Latest Posts

Mere kulør på tilværelsen

Jeg har altid været ret neutral i farverne hvad gælder min garderobe. Sort, hvid og grå… måske lidt beige og mørkeblåt har sneget sig ind også. Den stil elsker jeg, og det er da også 80% af min garderobe, stadig. Men jeg vil virkelig gerne blive bedre til det der med farver. Jeg vil gerne have flere farver til tilværelsen, for det gør mig så glad!

Når jeg ser andre mennesker i farver smiler jeg altid, for det lyser sådan op. Og er der noget jeg særligt har brug for med januar blues og flade batterier, så er det i den grad at smile. Det har en terapeutisk effekt på mig at smile, og det tror jeg egentlig det har for de fleste. Det løfter min sindsstemning!

Livet er i farver!

Særligt sådan en som Louise synes jeg er helt vildt inspirerende at følge. Særligt på instagram nyder jeg godt af hendes farvefine univers. Ikke alene bor hun lækkert, men hun har altså også et godt øje for farver, mønstre og sammensætninger. Det er SÅ inspirerende! Og som min gode gamle kontormakker Cathrine altid siger “livet er i farver, så jeg går ikke i andet!” Det er et af de fineste farvecitater jeg længe har hørt, og så er det jo ganske rigtigt; livet er i farver!

Jeg har altid været bange fo at skille mig ud med farver, og har ofte følt mig som et omvandrende cirkus. Derfor har jeg holdt mig til det monokrome look. Det sikre. Jeg har været bange for at ligne en forvirret farvepalette. Ha! Og det er jo altså noget fis. Dét skal der laves om på! Når alle andre ser godt ud i farver, så gør jeg også!

Jeg elsker farver og jeg bliver i så godt humør af det, og er der noget bedre end at smile? Det er godt for både krop og sind. Så der skal altså flere farver ind i min garderobe. Mere kulør på tilværelsen!

Derfor kunne jeg heller ikke modstå fristelsen da den her lyserøde drøm af en jakke var på bud i Magasin. Jeg har kigget på den længe, men tænkt “arh, den er sgu lidt vild!” Men nu har jeg købt den med hjem og intentionen er at bruge den til både hverdag OG fest. I den her grå vintertid synes jeg det er herligt med lidt ekstra knald på farvepaletten.

Hvordan har du det med farver?

Januar blues & flade batterier

Jeg er træt.

Sådan ægte januar-træt! Synes det har været ualmindeligt svært at komme i omdrejninger efter nytåret og lang juleferie. Som om batterierne er helt tømte, flade. Der er intet tilbage. Og jeg kan ikke finde de nye frem. De ligger der et sted, men bare det at skulle finde dem og sætte dem i er uoverskueligt. Gab!

Jeg har masser af ting på to-do listen, masser af gøremål, huslige sager der skal ordnes (især inden vi flytter om under 2,5 mdr!), samarbejder og fotojobs, Jeg elsker mit arbejde, ingen tvivl om det. Men lige for tiden er jeg bare en sløv banan. Sådan nogle dage er der jo, det ved jeg. Men det er som om, at de der få dage har varet en uge for meget og det trækker altså tænder ud.

Al overskud har forladt min krop. Sådan føles det! Mine øjne kan dårligt åbne om morgenen, jeg går rundt i sneglefart, er næsten gået helt i stå, som om fødderne er limet fast til gulvet mens jeg står og råber “så gå dog!”. Januar er den måned på året hvor jeg har mindst fart på og mindst energi. Sådan er det bare. Jeg kan, når jeg ser tilbage – også her på bloggen, se at det er det samme mønster, om og om igen. Hvert år. Vinteren har fået ordentlig tag på mig, gassen er gået af ballonen, batterierne er helt tømte efter jul og nytår.

Min lunte er også noget kortere end den plejer, mit humør påvirkes, jeg bliver tvær. Grå, blæsende og kolde januar, du er kedelig. Du er ikke god for mig! Jeg elsker sne og regnvejr, men januar er bare… gråt, blæsende, kedelig. Jeg længes efter lune sommerdage, solskinskysset hud og bare ben, en tur i havet og florlette kjoler.

Januar din kælling!

Det er ok, jeg accepterer det nu. Jeg må vende det til noget positivt, det skal ikke få mig ned med nakken. Det må være en måned hvor jeg lader batterierne ekstra op, hvor jeg samler kræfter igen. Der er ingen grund til at blive mere sur over det, for jeg kan ikke gøre så meget ved det. Jeg har prøvet alverdens. Løbeture, ekstra tilskud af d-vitamin, appelsiner, mere vand, mere luft, mere søvn. Intet virker. Batterierne er flade.

Så jeg accepterer dét og min kedelige zombie tilstand, og så må jeg sænke mit ambitionsniveauet en smule, indtil energien vender tilbage. For det ved jeg den gør. Jeg kan allerede fornemme den ude i horisonten. Den er sløret, men den er der.

Glæden ved en analog kalender

/reklame/

Der er intet som cremefarvede tomme sider i en analog papirkalender. Og det kan en hvid side på det store internet altså ikke slå. Ikke i min verden! Selvom jeg elsker den digitale verden, skribler jeg stadig løs i det nussede papirunivers. Der sænker sig en særlig ro når jeg tager fat i pennen, og jeg husker bedre alle de ting jeg skal når jeg først har ført dem ned på papir.

Da jeg var yngre havde den famøse Mayland-kalender. Du ved, den der hvor man kunne lave sin egen forside, rive den lille dagsslip af hver side når dagen var omme, hvor man byttede kalendre og skrev i hinandens små papirbøger og hvor man tegnede på livet løs. Dengang tegnede jeg mest. Ha! I dag har jeg brug for en kalender der er mere simpel, mere praktisk og mere overskuelig – mere voksen. Et sted hvor jeg kan nedfælde mine mange daglige gøremål.

IGEN i år skriver jeg løs i den fine kalender, som Atelier Aarhus står bag. De har nemlig formået at skabe en utrolig pæn og simpel kalender; her er der både plads til at notere dagens aftaler, skrive to-do-lister og få styr på dagens vigtigste gøremål. Bagerst i kalenderen er en lille lomme, hvor man kan gemme kvitteringer, billeder, notater eller andet. Den opfylder min behov for en god og overskuelig analog kalender, og så fylder den ikke mere end at den kan være i min store håndtaske. Det er smart, da jeg ofte er på farten.

