Latest Posts

9 hyggelige DIY-projekter til ferien

Først og fremmest 1000 tak for den virkelig søde og varme respons, som jeg har fået på dette indlæg: “ensom på barsel”. Jeg er helt overvældet over så mange der har skrevet til mig både her på bloggen, på Instagram og på mail. Jeg er utrolig rørt over at læse jeres historier. Tak!

Men nu skal det handle om et andet og sjovere emne, nemlig en af de ting, som jeg selv kaster mig ud i når jeg skal slå hovedet lidt fra, nemlig DIY! Juhuuu.. Here goes!

_

Sommerferien er over os. Man kan godt mærke at der er en særlig ro i byen, og i Fridas institution er der næsten bragende stille – for alle er på ferie. Selv skal vi holde ferie i Danmark, hvilket passer mig ualmindeligt godt. Vejret er jo, heldigvis og stadig, med os. Så lad det blive ved det, så vi ikke skal holde ferie i DK i gråvejr. Ha! Nuvel.. Gråvejr og regnvejr kan nu også noget. Så må vi pakke regntøjet med for en sikkerheds skyld.

Nå, men ferietid = hyggetid. Og i dag vil jeg fortælle lidt om Kit Company, som er det fineste jeg længe er stødt på og som jeg tænker er oplagt her til ferien. Måske det ikke er alle der skal ud og rejse? Og måske står du lige og mangler et hyggeligt projekt til ferien.

Kit Company er startet af Marie, som er uddannet arkitekt og mor til 2 piger, Yrsa og Olga på 2 og 7 år. (Søde navne ik?) Marie har startet Kit Company fordi hun selv tit oplevede at blive bremset i hendes krea-projekter, fordi forarbejdet blev for besværligt.

Marie drømte om at lave mange små projekter, og selvom hun er en ægte gør-det-selv-type, endte hun tit med at købe et færdigt produkt fordi det enten blev for dyrt eller for besværligt at skaffe materialerne. Sådan tror hun også mange andre har det, og det synes hun er ærgerligt, da der er så meget godt i hele processen med at fremstille ting selv. Især også i disse tider hvor der er meget fokus på slow living, minimalisme, fordybelse osv.

Derfor har Marie gjort forarbejdet for os: Hun har sammensat de lækreste DIY-kits, der indeholder vejledninger til nye projekter og med lige præcis den mængde materialer, man skal bruge, altid nøje udvalgt og sammensat. Tilbage er der kun den aller sjoveste del: at skabe ting fra bunden og give den dit eget individuelle præg.

Hos Kit Company lægges der vægt på bæredygtighed og på, at de produkter, som produceres med deres kits er nogle, man har lyst til at bruge og beholde i lang tid. Samtidig sparer man ofte penge, når man vælger at producere sine egne sager frem for at købe dem i en butik.

Alle sæt er, indtil videre, henvendt til både erfarne og komplet begyndere. Man behøver altså ikke have lavet andet DIY tidligere. Og vil du have ungerne med on the side, så er der på hvert kit angivet en ca. alder, som det vil passe til. Smart!

Her i ferien vil jeg selv kaste mig ud i følgende 3 DIY kits fra Kit Company (jeg har modtaget dem i gave):

KOKEDAMA KIT

Med dette kit kan du lave din helt egen hængende plante: kokedama.

Kokedama er en japansk plantetradition med afsæt i bonsai, hvor en plantes rødder pakkes ind i jordkugler og stilles eller ophænges i en snor. Man kan bruge mange forskellige slags planter, herunder sukkulenter, der er gode fordi de er ret hårdføre. Det er vigtigt at planten omgives af en god blanding af jord, da den både skal kunne holde på fugten men også dræne vandet.

Køb dit eget kokedama kit her.

MAKRAMÉ

Med dette kit kan du selv knytte en smuk planteholder efter klassisk knytteteknik. Noget jeg altid har ville prøve, men netop aldrig har fået taget mig sammen til at hverken købe ind til, at kaste mig ud i. Det har virket for uoverskueligt.

Men nu da Kit company kommer mig til undsætning med alle materialer pånær planten og potten, men dem har jeg) så føler jeg mig ret godt med. Det ser måske lidt kompliceret ud, men Marie har lovet mig, at når man først har lært de simple basisknuder går det lystigt derudaf og man får hurtigt lavet det smukkeste planteophæng i macramé.

Kombinationen af det tykke bomuldssnor og lyse træ går rigtig flot sammen med grønne planter. Jeg glæder mig til at komme i gang med mit makramé sæt.

Makrame kittet kan købes her.


BLOMSTERPRESSE KIT

Med dette kit kan du presse smukke blomster og skabe dit helt eget herbarium.

