Latest Posts

Få julen bragt til døren

/reklame/

Glædelig jul venner!

Ej okay.. måske liiiiidt tidligt, men altså.. julen står for døren. Måske lidt tidligt for nogle, men for sådan en julegris som mig, så er det helt perfekt timing. I går blev der hængt julepynt op i gaderne i både Nørregade og Fiolstræde, så hyggeligt. Elsker at kigge udover byens tage og se de hvide julehjerter lyse der midt i mørket. Det er helt klart en ting jeg vil savne når vi flytter ud af byen. Men så må jeg hænge mine egne lysende julehjerter op ude i haven. Må ud i Københavns gader med kameraet en aften. Det er så fint!

Nå, men i dag skal det handle lidt om adventskransen. For den skal vi vel egentlig snart til at have styr på. Det er jo altså 1. søndag i advent lige straks. Om godt to uger går det løs. Hvis du ikke er den julede type, så kan du let og elegant springe henover mit indlæg her. Ingen tvang 😉  Men ellers håber jeg du bliver hængende lidt endnu.

Få julen bragt til døren

For ser du.. Jeg er ikke alene om at elske juletiden. Det gør Stelton og min lokale blomsterpusher Stalks & Roots nemlig også. I sidste uge var jeg inviteret til det fineste arrangement jeg længe har været til. Til blomstersnak, julehygge og blomsterbinding i Stalks & Roots’ fine kælder lige ved Torvehallerne, tre ting jeg virkelig holder af. Her demonstrerede søde Gitte på fineste vis, hvordan man selv kan flette sin adventskrans om den fine Tangle-stage i børstet messing fra Stelton.

Stelton og Stalks & Roots er denne jul gået sammen om det fineste tiltag. Man kan få julen bragt til døren. Man kan på hos & Roots købe en færdigpyntet adventskrans, hvor den gyldne Stelton Tangle adventsstage er pyntet med grønne eucalyptus grene med og uden knopper, farvefine rosenpeber og lange fyrnåle. Og bare rolig, det hele holder hele julen igennem. Med kransen og stagen følger 8 smukke lange lys, og prisen er inkl. fragten. Stelton stagen kan man så efterfølgende hive frem år efter år, hvor man kan pynte den på ny eller lade den stå som den er, helt gylden, enkel men dog skulpturel.

Ved første øjekast ser den måske lidt kedelig ud, men der er altså masser af muligheder i den. Fordi den er flettet og let i udtrykket, kan man nemt lege med den, flette grene og blomster ind og ud som man har lyst til. Man kan altså style den både op og ned så den får helt nye udtryk, alt efter hvordan man vælger at pynte den. Giv den fuld knald med masser af grønt, store blomster og mange farver eller hold det simpelt med få “ingredienser” og ensartede nuancer. Selv pyntede jeg min lidt mere voluminøs med mange rosenpeber samlet i den ene side, og med god fylde fra eucalyptus, men stadig med kig til den gyldne Tangle-stage.

En magisk oase under jorden

Stalks & Roots har to placeringer i København. Den ene finder du midt i Torvehallerne på pladsen mellem de to haller. Her sælges der afskårne blomster “STALKS”, fine blomsterbuketter og du har frit valg til at blande din buket. Skråt overfor Torvehallerne, på hjørnet af Vendersgade og Israels Plads under Decorfarver og Collage, finder du deres kælderbutik, hvor der sælges masser af grønne planter, krukker og store blomster “ROOTS”.

Kælderbutikken er en magisk lille grøn oase under jorden. Hvis du ikke har været der, så skal du altså gøre dig selv den tjeneste lige at svinge forbi. Det er som at komme nedenunder jorden, ned til rødderne. Det er sådan et fedt lokale og det er fyldt med smukke grønne planter, blomster og krukker der titter ud fra alle sider. Jeg kan slet ikke styre mig når jeg er dernede. Haha! Falder også altid i snak med søde Gitte når hun er der. Gitte stod nemlig for ALT hvad der indebar blomster til vores bryllup. Hun er simpelthen for vild, så dygtig og ualmindeligt sød.

Bestil din egen adventskrans her!

 

Rosafarevde rosenpeber i smuk kombination med de grønne eucalyptusgrene med knoppper!

Foto + styling: Mille Emilie Vilmar

VIDEO: Bolig hacks med Magasin + 5 gode råd til entréen

/ annonce for Magasin /

For et par uger siden var jeg på optagelse med Splay og Magasin, både herhjemme i vores lejlighed men også i Magasin. Nu er der endnu en video klar til jer. Derudover er der også en lille artikel inde på Magasins blog Ajour man kan læse, hvis man har lyst.

I sidste video handlede det om stuen, men denne gang skal det handle om entréen, som ofte bliver en smule overset. For en entré er jo ikke bare en entré. Det er her du giver dit førstehåndsindtryk til dine gæster, og også det rum der møder dig som det første du kommer hjem. Jeg håber du vil kigge med i videoen, og ellers deler jeg herunder mine 5 bedste råd til at forvandle din entré til en varm og indbydende velkomst, som vil give dine gæster det bedste indtryk og som vil få dig til at føle dig godt tilpas og hjemme.

1. Skab god stemning med belysning

Belysning er altafgørende for at skabe en god stemning i entréen. Derfor anbefaler jeg, at du investerer i dekorative og funktionelle lamper, der skaber en hyggelig atmosfære og giver et varmt, indbydende og behageligt lys.

2. Hæng tøjet på tøjstativ

Hvad med overtøjet? I større entreer kan det være flot og praktisk med et lækkert tøjstativ til garderoben, mens lækre, enkle knager gør sig godt i mindre rum.

3. Sid godt

Spar ikke på komforten. Hvis du har pladsen, så sørg for at have et møbel, man kan hvile sig på, mens man tager sko af og på. En sofa skaber optimal hygge, men mindre kan også gøre det fx en stol, en skammel eller måske en lille bænk, som vi har i vores entré.

4. Gem rodet væk

Sørg for, at der er styr på overtøj, sko, tasker, nøgler osv. Med en bænk, et skab eller en kommode får du praktiske og gode opbevaringsmuligheder, og du kan dermed gemme rod væk. Du kan også bruge en fin bænk, hvor du kan gemme ting og sager under sædet.

5. Tilføj din personlighed

Glem ikke din personlighed, lad den endeligt skinne igennem i din entré ved at indrette med lysestager, billeder, plakater eller et rundt spejl. Gør også gerne noget ekstra for, at dine gæster kan føle sig velkomne. Stil friske blomster frem eller tænd levende lys for at skabe en hyggelig atmosfære.

En smuk blå plaid, som støtter en god sag!

Jeg elsker den her årstid. Farverne i naturen, vinden der rusker udenfor mens man sidder lunt indenfor med stearinlysene tændt og en kop varm et-eller-andet i hånden. En god film på fjerneren, popcorn i skålen og ægte hygge. Den her årstid er nemlig lig med indehygge, film, stearinlys og en lun plaid at varme sig i. Det er det ihvertfald for mig. Og sidstnævnte vil jeg godt lige tale lidt om.

For det er nemlig ikke alle der har mulighed for at lune sig, som du og jeg. Det er ikke alle der er så priviligerede som os, at vi har tag over hovedet, at vi kan tænde for varmen eller putte os ind i en dejlig vamset plaid. Heldigvis er der lidt vi kan gøre.

STØT EN GOD SAG

Ferm Living har nemlig designet denne blå uldplaid for at støtte dansk Røde Kors i deres arbejde med at hjælpe udsatte familier over hele verden – familier som har udfordrende livsvilkår, når vinteren kommer snigende. Udfordringer som du og jeg formentlig ikke har eller nogensinde vil få. Det er hjerteskærende! Ingen skal fryse.

Ved at købe denne plaid donerer Ferm Living al overskud ubeskåret til dansk Røde Kors, så de kan dele to plaider ud til familier med behov for hjælp. Jeg håber alle har lyst til at bidrage, så dem der har brug for det også kan få varmen henover vinteren. Plaiden er vævet af den lækreste 100% uldmelange med en hvid og blå tråd, som giver et meleret udtryk. Plaiden har fine frynser for enderne og så har det en super god størrelse der passer til både børn og voksne, og så er selve designet jo smadder pænt.

Jeg synes det er et rigtig fint initiativ, en sag jeg naturligvis støtter op om. Derfor har jeg erhvervet mig det fine blå tæppe. Måske du også har lyst til at støtte op? Måske det kunne være en tidlig julegave til dig selv eller en du holder af? En fin julegaveidé.

