Latest Posts

Kaffeslabberas og duften af langsomme morgener

/annonce for Moccamaster/

Det kan næsten ikke være gået nogens næse forbi at jeg er vild med kaffe. Jeg elsker kaffe! Nogle dage drikker jeg 5 kopper, andre kun én. Men ét er sikkert, jeg drikker kaffe hver dag! For mig er kaffe nemlig ikke bare kaffe. Udover at jeg synes det smager dejligt, så er kaffe for mig også lig med hygge, afslapning, fordybelse, ro, nærvær, duften af (langsomme) morgener og gode ferieminder. Og sikkert meget mere end det, men det var hvad der lige poppede op ved tanken om kaffe.

Vi drikker kaffe til mange ting herhjemme. Til fødselsdage, til brunch, til grillaftener, på gåturen, på køreturen, om morgenen, om aftenen.. til lidt af hvert. Kaffe er en ret stor del af vores liv og hverdag. Egentlig lidt skægt, for der var engang hvor jeg slet ikke kunne fordrage kaffe. Sjovt som ens smagsløg ændrer sig.

Hvad er kaffe mon for dig?

En god (og hurtig) kop filterkaffe

Mine forældre har altid drukket filterkaffe. Jeg er vokset op med filterkaffe og, senere da det blev moderne og smart, instant kaffe til de hurtige morgener. Det har bare altid været der i mit liv. Kaffe. Mmm… bare ordet kaffe. Duften af kaffe. Lækkert! Når mine forældre kommer på besøg har vi tidligere kun kunne lave instant kaffe eller hurtige smarte kaffeløsninger som caffe latte, cappuccinooooo og den slags. Men når man har gæster og er mere end 2 personer kan det nu engang være meget rart at kunne lave en ordentlig kande kaffe.

Det kan vi heldigvis nu. Den her retrogrønne kaffedarling fra Moccamaster er nemlig rykket indenfor i vores nye køkken, så nu kan vi servere filterkaffe i lange baner. Noget mine forældre især glæder sig over – og jeg får oveni købet et genkendeligt kaffesnus fra barndommens minder. Mums!

Tidens master i pastelfarvede klæder

Moccamaster går foråret og sommeren i møde med tre nye farver. De tre nye kulører er hentet fra den pastelfarvede palette i henholdsvis pastelgul pastelgrøn og pastelblå. Alle med referencer til foråret og sommerens kommen. Et farvefriskt pust til køkkenet og resten af indretningen!

Maskinen her er ikke kun pæn og farvefin. Den kan også lave god kaffe, hurtigt. Den laver 10 kopper på ca. 6 minutter. Bom! Så’ der kaf’ do. Og den slukker selv for varmen efter noget tid, hvis man skulle glemme at slukke selv. Smart.

Det er ikke kun kaffemaskinen der er grøn

Moccamaster præsenterer ikke blot tre nye farver. Virksomhedens tilgang til produktion og materialer er også grøn og der anvendes kun genanvendelige eller fuldt nedbrydelige materialer. Altså, maskinerne er fremstillet i 100% genanvendenlige materialer.

Og i bestræbelserne på at minimere aftrykkene i naturen og bidrage til minimering af forurening fremstiller Moccamaster en energieffektiv kaffemaskine af høj funktionsmæssig og æstetisk værdi med en meget lang levetid. Derfor stiller Moccamaster som minimum også 5 års garanti på alle maskiner. Og hvis man registrerer sig indenfor 6 måneder opnår man en forlænget garantiperiode på 10 år. Hele den tilgang er jeg kæmpe fan af!

Men Moccamaster er ikke kun flot design og flotte farver. Maskinens funktion og kvalitet er højt prioriteret. Derfor er hver Moccamaster individuelt fremstillet, samlet i hånden og testet inden maskinen forlader fabrikken – alt sammen, så maskinen kan brygge en kande velsmagende kaffe, som lever op til standarderne fra European Coffee Brewing Center.

Det er altså god stil.

Inspiration til terrassen med Ellos Home

/annonce for Ellos Home/

Vi er i fuld gang med terrasse- & haveplanlægningen. Det står dog liiidt stille, da vi har haft svært ved at finde en murer der har tid. Men vi heldigvis i dialog med et par stykker, som kan indenfor de næste par uger. Juhu! Det betyder selvfølgelig at vi snart har en brugbar have og terrasse. Og spørg lige om jeg glæder mig?

Vi mangler nemlig alt udendørs. Have, terrasse, indkørsel, facade. Men alt til sin tid, og først i rækken er altså terrassen og haven. Noget jeg virkelig glæder mig til, da både have- og terrasseliv er noget af det, som vi har glædet os aller mest til, netop ved at flytte i hus. Vi havde ingen altan i lejligheden og en ubrugelig lille betongård, så jeg har virkelig set frem til udelivet og bare dét at kunne åbne terrassedøren og gå ud. Ah!

Bambus, hyggelys og bløde tekstiler

Det kribler helt i fingrene for at få lov at indrette udemiljøet, så vi kan invitere venner og familie til grillhygge og bare slappe den på store bløde madrasser ude i haven under parasollen. Jeg kigger dagligt på fine terrassesager på Ellos Home, for de har et kæmpe udvalg. Se bare her ovenfor, hvor j eg har samlet nogle af de sager jeg sagtens kunne forestille mig ude på vores kommende terrasse. Jeg har en ting med bambus, lanterner og bløde tekstiler. Pænt ik?

lyskæde / grå parasol / gulvlampe (stor) / gulvlampe (lille) / skærmvæg i bambus
bambusbænkteak bord (sammenklappeligt) / sorte lanterner / bambusstole
kakigrøn madrashynde / madrashlysrosa madrashynde / rosafarvet plaid / krukker

Rabatkode med 40%

Psst.. Brug koden 460008 og få 40% rabat på den dyreste vare på dit køb hos Ellos Home (eksl. møbler)
Rabatkoden gælder indtil 31/5 og kun på almindelige priser!

STORYBOOST — Vores nye agentur

Jeg har simpelthen sådan glædet mig til at fortælle Jer om det her. Jeg er nemlig draget ud på nye eventyr, men ikke helt alene. De sidste mange måneder har jeg holdt på en lille hemmelighed. Jeg har nemlig sammen med disse to dejlige damer startet et nyt dansk agentur; Storyboost — som officielt går i luften i dag. Hurra!

You know when you know

Jeg har været på udkig efter en agent længe, men det helt rigtige match mellem mig og en evt. agent OG medinfluenter har bare aldrig rigtig været der. Der er nemlig ikke såååå mange agenter derude, og jeg ønskede ikke at være en del af et stort netværk, hvor jeg ikke selv ville have særlig meget indflydelse. I stedet har jeg haft utrolig mange møder med forskellige mulige agenter henover det sidste års tid, og snakket med mange andre af mine influent-kollegaer omkring at finde en agent. Men det var faktisk først da Trine og Sabina kontaktede mig i starten af året, at der var et match.

Ha! Det lyder næsten som en datingprofil, men altså.. Jeg mødtes med Trine i starten af året, og kemien var der bare med det samme. You know when you know! Vi havde aftalt at mødes til en kaffe, men endte med at sidde og sludre i flere timer. Så hyggeligt! Hun fortalte mig om hendes tanker og idéer med det her agentur, og hvem hun ellers havde i tankerne som skulle være en del af teamet. Sabina har jeg snakket med omkring en agent i mange år, og endelig lykkedes det hele. SÅ her er vi så; STORYBOOST!

Sig hej til vores nye agentur: Storyboost

Vores agentur hedder Storyboost. Det gør det fordi vi rigtig gerne vil lægge vægt på det stærke indhold vi formidler ud til Jer læsere, for vores kunder.

Story kommer jo i mange former; ord, billeder, video, stylinger, workshops, events m.m. Altså alt det vi kan. Men samtidig vil vi også gerne fremhæve dét, vi gør for vores samarbejdspartnere, nemlig at booste og give liv og værdi til deres historier.

Vores agentur består af, til at starte med, to influencers; dygtige og kreative Sabinasverden og så mig. Og så har vi vores super seje agent Trine ved roret, der skal varetage alt for os fremover. Planen er, at vi udvider med udvalgte profiler i løbet af året, vi har allerede én i ærmet, men der var lige nogle ting der skulle falde helt på plads før vi officelt kan melde det ud. Så stay tuned…

Både Sabina og Trine er bosat i Jylland, hvilket jeg til at starte med ærligt, var lidt skeptisk overfor. Men det har (heldigvis) vist sig, at det overhovedet ikke er noget problem. Jeg har været derovre flere gange (nemt med tog, så kan jeg sidde og arbejde og få lidt “mig-tid”), og ligeledes er Trine ofte i København. Så vi har mødtes flere gange. Og ellers foregår al dialog på mail og telefon. Jeg er SÅ glad for at have mødt Trine, hun er virkelig sej og dygtig til det hun laver.