Med et herbarium kan du bevare blomster og planter, du finder, i mange år frem. Det er både smukt at se på og kan rumme fine minder om gode stunder i naturen. Det er spændende og lærerigt for børn at studere og indsamle planter, de finder i naturen eller i haven.

De fine pressede blomster kan også bruges til at skabe smukke billeder der kan pynte på væggen, eller I kan dekorere æsker eller andre ting med dem.

Find blomsterpresse kittet her.

Du kan, indtil videre, finde 9 forskellige DIY-kits, som du kan kaste dig ud i. Priserne varierer efter kit, men det er virkelig til at have med at gøre. Jeg synes det er sådan en god og hyggelig idé, og noget man kan lave her i ferien, og måske endda med ungerne. Jeg forudser mange hyggestunder med disse kit.

God fornøjelse!

Ferie i Danmark – vores rute

I weekenden drager vi afsted på ferie. Vi skal på “Danmarks Tour” rundt i vores smukke land. Først ville vi køre hele vejen til Nordjylland og så tage den ned langs vestkysten og slutte af i det sydfynske øhav, men vi kunne ret hurtigt konkludere at tiden ville blive knap med “kun” to ugers ferie, og med alt det vi gerne ville se og opleve. Derfor måtte vi begrænse os – så vi skar Nordjylland fra. Der er vi kommet rigtig meget og har set det meste deroppe, og vi kan altid drøne derop i mine forældres lejlighed.

Så vi satte os ned og fik planlagt en god rute, som både indebærer at se og opleve en masse nye byer og steder i Danmark, som vi aldrig har besøgt eller oplevet før. Andre steder, der har det passet med at venner eller familie er i området, så vi kan hygge og hænge lidt ud med dem. Win-win!

Jeg glæder mig SÅ meget til den her tur. Tror det bliver helt vidunderligt. Vi tiltænker at filme løs fra hvert sted så I kan komme med. Så stay tuned!

Vi skal afsted i to uger, og vore rute ser således ud:

Vejle: Vi starter i skønne Vejle, hvor vi gerne vil opleve både Fjordenhus, Bølgen og Givskud Zoo. Vi har en enkelt overnatning, så håber vi kan nå det hele.

Fjaltring: Vores gode veninde Louise er fra lille og skønne Fjaltring. Det ligger helt ude ved Vesterhavet. Der er SÅ hyggeligt, roligt og den smukkeste natur! Her har vi lejet et lille sommerhus med to overnatninger, og så skal vi bare på stranden, hygge og nyde naturen.

Vedersø Klit: Også her har vi et vennepar (der lige har fået lille Harald på 5 uger) der er i sommerhus. Her har vi også to overnatninger, og dagene bliver som Frida og Harald bestemmer det. Ha! Men vi gad godt opleve Julie Stavads smukke udstilling “Stille stykke, lille mund” på Holstebro Kunstmuseum.

Blåvand: Her er Lasses onkel og tante i sommerhus, så vi har lejet os ind på Hvidbjerg Camping. Her skal vi også bare hygge os, opleve Blåvand og nærområdet.

Ribe: Vi skal bo på det fineste hotel ‘Sælhunden‘ lige ned til Ribe Å. Jeg glæder mig sådan til at opleve den smukke gamle by. Jeg har været der én gang før på studietur i folkeskolen. Det må have været i 6. eller 7. klasse. Vi skal til Fanø eller Rømø og opleve vadehavet, spise fisk og nyde den gamle smukke by.

Mellemstop ved Sønderborg og Als

Ærø: Jeg glæder mig SÅ SÅ SÅ meget til at opleve Ærø.Vi skal bo på det mest vidunderlige hotel, som jeg glæder mig til at fortælle jer meget mere om. Jeg har været på Ærø en gang for maaaaange år siden, i en enkelt weekend, hvor vi besøgte en skolekammerat fra efterskolen. Men der handlede det mest om druk og drenge, så kan ærligt ikke huske så skide meget fra øen. Ha! En fra min mødregruppe og hendes mand og dreng kommer også til Ærø den uge vi er der, så vi skal helt klart lige nå at spise en is sammen. Juhu!

Svendborg: Vi slutter af i Svendborg. Flere har anbefalet restauranten Resumé, så det vil vi se om kan lade sig gøre. Jeg gad også godt forbi Valdemars Slot og se det, og så skal vi opleve byen, historien og måske et besøg på Naturama.