Du kan købe plaiden hos ferm Living lige her.

foto & styling: Mille Emilie

Smykker med en særlig betydning

/ annonce /

Jeg har en særlig svaghed for smykker. Alle slags smykker. Jeg synes det giver så meget karakter og personlighed, og en smykkesamling er meget mere end blot guld, sølv og ædelstene. Det er din egen personlige historie, et kært minde og noget man lægger sine følelser i. For mig er det vigtigt med ærligt design, godt håndværk og ægte kvalitet når vi snakker om smykker.

Der findes mange typer smykker, men dem jeg holder allermest af, er dem i ædle metaller, rene metaller hele vejen igennem. Det er, som om deres kraft er lidt stærkere. De er tungere, ikke bare i vægt, men også i betydning. Selvom jeg også har op til flere “trend smykker” der følger trends på samme måde som sko og tasker, så holder jeg nu allermest af de helt ægte af slagsen. Moden skifter og forsvinder hurtigt igen. Men stil er langvarig. Som den gode Coco Chanel sagde det “Fashion changes, but style endures”. 

Jeg holder også meget af smykker der har en historie med sig, et minde. De smykker du får som lille (fx ved din dåb eller navngivning), dem du arver og som du bærer videre med dig gennem livet eller dét smykke du får af din partner som ligesom “forsegler aftalen” mellem jer ved jeres bryllup, eller et smykke du måske får af en kær veninde eller din mor. Smykker signalerer på en måde de vigtigste følelser mellem os.

Et kærligt minde

Min mormor havde den fineste lillefingerring i guld. En slange der snoede sig om fingeren. Den sidder på min egen mors lillefinger den dag i dag. Den minder hende om hendes mor, min mormor. Et kærligt minde hun bærer med sig hver dag, og når hun kigger på den mindes hun hende. Det synes jeg er en smuk tanke. Jeg har ingen arvesmykker, men jeg kan virkelig godt lide tanken om at bære et minde på den måde. Et minde jeg til gengæld bærer med mig hver dag er min forlovelsesring og min vielsesring. To ringe der betyder meget for mig, da det er symbol for min og min mands kærlighed.

Men jeg vil rigtig gerne give et fint minde videre til Frida (og evt. kommende børn) i smykkernes tegn. Et minde hun kan have med sig videre fra mig/os, som hun kan tænke tilbage på og bære med sig resten af livet og måske give videre til næste generation. Jeg vil rigtig gerne forære hende et fint smykke, og det behøver ikke være arvesmykker som sådan. Det kunne være et specielt smykke til hende fx den dag hun fylder 18 eller noget jeg køber til hende allerede nu, men som jeg bærer for hende indtil hun er stor nok. Hun behøver ikke først at arve et særligt smykke den dag jeg dør, for jeg ville forære hende et smykke mens jeg lever, ligesom min mor gav mig hendes gamle ring. Det skaber altså en særlig glæde og betydningen er kæmpe stor.

De små detaljer, med stor betydning

Ærligt design, godt håndværk og ægte kvalitet er som tidligere nævnt nogle af de ting jeg går efter ved smykker. Og netop disse tre parametre lever Ro Copenhagen op til. For Helle Leiberg Nissen som står bag Ro Copenhagen er det nemlig også vigtige parametre. Hun skaber enkle og ukomplicerede smykker, som passer præcis til den tanke. Hun designer selv smykkerne og det fine navn “RO” kom helt af sig selv en dag hun sad i en designproces og netop mærkede den her helt særlige ro indeni. Roen blev til navnet på hendes fine univers; Ro Copenhagen.

Ro Copenhagen går op i de små detaljer, men som har en stor betydning. Fx vil du på alle Ro’s smykker finde den lille fine signatur-diamant, som er meget diskret, så nogle gange skal man næsten lede efter det. Men den vil altid være der, ligesom et kært minde er det. Den tanke synes jeg er noget af det fineste!

Alle smykker er håndlavede i det fineste 18 karat rød- og hvidguld, den allerfineste kvalitet. Det lyder som en dyr fornøjelse, men faktisk er der her tale om ædle metaller hvor de fleste kan være med. Om ikke andet er det gode ønsker til ønskelisten. Jeg har selv flere af Ro’s fine små øreringe, vedhæng og små ringe på min egen ønskeliste. Måske du også vil have nogen på din? Eller måske du vil købe et kært minde til en du holder af?

Uanset hvad, kan du se hele sortimentet hos Ro Copenhagen her.

Fryd wave ørestik med Fryd sky blue dråbe vedhæng / Nord ring
Beads me armbånd (tv) / Rock classic diamant armbånd (th)

Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben akvamarinNord ring ‘mini’ med baguette-sleben topas

Fryd petit ørestik med Orbit Leaves vedhæng / Orbit dot ørestik

Fryd petit ørestik med Orbit Leaves vedhæng / Orbit dot ørestik

Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben akvamarinNord ring ‘mini’ med baguette-sleben topas

Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben akvamarin (blå) / Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben topas (hvid)
Beads me armbånd

Beads me armbånd (tv) / Rock classic diamant armbånd (th)

Rock classic diamant armbånd / Beads me armbånd
Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben topas / Nord ring ‘mini’ med baguette-sleben akvamarin

Fryd wave ørestik med Fryd sky blue dråbe vedhæng

 foto + styling: Mille Emilie Vilmar

VIDEO: Bolig hacks med Magasin – styling af stue

/ annonce for Magasin /

For et par uger siden var jeg på optagelse med Splay og Magasin, både herhjemme i vores lejlighed men også i Magasin. Det kommer der 3 små videoer ud af, og den første er netop landet. Derudover er der også en lille artikel på Magasins blog Ajour. Giiiisp!

Jeg har været ret nervøs, for det er første gang jeg har filmet med et filmhold.. både herhjemme men også “out in public”, hvor folk altså glor pænt meget når man står der med et videokamera lige op i snotten. Ha! Folk gloede altså helt vildt ude foran Magasin. Nogle stoppede endda op og kiggede med. En smule grænseoverskridende, men har vi ikke alle godt af at skubbe lidt til vores egne grænser? Det var to meget hyggelige dage med tre søde gutter. Fis og ballade var hvad det var, ene pige i mandeklubben de dage. Haha! Vi grinede ihvertfald meget, selvom det også skulle handle om indretning.

Jeg synes faktisk videoen her er blevet rigtig fin, omend jeg ikke som sådan havde den største indflydelse på indholdet, og jeg var åbenbart ret nervøs de to dage. Det kom lidt bag på mig egentlig, men det var jeg. Jeg anede ikke rigtigt hvad indholdet var før på selve optagedagen, så alene dét var en smule grænseoverskridende. Det er altid lidt spændende når man ligger både det at filme, redigering og selve klipningen i andres hænder. Lidt nervepirrende at gå og vente flere uger på resultatet for en kontrolfreak som mig. Men jeg klarede det og dét er jeg sgu stolt af! Jeg synes resultatet er blevet rigtig godt, og jeg håber I også kan lide den.

Ps. Jeg veeeeeeed godt det ikke hedder en potteplante men en potteskjuler. Haha! Har sikkert været så skide nervøs, at det var det eneste jeg kunne finde ud af at sige. Doh! Og nu har jeg garanteret sagt noget, som ingen nogensinde ville have lagt mærke til. Haha! Oh well… Er jo bare et menneske. Haha!

Vores NYE spisebordsstole

/ reklame for Fritz Hansen /

En spisebordsstol skal være rigtig god at sidde i, men designet er altså også en vigtig faktor. Begge dele er vigtige krav for os før en stol får adgang til vores hjem. Komfort og design er hvad det er, men vi har også andre kriterier til den perfekte spisebordsstol; Den skal helst kunne stables, den skal være børnevenlig (med det mener jeg, at de skal sidde godt uden at falde tilbage gennem et evt. “ryghul”, som jeg kalder det!), den skal være let, pæn, funktionel og helst i et naturligt materiale.

Stolene her ovenfor er vores, nu, gamle spisebordsstole. Gamle, fordi de netop er blevet skiftet ud. WHAT??? Ja. Nye tider med hus og have kræver altså nye stole. Vi har haft de her mørke stole i rigtig mange år, og de er vanvittigt smukke. Men de er ikke særlig praktiske med børn (bemærk førnævnte “ryghul”, det betyder altså at Frida falder igennem det hul der. Ha!), de kan ikke stables og så er de virkelig slidte. Vores gode gamle træstole her, som er fra Arne Hovmand-Olsen, har udtjent deres levetid herhjemme. Selvom vi har været meget meget glade for dem er det altså på gensyn for nu (de kommer til opbevaring til at starte med). Måske vi beholder en enkel som ekstra stol, som sengebord eller kontorstol, eller bare pyntestol?