Er du nysgerrig på at vide mere om vores nye agentur, så kan du læse meget mere om Storyboost på vores nye site lige herog vi vil blive så uendeligt glade, hvis du vil følge med på vores Instagramprofil ‘storyboost’ lige her.

Danmarks ukronede DIY dronning

Min skønne med-influent i vores lille bureau er denne dejlige dame; Sabina Haysen. Du kender hende måske bedre som Sabinasverden. Sabina har siden 2016 drevet sin virksomhed “Sabinasverden”, hvor hun laver masser af kreativt indhold; foto- og filmcontent, spændende blogindlæg samt kreative events og workshops, som hun selv faciliterer.

Sabina er uden tvivl Danmarks ukronede DIY-dronning. Hendes indhold på de sociale medier har altid en inspirerende vinkel, uanset om det på Glamping-ferie, et nyt kreativt DIY-projekt, eller om det er et nyt kreativ indslag i hendes DIY-villa i Århus. En villa der bl.a. har huset TV programmet “Hvem bor her” (sæson 1, afsnit 6) en reklamefilm og et par boligrapportager gennem årene.

Jeg har kendt Sabina igennem flere år, og hun er virkelig et dejlig energisk, sprudlende og meget ambitiøst væsen. Hun har simpelthen den fedeste energi og så er hun bare åndssvagt kreativ. Man bliver altid glad af at være i hendes selskab. Og en lille sidenote, så har hun også en datter der hedder Frida. Lidt skægt, ik?

Besøg Sabinas kreative blog her og hendes Instagramprofil her.

Min seje agent og styrmanden for det hele

Det her er skønne Trine, min super seje agent. Hun er vores “styrmand” her i Storyboost og skal fremover varetage både mine og Sabinas kommercielle samarbejder. Vi er allerede godt i gang, og jeg er så spændt på hvad fremtiden bringer med Trine ved min side.

Trine har igennem de sidste +10 år har arbejdet som kommunikationsrådgiver og marketingstrateg med PR, bloggere (før det hed influencer), kampagner og medier på nogle af Danmarks største kommunikationsbureauer, bl.a. Advice og Radius CPH, og senest i LEGO’s interne reklamebureau, LEGO Agency.

Hun har arbejdet på nogle af Danmarks største kommunikationsbureauer og bl.a. lavet kampagnestrategier og effektive indsatser for Lego, DBA.dk, Arla og Danske Bank.

Trine er en erfaren dame i branchen, og har utrolig mange styrker, Hendes rolle bliver at etablere de gode og stærke samarbejder og stå for al mailkorrespondancen mellem kunden og os influenter. Så den del skal jeg ikke rigtig tage mig af længere, en kæmpe lettelse. MEN vi kommer til at arbejde tæt sammen alligevel, udvikle idéer og kampagner i fællesskab.Det er det gode og unikke ved små bureauer, hvor der ofte i de store bureauer er langt mellem kunden og den enkelte influencer.

Trine vil fungere som en rådgivende partner i samarbejdet for at sikre den bedste sammensætning af indholdselementer, som også er velintegreret med vores kunders eksisterende marketing- og kommunikationsindsatser.

Jeg er så stolt af at have Trine som min agent, og glæder mig til fremtiden med hende ved min side.

 ♥

1000 tak fordi du følger med i mit univers – og forhåbentlig nu også på STORYBOOST!

Fredagsvelvære: 5 gode til håret

I er virkelig mange der spørger til mit hår altid, så tænkte jeg ville samle nogle af mine favoritprodukter i et indlæg. Der er mange flere end disse, men lad os starte blidt ud.

Jeg bruger nemlig ikke kun ét brand til håret, da jeg skifter det ud engang imellem. Men det er typisk de samme to-tre mærker jeg vender retur til indenfor de samme genre; hår, ansigtcremer, olier osv. Derfor tør jeg godt kaste lidt velvære-love afsted til disse produkter, da de virker fremragende i mit TYKKE hår.

Gigantisk løvemanke, knuder og fældning

Jeps! Jeg er en af dem der er beriget med en manke, så tyk som en træstamme. Mange siger ligefrem jeg er heldig med sådan et hår, men ærligt ikke? Nogle gange er det altså ikke altid liiiige fedt. Det er altid ekstremt varmt og jeg har altid totalt filtret løvehår. Jeg får altid tyndet gevaldigt ud i det, fordi der bare er SÅ vanvittigt megt hår. Bevares, det er da skønt og dejligt med en fyldig hårpragt, men det giver altså også nogle besværligheder med sig.

Lad mig nævne et par stykker:

  1. De der dumme filtknuder, opstår ud af ingenting, og de nægter pure at lade sig rede ud. Der skal hives og rives, redes som en sindssyg – og nogle gange klippes.
  2. Jeg fælder. Meget! M-E-G-E-T! Der er altid hår overalt. Hår på tøjet, på gulvet, i sengen – alle steder. Og jeg kan ikke engang give hunden skylden, for vi har ikke hund (er totalt allergisk).
  3. Det er vaaaaaaarmt. Hele året rundt. Sommeren er klart den værste tid. Haha! Ret upraktisk, når jeg er typen der altid har løst hår.

5 favoritter til håret

Nå, men ikke mere brok! Som udgangspunkt er jeg jo smadder glad for mit hår. Men de mange problemer med at det fælder og filtrer giver mig lidt mere at arbejde med. Ha! Derfor har jeg igennem de sidste maaaaaaange år prøvet alverdens produkter. Og disse er altså nogle af mine favoritter, fordi de afhjælper filtrering, knuder, spaltede spidser og gør det glansblødt. (glansfuldt og blødt på samme tid = glansblødt. Haha!)

Quick Dry Heat Spray

Jeg bruger den her varmebeskytter fra Maria Nila når jeg, en sjælden gang imellem, glatter eller krøller mit hår. Ens hår har jo ikke sååå godt af alt den varme, derfor passer jeg ekstra på det når det engang imellem hænder, at jeg finder glattejernet frem. Det sker dog ikke såååå ofte igen, men når jeg gør, anvender jeg altså den her. Jeg bruger den i fugtigt hår, da den reducerer tørretiden. Mega smart! Det er en af de bedste jeg har oplevet til langt hår, da sprayen hjælper vandet med at drive væk fra håret og så fedter den ikke håret, som jeg hurtigt synes de godt kan. Find Maria Nilas varmebeskytter her (reklamelink)

Invisidry Shampoo (tørshampoo)

Den her er også en favorit. Jeg er i det hele taget ret glad for Maria Nilas produkter. Men deres tørshampoo her (reklamelink) er virkelig god. Den er frisk men mild, og kan bruges på daglig basis. Ikke kun som tørshampoo, men også som sådan et ekstra slags stylingredskab. Den giver lidt hold i håret, så det er lettere at style og giver håret mere tekstur. Derudover er den vegansk.

Cherry Almond shampoo + conditioner

Jeg er virkelig glad for Avedas produkter. Jeg har tidligere skrevet om dem, og deres nye cherry-serie her er ingen undtagelse. Det er bare så vanvittigt lækkert, for det gør mit hår helt utrolig blødt og til at rede ud. Jeg har tidligere modtaget et shampoo-sæt i en pressegave, men har sidenhen købt dem selv hos Nicehair. For de ER bare gode! Aveda er også et af de der brands jeg bliver ved med at vende retur til, for de er vildt gode til lige netop min type hår (Læs: vanvittigt filtret og uglet løvemanke)

Den her serie er særligt god til langt hår, og den særlige blanding er udvunden (fra planter, non-petroleum mineraler eller vand – læs mere her) kirsebærblomst ekstrakt og sød mandelolie, der er med til at genoprette hårets blødhed og glans fra rod til spids, mens en 100% naturligt udvunden aroma fylder håret med en sød og saftig blomsteraroma. Mums!

 Oi Absolute Beautifying Potion (hårolie)

Jeg har brugt den her multifunktionelle hårolie fra Davines i eeeeeevigheder. Den er SÅ god! Jeg har prøvet enormt mange olier, for at afhjælpe mit hår fra at filtre og rode hele sammen, og den her vender jeg altså bare tilbage til hver gang.