Vi har googlet løs og fået anbefalet en hulens masse gode steder, restauranter, steder at bo, ting at opleve og meget mere. Så jeg glæder mig HELT vildt til at opleve det hele, og ikke mindst få dokumenteret en masse til jer på Instagram og Instastory. Lasse tager sit surfudstyr med, så der skal naturligvis også surfes, hvis der er god vind. Lad os krydse fingre for ham, at der er god vind.. bare nogle dage! Han elsker det skidt 🙂

Sidder du med et godt tip til et godt sted at spise, shoppe, opleve til en af de ovennævnte byer, så smid endelig en kommentar til mig herunder indlægget.

Ensom på barsel

Dengang jeg ventede Frida havde jeg egentlig aldrig troet at jeg ville føle mig ensom under min barsel. Jeg troede barslen ville blive en af de bedste perioder i mit liv. Jeg hørte kun om de gode og fantastiske barsler. Barsler med kaffe-hæng-ud og gåture med fellow mor-veninder, “lege”-aftaler, frokoster, bagning, hygge og overskud. Det var egentlig også dét jeg fx så på Instagram og hørte om fra andre. Jeg hørte kun om de der gode barsler, hvor folk allerhelst ville blive hjemme med deres børn efter endt barsel.

Jeg havde det fuldstændig stikmodsat. Jeg synes barsel var noget af det værste i verden. Det var bare slet ikke mig. Og jeg har været så skamfuld og flov over det, for dét er der ikke meget forståelse for. Jeg har været skamfuld over mig selv. Over at jeg havde det sådan. Jeg havde jo fået min lille pige, lige der i armene. Og jeg var slet ikke glad. Hvad var der galt med mig?

Babyboblen.

Da Frida kom til verdenen på årets første sommerdag i 2016 forandrede det hele vores verden. Min verden forandrede sig. Lige pludselig var jeg mor. Jeg havde ansvaret for et lillebitte menneske. De første uger gik fint. Der var vi i babyboblen derhjemme, lykkelige og glade. Alle tre. Sammen.

Men hverdagen kom snigende. Lasse skulle tilbage på arbejde og en ny tid med bare Frida og jeg begyndte. Bevares, Lasse kom selvfølgelig hjem om aftenen efter arbejde. Men i hverdagene var vi alene. Jeg skulle pludselig lære at være mor, uden at Lasse var hjemme. Det gik også fint. Men tiden gik, og ensomheden kom væltende henover mig, som en tung tyk tåge indover land.

Selvom jeg havde min skønne mødregruppe at hænge ud med en gang om ugen, følte jeg mig enormt ensom. Vi havde en fast dag om ugen hvor vi sås, og det var rigtig hyggeligt. Men alle de andre dage var jeg meget alene. Vennerne var et andet sted i livet på daværende tidspunkt, og gad egentlig ikke rigtig høre så meget om baby. “Nu skal det hele jo ikke handle om baby” blev der på et tidspunkt sagt højt. Av, men samtidig forståeligt. Jeg husker selv hvordan jeg havde det, inden jeg fik Frida. Man er bare et andet sted. Men når man sidder i det, med følelserne uden på tøjet og i en helt ny og skrøbelig rolle, så er dét det sidste man har brug for. Man har brug for rummelighed og forståelse, også selvom det måske er kedeligt. Men man kan vende den om. En nybagt mors liv handler lige dér kun om baby. Det er også kedeligt at høre om job, fester og alt det andet, for man er ikke der i livet længere.

Hverdagen.

Jeg havde ingen at være sammen med i hverdagene. Jeg stod op og var sammen med Frida. Dag ud og dag ind. De første to måneder af Fridas liv kæmpede vi en brag kamp med at få amningen til at lykkedes. Det lykkedes aldrig. Vi besluttede at vi ikke ville kæmpe mere. Det var ikke godt for vores familie, og jeg kunne ikke levere den mælk til Frida, som hun skulle have for at blive mæt. Beslutningen var nem for mig og for os som familie at tage, men forståelsen fra andre var svær, og alle de gode råd og løftede pegefingre kom efter os. Det gjorde ikke min barsel nemmere. Jeg sad der i en enormt skrøbelig position og havde gjort det rigtige for os og for vores barn, men havde fortsat mor-politiet efter mig. Den dårlige samvittighed nagede mig og pillede mig ned hver dag, selvom jeg vidste jeg havde gjort det rigtige for mig og mit barn.

Hverdagen fortsatte. Jeg gik rigtig mange ture, alene. Jeg kiggede butikker, alene. Jeg spiste frokost, alene. Jeg drak kaffe, alene. Alt hvad jeg foretog mig fra ca. kl. 8-17.30 gjorde jeg alene.

Jeg elskede virkelig ikke min barsel, og når jeg kigger tilbage nu, skulle jeg nok have talt med nogen om det. For jeg fortryder at jeg ikke gjorde det anderledes. Men hvordan skulle jeg kunne vide det dengang? Og hvad skulle jeg egentlig have gjort anderledes? Fuck.