Find kalenderen hos Atelier Aarhus her

Vi har valgt køkken!

Årh, det der med køkkener er altså svært! Vi har været ude hos samtlige køkkenfirmaer, talt med mindst 5 snedkere, søgt på nettet, pin’et, googlet, været på inspirationstur, bladret i samtlige boligmagasiner og jeg ved snart ikke hvad. Det er SÅ svært at beslutte sig for der er så mange muligheder. Skal man gå med et sort køkken, et køkken i træ, et snedkerkøkken, et IKEA-hack køkken, et helt plasin køkken, skal man være lidt mere modig med et farvet køkken eller skal man vælge noget der er mere sikkert? Svære valg.

MEN vi har endelig taget en beslutning om hvilket køkken vi skal have, hvem der skal lave det og alt det der. Vi er faktisk så langt i processen, at vi netop har godkendt tegningerne hos vores køkkenmand. Jubiiiii!! Det er SÅ spændende og bliver mere og mere virkeligt! I dag skal vi faktisk også ud og kigge på bordplader. Endnu et svært valg.

Inden jeg afslører hvem vi præcis er gået videre med, og hvilken type køkken vi har valgt, så tænkte jeg det kunne være lidt sjovt at høre hvad DU tror vi har valgt? Jeg laver selvfølgelig et opfølgende indlæg med HVILKET køkken vi har valgt, HVEM der skal lave det og evt. også hvilke andre køkkener vi ellers har kigget på. Det er I flere der har spurgt ind til. Men først…

Hvilken type køkken tror du vi har valgt?

1/ Et råt køkken i træ og med en stor køkkenø, hvor bordpladen er som en slags “bro” henover
2/ Et moderne hvidt grebsløst køkken, med enten lys marmor eller egetræ som bordplade
3/ Linoleumskøkken i en modig farve, måske lyserød eller mørkeblå – bordplade også i linoleum
4/ Gråt “shaker” køkken (med fyldninger i lågerne) med messinggreb og enten marmor eller granit bordplade
5/ Sort køkken med moderne detaljer og simpel stålbordplade
6/ Snedkerkøkken i træ med rå detaljer

foto credit: Pinterets / Reform / Nadia Lassen / ELLEKBH snedkeri

Mere kultur ~ mere teater i 2019! (Lægger ud med en GYSER!)

reklame for gyserforestillingen SARAH på Zangensberg Teater & Madklubben Steak nye teatermenu

Jeg elsker at tage i teateret, men gør det virkelig alt alt for sjældent. Der er bare ikke samme tid længere, men det er noget jeg helt klart vil få prioriteret ind i mit liv igen. Så må vi få bedsteforældrene, onklerne og moster på banen. Ha! Det aller hyggeligste er da en teater- eller biografaften, aller helst på en hverdagsaften, med en man har kær, am I right? Det er noget af det hyggeligste jeg ved. Og det er da endnu mere hyggeligt, hvis man lige topper det hele med en god middag inden. Sådan ægte kvalitetstid med snak, grin, god mad og hygge. Elsker det!

Jeg er nok i teateret sådan cirka én gang om året. Det er jo ikke meget! Sidst jeg var i teateret var… Hmm.. ja, engang sidste år i april. Jeg havde fået billetter i fødselsdagsgave af min storesøster til teaterstykket Mødre (som vidst også kan ses her i 2019). Det var sådan en skøn aften! I går var jeg så i teateret igen. Så vi starter godt ud med min egen personlige teater-statistik her i 2019. Ha! Måske jeg skulle taget i teateret hver 2. måned eller sådan noget. Det ville jeg elske!

ET GODT GYS

Den gode Mette Marie havde sammen med Anders Glud inviteret mig og ni andre bloggerkollegaer til GYSERforestillingen SARAH på Zangenbergs Teater. Jeg anede ikke man kunne lave gys på teater.  Men det kan man altså. Eller Anders Glud kan. Han har selv skrevet stykket med hjælp og inspiration fra Fortune Theatre i London, som har spillet gyserforestillingen ‘The Woman in Black’ i 30 år.  Han er initiativtager, producent, instruktør OG hovedrolleindehaver på stykket, og han gjorde det fantastisk godt, indlevende og uhyyyyyggeligt. GYS! Hold k*** hvor det fungerede på alle parametre. Det var SÅ creepy, fedt og spændende.

Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre alt for meget, men kort om handlingen; Efter sine tragiske oplevelser på slottet Drownhill og tabet af døtrene Clara og Sarah, er James Iron overbevist om at han må rejse for at flygte fra forbandelsen. James rejser til Crow Woods for at etablere sig i ro og stilhed, men det varer ikke længe før fortiden indhenter ham endnu engang.

TEATERMENU

Vi var som sagt inviteret ind for at se SARAH, men inden da mødtes vi kl. 17 for at smage Madklubbens nye teater menu. Man vælger to retter, forret og hovedrret eller ja.. hovedret og dessert. Som den store dessertgris jeg er, valgte jeg naturligvis hovedret og dessert. Først en sprød pighvar med stegt kapers (fuck det var godt! Ja, undskyld sproget!) med trøffelfritter og salat on the side og til dessert en vanvittigt caramel sundae. Isen kom i sådan en høj sølvkop, så man rigtig skulle grave efter guldet. Ha! Genialt. En kop fyldt med vanilje/karamel is toppet med chokolade, knas og nødder. Uhhh det var mums! Begge dele skal jeg altså tilbage efter, teater eller ej. Mums! Vi hyggede os helt afsindig meget, og middagen var en god blanding af kød, fisk, trøffelfritter, hvidvin og bobler.. og selvfølgelig en hulens masse røverhistorier og grin! Dejlig aften. Tak MM!

Konceptet med Madklubbens teater menu er ligetil; Man booker et bord mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag klokken 17.00 eller 17.30, hvorefter bordet er ens i to timer og et kvarter. Madklubben står klar til at servere to retter for 250 kroner, og dermed er der både god tid, masser af lækker mad og ditto hygge, før man fortsætter med aftenens agendaM; teater, biografen eller hvad man nu skal. De to retter kan naturligvis selv udvælges fra Madklubbens gældende menu, men vær opmærksom på tillæg på enkelte retter.