Den er fugtgivende og tilfører samtidig næring til håret. Olien masseres ind i håret, og jeg plejer at kramme det i håndklædetørt hår. Den fjerner det der irriterende filtrede krus-hår og frizzer ligesom håret ned. Ha! giver det mening? Well.. Den er ihvertfaldf skide god, og jeg har nok brugt den igennem de sidste 5-6 år.

Spænder

Spænderne er fra Fabrek. I øvrigt en virkelig fin ny lille biks i Odense, som min veninde Fie har åbnet for nylig.

FØR-billeder af vores have & terrasse

SÅ har vi skudt projekt have & terrasse i gang!

I lørdags kom vores gartner med sin lille gravemaskine og rev hegn og gamle fliser op. Haven har ikke haft det særlig godt, så vi har fået fjernet al beplantning så vi kan starte helt forfra. Meget af det blev allerede fjernet for et halvt år siden, så håndværkerne nemt kunne komme ind og ud af huset.

Halvdelen af haven var en stor træterrasse helt hen til vejen, der stod et gammelt smadret drivhus, der var store ustyrlige krat, masser af ukrudt og en gigantisk høj og bred hæk ud mod vejen. Et gammelt æbletræ stod desværre heller ikke til at redde, så det måtte desværre også graves op. Vi håbede vi kunne beskære det og flytte det lidt, men det var ikke muligt.

Stenterrasse eller træterrasse?

Tanken er at der skal lægges en træterrasse foran hver terrassedør og hele vejen foran karnappen, og resten skal så bare være græs i første omgang. Egentlig synes jeg at en stenterrasse ville passe bedst i stilen til huset, men desværre er soklen til huset totalt skæv og flere steder skal denne bankes af før. Et større og dyrere arbejde, og med en træterrasse har vi mulighed for at kunne lægge den så vi får mere eller mindre direkte udgang indefra og ud, uden et trin ned. Det ville der fx være til en stenterrasse, et trin altså. En træterrasse er faktisk også meget mere praktisk versus en stenterrasse hvor man hurtigt slæber jord, græs og skidt med indenfor. Og så slipper vi får at luge ukrudt mellem stenene også. Win!

Derfor er valget altså faldet på en træterrasse. Den vil blive hævet en smule, så der kommer ligesom et “trin” ned ved overgangen til græsplænen, så man kan sidde der med fødderne i græsset. Det har min søster og svoger også i deres have, og ungerne elsker at sidde der på kanten.

Valg af træ?

Terrassen skal helst være i FSC-mærket træ, det vil jeg helt klart foretrække. Men vi ved ikke helt hvilket endnu, og der er helt klart også et økonomisk aspekt. Vi har ikke helt forstand på alt det hersens havehejs, men jeg finder enormt stor og god inspiration hos den gode Signe Wenneberg, som har et smukt sommerhus der er bygget i 98% træ og 14 træsorter. Det er faktisk Danmarks første FSC-certificerede hus. Så mega sejt!

Signe er sådan en rigtig have/miljø-guru, som virkelig er værd at følge med hos. Hun har bl.a. skrevet dette indlæg: “NY TERRASSE I HAVEN? VÆLG TRÆ MED OMHU” Virkelig interessant indlæg, som har givet os masser af tænke over. Måske I er andre derude på den varme linje, som kan bruge lidt god terrasse-læsning inden I selv skal i gang med terrasse inden sommer? Jeg må op og besøge Signe og se hendes smukke hus og terrasse, så vi kan mærke og føle træet. Det ser SÅ flot ud!

Hegnet der er hele vejen rundt om bliver skiftet ud med en mur med tegl på toppen. Den skal selvfølgelig være gul ligesom huset. 

Da vi renoverede fik vi lukket et vindue, der hvor den grå plet er. På bagsiden går der en lille stensti ned til baghuset og baggården. Der skal lægges fliser her, og så tiltænker vi at lave tre højbede ned langs muren til venstre ned til skuret. 

Herfra og ned til skuret vil der blive bygget tre højbede. Til krydderurter, jordbær, ærter og en masse andet lækkert.
Tip mig endelig om gode ting at plante, for jeg er helt ny i det her haveunivers.

I haven vil vi gerne plante en masse smukt og grønt. Et træ af en art, nogle blomster og sådan. Men igen.. vi ved ikke helt hvilke, da vi er totalt grønne på det her haveområde. Høhø.. “grønne”… get it? Det bliver formentlig et frugttræ, måske en sommerfuglebusk eller noget i den stil. Noget der er gode ved sommerfuglene og bierne, de har det svært, og dem skal vi passe på. Træet tænker vi umiddelbart skal stå i hjørnet der.

Muren du ser her bibeholder vi som den er. Den skal ikke males eller pudses op. Vi elsker at den har patina og har et gammelt og andet udtryk. Så den lader vi stå præcis som den er. 

Hegnet bliver fjernet og så bygger vi en mur. Der skal støbes fundament som det første, og så skal muren bygges op og ordnes, pudses op og males/kalkes. Det kan godt lyde lidt Fort Knox-agtigt, men der bliver så fint og vil passe til både huset men også Dragør og den gamle by, som ligger tæt på. Vi vil plante lidt forskellige blomster ude foran, så det virker lidt mere indbydende udefra også. 

Forestil dig en gul mur med tegl på toppen, en træterrasse, et smukt sæt havemøbler, lyskæder og tæpper. Ja, ik? Det kan man da ret godt forestille sig. Nøj, hvor jeg glæder mig til vi er færdige, så vi kan sidde lige der i vores gule gryde med venner og familie, mens alles unger leger i haven.

Forårsfristelser i franske toner med Ellos

annonce for Ellos

Lasse og jeg skal til Paris i slutningen af måneden. Juhu! En lille sviptur bare ham og mig. Jeg var så heldig at få en weekendtur i den franske hovedsstad i fødselsdagsgave her for en uge siden. Jeg har kun været der én enkelt gang, for noget der ligner 12 år siden, og Lasse har aldrig været der. Så vi glæder os selvsagt til at komme derned og opleve den smukke by.

Jeg har pakket al vintertøjet væk og er derfor i gang med en mindre forårsrengøring- og udrydning i klædeskabet. Noget af alt det gamle slidte tøj skal ud og lidt nyt skal ind. Jeg kigger ofte på Ellos, for de har altså bare alt – både til boligen og garderoben. Og de har faktisk utrolig mange gode sager, det er sådan lidt et online slaraffenland.

Jeg har kigget lidt på deres forårssager og har fundet 10 herligheder med lidt franske toner. Klassiske sager som dur til alt i garderoben og som dermed kan bruges i mange år; en klassisk og let trenchcoat (det går man jo aldrig galt i byen med, vel?), et par gode sneakers (for vi skal helt sikkert gå meget), en god hvid basis t-shirt og fine kjoler til om aftenen når vi skal ud og spise (som også kan anvendes med jeans under og sneaks til hverdag). Ja, som du kan se er der lidt af hvert, og alt sammen kan bruges til både hverdag og fest – hele året rundt.

1. Hvid t-shirt i hør / 2. Sort flæsekjole med prikker / 3. Hvide sneakers med ternet snørrebånd
4. Ternet kjole md knapper / 5. Klassisk trenchcoat / 6. Brun stroptop med prikker / 7. Hvide lædersneakers
8. Kort jakke med bindebånd / 9. Sort nederdel med prikker / 10. Hvid polo.agtig top med krave

Pssst… Ellos har lige nu 30 – 40 % rabat på kjoler og overdele indtil 7. maj, men skynd Jer. For flere størrelser er allerede udsolgt!

Vores nye badeværelse – del 3: Detaljerne

SÅ venner, kom indenfor i vores badeværelse!

Nu er vi altså langt om længe ved at være i mål med #evighedsprojektet aka. vores badeværelse. Der må være mindst 10.000 fliser.. Haha!! Det er vores favorit rum indtil videre. Det har taget os, hvad der føles, forevigt at nå hertil. Ha! Men vi mangler meget meget lidt før det står helt færdigt. Vi mangler et skab (har set mig lun på et brugt tandlægeskab) til håndklæder, cremer, nips og den slags, lidt knager, lidt fuge hist og her.. men SÅ er vi altså også ved at være der.

Vi har endelig fået glas i halvvæggen, og har dermed også fået sat de sidste klinker og hjørner på, så nu skal der faktisk kun fuges i hjørner og kanter, så står den også helt færdig. Så dejligt at være nået hertil.

I kan se mit moodboard for badeværelset HER, fra inden vi gik i gang. Det har vi altså ramt meget godt, synes jeg. Drømmen er stadig sådan et glasloft, som jeg også viser i moodbardet, men det er altså nedprioriteret til fordel for ALLE de andre ting vi skal have lavet færdige. Ha! Men det kunne nu stadig være åndssvagt flot.