Jeg kunne ikke overskue noget som helst. Bare dét at skulle planlægge at gå en tur, tage i Netto efter bleer og vådservietter, eller prøve at komme afsted til babysalmesang var totalt uoverskueligt for mig. Og ofte kom jeg slet ikke afsted, men endte med at sidde derhjemme på gulvet og glo på mit barn. Alene. Med tårerne trillende ned af kinderne, fordi jeg igen følte mig som en fiasko, der ikke kunne nosse sig sammen til at komme afsted.

Jeg græd rigtig rigtig meget i min barsel. Alene. Jeg snakkede naturligvis med Lasse om det, men hvad skulle manden dog gøre? Han var jo på arbejde. Han skulle på arbejde. Forståeligt. Men det pinte ham at se mig være ked af det, når jeg burde være glad og lykkelig. Nu havde vi jo endelig fået vores lille drømmebaby. Han forsøgte at opmuntre mig og prøvede at få mig afsted ud af døren. Nogle gange lykkedes det ham. Men så var jeg jo bare ude på tur igen, alene.

Når jeg engang imellem fik mod til at sige mine inderste tanker højt, fik jeg ofte kommentarer som “hvorfor tager du ikke bare ned i en legegruppe?”, “Hvorfor tager du ikke bare til babysalmesang?” eller “Der er altså masser af muligheder at lave med mor/barn”, “du skal bare…”, “du bør…” o.s.v. Okay! Godt så. Men jeg kunne simpelthen ikke overskue det. Og det resulterede oftest i at jeg aldrig kom ud af døren og bare sad derhjemme med mit lille barn – ensom og alene.

Når vennerne ikke har børn. 

Vi var det første par i vennegruppen til at få børn. Alle andre var stadig i fuld firspring med både studie, job, rejser, fester og alt det man nu giver sig til uden børn. Forståeligt. Deres liv gik jo også videre, selvom jeg sad derhjemme med lille Frida i armene. Men det var rigtig svært for mig, at alle andre havde det sjovt med fester og ballade, middage, kollegaer og venneaftaler. Jeg følte mig glemt, overset og holdt udenfor. Men hvad skulle de have gjort anderledes? Måske skulle jeg selv have været bedre til at tage kontakt. Række ud.

Pludselig stod jeg et helt andet sted i livet end dem, mens jeg forsøgte at lære hele mor-rollen at kende. Jeg forventede ikke at blive inviteret med til fester, det havde jeg jo alligevel ikke lyst til. Men jeg synes jeg manglede en eller anden form for forståelse. Den forståelse er mere eller mindre først kommet nu, hvor alle vennerne har fået børn. Igen, er det helt forståeligt. For jeg har jo selv stået i den situation. Men det er en underlig fornemmelse. For nu sidder jeg på en måde igen på den anden side, med et “stort” barn og alle de andre med små nyfødte. Og der er altså bare forskel på nyfødte og et “stort” barn på to år.

Jeg under dem så meget at have hinanden. Både mødrene imellem, men også fædrene. De hænger ud allesammen, sammen. Jeg under dem det. Men jeg ville ønske jeg selv havde haft det de har med hinanden. At de har hinanden til gode råd, kram, støtte og ikke mindst bare dét at have en at gå en tur med. Have en at snakke med om de samme relevante ting. Bare at have en at være sammen med. Ikke nødvendigvis lave noget. Bare det at være. At have en tæt på, hvor man knytter sig på en helt anden og særlig måde.

Jeg er næsten helt flov over at sige det højt, men jeg føler mig på en måde udenfor. Vi står, igen, i en anden grøft, hvor vi ikke rigtig passer ned i posen. Såret har på en måde åbnet sig igen, nu hvor alle vennerne står det samme sted i livet, og vi står udenfor og kigger på. Glade på deres vegne, men alligevel et helt andet sted. Det lyder skørt. Men ikke desto mindre er det sandt. Det er hårdt at indrømme det, men på en måde rart at få det skrevet ned. Følelser er følelser, og dem kan man ikke bare ignorere.

Måske har der været en eller anden form for efterfødselsreaktion, som ingen nogensinde opdagede. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg var ensom under min barsel.

Hvis du sidder derude og har det på samme måde, så lov mig du tager fat i nogen. Skriv til mig, skriv til din mor, din gode  gamle veninde, din kæreste, din mand eller måske en helt udefra. Du er ikke alene!

billeder: mylittlejournal.dk

Fascinerende kunst til væggen

annonce

Jeg har altid været enormt fascineret af folk der kan bruge deres hænder til noget kreativt. Keramik, malerier, smykker, jern, træ.. generelt håndværk. Jeg synes det er så vildt og fascinerende hvad man kan skabe med de bare næver. Hos nogen sidder kreativiteten der bare. Til hjemmet har jeg altid været vild med keramik; kopper og skåle, fade og vaser. Men jeg har også altid været fascineret og glad for kunst. I plakatform, malerier eller sjove skulpturer.

