset går jo ingen vegne, og så langt så godt. Juhu!

Lige nu sidder vi og kigger plantegning, kigger på køkkener, gulve.. alt.. Det hele skal tænkes ind i huset allerede nu, så vi ligesom ved hvor vi skal starte. Hvor skal køkkenet præcis være. Skal der være en køkkenø? For hvis der skal være en ø, skal vand, el m.m. regnes ind allerede her og laves så det passer til dér hvor køkkenø’en skal placeres. Hvilke gulve vil vi have? Sildeben? Beton? Planker? Mange valg. Hvem kan levere og hvor lang er leveringstiden? Hvor vil vi have badeværelse? Hvor skal der være el? Hvilke vinduer vil vi have? Sidehængte uden sprosser? Sprossede vinduer? Dannebrogsvinduer? Alt skal tænkes ind. Skal det være sorte eller hvide vinduer? Jeg drømmer fx om hvide sprossede vinduer. Det kunne være så sindssygt flot. Både hvis vi beholder den Dragør-gule farve eller går med en hvid/grå facade.

Men vi har heldigvis lidt tid endnu. Aller-allerførste step er nemlig karnappen. Den skal rives ned og bygges op på ny. Den er i ualmindelig dårlig stand, og står ikke centreret i huset. Det kan man faktisk se på plantegningen ovenfor, samt på billederne her nedenfor. Af en eller anden årsag står den mere til højre (set udefra), så vi bygger altså en helt ny karnap op med bedre isolering og det hele, og får den så centreret i huset. Den bliver dermed lidt større i bredden. Og det gør jo bestemt ingenting.

Mere har jeg vidst ikke at fortælle om husprojektet lige nu. Eller jo, jeg er ved at redigere de næste videoer, så husk at følg med på min YouTube-kanal, hvor jeg smider dem op løbende. Men det er vidst også det for nu. Spørg endelig hvis I har noget på hjertet, og byd endelig ind med forslag til køkkener, gulve, vinduer and what not. Eller tag mig på instagram (@sonoma_seven) hvis du selv er igang med en renovering. Måske jeg kan blive inspireret. Tak!

SE OGSÅ: Video: Vores nye hus #1 De første spadestik

Bemærk hvordan karnappen står mere til højre. Det er da skørt.Man kan især se det hvis man kigger på taget og de øverste tagvinduer. Der må være en grund til man har gjort sådan, eller også har dem der byggede huset i 1920øerne virkelig været fulde.

9 Comments

 1. Charlotte says

  Det er så hyggeligt at følge med i ☺️ Vi flyttede selv et køkken fra den ene ende af vores hus til den anden ende og skulle i den forbindelse tænke alt muligt ind netop ift. køkken ø. Skulle det være en koge-ø en vaske-ø eller bare en ø uden noget 😉 Vi endte med det sidste altså køkkenelementer med en bordplade, men uden vask eller kogefunktion og vi ELSKER det. Vi har fem egetræs barstole rundt om (har tre børn) og det er blevet vores foretrukne sted at opholde os og spise og spille og alt derimellem. Det er perfekt og meget nemt at dække bord og rydde af. Børnene kan sidde med lektierne mens der laves med og til fester og andet fungerer det perfekt som “tag-selv-bord”. Bare lige input herfra ift. køkkenet ☺️

  • Dejligt du har lyst til at følge med 🙂
   Jeg tror det er en fornuftig løsning med en stor ø uden nogen former for forstyrrende elementer. Jeg har selv tænkt over det med både kogeplade og vask, og synes det er vildt irriterende når det er i en ø, som man jo netop bruger som sådan en hygge-ø. Haha! Men altså, det er jo forskellige behov man har. Men ville helt klart gå efter en køkkenø som jeres. Det er mest praktisk og hyggeligt.. ja, og pænest synes jeg. Men det er jo en smagssag! Tak for tip!

 2. Anne Bak says

  Spændende at følge med i! Vi overtog hus her 15/5 hvor vi nu også er igang med at renovere. Lidt mere, end forventet- dog langt fra så stor en omgang som jeres 😉 Jeg ville ønske jeg havde din tålmodighed og optimisme i forhold til renoveringen, men jeg synes godt nok det trækker tænder ud. Mest pga. håndværkerne, som tydeligvis har virkelig meget at lave for tiden.
  I skal nok få jer et helt fantastisk hus! Wauw!
  Jeg er stadig lidt nysgerrig på konstellationen; Har I købt huset med nogle andre, som skal bo på 1. sal, eller hvordan?
  Glæder mig til at følge med 🙂

  • Hej Anne.
   Hvor lyder der dejligt, og mega spændende med jeres renovering 🙂 Åh, der er altid mere end man forventer, når man først går i gang. Hehe.. Men jeg håber det hele lykkedes for jer. Det hjælper at prøve at se positivt på det, også når det går lidt ned af bakke. Ha! Man bliver nødt til at holde humøret højt, ellers går man sur i det. Glæde sig over de små fremskridt, end slet ingen. Jeg håber vi kan skabe det vi drømmer om. Nu må vi se. Huset er vores, men har lige pt. to lejere i huset, på 1. og 2. sal. Hende der boede i stueetagen flyttede ud tidligere på året, da vi skal flytte ind her. Men der skal ske en masse med huset, men det skal jeg nok komme mere ind på senere.
   Pøj pøj med jeres projekt 🙂

 3. Wow! Sikke et projekt i er i gang med – hatten af for jeres gå-på-mod:-)
  Det bliver garanteret kanon flot!

 4. Lisbet says

  Hvor er huset bare SMUKT i sin grundform – og hvor er det bare spændende for jer!
  Jeg bakker helt op om de hvide sprossede vinduer – og synes klart I skal bevare den gule Dragør farve – det står så fint til de røde teglsten! 🙂

  • Hvor er du d Lisbet. Jeg er også helt tosset med hvide sprossede vinduer, og kunne nemlig bare være så flot til det gule og røde. Dem der er der nu synes jeg virkelig ikke passer til. Haha! Men nu ser vi.. tak for støtten! 🙂

 5. Anne says

  Hvor er det bare fint. Jeg vil høre om du kender nogle rigtig gode indretningsbøger eller arkitektur bøger 🙂 det kan være på dansk og engelsk.

LÆG EN KOMMENTAR