Gyyys.. hvad med kalk?

Flere af Jer har udvist bekymring for vores sorte fliser og kalk, gyyyys! Men det har vi selvfølgelig taget højde for. Vi har nemlig givet hele brusekabine imprægnering, og så har vi fået installeret et kalkanlæg, så det bliver minimeret. Smart! Men derfor tørrer vi stadig af med både svaber og et lille “tørre af-håndklæde”. Det har vi faktisk altid gjort, og det holder en brusekabine rigtig pæn. Det tager kun 2 min efter badet så det er til at overkomme, og bliver hurtigt en vane. Det er ikke så besværligt som det lyder. Hehe..

I er så mange der har fulgt med og flere af Jer har spurgt ind til vores badeværelser, så inden jeg viser Jer det helt færdige resultat (meget snart, promise!), så får I altså her en masse detaljebilleder. Et lille smugkig af de forskellige ting; brusearmatur, vandhane, spejl, lamper, klinker, gulv, toilet und alles.

Hvis I sidder inde med spørgsmål, så spørger I endelig bare. Enjoy & god weekend!

Let there be light

Vores smukke runde lamper er fra Nuura Lighting og er modtaget i indflyttergave. Jeg synes de er SÅ smukke og passer vildt godt til stilen. Vi havde faktisk allerede kigget på disse lamper inden vi var gået i gang med badeværelset, for det var præcis i den her stil vi ønskede dem.

Messingpladen er i sådan en mat finish, men er noget lysere i virkeligheden end på billederne her. Det er lidt svært at fange på billeder, men håber I kan fornemme dem. Vi har sat en lysdimmer på, så vi kan skrue op og ned for lyset, og så har vi 6 spots i loftet også, så godt med lys!

IKEA hack

Området ved håndvasken. Møblet er “bare” sådan et fra IKEA, som vi har lavet et #ikeahack på. Det kommer også snart på bloggen. 

Den sorte knage er en jeg har haft i rigtig mange år, og jeg kan simpelthen ikke huske hvor den er fra. Tror umiddelbart den er fundet på et loppemarked engang? Var tæt på at kyle den ud, da vi flyttede, for den har bare ligget langt inde i et skab og samlet støv. Men den røg altså med i en flyttekasse alligevel. Heldigt, for jeg synes den passer vildt godt ind.

Det lille fad er et arvestykke fra min farmor, som jeg synes står så fint der på porcelænsvasken. Håndsæben er en af mine favoritter. En naturlig urtebaseret sæbe der ikke udtørrer hænderne. Ah! Duftlyset er fra SKANDINAVISK og passer med havduften helt vildt godt til badeværelset. Så lækkert og friskt!

Fine messing greb, som er de samme vi har i køkkenet. Det er købt på Beslagonline

It’s all in the details

Jeg elsker vores trykplade. Haha! Den er SÅ flot altså. De smukkeste detaljer, og jeg er så glad for vi er gået all in på den også, så det ikke “bare” er to hvide plastikknapper. Ja ja, det er måske lidt ligegyldigt. Men altså.. It’s all in the details you know. Og det gør mig glad hver dag. Det er måske lidt overfladisk, I know. Men so be it. Det er fint med mig. Ha!

Vi har valgt at købe messinghåndtag til dørerne. Vi var et smut forbi VillaHus, som har et mega stort udvalg af de smukkeste håndtag.Vi endte med disse smukke ‘Weingarden’ håndtag i messing fra Søe-Jensen & Co. med bredt langskil. 

Denne type håndtag var meget populært i palæejendommene omkring 1860´erne, og bliver stadigvæk den dag i dag, produceret efter de originale modeller. Dørgrebet er i massivt messing, og hverken greb eller langskilte har fået lak, så de med tiden vil få en smuk patina. Jeg elsker når ting får patina! 

Vores smukke brusehovede! Det er SÅ utrolig dejligt at bade under. Aaah… 

Brusekabine detaljer. Masser af messing! Elsker det. 

De fleste ting på badeværelset er købt hos Aquadomo i Hellerup. Fliser, bruser, armatur, toilet, trykplade og spejl er altsammen derfra. De har ikke rigtig nogen hjemmeside, men deres instagram er god til badeværelses-inspiration. Og så er indehaveren Gitte Heintz Nøhr  noget af det sødeste og utrolig hjælpsom. TAK for suveræn betjening og vejledning!

Detaljer i vindueskarmen, som vi også har fyldt med fliser og runde hjørne-kanter. 

Et lille smugkig af toilettet, som også er holdt i art deco-stilen med lidt kantet look og sort toiletbræt. Der var én der skrev til mig, at det ville være svært at holde et sort toiletbræt. Men det synes jeg altså overhovedet ikke det er. 

Når alt bliver sat på pause

For en måned siden flyttede vi fra lejligheden. Tænk at der allerede er gået en måned. Jeg elsker at være flyttet ud af byen, væk fra larm, mange mennesker, biler, os, stress og jag. Til ro, vand, natur, frisk luft og afslapning. Det føles, ærligt, lidt som at være på ferie hele tiden. Livet på “landet” kan noget for sjælen. Og ærligt, jeg har ikke savnet byen en eneste gang. Jeg savner mine veninder og de spontane ting man kan lave i byen, men det er også dét.

Hvordan er det så gået med den måned her? Du har formentlig allerede lagt mærke til at jeg har været ekstra stille herinde på domænet, men også på min instagram. Det er der flere årsager til.

Hjemmepasning og dårlig samvittighed

Frida starter først i børnehave i midten af maj, hvilket har resulteret i at jeg af naturlige årsager har hjemmepasset hende, og vil gøre det frem til at hun starter i den nye institution. Det efterlader dog også mig i en situation, hvor der ikke er plads til mig.

Dét har været, og er, sindssygt hårdt. Selvom jeg nyder den her særlige tid sammen med hende, er jeg ved at nå til et punkt, hvor jeg ikke synes det er helt så sjovt længere. Og det er jo næsten helt fy-fy at sige højt. Og det efterlader mig da også med en voldsom dårlig samvittighed. Det var rigtig hyggeligt og dejligt i starten, vi nød de nye omgivelser med både strand, vand, natur og har udforsket vores nye by i nærmest alle hjørner. Her er virkelig dejligt og at se hende rende rundt i disse omgivelser gør mig edderlykkelig helt nede i maven. Dét at flytte til rolige omgivelser er den helt rigtige beslutning for os, og især for hende.

Men det hersens hjemmepasning er sgu en hård nyser, synes jeg. Dem der vælger at hjemmepasse deres små poder fra de bliver født til de når ca. 3-års alderen (måske længere?), har jeg virkelig en kæmpe respekt for. I er fanme nogle seje forældre! Det er mega dejligt, hyggeligt, sjovt, oplevelsesrigt og helt enormt nærværende at hjemmepasse. Det har klart sine fordele, men det er denondelynemig også vanvittigt hårdt, trættende, krævende, ensomt og uselvisk. Misforstå mig ikke. Jeg elsker min datter og kan sagtens finde ud af at være sammen med hende, men jeg er også nået til et punkt nu, hvor jeg også har brug for mig-tid. Tid til at pleje egne interesser. Tid til mit arbejde. Tid til træning. Tid til veninder. Tid til bare at være mig. Dét synes jeg er hårdt. Rigtig hårdt.

Hvor blev min identitet af?

Med min passive tilstedeværelse på de sociale medier, som jo er mit arbejde, kan jeg godt mærke at jeg er røget lidt ned i et sort hul. Jeg har ikke rigtig overskud eller motivation til at dele. Jeg har nærmest ikke haft 10 sammenhængende minutter til hverken computer eller telefon, for jeg koncentrerer mig om min datter. Min telefon bliver lagt på hylden hver morgen, og bliver kun taget hvis jeg får en sms eller et opkald.

Det påvirker mig ret meget, for min identitet er også mit arbejde. Når noget bliver sat på pause i for lang tid, kan det være lidt svært at komme tilbage. Men jeg skal nok vende retur, og det begynder heldigvis så småt at vende. Jeg har masser af gode indlæg på tegnebrættet, både indretningswise (selvfølgelig), DIY-guides, rejseguides, bæredygtighed, tankemylder og alt muligt andet. Så jeg håber du vil have tålmodighed med mig og også være her når jeg er tilbage. Jeg er også ved at få lavet nyt layout hertil bloggen, og så kommer der til at ske nogle andre ændringer ift. den måde jeg arbejder på, da jeg får hjælp udefra til alle de ting jeg ikke gider bruge tid på. Men det skal du selvfølgelig nok høre meget mere om.