Den måde man kan skabe et udtryk, en stemning, en historie og tilmed vise personlighed. Et helt frisk og bart lærred (væggen), hvor du helt selv kan bestemme kombinationen af materialer, former, skygger og lys, blot ved at tilføje et maleri, en plakat eller anden vægkunst.

Jeg har længe været på udkig efter en ny form for vægdekoration. Jeg er kørt lidt træt i massetrykte plakater, og jeg synes malerier og andre vægdekorationer kan noget helt særligt og unikt. Der er noget ærligt og fascinerende ved den type kunst. Noget ægte. Jeg har i virkelig lang tid haft et rigtig godt og enormt flirtende øje til de smukke og håndlavede vægskulpturer fra WULFFWINDING. Jeg synes simpelthen de er noget af det smukkeste og tilmed nyskabende.

Bag WULFFWINDING står to kvinder, Christina Wulff og Josefine Winding, som har et stort ønske om at realisere ideen om at gøre vægge mere levende og spændende med et unikt og eksklusivt design. De er et ambitiøst og kreativt makkerpar. Josefine Winding er kunstneren bag de dekorative ophæng, og står med egen håndkraft og laver disse skulpturer på sit værksted i Havdrup.

WULFFWINDING vægdekorationerne, skulpturer om man vil, laves i flere forskellige former og materialer. Nogle er i træ, andre i messing, nogle i patineret zink og andre i malet træ. De kan bruges på mange måder og er lavet sådan at de kan sættes sammen til spændende samlede objekter, præcis som man selv har lyst til. Der er ikke noget op og ned, du kan hænge dem præcis som du vil. På den måde er du med til at bestemme hvordan det endelige udtryk ser ud. Det handler om kreativitet og personlige valg, men med et råt tidløst nordisk udtryk. Man kan altså customize sit helt eget lille værk, mixe med materialer, farver, former. Det er da det fineste!

Hæng skulpturerne op så de får en æstetisk og skulpturiøs plads i hjemmet alene, eller mix og sammensæt dem med andre plakater og malerier, som du måske i forvejen har. Måske en lille vægskulptur blandt din billedvæg, hæng den ved siden af en lampe i en central plads i hjemmet eller hæng en store samling af flere sammen, og skab et helt nyt piece of art. 

Kig forbi WULFFWINDING og se alle deres smukke og fascinerende variationer af vægdekorationer.

3 beautyherligheder

Sommeren er over os, og hvad bedre om sommeren at ens hud og glød står helt skarpt. Jeg har derfor teamet op med søde Thea som har det rene skønhedsbrand Vølve, og som laver rene økologiske skønhedsprodukter baseret på nordiske planteekstrakter, som er udvundet for deres aktive og helende egenskaber. Fra Vølve’s laboratorie på Frederiksberg sendes der hver uge friske håndrørte produkter ud i resten af verden. En lokal lille beautybiks. Elsker det!

Vølves produkter er helt fri for skadelige konserveringsmidler, kunstige duftstoffer og andre kemikalier. Derfor er produkterne velegnet til alle, selv dem med alvorlige allergier samt til de sarteste barnesjæle.

Lidt om produkterne:

Skintonic No.1 med morgenfrue og kamille: Skin Tonic No.1 er en plejende sag af morgenfrue og kamille, som dybderenser uden at udtørre. Kamille har en beroligende og udglattende egenskab, mens morgenfruen dæmper rødme og urenheder. Huden bliver mere ensartet og afslappet. Den er også gavnligt ved bekæmpelse af pigmentpletter, hvilket jeg har i panden. Og så er duften himmelsk!

Ansigtsolie No.1 med havtorn og hybenskal:  En fugtgivende og regenererende ansigtsolie der opretholder hudens struktur og giver en sund udstråling. Ansigtsolien er rig på netop de vitaminer og antioxidanter, der fremmer dannelsen af nye hudceller. Havtorn indeholder bl.a. vitamin A og vitamin E samt de umættede fedtsyrer Omega 7, som er nødvendige for at bevare fugten og smidigheden. Hybenskal har et højt indhold af vitamin C, og er kendt for at læge og pleje huden ved at udglatte rynker samt reducere alderdomspletter og ar. Den er meget drøj i brug og trænger lynhurtigt ind i huden. Brug den i stedet for en ansigtscreme.