Vi har skiftet dem ud fordi de desværre er rigtig slidte og de er meget svære at støve op, da de ikke længere bliver produceret. Vi kunne sikkert godt slibe dem, lime dem, give dem olie og hele baduljen. Men det har vi simpelthen ikke tid til (længere) med fuldtidsjob, barn og hvad livet ellers byder på af aftaler, rejser, møder, Netflix m.m. Haha! (Skrev du lige Netflix, oh yes! It’s a thing!) Og jeg tvivler faktisk på om det kan laves sådan rigtig pænt. Sæderne er ved at gå op flere steder, træet er begyndt at splittes fra hinanden og de er bare virkelig trætte. Det kan bl.a. mærkes når man sidder på dem, de er efterhånden ret ustabile. Der er allerede røget én stol i svinget, hvorefter vi så har fundet én enkelt stol via en antikforhandler, til en formue. Ha! Det er ulempen ved gamle slidte stole. Det gider vi altså ikke mere.

Rejsen til nye stole har været lang og svær. Det er jo altså ikke bare lige at finde nye spisebordsstole. Vi har prøvet en hulens masse stole, og det har været så svært at finde dem. Men vi tror, og håber på, at vi har ramt rigtigt med vores valg. Vi har taget højde for at de passer til vores nuværende hjem her i lejligheden, men vi har også lige skulle huske at tage højde for at det også passer til vores nye hus (som vi flytter ind i om et halvt års tid), for det er uden tvivl en helt anden stil vi får i huset end her i vores rå og New Yorker-inspirerede lejlighed.

Stilen i huset er nemlig lidt mere herskabelig og fin end vores rå lejlighed. Huset bliver med trægulve (formentlig sildebensparket, vi har ikke helt besluttet os endnu), højt til loftet, store hvide sprossede vinduer, karnap, stuk, høje paneler og klassisk køkken. Vi synes valget af vores stole passer til det hele. Både det rå men også det lidt mere fine, som huset bliver kontra lejligheden.

 

Valget faldt på den klassiske og tidløse 7’er stol designet af Arne Jacobsen fra Fritz Hansen. Ja, vi har åbenbart en forkærlighed for designere der hedder Arne. Hehe.. Gode gamle Arne Hovmand-Olsen er altså skiftet ud til fordel for den kære gamle Arne Jacobsen.

7’er stolen er jo en klassiker. Den står i rigtig mange hjem, og det forstår jeg sådan set godt. Den opfylder flere gode kriterier for en god stol, i hvert fald ifølge vores kriterier; God komfort, flot design, kan stables, har fuldt ryglæn, nem at rengøre og spiselig i pris. For os var det vigtigt at finde en tidløs stol, som vi også er glade for om 10-20-30 år. Og hvem ved, måske får de nyt liv hos Frida en dag. Det synes jeg er en fin tanke. At vores ting kan gå igen til næste generation.

Vi har valgt stolene i den smukkeste lyse elmetræ, hvor årerne virkelig kommer til sin ret. Stellet er i smuk krom. Jeg synes simpelthen de er så fine til det rå betonbord, og jeg tror de vil stå SÅ flot op mod vores karnap og de sprossede vinduer i huset. Jeg er vild med den organiske form, som skaber ro og harmoni for mine øjne. Stolen er ret funktionel da den kan bruges til det hele; som spisebordsstol, til kontoret, som “sengebord” eller bare en “pyntestol” til når man får ekstra gæster. Når de står stablet op ad en væg synes jeg også de er vildt skulpturelle i sig selv. Så fint!

Serie 7™ er den mest solgte stol i Fritz Hansens historie og måske i møbelhistorien. Stolene kommer i et stort udvalg af farver, der både fås med og uden armlæn, i forskellige træsorter og med betræk i stof eller læder. Serien består ligeledes af 7’eren på hjul samt barstole, så der er altså en stol lige til din smag – se alle de forskellige modeller her.

Stolen ligger lidt i den dyre ende, men jeg synes faktisk at prisen er ganske fornuftigt kontra hele processen ved hver stol, materiale, komfort, praktik og ikke mindst at der er tale om en ægte designklassiker. Den bliver kun mere lækker med årerne, som patinaen får fat. Derudover er det en stol man jo har i mange år, og ikke et eller andet billigt man skifter hvert andet år fordi man bliver hurtigt træt af det. Det er ihvertfald min erfaring fra tidligere møbler. Ikke fordi de “rigtige” ting nødvendigvis skal koste mange penge, men jeg synes det er en god idé at spare op til det man ønsker sig aller mest, i stedet for at bruge penge hist og her og købe sig fattig i lappeløsninger. Det er også bedre for miljøet med mindre forbrug.

Nå. Det blev til en længere snak om vores nye stole, tanker bag vores valg og lidt om hvorfor vi har sagt farvel til de gamle stole. Men altså. Nu sidder vi rigtig godt, vi kan stable vores stole og Frida kan kravle sikkert op og ned uden at falde gennem ryghullet. Ha! Alt er godt, alt er love.

Hvad synes du om vores nye spisebordsstole?

Styling + photos: Mille Emilie

Små lykkeglimt #6

Jeg ELSKER simpelthen den her tid; efteråret. Det er og bliver min favorit årstid. Farverne, duften(!), køligere vejr = mere tøj (elsker strik, støvler og at generelt bare at pakke mig ind), indehygge (=serietid), kastanjer og stearinlys.

Uanset hvor dårlig en dag jeg har, så smiler jeg altid når jeg traver rundt i de her efterårsfarver. Den der kølig efterårsbrise der rammer mine kinder, jeg bliver så glad altså. Det er min lykkesæson! De seneste mange lykkeglimt bærer da også præg af det, nemlig efteråret.

Min daglige gåtur gennem Ørstedsparken. Elsker det sted! 

Mødte disse to fine ænder på min vej. 

Efterårsfarver <3

Det smukkeste sensommerlys!

FAR! <3 Det går stille og roligt fremad. Det gør mig uendeligt glad!

En lille bid af København og en rød postkasse. Dem ser man ikke så tit mere.

Min kommende by. Jeg glæder mig mere og mere til at bo der. Se lige en lille fin tidslomme.

Vi gjorde stop ved Dragør røgeri og fik en gå-hånd(fiske)delle og en cola. Det kan anbefales! Mums.

…og vi købte de største og bedste rødspætter til aftensmad, med kartofler og smørsauce. Har aldrig fået SÅ god en rødspætte før! Novra! Et godt tip; lav fritterede kapers til (eller til andet mad) Det smager SÅÅÅÅÅÅ godt!

Har holdt picnic med Frida, Kaj, Ninus og “Peter Pungrotte” midt på stuegulvet!

Ny yndlingsstrik – i den fineste bubble gum farve! (modtaget i gave)

Til middag hos min søde veninde Louise. Hun bor SÅ hyggeligt på toppen af Vesterbro.

Hun havde pyntet op med den flotteste buket jeg længe har set. Hun er en haj til det der!

Mine to ♡

Finhed i Torvehallerne – vores nabo. Dem kommer jeg også til at savne!

Peanut Flips er totalt undervurderet. SÅ gode! Man kan altid finde dem i skuffen hos min svigerfamilie. Haha! Farligt.

Mere gåtur i min nye yndlingsby, Dragør! Mellem Fortet og Mormorstranden. Tag en tur derud. Så fint.

Og en tur forbi Gåserepublikken, også i Dragør. Foran Dragør Søbad.

Pænhed på min vej i København.

Har også været på besøg i min gamle barndomsby, Hørsholm. Gik en dejlig efterårstur med min mor, Frida i klapvognen og Lasse. Her ved området omkring Hørsholm Kirken. Smukkeste sted!

Vores nye hus – #2: Rundtur i stueetagen + en snak om vores planer

SÅ blev det atter tid til en lille opdatering fra huset. Videoen er optaget tilbage i slutningen af april, så der er naturligvis sket en hel del siden. MEN det får I meget mere at se til inden længe. Vi er i fuld sving med renoveringen og optagelser. Ellers kan man altid følge med på min instagram @sonoma_seven, hvor jeg har lavet en fast mappe i highlights, hvor jeg gemmer mine stories fra huset. Ellers kan man også bare følge med på billederne og i story, så følg med!