Det her varer jo ikke for evigt. Det er for en meget kort periode af mit liv, og det prøver jeg at huske på, her, på de lidt hårde dage. Det er bare lidt det hele lige nu der ramler og den dårlige samvittighed overfor mange parametre gør det ikke helt let. Selvom det er en fælles beslutning Lasse og jeg imellem, så kan jeg jo ikke lade være med ikke at føle, at jeg ikke rigtig slår til herhjemme, andet end bare at være mor. Endnu en dårlig samvittighed. Det er svært ikke at banke sig selv i hovedet med den dårlige samvittighed, men jeg prøver virkelig at lade være.

Et hjem kan ikke forceres

Vores base er ikke helt i orden endnu, og det giver også en uro i maven. Jeg føler lidt jeg er nødt til at tage ud af huset med Frida for at kunne være i det. For her er stadig flyttekasser og flytterode allevegne, vi er langtfra på plads og mangler titusinde ting før det er sådan helt optimalt at bo i.

Nu går jeg også i det hver eneste dag, og dét gør det også ekstra svært. Men et hjem kan ikke forceres, og det skal det heller ikke. Vi tager det som det kommer, og hver dag sker der lidt. Vi skal jo lige lande og lære det hele at kende. Det kommer nok, men tiden er lidt en mangelvare herhjemme. Så vi snegler os frem. Men alt i alt, så har vi det rigtig godt. Vi er sunde og raske, vi er et godt team os tre, og selvom her roder skal det nok blive godt. Ting tager tid. Og selvom jeg allerede er tosset med at bo her, så er der stadig en form for tilvænning til alt det nye.

Men i sidste ende, så føles det rigtigt nede i maven, og dét gør mig glad.

En rørende flytning, farvel til vuggestuen og noget om en hvid and

Der har været temmelig stille her på domænet, men hvis man til gengæld har fulgt lidt med i mit univers henne på min Instagram, så kan det næsten ikke været gået nogens næse forbi, at vi er FLYTTET! Vi flyttede i fredags og havde altså vores første nat i huset fredag. SÅ underligt! Flytningen er gået utrolig godt, selvom følelserne har siddet lidt udenpå tøjet.

Vores store lille pige

Torsdag, dagen inden vi flyttede, havde Frida sidste dag i vuggestuen, hvilket var en ret rørende omgang. Vores lille store pige. Fatter ikke helt hun allerede er så stor, snart 3 år gammel og snart børnehavebarn. Tiden går så stærkt! Vi holdt “farvel”-hygge om morgenen med rosiner og figenstænger på stuen, og så sagde vi farvel nogle timer mens vi pakkede de sidste ting ned i lejligheden.

Vi hentede hende tidligt og fik sagt fint farvel til alle vennerne og de søde pædagoger. Hun har gået i vuggestue i Børnebyen Vandværket, som ligger mellem Palads og Pumpehuset. En stor og dejlig integreret institution, hvor hun har haft de skønneste pædagoger, og vi har været SÅ utrolig glade for det. Så det var faktisk lidt svært og rørende.

Se nu lige der, vores store piges sidste skridt fra den store legeplads. Det var en stor og rørende dag, lige der oveni flytning. Puha! Derefter kørte vi op til mine forældre, som skulle passe hende frem til lørdag, så Frida ikke skulle være en del af al flyttetjuhejset. Hun har taget det så sindssygt flot, men vi kan godt mærke at der så småt kommer en reaktion nu, også fordi vi har været meget væk de sidste mange weekender pga. badeværelsesrenoveringen. Så vi glæder os til lidt ro.

Fredag kom flyttemændene kl. 8-nul-dul, selvom vi egentlig havde aftalt kl. 9, så vi blev lidt taget ‘med bukserne nede’ med morgenhår og dårlig ånde. Haha.. Men pyt med det! Det gik heldigvis så fint. Mens flyttemændene gik i gang med at flytte alt ned i flyttebilen pakkede vi de sidste sager, og omkring kl. 14.30-ish kørte flyttebilen fra lejligheden i København mod huset i Dragør.

Vi var kørt i forvejen så vi kunne tage imod ude ved huset. Tingene blev hurtigt flyttet ind i huset og vi kunne tage en dyb indånding og puste ud; “Dét var det – velkommen hjem!”

Lørdag formiddag kørte vi op og hentede Frida hos mine forældre og så vi tog ind forbi lejligheden, hvor vi hentede hendes folieballoner, som har hængt på hendes værelse siden hendes barnedåb. Vi synes hun selv skulle have lov til at tage noget med derfra for sidst gang, så hun ligesom kunne forstå det på en måde. Det har jo været hendes første barndomshjem så at sige. Derefter gik rundt til hvert rum og sagde farvel og tak, og så stod vi nogle minutter i det store vindue i spisestuen og kiggede udover byen en sidste gang.

Dernæst skulle vi hjem. Vi gik ned af gaden, ved Torvehallerne og Israels Plads hvor vi har boet lige ved, hånd i hånd med Frida i midten og hendes fine guldballoner flyvende ved siden af os i snoren. “Nu skal vi hjem skat!”. 

Hvis vægge kunne tale

Den smukke hjørnebygning på Nørre Voldgade og Vendersgade (de fem vinduer næsten helt oppe under taget, på 4. sal) vil altid have en særlig betydning for mig! Jeg vil kigge op og smile stort hver gang jeg går forbi! Det vil altid føles som hjem. Men alt godt har en ende, og jeg kan derfor bare se tilbage på en vidunderlig tid i lige netop den lejlighed.

Det var ret rørende da vi var forbi lejlighed med Frida for at sige farvel, og tårerne pressede da også på. Det skal jeg være ærlig at sige. Sådan har jeg faktisk ikke haft det med de andre lejligheder jeg har boet (først Østerbro og så Fiolstræde). Vi har været helt absurd glade for at bo i den lejlighed, lige der midt i orkanens øje ved Nørreport st. og Torvehallerne.

Vi har haft mange fine stunder, haft utallige af muligheder for sjov og ballade, og lejligheden har dannet ramme for vores forhold og lille familie. Lige præcis i den her lejlighed blev Lasse og jeg kærester, det er egentlig en ret sjov histore som I kan få en anden god gang, men det er også her vi blev forældre til vores Frida. Her vi blev gift og Frida lærte at gå. Vi har haft de dejligste og skøreste stunder sammen med venner og familie.

Altså, hvis vægge kunne tale… My gosh! Jeg vil slet ikke vide hvad de ville fortælle. Haha! Alle de mange fester der er holdt i den lejlighed med vennerne.. det er helt vildt! Der er drukket spandevis af rødvin i det store vindue med udkig udover byens tage og rundetårn, holdt køkkenfester, morgenfester og utallige nytårsaftener… Vi har sovet i bunker oveni hinanden alle vennerne, holdt middage og haft spilaftener, filmaftener.. åh altså.. SÅ mange gode minder!

Ét stort fyttekaos, HUSbond og en hvid and

MEN alt godt har en ende.. og nu er vi altså flyttet! Lige nu står de fleste flyttekasser over alt i huset. Haha! Det er ét stort flyttekaos. Men på en måde er det helt ok. Det vil helt bestemt tage noget tid at komme helt på plads, for Lasse er tilbage på arbejdet hver dag, og jeg har jo også mit at se til, plus jeg i de næste 5-6 uger skal gå hjemme med Frida indtil hun starter i børnehave. Hun har først fået plads i børnehaven fra midten af maj, men det passer os egentlig ganske fint. Så kan hun lige vænne sig til huset og alle de nye omgivelser, det er jo en ret stor omvæltning for sådan en lille størrelse. Så hende passer vi ekstra på disse dage, med kys og kram og meget leg.

Frida og jeg råhygger os, og jeg giver mig selv lov til at tage denne (særlige) tid sammen med hende. For jeg ved det er for en kort periode, og de 5-6 uger er jo hurtigt forbi! Selvom mit arbejde er sat lidt til side, så nyder jeg bare tiden med hende, men får selvfølgelig prioriteret de vigtigste arbejdsopgaver ind, så kommer farmor, mormor og morfar også lidt på banen.

Men alt i alt, så hygger vi, griner og oplever. Min lille pige!

Gæs, søbad, båd og legeplads

Vi har været på tur rundt i byen, gået tur ved mormorstranden og sydstranden, gåserepublikken, søbadet, legepladsen og så har vi været oppe og kigge på børnehaven udefra, så hun ligesom ved hvad der skal ske. Hver formiddag tager vi ned på den lokale legeplads mellem den nye og gamle havn, som ligger LIGE ned til vandet, hvor vi gynger, rutsjer og hopper på trampolin. Se lige en udsigt på billedet her ovenfor hvor Frida gynger, havudsigt fra legepladsen. Dét kan altså virkelig noget skulle jeg hilse at sige. Vi bliver rusket godt igennem af al den friske luft, så Frida sover fantastisk eftermiddagslur (og i det hele taget godt om natten).