Læbesalve No. 4 med karamel og stjerneanis: Læbesalve med karamel og stjerneanis gennemfugter og plejer læberne. Læbeplejen efterlader en dejlig duft af lakrids samt en let glans og en virkelig silkeblød fornemmelse. Ah!

photo & styling: Sonoma Seven

Husprojekt: Plantegning (stueetagen)

I er mange der spørger ind til vores nye hus i Dragør, og I er mange som spørger om I ikke må se plantegningen for huset. Det må I godt. Plantegningen er gammel og er altså ikke heeeelt sådan som den faktisk ser ud i dag, der er lige nogle enkelte vægge på tegningen og et enkelt rum, som altså ikke er der i dag. Men så godt som.

Indtil nu har vi fået revet næsten alt ud af stueetagen, men mangler stadig lidt. Vi har fået fjernet tre vægge, det meste gulv er væk og det samme er lofterne. Men alt det skal I nok få meget mere at se i min kommende video. Der er krybekælder, som skal isoleres og fyldes op. Tanken er at lave et stort lækkert og åbent rum med køkken i den ene ende, spisestue i midten og stueområde i den anden ende. Køkken-alrum må det vidst hedde, bare med stuedelen til. Lidt som vi har det i dag i lejligheden. Der skal laves to værelser, et badeværelse og så tænker vi også bryggers og entré ind, men det skal være dér hvor trappeopgangen er, på et tidspunkt. Der skal endvidere åbnes op ud til haven med en stor havedør. Enten i karnappen eller ved køkkenområdet. Alt det er ikke så vigtigt lige nu, men kun tanker i hele processen.

Muren i midten af huset, som går på tværs, er en bærende væg og vi regner derfor med at rippe alt det resterende ud. De tre rum; Dagligstue, spisestue og herreværelse inkl. karnap er slået sammen nu. Der var en væg mellem spisestue og herreværelset, men den er revet ned nu. Det der på tegningen hedder pigeværelse og WC er i dag bare badeværelse, og væggen mellem det rum og soveværelset, samt væggen ud mod gangen (entre) er ligeledes revet ned. Køkkenet skal også fjernes. Men som sagt så er planen, at vi kun skal stå tilbage med 4 vægge, samt have den bærende og gennemgående væg i midten tilbage. Og så har vi udfra det et helt rent lærred vi kan tage fat i. YES! Jeg glæder mig SÅ meget.

Stueetagen er godt og vel 115-120 m2, og på et tidspunkt skal trappeopgangen formentlig også fjernes, som jeg nævnte tidligere i indlægget. Der skal laves en anden løsning med trappen, så den ikke optager plads inde i selve huset og dermed tager en masse kvadratmeter. Derudover vil vi rigtig gerne have sat vinduer i på øst-siden af huset. Af en eller anden grund er der ikke vinduer på den side. Helt skørt!

Huset er virkelig slidt, og dem der har boet der og bor der nu har virkelig ikke været søde ved huset. Hverken inde eller ude. Det er en skam, for det kan virkelig noget. ALT skal have en ordentlig overhaling. Nu glæder vi os bare til at få ordnet det sidste samt fjernet karnappen. Så kan vi rigtig kan komme i gang med stueetagen, som det første. Sådan noget her tager bare tid, og med ansøgninger til kommunen, bestilling af materialer, håndværkertimer og alt det.. ja, det hele skal jo spille – og det gør det ikke altid nødvendigvis. Så vi væbner os med tålmodighed, selvom vi bare gerne vil rykke nu. Ha! Heldigvis er sådan en proces virkelig spændende og sjov (ihvertfald for os), så vi glæder os bare over at få lov.

Mange spørger “hvornår forventer I at flytte ind?” Haha! Jeg forstår nysgerrigheden. Men vi ved det altså ikke. Drømmen var engang i år, måske inden jul. Men det tror jeg altså er ret urealistisk. Lasse er meget mere optimistisk end jeg er. Men måske indenfor et år, hvis alt flasker sig. Foråret 2019 ville jo ikke være dumt. Vi sidder netop i denne uge og prøver at lave en tidsplan, men sådan en holder jo sjældent. Lur mig om ikke er nogen ubekendte ved sådan et byggeri. Alt andet ville jo være mærkeligt. Men altså.. en dag af gangen. Vi har ikke travlt, som sådan. Men det ville nu være virkelig dejligt med en have til Frida, og i særdeleshed lige nu når vejret arter sig. Men men men.. alt til sin tid. Huset går jo ingen vegne, og så langt så godt. Juhu!