Afsted det gik 200 meter ned ad Pilestræde hvor vi ramte Zangenbergs Teater, et hyggeligt lille børneteater, men som de næste 2,5 uge om aftenen byder på den hårrejsende gyserforestilling SARAH! For real, hårene rejste sig; ståpels, myrepatter, kuldegysninger, gåsehud. Ja ja, kært barn har mange navne, men gys det fik vi! Uhhh!!! Det var simpelthen sådan en (u)hyggelig aften (ha! get it?), og alt for fedt at opleve gys på en teaterscene. Det er bestemt ikke sidste gang. Mon der kommer en 3’er?

KOM I TEATERET FOR KUN 80 KR.

Jeg vil varmt anbefale at tage ind og se teaterstykket SARAH, også selvom man ikke er til gys. Det er jeg normalt heller ikke. Men det var altså ret fedt, især fordi det foregik sådan right up in your face. Man sidder tæt med sidemanden, og stemningen i salen er for vild.

Lige nu kan du gennem dette link få billetterne til kun 80 kr. (normalpris 130 kr.). Og så skal lige siges at 10% af overskuddet går til en familie, der ligesom hovedrollen i stykket, også har mistet et barn. Det synes jeg er en vanvittigt fin tanke!

SÅ. Køb en stak billetter og tag en (eller en håndfuld?) af dine kære med dig under armen og få et godt gys! Stykket kan ses frem til 19. januar, så man skal være lidt tjep!

God fornøjelse!

Så flytter vi!

Godt nytår søde venner. Jeg håber I er kommet godt ind i 2019 med dem I aller bedst kan lide. Vi havde et brag af en fest med gode venner i Dragør og alle vores dejlige unger. Vi kom i seng ved en halv 4-tiden, tror jeg. Puha! Liiiidt tunge i hovederne i dag samtidig med at man skal være mor og far dagen derpå. Ha! Life with kids. Sådan er det jo, vi har taget det lidt på skift i dag. Ha!

Men hør lige her venner.. I dag er der præcis TRE MÅNEDER til vi skal være ude af lejligheden. Har jo aldrig fået fortalt Jer det, tiden er fløjet afsted og så er jeg kommet helt fra det. Men vi har sgu solgt lejligheden. På bare tre uger, er det ikke vildt? Vi skal være ude 1/4-2019, så nu håber vi at huset når at blive færdigt!

Udfordringer & forsinkelser

Vi er desværre stødt på en hel del udfordringer med både gamle rådne bjælker i etageadskillelsen og et tag der pludselig faldt sammen i baghuset, som skulle laves akut – og det hele har naturligvis forsinket processen lidt. Sådan er det jo med gamle huse. Lige så snart man begynder at åbne op og rode rundt i tingene, så kommer de der kedelige overraskelser. MEN altså.. Vi har ja-hatten på, og bliver vi ikke helt færdige inden vi skal flytte, jamen så må vi leje et sted i nærheden og bo der indtil det bliver færdigt. Så er det jo heller ikke værre 🙂 Vi finder ud af det, hvis det bliver nødvendigt. Men skal vi ikke lige satse og krydse fingrer for, at v i når det. Hep lige på os! Haha.. Heldigvis har vi den sejeste entreprenør på, som er vanvittigt arbejdsom og dygtig.

Om tre måneder er vi altså flyttet! Ud af byen til vores lille eventyrlige landsby. Det er så vildt at tænke på. Men ved I hvad.. jeg glæder-glæder-glæder mig SÅ meget. Til mere luft og natur, vand og skov, tæt på familie og gode venner, til havehygge og græs mellem tæerne. Dét bliver godt!

~

Her lidt billeder ude fra huset fra den seneste tid. Har ikke lige fået filmet så meget, men følg endelig med på mine stories på min instagram profil, der deler jeg både stories og billeder løbende.

Da alt var skrællet. Inden der var lagt sand,  isoleret og støbt. Ser det ikke vildt ud?

For enden her skal vi have køkken. Vi har valgt køkken. SÅ spændende, og jeg skal nok fortælle mere snart!

Og denne ende bliver stuen..

Vores store smukke karnap og hul til terrassedør i køkkenet. Foran karnappen får vi “spisestue”.

Der bliver lagt gulvvame, og der er lavet hul til dobbeltdør ind til soveværelset, ved siden af stuen.

Hullet her bliver ikke så stort, som det er her. Men der kommer en dobbeltdør. 

Det lille hul her bliver dør ind til badeværelset. 

MEGA STOR MILEPÆL!!!!!
Før jul blev der støbt beton. Det er så vigtigt, og nu er vi et skridt nærmere et hjem. Juhuuu!

Vores jul 2018

Glædelig (bag)jul venner. Det var dén jul. Jeg håber I havde en god en af slagsen? Hvad lavede I mon?

Vi holdt jul hos min storesøster, svoger og to niecer sammen med mine forældre og min svogers forældre. Første jul, som ikke er afholdt i mit barndomshjem, eftersom mine forældre solgte huset sidste efterår. Det var altså liiiiidt mærkeligt, men vi havde en smadder hyggelig aften. Ungerne havde en fest, de legede fra tidlig eftermiddag og indtil sovetid. Julemanden kom på besøg og de fik deres gaver, så herligt at se magien i deres små øjne. Det er noget af det sødeste!

Efter vores barndomshjem er solgt er det nu blevet vores, børnenes, tur til at holde jul. Dermed skabes nye traditioner, selvom nogle selvfølgelig bibeholdes. Men når man holder jul et “nyt” sted, end dér hvor man er vant til, ja så skabes der altså nye traditioner og nye måder at gøre tingene på. Sådan er udviklingen og livets gang, men ikke desto mindre lige noget man skal vænne sig til. Vi er jo vanedyr! Men alt det nye, det kan også noget. Men det er nu stadig lidt mærkeligt at det nu er os børn, der er de “voksne” som nu har ansvaret for julen. Vi har ingen bedsteforældre tilbage, hverken på den ene eller anden side, så det er vores forældre der er de ældste nu. Der er sket et skift de seneste år. Det er lidt mærkeligt og følsomt, men sådan er livet. Giver det overhovedet mening?