Nå, men i denne video får I en rundtur i stueetagen, og så snakker vi bl.a. lidt om HVAD vores tanker er for huset. Flere af Jer har spurgt ind til om vi skal bo i hele huset selv, om det skal laves til et fler-familiers hus osv. Dét og meget andet snakker vi om i videoen. Såååå.. take a look! Jeg er også ved at færdiggøre en lille Q&A til Jer. Så hvis du sidder inde med nogle spørgsmål omkring vores husprojekt, så smid dem i kommentarfeltet så tager jeg dem med til mit Q&A-indlæg.

Læs også: Vores nye hus #1

Her skal vi have køkken.. væggen til højre er i dag væltet ind mod spisestue og stue.

Indgangen til stueetagen. Den bliver også flyttet. Stay tuned…

Fridas kommende værelse og på sigt; bryggers!

Lækkert badeværelse med egen spa! Ha. ALT er væk nu. Badeværelset i stueetagen bliver meget mindre.

Væggen til venstre er i dag væltet, så det er et stort rum

Spisestue og stue

Vores kommende soveværelse

Status på mit forløb med Invisalign, svar på jeres spørgsmål + før/efter billeder

reklame for Smiledesigns

Der er egentlig ikke så mange der lige ved det, men jeg har igennem de sidste par år haft bøjle på tænderne. Det er ikke en almindelige togskinne-bøjle, som man normalt kender dem. Jeg skrev faktisk dette indlæg tilbage i maj 2016 (og inden jeg blev mor, viiiildt!) om at jeg nu havde fået bøjle. Men der er kommet mange nye læsere til domænet siden 2016, så tænkte det var på tide med en lille update. Nu er der nemlig snart gået 2,5 år og jeg har dem stadig på, men mit forløb er meget snart færdigt. Yes! Det glæder jeg mig altså til.

Jeg får helt utroligt mange spørgsmål omkring mine bøjler, så jeg tænkte at samle det hele i dette indlæg med mange af jeres spørgsmål. Jeg vil selvfølgelig også vise jer før/efter billeder samt den 3D scanning jeg fik lavet, for det er der også enormt stor efterspørgsel på. Der er sket helt utroligt meget på de 2,5 år men nu er jeg også ved at være færdig med det her forløb rent mentalt.

Men lad os komme til sagen…


HVAD ER INVISALIGN?

Invisalign er “usynlige” bøjler til tænderne. Bøjlerne er gennemsigtige plastikbøjler, som har til formål skånsomt og (næsten) usynligt at rette tænderne til. De er jo selvfølgelig ikke helt usynlige, men hvis man ikke lige ved det og står lidt væk fra en med disse bøjler, så ser du det faktisk ikke. Det er ikke bøjler som man normalt kender dem, men en slags plastikform som omslutter ens tænder. Meget smart, og et ret godt alternativ til de famøse togskinner.

Skinnerne bliver holdt fast med sådan nogle små attachments, som er sådan nogle hvide dutter der bliver sat på tænderne. Det er forskelligt fra person til person, hvor dutterne bliver placeret. Men disse små hvide dutter fungerer som en slags fikseringspunkter, der får bøjlen til at trykke ind de rigtige steder og gør at den sidder fast.

Jeg har desværre her i slutfasen fået sat dutter på samtlige tænder inkl. mine fortænder. Det har jeg været så ked af. Men det kan du læse meget mere om længere nede i indlægget.

HVORFOR HAR DU FÅET BØJLE?

Jeg har faktisk altid gerne ville have bøjle. I folkeskolen fik jeg dog at vide, at mine tænder slet ikke var skæve nok, og derfor ikke var egnet til at få bøjle. Men i rigtig mange år har jeg været ked af mine tænder, ikke som sådan mit mellemrum mellem fortænderne, jo jeg har været ked af det tidligere pga. mobning, men har bare lært at leve med det, og jeg endte helt med at holde af det (det har jo sin charme), men jeg har været ked af de skæve tænder i undermunden, samt mit skæve bid.

Fordi to af mine tænder i undermunden er skæve og “stikker op” i forhold til de andre har de generet oppe i ganen bag fortænderne. Giver det mening? De hersens “hugtænder” i undermunden kunne på sigt give mig sundhedsmæssige problemer. Mine fortænder er også skæve. Den ene går længere ned end den anden, og den ene har siddet en smule længere fremme end den anden. Det er lidt svært at forklare, men håber det giver mening? Haha! Sidst men ikke mindst så er hele tandsættet også skævt i selve tandsættets runding, den bliver også mere rund end oval. Giver det overhovedet mening? Det er så svært at forklare på skrift, men ellers er der billeder nederst i indlægget af selve mine tænder og scanningsbilleder, som viser det ret godt.

Lasses ene tante er tandlæge, så jeg har snakket med hende om den her behandling rigtig mange gange igennem de sidste par år. Hun har nævnt Invisalign for mig flere gange, men jeg har ikke som sådan tænkt videre over det da det er en temmelig omkostningsfuld affære og det er et langt forløb, så det er ikke noget man bare lige gør på et par uger eller måneder.

Jeg var dog nysgerrig omkring disse skinner, og om det rent faktisk kunne lade sig gøre med en tandretning med mine tænder.  Jeg googlede og goolede, snakkede med min egen tandlæge osv. Men til sidst fandt jeg frem til Smiledesigns som holder til i København, faktisk lige ved siden af hvor jeg bor. Jeg bestilte en gratis forundersøgelse med 3D-scanning af mine tænder, for det kan man nemlig få lavet inden man siger ja eller nej til en behandling. Så man binder sig ikke til noget, hvis man nu skulle fortryde efter en scanning. Det første besøg er ganske gratis. Jeg havde personligt brug for at høre lidt mere om selve forløbet og ikke mindst se mine tænder visuelt i 3D både før, under og selvfølgelig efter med det forventede resultat inden en evt. behandling. 3D-billederne og en masse information omkring forløbet fra de søde tandlæger hos Smiledesigns gjorde mig rigtig tryg i min beslutning, så jeg valgte at sige ja til en behandling hos dem. Det har jeg ikke fortrudt! De er simpelthen SÅ søde og lyttende. Jeg har haft tandlægeskræk lige siden jeg kan huske, men de tager hensyn og fortæller og forklarer alt de gør inden de gør noget som helst. Men altså.. der er intet ved dette forløb der har gjort ondt.

HVAD KOSTER DET?

Jeg kan ikke som sådan sige hvad det koster i kroner og øre, for det er meget individuelt fra person til person, da alle behandlinger bliver tilpasset efter det pågældende tandsæt. Men det er uden tvivl en omkostningsfuld affære, men resultatet er til gengæld også permanent. Det er ikke som at gå til frisøren og så vokser det ud igen. Det er for good det her!

Men man kan få en afdragsordning hos Smiledesigns. Dvs. er du fx studerende og ønsker disse bøjler kan man sagtens finde en ordning, som passer til dig osv. Eller vil du bare gerne have delt det lidt op, så det ikke føles som et ordentligt hak i økonomien så finder man ud af det med Smiledesigns. Alle kan få det, og der tages højde for ens økonomi.

NÅR MAN ER FÆRDIG MED SKINNERNE – HVAD SÅ?

Når man er færdig med sit forløb får man selvfølgelig skinner og de hvide dutter af. Men for at tænderne ikke rykker sig tilbage får man sat en metaltråd på indersiden af tænderne, som holder det hele på plads. Tænder vokser og rykker sig hele tiden, og får at undgå at det hele rykker tilbage får man altså en metaltråd sat på. Metaltråden er også sådan en man lige skal vænne sig til lige når den bliver sat i, sådan er det med alt der er i munden. Men efter nogle uger føles det ganske naturligt.

KAN ALLE FÅ INVISALIGN BØJLER? 

Ja! Mange får det lavet af kosmetiske årsager, ligesom alt muligt andet. Men langt de fleste får det faktisk lavet fordi man har et skævt bid, skæve tænder, mellemrum eller hvad man nu går og døjer med selv. Men hvorfor man vælger at få det lavet er jo op til en selv.

GØR DET ONDT AT HAVE BØJLERNE PÅ?

Nej, slet ikke. De første 2-3 uger har man en smule ømme gummer og tænder, for skinnerne skal sådan lige på plads og begynder allerede dér at rette på hele ens tandsæt. Det strammer lige en lille smule hver gang man får nye skinner på, men det er utrolig hurtigt tænderne vender sig til det.

Jeg husker at jeg var ret øm i hele munden, både gummer og tænder de første 2-3 uger lige da jeg fik dem på første gang, men derefter er alt som det plejer. Men det er klart, når man får munden fuld af noget der ikke normalt er der, så kræver det altså lige lidt tilvænning. For det fylder jo lidt ekstra det hele. Ha! Man læsper og savler også en smule ekstra i starten, men det går ret hurtigt over. Ikke noget jeg synes er alarmerende.