Lige nu sidder vi og kigger plantegning, kigger på køkkener, gulve.. alt.. Det hele skal tænkes ind i huset allerede nu, så vi ligesom ved hvor vi skal starte. Hvor skal køkkenet præcis være. Skal der være en køkkenø? For hvis der skal være en ø, skal vand, el m.m. regnes ind allerede her og laves så det passer til dér hvor køkkenø’en skal placeres. Hvilke gulve vil vi have? Sildeben? Beton? Planker? Mange valg. Hvem kan levere og hvor lang er leveringstiden? Hvor vil vi have badeværelse? Hvor skal der være el? Hvilke vinduer vil vi have? Sidehængte uden sprosser? Sprossede vinduer? Dannebrogsvinduer? Alt skal tænkes ind. Skal det være sorte eller hvide vinduer? Jeg drømmer fx om hvide sprossede vinduer. Det kunne være så sindssygt flot. Både hvis vi beholder den Dragør-gule farve eller går med en hvid/grå facade.

Men vi har heldigvis lidt tid endnu. Aller-allerførste step er nemlig karnappen. Den skal rives ned og bygges op på ny. Den er i ualmindelig dårlig stand, og står ikke centreret i huset. Det kan man faktisk se på plantegningen ovenfor, samt på billederne her nedenfor. Af en eller anden årsag står den mere til højre (set udefra), så vi bygger altså en helt ny karnap op med bedre isolering og det hele, og får den så centreret i huset. Den bliver dermed lidt større i bredden. Og det gør jo bestemt ingenting.

Mere har jeg vidst ikke at fortælle om husprojektet lige nu. Eller jo, jeg er ved at redigere de næste videoer, så husk at følg med på min YouTube-kanal, hvor jeg smider dem op løbende. Men det er vidst også det for nu. Spørg endelig hvis I har noget på hjertet, og byd endelig ind med forslag til køkkener, gulve, vinduer and what not. Eller tag mig på instagram (@sonoma_seven) hvis du selv er igang med en renovering. Måske jeg kan blive inspireret. Tak!

SE OGSÅ: Video: Vores nye hus #1 De første spadestik

Bemærk hvordan karnappen står mere til højre. Det er da skørt.Man kan især se det hvis man kigger på taget og de øverste tagvinduer. Der må være en grund til man har gjort sådan, eller også har dem der byggede huset i 1920øerne virkelig været fulde.

Poppy rose & fest i grønne omgivelser

Vi var til den vildeste sølvbryllupsfest hos Lasses og tante i lørdags. Wauw altså. De bor i Randbøldal nær Vejle, og der er simpelthen SÅ ufattelig smukt. Jeg går altid helt i svimer når vi er der. Der er så ualmindeligt smukt. Der er sådan et helt “Ringendes Herre” landskab over det, næsten.

Man kører ud af en laaaang landevej, forbi Randbøldal Købmand og lidt nede af vejen i svinget, drejer man af op af en lang grussti. Her midt i de grønne bakker, blandt træer, søer og fuglekvidder ligger deres smukke hus. Ved siden af huset ligger den gamle stald, som idag fungerer som gildesal, garage og opbevaringsrum. Det er SÅ tjekket og meget meget smukt. Se selv her.

Fun fact: Min svigermor er opvokset i Egtved på den fineste gamle mølle; Bølling Mølle. Hendes mor, altså Lasses mormor, var den første i Dk til at lave spirer. Dét som Lasses laver i dag! Og ved I hvad.. nu er møllen er faktisk til salg. Det kunne da være det fineste sommerhus, hva? Og god anledning til at være i Randbøldal og omegn (Ja ja, hvis man altså lige ser væk fra prisen! But still.) 

Jeg vil bo i Randbøldal ♡  Seriøst, se det lige.

Til deres store fest havde jeg naturligvis set anledningen til, at iføre mig min nye og meget smukke blomstrede maxikjole med valmueprint på. Jeg var så svineheldig at få den af Lasse for nogle uger tilbage, og jeg har nærmest boet i den siden. Den er simpelthen SÅ rar at have på, helt let og elegant. Den findes også i en meget smuk blå/grøn udgave, som virkelig også kan noget. Men de røde valmuer synes jeg virkelig er sommerlige og fine. Jeg bliver sgu helt glad i låget af den kjole. I var virkelig mange der spurgte ind til den så her har i den.

Festen blev som sagt holdt i Randbøldal nær Vejle, så det var med overnatning. Frida blev passet hos min søster og hendes mand og to børn. Hun havde en fest og har rigtig hygget sig, men savnede os til sidst. Og vi savnede hende.

Vi havde lånt en campingvogn at overnatte i, og det gav altså anledning til disse skøre “campingbilleder”. Haha! Jeg begriber simpelthen ikke at man gider camping. Det er noget af det absolut værste jeg kunne forestille mig. Så småt og trængt. Fint for en enkelt overnatning, som i lørdags. Men aldrig i livet om jeg skulle på campingferie. Haha! Sådan er vi heldigvis så forskellige. Kan egentlig godt se det hyggelige i det, men nej, det er sgu bare ikke lige mig. Så vil jeg hellere sove i telt.