Julen er nu forbi for vores vedkommende og vi er draget til sommerhuset i Sverige. Det vil du vide hvis du følger med på min instagram. Hehe.. Vi har lavet noget fire dage i streg til og med 1. juledag, med helt enormt mange mennesker hver dag. Det har været smadder hyggeligt, men vi er alle helt ‘fyldt op’ og har brug for ro og fred. Især har det været lidt overvældende med mange mennesker i fire dage for Frida. As we speak, sidder jeg her og taster løs på computeren i pejsestuen, i min svigermors dejlige sommerhus ‘Gimle’ mens John Mayer bræger ud af højtaleren. SÅ hyggeligt! Vi bliver heroppe til i morgen, og så kører vi hjem og fejrer nytår med vores gode venner i Dragør.

Det har været en vidunderlig jul og jeg er sikker på nytåret bliver mindst lige så dejligt. Vi har bestilt nytårsmenu fra Cofoco, som vi har gjort det de sidste mange år. Det fungerer og smager godt! I år er jeg på vegetarmenuen, den er jeg lidt spændt på. Så vi skal simpelthen bare nyde og hygge os.

Hvad skal I lave til nytår og har I nydt julen?

Jeg elsker det her billede, som Lasse fangede af mig og Frida. Midt i Nyhavns julefinhed. Årh! 

Ny tradition – kaffe og gåtur i København, og en tur ind forbi og se garderskifte ved Amalienborg juleaftensdag. Sindssygt hyggeligt, og man har hele byen for sig selv. Ah!

Julebordet med farmors gamle Ballerina-stel fra Bing & Grøndal, som min søster arvede. Jeg er lidt ked af, at jeg slet ikke “ville” have noget dengang, hverken stel eller glas. Men jeg var ikke særlig gammel, og dengang interesserede det mig ikke rigtig. Men jeg er ked af, at jeg intet har fra hverken min mormor og morfar eller farmor.

Min farmor havde de fineste grønne krystalglas, ååhh… var de dog bare taget fra til mig alligevel. Øv! Det havde været lidt hyggeligt at kunne bruge. Fx som hos min søster, hvor farmors fine blå stel bliver hevet frem til jul. Det er sgu fint og hyggeligt, og så vælter minderne frem fra da vi var børn. 

Se lige hvor fint. Med små bordkort fra Søstrene Grene. Jeg havde foldet simple juleservietter som sløjfer, hvor jeg havde bundet et mørkegrøn velourbånd om med timianstilke i. 

Jeg havde fundet julekjolen frem. I fuld rødt. Ha! Glemte helt at få taget et ordentligt julebillede, havde for travlt med at hygge. Men nåede lige at få hevet Lasse med ud i tusmørket, og det her var altså det bedste vi kunne få frem.

Min søster havde lavet et simpelt og fint julevindue. Og hallo.. sne udenfor. Hvid jul! Det må være første gang i evigheder. Ikke meget, men det gælder stadig, ik? Ha!

De fineste juleophæng!

Selvom jeg for længst har sluppet troen på den tykke hvidskæggede mand i rødt tøj, så rummer julen stadig noget magisk. Når jeg kigger på Frida og lysene i hendes øjne, så opstår magien. Nostalgien, fantasien og alle de historier, som jeg har med mig fra min opvækst, minder mig om det lille barn inden i mig.

Det er den mest fantastiske mentale tidsrejse i grænselandet mellem magi og virkelighed.  Og det er fantastisk, at se juleglæden i Fridas øjne, og sammen med både hende og Lasse, skabe nye traditioner og juleminder 

Den fineste hvide julekugle! En gave jeg forærede min søster for 7 år siden. Jeg fandt den i en Wallmart tror jeg, da jeg boede i Califnronien i et halvt års tid i 2011, vi kom hjem 21 december. Det er den smukkeste snowglobe jeg til dato har set. Helt hvid, perfekt “sne” og med det fineste lille motiv indeni.

Har ledt og ledt efter en der lignede den, men det er umuligt at opdrive. Der er altid rødt, grønt eller glimmer udover det hele. Ledte også efter en magen til i Usa da jeg boede der, men fandt kun denne ene. Så jeg nyder godt af den når jeg er på besøg hos min søster i stedet. 

En ting jeg er begyndt at drikke de seneste år: JULEØL! Den rigtige fra KB vel at mærke. Haha! Jeg er så gammel altså. Hej mormor 80+. Oh well.. Nyeste tilføjelse i år er at tilsætte citronvand, det har min mor lært mig.  Kunne dog ikke finde den “rigtige”, så det blev en citronvand fra Pellegrino. Det fungerede helt upåklageligt! Smagte skønt.

Det fine juletræ hos min søster og svoger, men masser af nyt og gammelt julepynt på. Juletræstæpper kan man ikke se, men det er mine forældres gamle. De fleste gaver var til ungerne.

Vi giver ikke rigtig gaver længere. Vi trækker lod, således at vi giver én fra familien en gave – udover mand/kone. Det fungerer så fint. Ingen af os mangler jo reelt set noget, men det er jo meget hyggeligt at pakke gaver op. Hvordan gør I det der med gaverne?

Og så har jeg altså pakket julepynten sammen. Juletræet er flyttet ud igen, nissen er taget hjem og det er tid til et nyt år. Ses vi til #millesjulehjem næste år? Måske jeg endda opgraderer det med et nyt hashtag til #millesgulejulehus ? Ha! Vi flytter jo i hus i 2019. Men måske jeg bare beholder julehjemmet, så er sl jul ligesom samlet dér. Og måske det kun er mig der er så nørdet at gå op i præcis den slags? Ha! Oh well.. 

Inspiration til badeværelse: Art deco

Vi er i fuld gang med huset. Det rykker virkelig nu, fremskridt hver uge. Jeg glæder mig til at kunne fortælle og vise lidt mere. Har været lidt stille mht. husfronten, da vi desværre er løbet ind i lidt overraskelser med nogle rådne bjælker i etage-adskillelsen mellem stueetagen og første salen, og det skal jo altså fikses så huset ikke braser sammen. Åh!