HVOR LANG TID SKAL MAN HAVE BØJLERNE PÅ? OG HVOR MANGE?

Det varierer fra person til person, hvor lang tid det tager at fuldende behandlingen. Der er ikke to tandreguleringer, der er ens. Det afhænger nemlig af hvordan ens bid er, hvor meget der skal “laves”, hvor mange skinner man skal igennem, skal der slibes lidt undervejs, skal der nye attachments på undervejs osv.

Nogen skal fx kun have 10 skinner, andre skal måske have 50 og så er der sådan en som mig som har haft jeg-ved-ikke-hvor-mange skinner. Har faktisk ikke tal på hvor mange skinner jeg egentlig har haft indtil nu, men det er mange. Ihvertfald 100, tror jeg? Det må jeg næsten lige høre Josephine om (min behandler hos Smiledesigns) om hun har tal på. Haha!

Mit forløb er et af de helt lange. For mit vedkommende har det nemlig ikke bare været for det kosmetiske, men også for det sundhedsmæssige, da mit underbid har generet overmunden og på sigt har kunne lave mere ballade end gavn. Og fordi mit bid har været så skævt har det altså taget længere tid.

KAN MAN SPISE OG DRIKKE MED BØJLERNE? 

Man kan sagtens drikke med skinnerne på. Dog skal man lige være lidt obs med varme drikke, ting med sukker i eller ting der farver som fx rødvin og rødbedejuice. Ha! Det er mest af hensyn til huller i tænderne og misfarvninger. Men altså, jeg drikker altså kaffe med dem i, men med rødvin og farverige juices der tager jeg dem lige ud. Men det er mere pga. misfarvning. Man kan ikke spise med skinnerne på, det siger næsten sig selv. Hehe.. Der skal de altså lige ud.

HVOR STOR EN GENE ER BØJLERNE TIL DAGLIG SÅVEL SOM TIL FESTLIGE BEGIVENHEDER?

Personligt synes jeg det er og har været besværligt! Dét at tage skinnerne ud hver gang man skal spise er hvad det er, men efterfølgende skal man så børste tænder og tage dem i igen. Det er her det har kikset lidt for mig. Jeg synes det er besværligt, for jeg glemmer det som oftest. Nogle gange sidder man jo og hygge-snacker lidt med familie og venner og så kommer jeg bare fra det. Så nogle gange har jeg måske kun haft skinnerne på i 17-18 timer og ikke 22 som man egentlig skal. Ups! Men jeg prøver virkelig at huske det.

Dernæst synes jeg ærligt det har, og er, irriterende og besværligt når man er ude og spise. Det ser jo ikke ligefrem særlig lækkert ud, når man sådan står med begge hænder inde i munden for at få bøjlerne ud. Haha.. jeg har dog altid mit lille blå etui med, så jeg nemt lige kan komme dem deri og pakke dem ned i tasken. Jeg plejer dog som regel lige at smutte ud på toilettet når vi er ude og spise, for at tage skinnerne ud. Så er der ingen der ser det! Men det der med at få dem i igen lige når man er færdig med at spise synes jeg er bøvlet, for jeg glemmer det, for så sidder man lige med et glas rødvin osv.

Dernæst skal man jo altså også altid have en tandbørste med sig i tasken, og det alene er bare besværligt. Ha! Men altså.. det hele er en tilvænningssag, men det er værd at tage med i overvejelserne, hvis man ligesom jeg er lidt glemsom.

HAVDE DU DEM PÅ TIL JERES BRYLLUP?

Det er der mange der spørger om.. haha.. men NEJ! Jeg tog dem ud på dagen. Det gik så fint, men dagen efter kunne jeg godt mærke at skinnerne strammede lidt til at starte med. Men det går hurtigt over. Jeg havde ikke fået dutter på fortænderne på daværende tidspunkt, så man lagde slet ikke mærke til de andre, som sad på kindtænder og i undermunden. Jeg kunne i princippet godt have fået dem fjernet op til dagen, men jeg orkede ikke helt processen med det.

Til gengæld fik jeg for nogle dage fjernet de fire forreste attachments på fortænderne her for en måneds tid siden ifb. med en optagelse, men dem fik jeg hurtigt på igen da det vi var færdige med optagelser. Meget simpelt! Så har man en stor begivenhed, hvor man helst ikke vil have dutterne på de mest synlige tænder kan man sagtens få dem fjerne og sat på efter ens begivenhed.

HVOR LÆNGE SKAL MAN HAVE DEM PÅ OM DAGEN?

Man skal have skinnerne på 22 timer i døgnet!!! De eneste tidspunkter, hvor man ikke har dem på er når man spiser og børster tænder. Lidt svært at vænne sig til i starten.

Jeg forsøger virkelig at have dem på så meget som overhovedet muligt, men det er ikke altid jeg er lige så god til det. Det kræver altså en del tilvænning, for man skal børste tænder en hel del flere gange i løbet af dagen. Jeg har personligt ikke lyst til at tage dem i munden igen, efter jeg har spist, før jeg har børstet tænderne eller ihvertfald lige skyllet munden. Og så glemmer jeg det altså nogen gange. Men dt har jeg skrevet lidt om længere oppe.

LÆGGER MAN MÆRKE TIL SKINNERNE?

Altsååå… både og, vil jeg sige! I starten synes jeg slet ikke man så dem. Min mand, familie og venner har slet heller ikke bemærket dem. I begyndelsen følte jeg at folk gloede helt vildt, men det er kun fordi man selv er så bevidst omkring det og skal vænne sig til at have dem i munden. Men det gik ret hurtigt op for mig, at stort set ingen lagde mærke til dem, før jeg allerede selv havde kommenteret på det. Så det stoppede jeg hurtigt med. Folk så det vitterligt ikke. Det er kun i ens hoved.

Det er lidt ligesom når man har en lillebitte bums. Den fylder meget for en selv, men ingen andre ser den. Ha! Fed sammenligning, ik? Men det er nu altså meget rigtigt. I de første par uger læspede jeg en del og havde svært ved at udtale s’er, der lagde folk helt klart mere mærke til det. Ikke skinnerne, men at jeg snakkede anderledes. Men nu er der stort set ingen der kommenterer på skinnerne længere. Hvis der er, er folk faktisk bare nysgerrige og synes det er spændende at høre om.

Desværre har jeg her de sidste par måneder skulle have de små attachments på alle mine tænder. Det er slet ikke alle der får dem på fortænderne, langt de fleste har dem bare i undermunden og på kindtænderne. Men for mit vedkommende har det desværre været nødvendigt her i slutfasen, for at speede processen lidt op. Og jeg skal være ærlig at sige at jeg har været selvforskyldt i at min proces har taget lidt længere tid, netop fordi jeg har været så dårlig til at huske at bruge skinnerne. Det bliver man altså straffet for, for det går naturligvis ud over hele rettelsesprocessen. Så det er streg i regningen, øv! Det har jeg til gengæld lært af, og nu har jeg dem i hele tiden.

Nå, men efter jeg fik attachments på alle mine fortænder synes jeg helt bestemt at man bemærker det. Jeg lægger helt klart mest mærke til det selv, hvor andre ikke tænker over det, kun hvis de står helt close-up. Men står man på afstand ser man det ikke. Men jeg bemærker det! ØV!!! Det har jeg været, og er stadig, godt nok ked af! Det har påvirket hele mit forløb og ikke mindst mit humør rigtig rigtig meget. Jeg synes bestemt man kan se det nu, og det er jeg SÅ ked af! Men altså.. nu er jeg så langt i forløbet, at det sidste her bare skal overstås. Så jeg er blevet sådan lidt ligeglad. Man ser det heldigvis ikke rigtig på afstand, men close-up der ser du dem altså. Se bare billedet her nedenfor kontra det ovenfor. Derfor smiler jeg sjældent med åben mund for tiden. Ha! Jeg er SÅ bevidst om det. Irriterende! Måske mere bevidst end hvad andre egentlig lægger mærke til.

Ærligt.. Jeg er også dér nu, hvor jeg rent mentalt er HELT færdig med den her behandling. De sidste tre måneder har jeg virkelig været færdig, så jeg synes det har trukket meget ud. Jeg har altså også været i gang i 2,5 år efterhånden. Det er jo rigtig lang tid.  Så det er lidt op ad bakke her i slutfasen synes jeg, øv! Har været lidt opgivende, men det er også derfor min process er sat lidt op. Jeg har netop fået scannet tænderne igen, og skal til de allersidste skinner. Det bliver så godt! Jeg satser da stærkt på at være færdig inden jul. Ellers kan det godt være jeg må stoppe behandlingen, for jeg orker virkelig ikke mere.