Og nu skal I høre noget kært. Vi fået en ny ven dernede, som kommer og hilser på os hver dag; en lille hvid and. Jeg har vist den på min Insta story. Den kommer helt tæt på os, så den snakker Frida med mens vi gynger og rutsjer. SÅ utrolig hyggeligt! Og i går formiddags inden legeplads var vi nede ved den gamle havn, for at se Fridas farfar få taget sin båd op. Han har nemlig båd, så det skulle vi jo selvfølgelig ned og se. Meget stort for sådan en lille størrelse. Det er virkelig dejligt at vi har så meget at lave udendørs i naturen, så det hele ikke foregår blandt flyttekasser og kaos. Selvom vi ikke er heeeelt på plads i huset, og mangler helt utrolig mange ting, så føles det bare SÅ rigtigt.

Vi er her, endelig hjemme. Og det føles virkelig som hjem, og vi har på intet tidspunkt savnet lejligheden den sidste uges tid. Vi kan åbne terrassedøren direkte ud til terrasse og have, og Frida kan bare fise ud og ind som det passer hende, uden at vi skal “holde øje” med hende. Vejret disse dage spiller naturligvis også en stor rolle, for hold k*** det er lækkert at sidde med sin kaffe ude på terrassen med solen lige i fjæset mens barnet tegner med kridt på fliserne.

Det vi ikke når i dag, det når vi i morgen!

Vi har nu boet her i en uges tid og vi elsker det virkelig allerede. Trods flyttekasser over alt, ufærdige paneler, manglende dørkarme, et ufærdigt køkken (vi mangler stadig bordplade, vask og vandhane, fliser på væggen) osv. så er vi ved godt mod.

Vi forsøger at holde hovedet koldt og få det bedste ud af det. Det nytter jo ikke rigtigt at stresse over det, det bliver det sgu kun værre af. Vi når det vi når, og det vi ikke når i dag.. ja, det når vi (måske) i morgen.. eller dagen efter. Vi ved bare at vi skal have tømt flyttekasserne indenfor 4 uger, for der skal de returneres (eller dvs. de bliver afhentet her). Heldigvis har vi selv 10 flyttekasser, hvor nogle af sagerne kan flyttes over i, og så må vi opbevare dem i bryggerset indtil det bliver lavet.

De næste store projekter er allerede søsat!

Ja. Vi har et stort bryggers, med indgang fra gården, som også skal laves. Der skal laves vådrumssikring, lægges fliser, sættes skabe op og så skal vi have købt os en vaskemaskine og tørretumbler til vores vaskesøjle. Nogen der kan anbefale en god vaskemaskine OG tørretumbler?

Nåja.. Og så er vi også gået i gang med haven allerede også. Eller dvs. det er Mads og hans gode folk. Her skal lægges rullegræs, plantes et træ og der skal laves terrasse til sommer. Jeg er dog mest til en stenterrase, det synes jeg er så hyggeligt og “baggårdsagtigt”, men det bliver nok en træterrasse. Men meget mere om det på et andet tidspunkt.. Alt til sin tid.

Vigtigst af alt lige nu… Vi er hjemme! ♡

P.S. Vi er endelige blevet ægte HUSfolk. Jeg er blevet en ægte HAUSfrau nu. Haha! Get it? Eller som Lasse sagde; nu er du en rigtig HUStru og jeg er en HUSBond. Haha!! Ok, vi finder selv ud..

Vores nye snedkerkøkken – del 1

I går blev vores smukke nye snedkerkøkken leveret. Vi har ventet på det her i flere måneder. Køkkenet er et snedkerkøkken og er fra Oak Studio.Vi havde første møde med Oak Studio tilbage i efteråret, og vi har sidenhen snakket frem og tilbage, været i en designproces, skiftet meninger 100 gange for til slut at ende her.

Endnu en “Millepæl” 

Vi har i samarbejde med Oak Studio designet vores helt eget køkken, valgt vores helt egen NCS farvekode og bestemt præcis hvordan låger, sider og alting skulle se ud. Det er for vildt at se alle vores tanker og idéer blive ført ud i livet på den måde. Vi er gået med en ret klassisk stil med køkkenet. Man kalder den her type køkken for et “shaker-køkken”, som er den her lidt herskabelige, og elegante gamle stil, med respekt for de klassiske Shaker-håndværkstraditioner. Det er virkelig en milepæl det her! (“Millepæl”.. høhø.. get it?)

I går kom de altså og påbegyndte opsætningen af køkkenet. De fik sat hele langsiden op, samt køkkenøen. Nu mangler der bare de to højskabe til venstre for langsiden, og så skal alle hvidevarer monteres. Det gør de faktisk ‘as we speak’. Giiiisp. Vi skal derud senere i dag, og jeg glæder mig sådan til at se det. Husk at følge med på mine stories på min instagram, hvor jeg deler derfra. Har også lagt det hele i mine highlights, så man kan se det der, hvis man ikke lige ser mine stories “in the moment”. (Psst.. der ligger både fra køkken, badeværelse og generelt hele renoveringen. Go crazy!)

Næste step er alle de små detaljer; greb, vandhane, vask, ovn og selvfølgelig bordplade. Vi har valgt messinggreb, som vi synes passer godt til stilen. Og så glæder jeg mig helt åndssvagt meget til at vise jer vores nye kæmpe ovn. Vi har nemlig valgt en 90 cm bred ovn, haha.. mindr ekunne ikke gøre det. Og hvis en ovn kan være smuk – så er vores ovn altså virkelig smuk. Ha! Den passer så fint til stilen. WOW! Så stay tuned… Det bliver i del 2!

Men første del af køkkenet kommer her – del 1 af vores grå køkkendrøm!

Første skabe bliver monteret. Her langsiden af køkkenet, hvor vi får kogeplade, ovn, emhætte og masser af god skuffeopbevaring. Til venstre for langsiden, ude heeeelt til venstre i billedet her får vi to højskabe, hvor an ene side bliver køleskab  og den anden bliver låger + en lille fryser. Smart! De bliver bygget ind i væggen, så lågerne flugter med væggene. 

Et hurtigt glimt at køkkenkaosset fra den anden ende.

Sådan her ser skufferne ud inde bag ved fronterne. Det er sgu næsten helt synd de skal pakkes ind, hva? Vo overveje kort et TRÆkøkken, men med trægulv synes vi det ville blive lige lovligt trækasse-agtigt og stilen passer måske heller ikke heeelt til husets oprindelige og herskabelige look. Men de er flotte!

Til gengæld får vi glæden at de smukke skuffer, hver gang vi åbner dem. Alle skuffer er designet med hjemmedesignet inddelinger. Kvaliteten er SÅ lækker! Må næsten lave en video af det køkken, så I rigtig kan se detaljerne. Det er svært at fange på billeder. 

Så kom skuffefronterne på. Vi har valgt en grå finish, og får så messinggreb på. Vi har valgt skuffer da vi synes det er det mest praktiske for os i vores hverdag. Vi har ligeledes valgt skuffer-med-skuffer inden i fra. I ved, de der skuffer, hvor der så er en lille “hemmelig” skuffe indeni skuffen, hvor man fx har knive osv i. Det giver ikke mening i mit hovedet. Haha!

Fliser på væggen? Hjælp.

Køkken-øen bliver langsomt til… På langsiden har vi jo den store væg. Her bygger vi en smuk emhætte i gammeldags stil. Med sådan en stor hvid kasse udenom med stuk osv. MEN vi overvejer meget at sætte metrofliser op på hele væggen – fra bordpladen og hele vejen op. Lige som vi har det i lejligheden i dag. 

Det er SÅ dejlig nemt at rengøre, og vi er slet ikke til sådan en stor stålplade bag kogepladen. Vi tænker umiddelbart metrofliser (uden facet) eller måske køre samme fliser på væggen, som de fliser vi har i vores nye badeværelse. Jeg hælder dog mest til kvadratiske fliser denne gang, men Lasse er mest til metrofliserne som vi kender dem. Dog uden facet denne gang!

Hvad tænker I?

Lidt flere detaljer af øen og kontrasten fra sildebensgulvet og den grå nuance. Øj, hvor er jeg tosset med det! Glæder mig stort til at få pappet af tage køkkeent i brug.