Sådan er det med gamle huse. Når man begynder at fjerne ting og rive ned så dukker der altid et eller andet op. Det her var en af de lidt kedelige og større ting. Det har også betydet at vi er kommet lidt bagud med nogle ting, så jeg har ikke haft så meget at fortælle. Men pyt nu med det.. vi er heldigvis på rette vej, og jeg glæder mig sådan til at vise jer meget mere. Husk at følge med på min Instagram-profil @mille_emilie, hvor jeg bl.a. deler en masse på story når vi er derude.

Hvilken stil skal vi vælge?

I mellemtiden er vi så småt gået i gang med at kigge på de forskellige rum; køkkener, bad, stue, møbler til huset m.m. Vi har netop valgt køkken, og det skal jeg nok fortælle meget mere om snart. Næste rum vi kigger på er badeværelset.

Det er jo svært at beslutte hvordan det skal se ud. Hvilken stil skal vi gå med? Skal vi gå med det sikre med hvide fliser, hvide møbler, ikke for meget larm, eller skal vi være lidt mere vovede med farvede fliser, terrazzo, beton og messing? Mulighederne er mange, så derfor tænkte jeg at vise lidt forskellige stilarter løbende her på bloggen.

Første stil vi har kigget på er ART DECO! Art Deco stammer fra 20’erne og 30’erne og de fleste får nok referencer fra både New York og Parisiske hotelbadeværelser når de hører ordet ‘art deco’. Se bare badeværelserne på The Ludlow til et eksempel. Så fine!

Jeg er vild med den der gamle smukke stil, som har noget helt særligt og karakteristisk over sig. Sort/hvide fliser (nogle steder i endda i farvefine nuancer), store vintage spejle, hele spejlvægge, messing og toilet med sort sæde, mønstret gulv osv. Jeg synes det er SÅ smukt og ikke mindst tidløst.

Den her stil kunne jeg egentlig sagtens se på vores badeværelse i huset. Jeg synes virkelig det er smukt!

Hvad synes du om stilen ART DECO?

Billeder: Decorist / MissmossApartmenttheraphyPinterest, ELLE Decor, The Viviennesegirl

Mine nye briller!

Jeg har fået nye briller. Endelig!

Jeg har længe været på udkig efter nogle nye briller. Og nu har jeg endelig fået mig nogle nye. I er helt utroligt mange der spørger ind til dem, så derfor tænkte jeg at et indlæg om dem var på sin plads.

Jeg har jo allerede et par briller, men de er efterhånden et par år gamle. Og de agerer en smule “taskebrille”, som jeg kalder dem. Du ved, dem der bare ligger og flyder i tasken. Har ikke været alt for god til at passe på dem. Åh! De er blevet en anelse ridsede. Dumt. Men de dur stadig lidt.

Men jeg altså været på jagt efter et nyt par briller i en rum tid. Jeg kunne bare have købt de samme, for de fungerer jo fint og klæder mig, synes jeg. Men det er faktisk bare en læsebrille, hvor jeg har fået sat egen styrke i. Men jeg ville gerne have et par rigtige voksen-briller og noget andet, så jeg har noget at skifte lidt med. Jeg synes ikke rigtig at de der brillekæder har det største eller bedste udvalg. Jeg har i hvert fald ikke kunne finde noget jeg ville have, og nu har jeg været i dem allesammen. Ha!

Harry Potter stilen

Derfor tog jeg ned forbi Charlotte hos Fiol Optik, som (fun fact!) er min gamle genbo i Fiolstræde, fra da vi boede i gaden for nogle år tilbage. Skægt, ik? Jeg prøvede en masse forskellige stel, og var faktisk meget i tvivl ang. designet, fordi der var så mange seje og sjove modeller at vælge imellem. Jeg prøvede både røde, blå, sorte, sølv, guld, tykke, tynde, runde, firkantede, store og små.

Men jeg endte alligevel ud med et par runde briller, et par “Harry Potter” briller, som min kære mor kalder dem. Hehe.. Jeg føler mig godt tilpas med netop den type briller, og synes faktisk det klæder mit ansigt bedste med den runde form.  Jeg valgte et par briller fra noget der hedder Prego Eyewear i sådan et tyndt stel i ‘guld’, for at de stadig blev en anelse diskrete. De kommer i forskellige størrelser og vidst nok også i sølv. Mine andre briller er i en mørk nuance, så de er lidt mere markante og jeg ønskede nogle der var lidt mere lette i looket.

Er de ikke bare seje?

Fiol Optik ~ et sjovt udvalg!

Hos Fiol Optik finder du ekstraordinære briller. De repræsenterer alt andet end dyre logostel, optikerkæder og ‘Køb to par briller for et pars pris’. Ikke fordi der noget galt med det, men hos Fiol Optik har de et lidt anderledes og sjovere udvalg end de andre kæder.

Vil du virkelig være en type kan du finde et stort og sjovt udvalg. Charlotte, ejeren bag Fiol Optik, byder på unika-stel og så går hun enormt meget op i materialevalg og bæredygtighed, udover design og god kvalitet. Alle fire er faktorer jeg jo rigtig godt lide, og så elsker jeg at støtte min lokale optiker.

Man får super god og personlig betjening, og man føler sig næsten helt hjemme når man træder ind af døren. Har du lyst til kaffe mens du prøver briller, så brygger Charlotte hjertens gerne en god kop kaffe til dig. Det er sgu da hyggeligt!

Efter mit besøg i butikken har jeg endda været så heldig at hjælpe Charlotte med billeder til hendes SoMe-kanaler. Vi har fået mange gode snakke vedr. briller. Både til børn og voksne og alt muligt andet. Du kan føle med hos Fiol Optik på instagram lige her.

Er de ikke bare fine? Kjolen og blazeren er I også flere der har spurgt på.
Kjolen er fra Maché og blazeren fra Stella Nova (Begge er modtaget i gave).

Den fine butik udefra, som ligger i en høj stueetage i det turkise hus i Fiolstræde. Så hyggelig!
Fiol Optik ~ Fiolstræde 40 ~ 1171 København K / tlf. 33 120 170 ~ mail: info@fioloptik.dk

TO GO kaffe med Stelton

/reklame/

Så er anden omgang af min Stelton-video online, og jeg vil defor lige vise jer resultatet her også. Sidst var det det store brunchbord med Emma-serien, og i denne video ligger fokus på Steltons fine to-go krus og den sorte EM77 elkedel.