Haha.. meeeen igen, jeg ender (forhåbentligt) med et super resultat som jeg jo bliver rigtig glad for. Og det opvejer det heldigvis! Jeg er allerede sindssygt glad for det resultat der allerede er. Se bare før/efter billederne fra start til nu i slutningen af indlægget her. Det er jo helt vildt hvad der er sket. Især i undermunden.

SKULLE DU HAVE RYKKET TÆNDER UD I FORLØBET? 

Nej! Jeg har heldigvis ikke fået trukket nogen tænder ud. Det har jeg faktisk heller ikke hørt at der er nogen der har fået, men det kan da godt være. Jeg har til gengæld fået slebet lidt mellem tænderne for at der er plads til at de rykker sig. Men det er det eneste.

VIL DU ANBEFALE SMILEDESIGNS + INVISALIGN TIL ANDRE?

Ja og ja! Smildedesigns er simpelthen SÅ kompetente og meget meget søde. De er ordentlige og lader ingen kunder gå ud af biksen med en ufærdig behandling. Havde det stået til mig var jeg færdig for længst, selvom tænderne egentlig ikke var helt færdige. De er tilmed virkelig søde og man føler sig i meget trygge hænder – og så har de altså byens flotteste klinik.

Skinnerne synes jeg er en rigtig god mulighed for at få fikset bisserne fremfor togskinner. Men jeg synes virkelig man skal tænke sig godt om. For det er en lang og besværlig proces, uanset hvor mange skinner man skal igennem. Det tager tid og er bare omstændigt ift. mad og drikke, så det skal man bestemt have med i overvejelserne. Derudover koster det også en hel del, så det er jo ikke noget man BARE lige gør. Hverken tidsmæssigt eller økonomisk.

Hvis det er noget du, ligesom jeg, har været ked af hele dit liv så synes jeg helt klart man skal gøre det. Ligesom alt andet. Hvis der er noget man er ked af, så få det fikset. Gør noget ved det! Jeg ved jeg bliver SÅ glad for mit resultat, og jeg ville virkelig ønske jeg havde gjort det for mange år siden. Jeg kendte simpelthen bare ikke til denne behandling før.

OG NU TIL DE FAMØSE FØR/EFTER BILLEDER:

Der er sket SÅ meget. Især i undermunden. Det var jo en lille rodebutik før, selvom mange egentlig ikke syntes det dengang. Men altså.. billeder lyver jo ikke! Man kan virkelig se forskellen nu. Den største forskel synes jeg helt klart er 3D-billederne. Det er så vildt.

Billedet til højre er fra september i år, men allerede NU her en måned senere er der sket endnu mere. Jeg har fx efter disse billeder er taget fået slebet en smule af den lille “hugtand” i undermunden, så nu er de meget mere lige. Jeg mangler de allersidste skinner, og så er jeg snart i mål.

I får også mine 3D-scanningsbilleder her nedenfor, for de viser faktisk endnu bedre hvordan mine tænder ender med at se ud., og de er jo allerede godt på vej. Til venstre er før og til højre er efter, som det forhåbentligt ender med at se ud når jeg er HELT færdig med behandlingen. Hvis du lægger mærke til billederne til højre, hvor det ses ovenfra så at sige fra henholdsvis over- og undermund, kan man se hvor skævt mit tandsæt er. Især fortænderne og de forreste tænder i undermunden. Vildt ikk? Derudover kan man også fornemme selve “buen” på mit tandsæt hvor oval den var før, og hvor mere rund og “lige” den bliver ved slutresultatet.

ER DET IKKE VILDT?

Ledningsfri darling fra Bosch med ‘POWER for ALL’-batteri

annonce for Bosch

Vi har fået ny støvsuger. Juhu.. det er den lille husmor her så glad for. Den er nemlig vanvittigt praktisk og taler direkte vores ønske om en mere fleksibel hverdag. Og det er, hånden på hjertet, en af de smarteste støvsugere jeg længe har set og prøvet. Den er en smule spacy i udseendet, men altså virkelig smart og praktisk.

HVORFOR UNLIMITED STANGSTØVSUGEREN FRA BOSCH?

Jeg har, ærligt, aldrig prøvet en ledningsfri støvsuger før, og min første tanke var sådan lidt “aahhhh, kan det nu også passe at den kan; 1. suge nok og 2. kan batteriet holde til en hel omgang støvsugning i hjemmet?” Men nu har jeg prøvet den nye Unlimited stangstøvsuger fra Bosch i nogle uger, og den er dælme smart og så gør den arbejdet præcis som enhver anden støvsuger, den er bare mere fiks. Den er masser af sug og og masser af batteri som lever længe nok til flere “støvsugninger”. Ha! Hedder det dét?

Nå, anyways.. Jeg elsker at der ikke er nogen ledning man går og falder over (ja, sådan en klodset type er jeg nemlig!) eller at man ikke har ledning nok og heeele tiden skal rende frem og tilbage mellem støvsuger og stikkontakt, for at flytte stikket til en ny stikkontakt. Pyyh bliver allerede helt forpustet. Haha.. I know.. first worlds problems. Men altså, når man nu rent faktisk KAN få en ledningsfri støvsuger, der tilmed opfylder mine ønsker til en mere fleksibel hverdag så gør det da bare livet liiiidt nemmere. Ihvertfald for sådan en som mig. Og er der én ting jeg hader når jeg støvsuger med en almindelig støvsuger, så er det den del med at stikket aldrig er langt nok.

Har jeg ikke ret?

ÉT BATTERI TIL ALLE MASKINER!

Støvsugeren her er virkelig genialt lavet. Den kommer som sagt uden ledning, men får strøm via et lille batteri der sidder i rumpen af den, som man sådan “glider” på. Støvsugeren kommer nemlig med to batterier og en lille fiks oplader, så du nemt og hurtigt kan oplade dine batterier. Men dette batteri kan ikke alene anvendes til stangstøvsugeren men kan altså også bruges til produkter fra Power Tools-serien fra Bosch. Hvor smart er det lige?

Det betyder, at batteriet fra værktøjet i 18V Power for ALL-klassen – eksempelvis den grønne bore-eller slibemaskine – kan bruges på Unlimited, mens støvsugerens eget batteri er til opladning. Har man Bosch Power Tools derhjemme, kan man derfor købe Unlimited uden batteri og blot bruge det, man har. S-M-A-R-T!

Læs meget mere om Bosch Unlimited Stangstøvsuger her.

Til den her støvsuger kommer også flere forskellige mundstykker samt et vægbeslag, således at du kan “hænge” støvsugeren på væggen (eller hæng den ind i et skab) når man ikke bruger den. Den fylder ingenting! Der følger tre mundstykker med udover det “normale” stang-støvsugerhoved, og man kan nemt lave støvsugeren om til en lille fiks håndstøvsuger. Man klikker nemlig bare stangen af, og så er det en håndstøvsuger. Med de tilhørende forskellige mundstykker kan du nemt støvsuge steder, hvor du ikke ellers ville kunne komme til med den almindelige ”stangstøvsuger” hoved. Smart!

Vi bruger den bl.a. til sofaen under og mellem hynderne, under skabe og kommoder hvor det ofte kan være svært at komme til med en almindelig støvsuger og så bruger vi rigtig tit den smarte håndstøvsuger, fx når vi har spist morgenmad/aftensmad med Frida. Hun har det med at grisse ret meget. Ha! Og i stedet for at bakse den “gammeldags” støvsuger frem af gemmerne og kæmpe med både ledning og slange, så kan jeg hurtigt og nemt bare lige hive den lille håndstøvsuger frem og uden problemer gå på jagt efter de små krummer. Det sparer mig både tid og besvær og gør altså mit lille hausfrau-liv meget nemmere. Ha!

 

Jeg stiftede bekendtskab med Unlimited for første gang for nogle uger tilbage hjemme hos stylist Mette Helena, hvor jeg sammen med nogle andre dygtige influencers var samlet til et hyggeligt DIY + DIT (do it together)-arrangement hos Mette Helena.

Her skulle vi sammen lave et stort kunstværk af forskellige restmaterialer til Mette Helenas ene væg i spisestuen., hvor vi anvendte Bosch Power Tools og efterfølgende Unlimited til at støvsuge. Virkelig smart at det hele bare passer sammen, og man på den måde kan bruge samme værktøj til det hele, i sådan en proces.