På mandag kommer bordpladefolkene og måler op til vores smukke nye bordplade. Øj øj øj, jeg glæder mig. Den bliver først monteret om nogle uger. Sådan er det! Det går nok. Godt svigermor bor lige om hjørnet, så må vi komme forbi til mad der i en periode. Ha!

SÅ blev køkken-øen monteret – næsten færdig! Vi får siddeplads på den ene side og vask, opvaskemaskine og skraldespand på den anden side. Jeg glæder mig stort til at stå der og vaske (hjemmedyrkede) tomater, mens Frida og Lasse sidder og holder mig med selskab. Ha! De små glæder <3

Så skal vi have fundet nogle smukke barstole, som man sidder skide godt i. Helst med rygløn. Vi har en enkelt barstol, men det er mere en høj skammel. Uden ryglæn. Den er super smuk og meget fin, men man sidder ikke fantastisk på den i flere timer. Vi skal have nogle super gode barstole, hvor man rigtig kan slænge sig med sit store glas rødvin. Ha!

Har I nogle gode bud på barstole? Så mid mig gerne en kommentar. 

Flad for en 5’er, papkassehuler, flytterod og kærestesavn

Jeg har været hjemme med Frida et par dage, og får ærligt ikke præsteret meget andet end at være mor. Hun har haft noget øjenbetændelse, nældefeber og feber. Vi har været frem og tilbage mellem lægen og apoteket disse dage. Hun har været ekstra pjevset, og det eneste der har virket har været Baby Shark på “jutuuuub”.

“Baby sjak du du du baby skjak du du du…” Hvis jeg skal høre den sang én gang mere, så river jeg fanme hovedet af mig selv! Hold kæft den er træls. Men ak! Barnet elsker den, hun står og laver haj-mund fagter med hænder og arme, tramper med benene og griner. Så i med ørerpropperne hos mig, for det kan jeg jo heller ikke stå for! Bare det mindste smil hos hende, så er jeg glad.

Om TO UGER sker det!

Vi har bygget hule af flyttekasserne, sunget “Baby shark” 1000 gange, været ude og gå, været på legeplads, handlet (kommer IKKE til at savne at skulle op til 4. sal med både bleer, poser og barn på armen. jf. billede ovenfor! Man føler sig altså lidt som en supermom på de dage. Ha!), lavet mad, tegnet, leget med modellervoks, været i karbad, set tegnefilm og hvad man nu ellers laver med et barn på 2 år og snart 10 måneder.

Vi løber stærkt herhjemme for tiden. Ekstra stærkt! Vi flytter jo om TO UGER! Jeg begriber ikke tiden er fløjet sådan afsted. Men det er den. Og vi flyver jo bare med… det er noget underligt noget med den tid. Jeg har skrevet om det mange gange før, men TID er altså en underlig størrelse. Jeg bliver altid overrasket når den står der og ånder mig i nakken. “Hallo Tid! Giv mig lige 5 minutter, tak!” Åh!

Nå, men flyttekasserne bliver langsomt fyldt op, vi prøver at organisere, rydde ud, sælge ud og smide ud. Vi vil helst kun have de helt basale ting med i huset, så der bliver lavet en ordentligt sortering! Det fylder jo helt vanvittigt sådan et hjem. Utroligt hvad man får samlet sammen gennem tiden. Men det er egentlig også en utrolig god øvelse til at få ryddet op og ud på. Vi har jo egentlig slet ikke brug for SÅ mange ting. Vi kører “toss, keep, sell” herhjemme disse dage.

Visuel flytning med tegninger

Jeg tænker at vi tager Frida med i hele processen når vi skal pakke hendes ting, så hun er med hele vejen. En rolig og ny start er vigtig, og jeg tror de små forstår og oplever meget mere end vi lige tror. Der kommer helt sikkert en før/efter-reaktion, uanset hvor smooth vi prøver at gøre det.

En sød læser gav mig et godt tip til flytning med små børn (rådet kom hjerteligt fra hendes egne mange flytte-erfaringer med så børn). Når Fridas værelse, legetøj og bamser skal pakkes ned, så skal vi tegne på papkasserne.  Først noget med at simulere den nuværende bolig og så tegne en flyttebil og papkasser nedenfor, og så ligesom en rute hen til det nye hus, for på den måde kan de få en bedre forståelse for hvad der skulle ske, da det bliver mere visuelt for dem.

Jeg ved ikke om Frida stadig er lidt for lille, men jeg tror faktisk hun ville få gavn af det. Så det råd vil jeg tage til mig. Det kan vel ikke skade noget, og om ikke andet, så får vi en hyggelig stund ud af det samtidig med at vi pakker ned. Måske I også kan bruge det, hvis I står i samme situation og skal flytte med små børn?

Flad for en femmer

Men for at være ærlig.. vi orker ikke så meget lige for øjeblikket. Vi er sgu brugte. Helt flade! Som Lasse så fint sagde i morges: “Jeg føler mig som Bennys bil fra Olsen Banden, der altid løber tør fordi han kun fylder på for en femmer!” Haha! Jeg kunne ikke lade være med at grine. Det var sgu lit sødt, og meget rigtigt. Vi får ikke nok søvn, vi spiser dårligt, tænker for meget, føler ikke rigtig vi slår til nogen steder og så savner vi hinanden… Vi står op, hjulene kører derud af, hjem, spise, i seng.. forfra! Ingen tid til omsorg og kærestetid.

Lasse knokler derud af med sit nye firma, som OGSÅ skal stå klar med leveringer om TO UGER. Samtidig med vi flytter. Ja, måske lidt dumt at det ligger oveni hinanden, men det var altså den mulighed der bød sig. Så han løber, om nogen, rigtig rigtig stærkt. Puha! Stakkels mand. Så jeg forsøger egentlig bare at holde hjulene kørende på hjemmefronten, så han ikke skal bakse med det også.

Men ikke desto mindre er det liiiiiidt ekstra stramt og travlt for øjeblikket, med både tidsmangel, søvnmangel og “kærestetidsmangel”. I går var Lasse seeeent hjemme, spiste lige hurtigt med os og så puttede han Frida.. Og sig selv. Haha! Han vågnede først i morges. 11 timers søvn! Han er helt brugt. Så jeg lod ham sove! Jeg fik clearet hytten i mens, fik stenet lidt ligegyldigt tv og så direkte på hovedet i seng. Gab!

Jeg er virkelig træt, sådan helt ind til benet. Men sådan er det jo lidt i perioder! De næste to uger bliver helt sikkert en smule overvældende og “for meget”, men jeg husker på, at det bare er for en periode. Det hjælper på det! Nu rammer vi snart ægte forår, havedyrkning og ny by, hvor vi rigtig kan komme på plads, få ro, luft og græs mellem tæerne. Det bliver godt! Det bliver skiiiiiide godt, Egon.

God weekend!

Vores nye badeværelse – del 2: Fliserne er færdige!

Evighedsprojektet

Vores nye badeværelse (aka. evighedsprojektet) griber om sig. Haha! Vi bliver jo aaaaaaaldrig færdige. Det følesd virkelig som en evighed. Haha.. EJ! Vi nærmer os faktisk (langsomt) mål.

Vi har indtil nu brugt 40 kasser metrofliser, godt og vel 2.400 metrofliser er det blevet til. Vildt! Og så kan man så lige lægge alle de andre klinker + mosaikkerne på gulvet oveni. AV! Jeg tør slet ikke tænke på HVOR mange klinker der i det badeværelse.  Haha.. MANGE!

Fliser eller klinker?

Hedder det egentlig fliser eller klinker? Hvad fanden er forskellen egentlig? Fliser er vel dem på fortovet? Men alligevel synes jeg de små “metrofliser” også er en flise. Ha. Jeg ved ikke hvornår det er hvad – ved du?

Men altså.. se nu deeer. Det skrider langsomt fremad. Denne weekend har vi knoklet igennem. Vi er HELT færdige med metroflise-delen, og vi fik lavet en hel del med de afsluttende kanter i toppen.

Vi mangler faktisk kun kanter, hjørner og toppen af halvvæggen ved brusenichen nu. SÅ er vi klar til at “rense” fliseklæbsrester af med syre og SÅ kan vi ellers bare fuge derud af. YES!

Badeværelsesmoodboard

Når vi har fuget er vi faktisk klar til at få installeret badeværelsesmøblet, brusearmaturet, sanitet osv. Så du mit moodboard over badeværelset? Her har jeg delt nogle af de ting vi skal have i badeværelset. Bl.a. skal vi have købt badeværelsesmøblet og have det malet, så det er også ved at være snart vi kan få det gjort. Juhuuu!