Koppen er perfekt til at have din favorit drik med på farten – til bilen og kontoret. To Go Click har en smart klik-funktion, så du nemt kan åbne og lukke kruset med én hånd. Drik fra alle 360 grader af kruset, som om der ikke var et låg på. Ge-ni-alt! To Go Click vandt i øvrigt en Design Plus Award i 2015. Find Steltons mange to-go kopper her

Den smukke EM77 elkedlen er en nyfortolkning til EM-serien. Erik Magnussens klassiske termokande EM77 har prydet kaffeborde verden rundt i over 40 år, og nu introduceres et helt nyt medlem; denne smukke elkedel. Den tilfører køkkenet et stilrent udtryk, og så har den en høj ydeevne, der gør, at vandet koger hurtigt med et minimum af energiforbrug. Find den sorte elkedel her.

Gode gaveidéer ik? Særligt synes jeg at to-go koppen er en god gave til manden der har alt.

Video + foto: Sanoma Seven

Julehygge med Bungalow5 og Septemberedit

/Annonce for Kähler & Vissevasse/

Jeg elsker julen! Det kan der efterhånden ikke herske nogen tvivl om, vel? Ha. En hel måned (plus det løæse), hvor det er helt legalt at hygge totalt igennem, pynte op og nyde. Og pynte op har jeg, et rigtigt julehjem. Måske så du så et smugkig fra min julereportage i går?

Men mellem julepynt, julekager og julegaver værdsætter jeg virkelig, og prioriterer, at tage tid ud af min travle (jule)kalender for at pleje nære relationer, venner, familie og mig selv. Julemåneden kan hurtigt blive en travl og stresset tid, hvis man ikke lige stopper op og trækker vejret helt nede fra maven. Så det gør jeg! Og i sidste uge var sådan en dag.

Her havde jeg en dejlig eftermiddag sammen med Allan og Caroline, hvor vi havde nogle smadder hyggelige timer sammen med gaveindpakning, kaffeslabberas og der gik selvfølgelig totalt snakkeklub i den. Det er altid så hyggeligt med de to! Som du kan se, fik vi julehygget igennem.

HÅNDMALET JULESTEL OG BÆREDYGTIGT GAVEPAPIR

Kähler var så søde at låne os deres fine julestel fra Hammershøi, så vi rigtig kunne komme i julestemning. Stellet er vanvittigt fint og emmer af ægte julestemning med små håndmalede dekorationer. Rikke Jacobsen som er kunstneren bag de smukke deokrationer er samtidskunstner specialiseret i at lave kunsttryk og kunst, der har en naturalistisk og poetisk berøring. Hendes design er inspireret af både botaniske og delikate, afvigende kompositioner. Så fint!

Vissevasse var så elskværdige at forære os det smukke genanvendelig og bæredygtige gavepapir ‘Everwrap’, så vi kunne pakke vores gaver fint ind. EVERWRAP er noget helt særligt og kommer i 6 forskellige ark med prints på begge sider. Så alt i alt har du 12 valgmuligheder med print og farver. Gavepapiret er lavet af 100% plastik uden kemiske bindemidler. Og du kan rent faktisk bruge papiret igen og igen. EVERWRAP er genanvendeligt gavepapir i ark, der ikke kan rives over. Tape kan forsigtigt fjernes uden at lave mærker, og der kommer ikke hvide streger efter folder. Med andre ord kan det genbruges et utal af gange.

Et godt juletip! Husk at tage tid ud af din kalender, sæt dig ned med venner og familie, drik en dejlig varm kop kaffe (eller kakao), pak gaver ind sammen og gør en “ting” ud af det. Det er også en måde at bruge tiden sammen på, for så kan man sidde og sludre i mens, drikke kaffe og indhente det forsømte, mens man får ordnet mange af de praktiske juleting lige midt i juleræset.

Glædelig jul ♡

Vi dækkede et fint julebord med Kählers smukke julestel.

Jeg er vild med det her stel. Smukke dekorationer af den flettede julestjerne og den charmerende nøddeknækker smyger sig elegant hen over det hvide Hammershøi-stel og giver en ægte stemning af hyggelig jul. 

Fine julekort – her en favorit med en smuk mistelten.

Find alle EVERWRAP gaveark her

Flere fine julekort. 

Ej, men se nu lige! Det er da alt for fint og lige til at komme i julestemning af.

Betalt partnerskab med Kähler & Vissevasse. Tanker og meninger er 100% min egen.

Julereportage hjemme hos mig

I dag havde jeg besøg af Anitta Behrendt (fotograf) og journalist Pia Olsen (journalist) til en omgang julebolig. De to damer er simpelthen så søde og de har efterhånden været her i lejligheden et par gange til boligskydning.

Denne gang var det dog en julereportage.. ikke en hel boligreportage som sådan, men en julereportage med tryk på JUL. Reportagen kan jeg ikke vise før NÆSTE år! Ha. Det er så skørt jo. Men sådan er det altså. Julereportager er som oftest skudt et helt år i forvejen, for det er jo de færreste der pynter op i sommeren. Ha!

Det var som altid nogle virkelig hyggelige timer, og jeg glæder mig sådan til at vise Jer resultatet til næste jul. Jaa.. I må altså vente lidt endnu, for jeg må desværre ikke vise såååå meget. Fair nok, men jeg har fået lov til at vise en lille smule af min julebolig frem.

Så her er et lille smugkig.

Vi har simpelthen fået et juletræ indefor. Jeg elsker det!!! Fandt det hos min blomsterpusher Stalks&Roots i Torvehallerne. De har nemlig masser af smukke juletræer. Jeg elsker juletræer som ikke er det der “typiske” juletræ, som fx det her som er lidt tæt og “træt”, som Lasse kalder det! Hehe.. Cedertræer synes jeg også er vildt fine, men de er lidt finere til udendørs julestemning.

Winter wonderland-stemning med store magnoliagrene og luftballoner svævende over bordet!

Røde nuancer er altid et hit i julen!

Rød og grøn jul med et twist af skøre detaljer og sjove julekugler!