Det kom der ovenstående video ud af. Videoen fra dagen er simpelthen blevet så fin, synes jeg. Den viser helt perfekt både den hyggelige stemning men også fleksibiliteten med Unlimited støvsugeren og de grønne Power Tools fra Bosch, som du kan læse meget mere om længere nede i indlægget. Det er mig med uglet hår og briller, hvid rullekrave og sort blazer. Og som du måske kan fornemme var jeg ret vild med den støvsuger. Ha!

Tak Bosch!

Billeder: Sonoma Seven

Små lykkeglimt #5

Hold nu op, hvor tiden flyver afsted disse måneder. Jeg har været ualmindelig stille herinde på domænet den seneste tid, jeg ved det godt. Det er bestemt ikke fordi jeg ikke vil blogge, men tiden er brugt andre vigtigere steder ude i det virkelig liv. Jeg vil ikke som sådan gå i detaljer, andet end at min far har været, og fortsat er, syg. Han er indlagt og har fået en større operation, men der er heldigvis fremskridt hver dag, og det efterlader naturligvis også mig og mine familie med mere overskud og energi. Jeg håber stadig I vil læse med, når jeg engang imellem poster herinde. Ellers følg med på Instagram @sonoma_seven, der er jeg lidt mere aktiv. Det er lidt mindre kompliceret end lange indlæg med billeder og tekster.

Selvom der har været en mørk sky over os den seneste tid er der heldigvis stadig små lykkeglimt i mit liv. Der sker trods alt også gode ting og nogle af dem får jeg løbende dokumenteret via billeder, og nogle af de seneste små glimt er her.

Mit fine udsigt fra kontoret. Elsker det her store vindue, der giver masser af lys! Det skal dekoreres med masser af hyggelige puder og plaider, klargøres til vinteren så vi rigtig kan nyde en kop varm et-eller-andet i vinduet (mens det sner udenfor, selvfølgelig!)

…og min ultrafine plads!

…det er til gengæld lidt farligt at have kontor lige ved siden af yndlings Shop Dora på Værnedamsvej. Min lille fangst sidst jeg var forbi. En fin håndlavet tin-æske, croissant-fad, en skøn emalje-kaffekop samt et skørt lille fiskefad. Haps!

Selvom mit arbejder foregår i den digitale verden elsker jeg stadig alt der er analogt. Kalendre, notesbøger, blokke m.m.
Notem Studio laver altid de fineste sager, nu også gavepapir. OMG! Jeg elsker det. 

Kom et tørklæde i håret, det giver sådan et yndigt look.

{modtaget i gave} Jeg har ALTID huller i mine strømpebukser, men heldigvis tillod jeg mig at gå AMOK hos Sneaky Fox, efter jeg modtog et et gavekort dertil, men jeg købte altså en hel masse andet udover. Det blev til 7 strømpebukser og nogle forksellige strømper. Kom bare an efterår!  Sneaky fox er perfekte til min figur, har simpelthen brugt deres strømpebukser i utallige år. 

Min svigermors nye hund, Holly. Hun er en malinois, som er i familie med Schæferen. Er hun ikke nuttet? Endnu et dyr til svigermors hjemmedrevne “Zoo” med både hunde, katte, harer og heste. Ha! Smart, når jeg nu ikke kan tåle dyr. Dumme allergi. Men sød er hun altså. 

Dejlig gåtur i Dragør med Frida, mens Lasse var i New York. Pæn allé ikke?

Dejlig gåtur med min veninde omkring Kastellet. Det kan noget!

Fotoshoot for min gode ven Kasper, der har Thorup Copenhagen. Jeg har taget en masse billeder af nogle af hans nye produkter. Så hold øje med ham. En stor stjerne er på vej. Der sker ting og sager med ham for tiden. SÅ sejt!

Frida har fået nye efterårsstøvler. Vi købte brune neutrale og hulmønstrede Angulus  støvler til hende sidste år, og tiltænkte de samme i år. De er så gode. Men abrnet hev dem med glimmer ned fra hylden, så det blev altså dem. Hver dag er en fest ik? Det skal ikke være så kedeligt. Så hun fik dem med glimmer. Jeg er HELT tossede med dem! Så sødt.

Der sker ting og sager i huset.. jeg arbejder på den næste video, som forventes færdig denne uge. Deler den naturligvis herinde. Så husk at hold øje eller abonner på min Youtube-kanal, så får du nemlig besked når videoerne er online.

Jeg sagde det jo… der sker ting og sager! Nu er der hul til terrassedør i den ene ende af huset. Vildt!

Fra endnu en skøn efterårs-gåtur i Østre Anlæg. Se lige de her smukke gadelamper. WOW! Sådan nogle gad man da godt have hva? De er helt eventyrlige i udseendet, minder mig om Narnia på en måde. Eventyrligt!

Mit nye stamsted i Dragør. Café Hjerteblomst. Hvis du er i Dragør skal du forbi søde Linda og have kage og choko-æbleskiver. Føj det er GODT!!!!! Vanedannende! 

Stemningsfulde lysestager til boligens rum

annonce for jensenPLUS

Kalenderen skriver for alvor efterår, min absolut yndlingsårstid. Juhu! Det er blevet koldere, det bliver hurtigere mørkt og indehyggen er atter genopstået. Med en ualmindeligt lang og varm sommer har alt indehygge ligesom været pakket laaaangt væk. Vi kan endelig pakke os ind i store uldfrakker og tørklæder, komme skønne striktrøjer over hovedet og iføre os smarte støvler. Men det er ikke kun i garderoben jeg elsker efterårsstemningen, det er også i boligen. Endelig kan vi også her hive indehyggen, og alt hvad den indebærer, frem igen. Plaider, puder, den store kakaokop og selvfølglig stearinlys…

Sidstenævnte er en ting jeg virkelig elsker ved denne årstid og vinteren med. Jeg er netop nu, så småt, ved at gennemgå hvad vi har i skabene af hyggegrej. Jeg er en værre indehyggedimser, og jeg er dermed også gået i gang med at planlægge diverse julestylinger, for nu siger jeg lige noget højt ikke.. der er tre måneder til jul i dag! Haha. Just sayin! Ja ja, der er længe til, og dog. Jeg er som sagt en rigtig dimsetype og jeg elsker alt der har med jul, glimmer og indehygge at gøre.

Især stemningsfyldte accessories til hjemmet er jeg stor fan af. Jeg har dimset rundt med lidt forskellige items og er faldet for de her smukke lysestager i messing fra jensenPLUS. De forener det moderne, med det hyggelige og ikke mindst det funktionelle. De er simple i udtrykket og kan altså bruges til både fyrfadslys og lange stearinlys. Den vendbare feature synes jeg er vildt smart, og gør at jeg kan bruge dem til mange flere stilleben i mit hjem. Dét kan jeg godt lide!

Du kan sammensætte flere lysestager og skabe et spændende udtryk, eller du kan vælge én til to stager og sætte dem sammen med en stueplante eller vase, stille dem på/i et fad som jeg har gjort her, hvilket tager sig flot ud som et stilleben i vindueskarmen, på skænken eller på dit køkkenbord.

Fx kan du bruge JP103-stagen til lange stearinlys eller anvende dem som små vaser. Stil dem på rad og række ned langs middagsbordet med små blomster eller grene i eller brug dem som de er tiltænkt; som lysestager. Placér dem ved siden af hinanden i en lille klynge eller stil dem tilfældigt i vindueskarmen og i forskellige niveauer på bøger, på et fad eller hvad du nu lige har. Nogle gange handler det om at man bruger det man har i forvejen og mikser det, udfaldet er som regel altid ret fint.

Lysestagerne her er lavet af 100% messing, hvilket sikrer en uendelig lang levetid. Messing er et naturligt materiale, som ved dagligt brug får en naturlig og fin patina. Ønsker man den der patina, skal man faktisk bare lade stagerne være, men hvis man er til det der originale og skinnende udtryk, så kan man give dem en regelmæssig polering med et poleringsmiddel. Selv er jeg til det helt rå patina-look, så jeg vil ikke gøre noget som helst ved dem. En anden lille ting; Stagerne er faktisk ret tunge, så vær endelig ikke bange for at de vælter, for de står altså ret solidt. Baaaare lige til info!

Er de ikke bare skønne?

Psst… lige nu kan købe 2 og få den 3. gratis ved at klikke her!

De skøre “julekugler” er i øvrigt en gave fra Sighs. Skønne ik?