Jeg glæder mig helt åndssvagt til at begynde at “indrette” og rykke ind.. og ikke mindst til at stå lige der på vores flotte mosaikgulv i brusenichen og bade. Ah! SNART.

Seeeee hvor fin vindueskarmen bliver. Er helt vild med idéen om at have fliser over alt.

Den lille firkantet metaldims der sidder lioge der i hjørnet er renselemmen til skorstenen, som sidder lige på den anden side. Den har hele tiden været der, og vi har desværre ikke haft mulighed for at fjerne den. I så fald ville den sidde i vejen for en evt. pejs/kakkelovn, som vi jo godt vil have på et tidspuntk. Vi skal bare lige finde den rette. Jeg drømmer om sådan en hvid svensk kakkelovn. De er så smukke! Men nu må vi se. 

Nå, men den kunne altså KUN sidde der desværre. Lidt træls, men altså.. vi embracer at den er der, og så lader vi den være i den farve den har nu, eller maler den hvid. Det må vi lige se på, når vi har fuget og sådan. På en måde synes jeg egentlig den er meget sød og cool til fliserne, når det nu skal være. Og det skal det jo! Ha. 

Således ser det ud med den runde afsluttende top. Det bliver dødlækkert når vi får fuget mellem fliserne (klinkerne?)

Vores nye badeværelse – del 1: Metrofliser og mosaikgulv

En lille opdatering herfra vores badeværelsesrenovering!

Vores entreprenør gjorde rummet klar til os med nye gipsvægge, vådrumsspartel og den lille halvmur ind mod brusenichen. Det stod klar til os i sidste weekend, hvor vi altså startede op med projektet. Og puha! Sikke et arbejde. Haha.. Men hold nu op, hvor bliver det dog også bare godt.

Det er simpelthen SÅ typisk os at lave sådan noget her selv. Ha! Resten af huset har vi andre til at lave på, men badeværelset vil vi altså gerne lave selv. Hvorfor? Fordi vi synes det er skide skægt, vi elsker at bygge og gøre ved selv og så er det bare fedt at kigge på bagefter når man er helt færdig og bor i det. Man bliver bare lige lidt ekstra glad for det.

2.820 fliser + det løse

Vi er blevet helt færdige med gulvet for to uger siden, og i weekenden startede vi sp op på de.. hold nu fast… 2.820 metrofliser. YES! Der er 2.820 metrofliser. 47 kasser med 60 fliser i hver. Puha! Haha.. og det er jo altså lige uden, at jeg har talt resten af badeværelsesklinkerne med; sokkelklinkerne, topklinkerne og de MANGE mosaikker på gulvet. Tør slet ikke tænke på HVOR mange fliser der egentlig er kastet ind i det badeværelse. HA!

I MORGEN går det løs igen. Både Lasse og jeg holder en hel fridag, får farmor til at hente Frida og så skal vi ellers bare KLINKE derudaf. Vi håber at blive helt færdige med selve flise-delen, således at vi er klar til de små detaljer som topklinker og fuge i weekenden. Men altså.. nu må vi se.. Det er jo fint at have mål, men lur mig om det ikke ender med at tage en krig alligevel. Ha..

Men her en lille stak billeder fra processen indtil videre! Vi er godt og vel HALVVEJS! Det er jo helt vildt hvad man kan nå på et par dage. Den store væg tog lige knap 5 timer at lave. Hold nu k*** et arbejde altså, men jeg synes altså vi er lidt seje.. Ja, hvis man må sige sådan! Ha. Fuck janteloven et øjeblik, tak. Er sgu stolt af vores arbejde. Et KÆMPE arbejde, men det bliver så skide flot altså. Og se lige den sorte stribe i bunden. YES! Vi gjorde det. Er det ikke godt?

P.s. Ved uuuuuudemærket godt, at man ikke bruger fugesnoren på den måde, som vi har gjort det. Haha! Normalt bruger man en hel snor langs væggen, og så kører man bare, vi har valgt at klippe små bider af. Normalt gør man ikke sådan.. Men vi er sgu langt fra normale. Sååå.. ja! Vi synes denne måde er den letteste. Ha! 

P.p.s. Har man i øvrigt mod på at lave en metroflisevæg selv, så kan jeg varmt anbefale min egen DIY-guide til metrofliser lige her.

Lasser skærer fliserne med en vådfliseskærer. Det gør “snittet” meget mere lige og pænt, hvor en “almidnelig” fliseskærer (uden vand) godt kan give fliserne lidt skår. Så det vil jeg varmt anbefale at bruge, hvis man har mulighed for det. 

Ej, men se nu lige altså… er SÅ glad for vi gik med den sorte stribe, som vi hele tiden havde i tankerne. Det fuldender ligesom lidt udtrykket i hele stilen vi er gået med. 

Ihhh… bliver det ikke pænt?

Moodboard: Vores nye badeværelse

Vi er i fuuuuld gang med at lave badeværelse. Måske har du set det på min instagram og instastory?  Vi startede med gulvet sidste weekend og det er nu faktisk lagt færdigt. I dag har vi fået fuget og i weekenden går vi i gang med klinkerne på væggene. YES! Nu rykker det virkelig. I morgen er der præcis én måned til vi skal være ude af lejligheden, så det begynder at spidse til. Hehe.. MEN vi er godt med og jeg tror sgu vi når det meste. Der vil helt sikkert være lidt småting vi ikke bliver helt færdige med, men så længe vi har køkken og toilet så er jeg glad. Resten må komme når vi bor der.

Nå, men jeg har lavet dette lille moodboard for at illustrere for jer hvilken stil der er tale om. Vi har valgt en helt klassisk ART DECO stil og jeg skrev faktisk om vores inspiration til badeværelset i dette indlæg itidligere på måneden. Og det er altså den stil vi er gået med.

Gulvet er blevet det smukkeste hvide mosaikgulv med sorte blomster. Sådan helt fransk-inspireret café/hotel-gulv. På væggene får vi de smukkeste metrofliser, men i en lidt mindre udgave end den normale og så i sådan en cremefarvet krakeleret overflade. De er SÅ smukke! Jeg glæder mig til at vise meget mere.

I bunden af flisevæggene sætter vi en sort sokkelklinke, så det bliver afsluttet super pænt og badeværelset på en måde rammes lidt ind. Det tror jeg virkelig bliver flot til de sorte blomster-detaljer i gulvet. Vi kører ikke klinkerne HELT op til loftet, men lader lige 1 meter +/- være almindelig væg, hvor vi så igen sætter en afsluttende rund klinke på, som buler lidt ud med sådan en fin runding på. Kan simpelthen ikke huske hvad den type klinke hedder, men det bliver den samme vi får i toppen af vores halvvæg ind mod bruseren, hvor toppen bliver i glas.

Glasloft i glas og messing

I loftet har vi fået den skøre idé at lave et GLASLOFT! Man ser det ofte i gamle butikslokaler og restauranter, og det bliver ligeledes en DIY-projekt. Og hvis alt går vel, så deler jeg det naturligvis herinde på domænet. Jeg tror det bliver SÅ latterligt sejt og smukt. Tror du ikke?

Af lamper får vi spots i loftet og så kunne vi godt tænke os nogle runde lamper ved badeværelsesspejlet. Der findes mange forskellige slags, men jeg har set mig lun på disse runde Liila væglamper fra Nuura, som har præcis den form og størrelse (og messing”fod”) som vi tiltænker til væggen. Det tror jeg virkelig kunne være fint.

Badeværelsesmøbel bliver et GODMORGON/RÄTTVIKEN-møbel – et ret almindeligt et med to store skuffer og porcelænstop fra IKEA. Her laver vi også et lille hack på det med maling, nye greb og et messingarmatur i gammel stil. Vi forestiller os at male det i sort med en god glans i og så har jeg et godt øje til dette messing spejl fra GUBI. Men vi har ligeledes set et ret fint “firkantet” et med runde kanter (så er det jo ikke firkantet, men hvad hedder den form? For det er ikke ovalt!) fra Aquadomo, hvor vi har købt alle fliser og amarturer.

Jeg drømmer også om et gammelt tandlægeskab til rummet, med god plads til håndklæder, parfumer, cremer og hvad man nu ellers bruger på et badeværelse. Det ville passe så fint ind i stilen med det lette udtryk o glas og hvid metal. Jeg hr altid gerne ville have sådan et. De er så smukke! Må på jagt på dba, Lauritz og hvor man ellers lige søger. Måske du kender en der sælger sådan et?

Jeg glæder mig helt vildt til at være færdig, så jeg selvfølgelig kan vise meget mere herinde.

Hvad synes ud om det?