Et lille smugkig af julebordet. Åh, hvor vil jeg gerne vise Jer det hele. Meeeen I må væbne Jer med tålmodighed. 

Smukkeste luftballoner fra sidste års julekugle-høst i Flying Tiger. De har dem vidst også i år.

Vores nye smukke frugtfad fra Matias Moellenbach, som vi købte på sidste Finders Keepers. 

Styling + foto: Mille Emilie Vilmar

Skal Frida være storesøster?

Frida skal være storesøster… bare ikke lige nu! Hehe.. Jeg er ikke gravid, men har til gengæld taget lige rigeligt på her på det seneste (damn it!) og det har altså fået enkelte omkring mig til at tro alt muligt. Haha! Der var sågar en der for nyligt skrev en privat besked på Instagram, hvor hun spurgte direkte om jeg mon var gravid? Hun synes nemlig, trods oktober-måned og lag-på-lag sæson, at jeg så lidt for boxy og “strålende” ud. Ha! Tak, sødt. Eller? Må vidst hellere holde lidt igen med juleslikket. Satans!

Oh well.. Frida skal da forhåbentligt være storesøster på et tidspunkt. Vi vil da smadder gerne have et barn mere, måske flere børn. Hvem ved? Men lige nu, der har vi det faktisk rigtig godt med bare at være os tre. Det hele er så nemt, og jeg kan slet ikke forestille mig at dele min kærlighed ud til flere børn, end hende lige nu. Jeg (vi) nyder hende og vores tresomhed lige præcis som den er lige nu.

Frida er 2,5 år gammel. En ret perfekt alder til snart at blive storesøster i, skulle man mene. I hvert fald mener alle andre omkring os det. Ha! Er der et perfekt tidspunkt at blive storesøster i? Det vil jeg ikke mene, der kan umuligt være et endegyldigt facit? Men altså.. Frida har nået en alder, hvor det bare er nemt. Det er nemt for hende og nemt for os. Hun er helt vildt sjov, fræk, sød og kærlig og ikke mindst er hun endelig blevet helt rask. Vi havde en dårlig start med svær amning, som endte med ammestop, en lang og ensom barsel og så var der de der øre der drillede i ualmindeligt lang tid, langt over et år. Åh! Det har været hårdt.

Da vi var i New York tidligere på året kom vi til at tale om, hvor fedt vi netop synes det er, bare at være os tre lige nu. Det var nemt at rejse, nemt at komme rundt, der var kun hendes behov, og ikke flere behov mellem hende og evt. søskende vi skulle tage stilling til. Endelig var hun i bedring så vi bare kunne nyde og være. Vi kom hurtigt til at kigge på andre familier med to-tre børn og blev helt forpustede ved tanken om flere børn lige der. Når vi en dag skal have en lille ny igen, så finder vi helt sikkert ud af det, og så vænner vi os til den nye situation ligesom alle andre. Og jeg glæder mig da også helt vildt til at se hende blive (og være) storesøster når tid er. Men for nu nyder vi altså tresomheden!

Spørg ALDRIG en kvinde om hun er gravid!

Jeg er egentlig ret overrasket over hvor nysgerrige, og ret nærgående, folk egentlig er på det her område. Spørgsmålene vælter ind i takt med at Frida bliver ældre. Og det er både fra venner, familie, bekendte og fremmede. Jeg er helt med på at man virkelig kan være nysgerrig, det er jeg da også selv sommetider, men sgu ikke så nysgerrig at jeg spørger andre om de er gravide (heller ikke hvis jeg måske tror de er, eller synes de ser ud til at være det – jeg får det helt sikkert af vide når vedkommende har lyst til at indvie mig i det) Så for hulan da.. Spørg ALDRIG en kvinde om hun er gravid.

Jeg ved godt at folk mener det i bedste mening, og de kun er nysgerrige, spændte på vores/andres vegne og måske har haft lyst til at ønske tillykke, hvis det nu viste sig at de havde ret i deres anelser (forventer folk mon en medalje og en klapsalve hvis de gættede rigtigt?) Men tænk nu engang hvis tilfældet så helt anderledes ud? Måske trædes der faktisk på et rigtig ømt punkt ved at snage og være så nysgerrig?

Hvad forventer man at få af svar? Og forventer man helt seriøst at blive indviet, måske som den første, i så privat en ting? Tænk hvis den du spørger lige har aborteret? Måske kæmper vedkommende med at blive gravid? Måske er det slet ikke så nemt at blive gravid som første gang? Måske kan vedkommende slet ikke blive gravide den naturlige vej og er i fertilitetsbehandling? Måske er vedkommende ved at adoptere? Måske vil vedkommende slet ikke have børn? Og måske har man (som jeg) bare taget lige rigeligt på, så man udefra åbenbart ligner en der er gravid (ha!). Uanset hvad, så skal man altså holde snuden for sig selv.

Skal I ikke snart have et barn mere? Skal Frida være enebarn? Nu skal der vel heller ikke gå alt for mange år mellem Frida og en evt. lillebror/søster?  Er du gravid? Stop, bare stop!  Jeg er sikker på at jeg, og andre, nok skal melde ud når tid er.

Læs i øvrigt Emily’s meget fine indlæg om do’s & dont’s i forhold til hvad der er god takt og tone, når din næse vejrer potentielle graviditeter: Takt og tone: potentiel gravid. Den gode Lisbeth har også skrevet et ret fint indlæg om samme emne; “Er du gravid?”

Hvad tænker du om dette emne? Synes du det er ok at spørge andre om de er gravide, eller skal man holde nysgerrigheden for sig selv?

 

Det’ sørme – det’ sandt – december

/annonce/

Det’ sørme – det’ sandt – december

Endelig er det den tid på året, hvor det er helt legalt at hygge igennem. Hvis man har fulgt med på mine kanaler ved man jeg har julehygget i noget tid nu. 24 dage er jo slet ikke nok for mig. Ha! Jeg har pyntet op, skrålet med på julemusik, lavet jule-DIY’s, pakket gaver ind, spist julekager og juleskum og hvad man nu ellers laver her i juletiden. Må altså også nå et smut i juletivoli, det er helt sikkert.