Styling + fotos: Sonoma Seven

VIDEO: En multifunktionel foldesofa til børneværelset (og resten af hjemmet)

reklame for by KlipKlap kids

Vi har endelig fået os en perfekt og børnevenlig sofa til Fridas værelse – oh well, som sagtens kan bruges til hele boligen that is. Også i “voksen afdelingen”. Men hvad er en børnevenlig sofa egentlig?

Det perfekte scenarie må være en sofa der både er pæn og smart, holdbar og slidstærk og ikke mindst enormt praktisk i forhold til pletter og nussede børnefingre. For sådan nogle børnefingre har det med at blive nussede fra tid til andet. Ha! Derudover skal den også være god til alt lige fra tumlen og leg til saftevand og førnævnte nussede fingre. Den helt rigtig sofa til børnefamilien skal nemlig kunne finde sig i meget, så det er en god ide at vælge den med omhu.

Heldigvis findes den perfekte sofa til børn, faktisk!

Det er by KlipKlap der står bag, og du kender måske allerede deres smarte foldemadrasser? De har for nyligt lanceret en ny type foldemadras, som jeg altså kalder for en børnesofa. Nu er det her ikke en sofa-sofa i den forstand, men en slags sofa vil jeg nu alligevel være så fræk at kalde den. Den er stilfuld og passer ind i vores og de fleste andres indretning. Både i de voksnes omgivelser men også på børneværelset, og så er den bare helt vildt praktisk og funktionel. Egentlig er det en madras, men den kan altså foldes på rigtig mange måder, og en af foldemulighederne er altså, at den ender ud med at være en slags sofa.

Den har et behageligt ryglæn, hvilket gør at den kan stå frit i rummet. Vi bruger den fx ofte i stuen midt på gulvet, både som sofa men også foldet ud så den bliver en stor madras, hvor vi læser bøger og tumler rundt (Vi = Oh yes! Både mor og barn. Ha! Bliver aldrig rigtig voksen). Den er helt genial til hyggestunder med tegnefilm, højtlæsning, spil og leg. Til daglig står den på Fridas værelse ved siden af hendes seng. Den er slået sammen så hun selv kan kravle op og ud af sin seng. Om dagen folder vi den ud og bruger den til filmhygge og spil eller også laver vi “hule” eller tunnel-leg med den, og om aftenen inden sengetid læser vi godnathistorier. Nogler gange slæber vi den ind i stuen og folder den helt ud som en ekstra madras til rigtig weekendhygge, duplo-byggeri, tumlen og til at stene film på.

Når vi har den foldet næsten helt ud, giver vi lige “ryglænet” et buk, så Frida kan klatre henover den. Det elsker hun. Man kan også lige læne hovedet på den når man ligger ned. Den er god til motorisk udfoldelse og vi kan bruge timer på leg, spil og nærvær. Den kan bruges til alverdens ting og sager; leg og hoppen, kravle gennem tunneller, slå koldbøtter eller bare til at dase på med en iPad eller foran fjerneren.

Jeg har lavet en lille stemningsvideo, som du kan se her nedenfor. I videoen viser jeg bl.a. hvordan man kan bruge foldemadrassen. Her kan du se den i forskellige rum, som stuen og børneværelset men samtidig også se nogle af de mange forskellige foldemuligheder der rent faktisk er. Smid meeeeeget gerne videoen et like på min Youtube-kanal og husk at abonnér på min kanal for at få se nyeste videoer. Så får jeg samtidig også en indikation på, om det hersens videohejs er noget du gider se.

Nå, men tilbage til foldesofaen her. Madrassen er i sådan en blød men stadig formfast koldskum, som ikke synker sammen under brug. Den er betrukket med kraftig og slidstærk møbelstof og kommer i forskellige farver. Tekstilet er sådan et materiale der er nemt at holde ren, og vi har faktisk bare kunne tørre den af med en fugtig klud ved mindre uheld. Det er lidt skægt, for tekstilet på foldemadrassen er fuldstændig identisk med det på vores sofa i farven. Så når den står i stuen ser det faktisk helt vildt fint ud. Men altså, uanset hvilken type sofa eller andre møbler man har i hjemmet er de hersens foldesofaer så simple og fine i designet, at de nemt passer ind til resten af indretningen.

Foldemadrassen måler lidt over 2 m når den foldet helt ud, hvilket gør den genial som en slags ekstra gæsteseng. Så har man altid en ekstra seng til rådighed hvis man har gæster. Og har man større børn, men ikke plads til en stor seng på børneværelset, så kan den også bruges til overnattende legekammerater. Det er sgu da smart!

Er du nysgerrig efter at vide mere om KK3 Fold Sofa-madrassen, så kan du læse meget mere om den lige her. Vores model hedder KK3 Fold Sofa og er i sådan en multigrå farve med sorte knapper. Men den findes også i mørkeblå og mørkegrå.

Photos & video: Sonoma Seven

Simpel & elegant SOVESOFA med et råt twist

Min dygtige bloggerkollega Allan fra Bungalow5 har i samarbejde med Sofakompagniet designet en sofa. Det er dermed også hans allerførste design collab, og jeg er seriøst imponeret over hvor godt udfaldet er blevet. Jeg mener.. se nu lige!

Der er virkelig tænkt over hver eneste detalje og resultatet er virkelig blevet godt. Jeg synes det er SÅ blæret, at han har designet en f****** sofa! Er det ikke noget vi alle drømmer om? (Sofakompagniet.. I ringer bare!) At designe et møbel? Haha.. udover at skrive en bog that is. Men hov, vent nu lige.. Allan har også skrevet en bog! Den mand er fanme inspirerende og kreativ. Der er gang i ham!

Nå, men tilbage til sofaen, som dette indlæg skal handle lidt om.

I dag var vi inviteret til pressefremvisning hjemme hos Allan. Hele eventyret startede for halvandet år siden. Allan mente der manglede en voksen og strømlinet sovesofa på markedet. De fleste sovesofaer man kan få i dag er en smule teenage-agtige, kluntede og fylder enormt meget. Det giver jeg ham helt ret i. Allan gik derfor i tænkeboks og tegnede de første streger til det, som i dag altså er det færdige resultat;
BUNGALOW SOFAEN.

Sofaen er en sovesofa, men ikke som den der typiske sovesofa man kender med folde-ud-madras og klodset futonlook. Allan har designet en strømlinet sovesofa, således at man blot fjerner de fire rygpuder og vupti.. så har du faktisk det der svarer til en enkeltmandsseng. Det er sgu da smart og virkelig simpelt! En 2018-udgave af en smart sovesofa. Jeg er vild med det!

Mange sovesofaer er sådan rimelig voldsomme i looket, og som tidligere nævnt, en smule teenage-agtige. Jeg er vild med at der rent faktisk er tænkt design ind i sofaen her. Sofaen er smadder simpel i sit udseende men har trods alt den praktiske del i sig. Sofaen syner ikke af meget, men den måler faktisk 90 x 200 cm. og kan altså “rumme” en voksen mand både i både højde og drøjde. Det er en ekstraordinær dybde for en sofa, og derfor er der også to ekstra ryghynder.

“De sovesofaer, der er på markedet, appellerer efter min mening mest til teenagere. Mit ønske har været at lave en sovesofa, der er pæn nok til at have stående i stuen. Ligesom mange andre har jeg ikke et gæsteværelse, og jeg vil gerne byde mine gæster en ordentlig seng i stedet for en sammenrullet madras,” – Allan Torp.

De to ekstra ryghynder fungerer også sådan at man ikke sidder og flagrer med benene, som man typisk gør i dybe sofaer. Og det smarte med netop rygpuderne er, at den lille pude også fungerer som en god “ekstra-armlæn-læse-pude” når du sidder i sofaen og læser. Når man sidder på langs med ryggen mod armlænet, kan man nemlig lige hvile armen på den lille pude, giver det mening? Så man kan altså heeelt afslappet sidde med den ene arm hvilende på puden, mens man læser en god bog, stener Netflix på iPad’en eller bare sidder med en kop kaffe.
G-e-n-i-a-l-t!

Altså.. jeg forestiller mig den her (sove)sofa i vores kommende gæsteværelse eller måske endda i karnappen i det nye hus. Sofaen kan ligesom Sofakompagniets øvrige møbler customizes med andre farver og tekstiler, så den passer til lige netop dine ønsker. Jeg ville nu alligevel vælge den som den er, med det fine brunlige sildebensmønster kombineret med den mørke maskuline læderdetalje. Jeg synes den er SÅ flot, altså! Simpel og elegant, men med et råt og maskulint twist.

Stort tillykke med det meget flotte resultat Allan og Sofakompagniet. Well done!
Det kan I godt være stolte af. 

Fineste detaljer.