Julen er for mig også lig med traditioner. Jeg husker især på min mormor i denne tid, hun elskede også julen. Familien blev samlet, vi skrev julekort, bagte julekonfekt og hyggede til den helt store guldmedalje. Jeg husker fra da jeg var barn, hvordan vi hele familien var samlet til jul og hygge i min mormor og morfars store hus. Adventskransen hang mellem spisestue og stue, med levende lys i en krans. Det var bare så fint. Et dejligt minde at have fra dem. Min mormor holdt også meget af kort, og hende skrev jeg altid kort til. Uanset anledning!

Jeg juler lidt ekstra igennem i år. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg er virkelig en julegris i år. Om det er fordi det er vores sidste jul i lejligheden ved jeg ikke, men der er noget ekstra julet over mig i denne tid. Ha! Jeg tror måske også det har noget at gøre med, at Frida selvfølgelig er blevet ældre og forstår julekonceptet lidt bedre. Det er fedt at opleve og se glæden i hendes øjne. Jeg kan også godt mærke et behov der bliver større og større for at skabe egne traditioner, være hjemme, pynte op på vores måde og skabe den jul vi gerne vil. Det hele forstærkes af, at tænke på at vi skal holde vores første jul næste år. Jeg forbereder.

Glædelig jul med ViSSEVASSE

Jeg har også julet ekstra igennem med nogle af ViSSEVASSE’s mange fine sager. ViSSEVASSE kender du garanteret for deres fine Langebro-plakat? ViSSEVASSE er et københavnsk design- og papirstudie med en stor kærlighed til grafiske produkter. Produkter, man kan bladre i, se på, føle på og skrive på. Bag brandet står Dorthe Mathiesen og Karsten Noel Poulsen, der de seneste 20 år har arbejdet i krydsfeltet mellem grafisk design, mode og scenografi.

Det hele startede med plakater i 2013 og derfra har det taget fart. Nu har de udvidet sortimentet med en masse andre fine ting, her i blandt en masse julesager, men ellers er hele deres sortiment virkelig fint og du kan finde alt fra kortplakaternotesbøger, spilgavepapir (som i øvrigt er lavet er af 100% plastik uden kemiske bindemidler), julesange og en masse andet – altsammen med udgangspunkt i papir.

Under misteltenen

I år har vi ingen mistelten i fysisk form, men til gengæld har vi denne fine plakat af en mistelten hængende på vores billedvæg. Jeg synes den er herre cute og giver boligen et fint juletouch.

Misteltenen siges at have magiske kræfter og blandt andet at holde onde ånder væk. I dag forbindes misteltenen mest med kærlighed og kys til den du har kær. Man kan også hænge den et sted, hvor du let og “tilfældigt” kan stille dig under den og få et møs af din udkårne. Sødt ik?

Find den her.

Julens sange

De fleste familier synger til jul. Nogle synger mens de går rundt om juletræet, nogle sidder ned med kaffen og julekagerne og andre løber rundt i hele huset, gennem alle værelser, op og ned. På min side af familien har vi de seneste år siddet ned (fordi mormor og morfar har været dårligt gående, og fordi det virker fjollet at være 2-3 mand om et juletræ. Ha!), hos min svigerfamilie har vi til gengæld løbet hele huset tyndt. Hver ting kan noget, så jeg holder naturligvis af begge måder. Men én ting er fælles; vi synger højt, og vi synger meget!

Vi har altid haft mange forskellige sanghæfter, dem der lige har været hist og her. Nogle er revet itu, nogle er der spildt kaffe på og andre er bare udskrifter fra nettet. I år fejrer vi jul hos min søster, men næste år skal vi holde jul, og så vil jeg glæde mig til at finde denne skønne cigarkasse med 15 sanghæfter frem, så hele familien kan synge med på de mange julesange. Nogle af sangene i hæfterne er i fuld længde, andre er kortet lidt ned. Så kan alle være med, store som små.

Find de fine julehæfter og den skønne cigarkasse her.

Nostalgiske kort og gamle traditioner

Jeg er helt dårlig med de her fine kort med gamle motiver. Jeg synes de er SÅ nuttede og så minder de mig om min mormor, gamle dage og nostalgi! Især den med grisen, papirsstjernen og trommen er jeg særligt glad for. Det er sådan noget min mormor ville have sat pris på. Fine kort. Åh, hende savner jeg! Det er en ting man virkelig burde dyrke noget mere; skrive kærlige hilsener i kort og sende.

Min elskede mormor er her desværre ikke mere, så til gengæld vil jeg glæde min egen kære mor med fine kort til julepakkerne, værtindegaven eller hvad jeg nu lige finder på. Min søster er også sådan en der godt kan lide pæne kort.

Det gør altså lige det ekstra for mig, at man har gjort sig lidt umage med kortvalget, synes jeg. Især hvis man ved modtageren er glad for den slags. Jeg er selv sådan en kort-glad type, og jeg synes det er så fint at der er tænkt lidt over det. At man har udvalgt sig og brugt tid på det bestemte kort med et helt rigtige motiv, som man synes passer til modtageren.

Find det store udvalg af kort hos Vissevasse her. 

Offlinetid med det fineste puslespil

Min kære fader har lige siden jeg kan huske været stor fan af puslespil. Han har ofte pakket puslespillene frem fra skabene og gået i gang med at lægge de mange brikker. Øj, hvor har vi lagt mange puslespil gennem årerne. Min søster og jeg har troligt hjulpet ham, og det har sommetider varet flere uger. En virkelig hyggelig måde at tilbringe tid sammen på, hvor man sludrer og gør noget sammen – andet end bare at stene foran tv’et.

Det er noget af det hyggeligste jeg kan komme i tanke om. At lægge puslespil sammen. En ting an burde dyrke meget mere. ViSSEVASSE mindede mig om hyggen omkring puselspil med dette fine julepuslespil. Et puslespil jeg selvfølgelig allerede er gået i gang med at lægge. Ha! Kan ikke lade være. Det er helt utroligt fint i både farver og motiv og så har puslespillet en rigtig god størrelse. Der er 1000 brikker, så der er til mange timers offlinetid i decembermåned. Jeg er vild med det!

Puslespillet er den perfekte gave til enten julegaven eller som mandelgave, og du kan finde puslespillet lige her. 

foto + styling: Mille Emilie