Men her har i mig så… i allerbedste campingstil i Poppy Rose kjole og det hele. Ha! Det kan da også noget, hva?

Jeg har kjolen i en str. 38, men prøvede faktisk, og købte til at starte med, en str. 40. Men inden jeg gik ud af butikken fortrød jeg, for synes faktisk 38’eren sad bedre. Det føltes mere rigtigt ved ærmer og skuldre. Og det er jeg heldigvis glad for at jeg gjorde, for den har altså givet sig ret meget i stoffet. Selvom de to ekspedienter i butikken sagde at den ikke ville give sig. Ha! Men men men, det gjorde den altså. Måske jeg liiiige skulle informere dem om det. Nuvel..

Underkjolen der hører til er lige en anelse for stram henover rumpen til mig i str. 38, så jeg har bare brugt en anden underkjole som jeg havde i skabet, som minder utrolig meget om den der følger med. Så alt er godt.

Poppy rose kjole fra Baum und Pferdgarten (reklamelink)

Se nu der. Det fineste telt midt i de grønne omgivelser. Blomsterporten var dekoreret med jordbær man bare kunne gå og nippe af. SÅ utrolig fint!

Haha. Se lige sur ud for en 5’er. 

Papirbryllup: 1 år som ægtefolk

Godmorgen venner.

I dag er en ganske særlig dag! Lasse og jeg har nemlig et-års bryllupsdag idag. Tænk sig. I dag for et år siden blev vi gift. Det er jo slet ikke til at forstå hvor det sidste år er blevet af. Det er som om tiden går hurtigere og hurtigere, både efter barn og giftemål. Vi tog den lige den anden vej rundt. Barn først, og så blev vi gift. Den helt rigtige rækkefølge for os. Der er jo intet rigtigt eller forkert, men jeg kan slet ikke se at det skulle være anderledes for os. Det hele føles bare rigtigt.

Men et år som mand og kone, sgu. Det kan vi være stolte af. Det er gået ganske smertefrit. Nemt. Det er ikke fordi det der med at blive gift ændrer så forfærdelig meget. Det hele er som det hele tiden har været, men nu er vi bare hinandens, sådan ægte. Med forevigt bagefter. Dét føles rigtigt.

Men er vi så ægte voksne nu? Fordi vi (også) er blevet gift? Det føles som sagt ikke sådan. Vi er vel en slags voksne, ja. Men heldigvis får min elskede mand mig til at føle mig ung og sprød. Ha! Han er endnu ikke fyldt 30. Og jeg er næsten lige fyldt 32. Livet med ham er skørt, sjovt og dejligt. Han er uhøjtidelig, klog og ordentlig. Men han er også en drengerøv, som holder den gamle kone i mig ung og tosset. Vi har det sgu godt os to. Jeg kunne ihvertfald slet ikke forestille mig et liv uden ham i det. Et år er gået, og jeg glæder mig sådan til mange flere.

HVORDAN har vi så tænkt os at fejre dagen? Jo. Ser du.. vi havde begge forestillet os at vi skulle få Frida passet om aftenen. Hygge om hinanden, nyde hinanden og fejre hinanden og os. Med en middag for to, en god flaske vin og så skulle vi slænge os i sofaen og se vores bryllupsvideo – den rå udgave med ALLE taler inkluderet. Novra! Det har vi talt meget om. At når vi havde bryllupsdag, sp skulle vi se den.

Men virkeligheden er en anden. Ha! Lige nu befinder vi os nemlig i en campingvogn. Oh yes. Med tømmermænd og lugten af fest fra i går. Vi har været til sølvbryllup hos Lasses onkel og hans kone i Jylland. I ægte festival stil. Sikke en fest! Vi har en 3-timers køretur foran os hjem. Senere vel at mærke. Lige nu skal vi lige have øjne og spise morgenmad. Men så skal vi hjem. Hjem og hente vores dejlige Frida, som har været på overnatning hos min søster og svoger og kusinerne. Hun har haft det skønt! Første gang de passer med overnatning. Men nu skal vi snart hjem.

Scenariet så lidt anderledes ud i mit (vores) hovede(r), men sådan er livet. Uforudsigeligt, på den gode måde heldigvis. Ihvertfald lige her. Vi hygger os altid og får det bedste ud af det, selvom det ikke altid lige går efter planen. Og for hulan da.. vi kan jo bare fejre OS en anden dag! Så det vil vi gøre. Det går nok. I stedet har vi lige set vores bryllupsvideo fra telefonen. Ha! Du kan se med her nedenfor.

Jeg husker stadig tilbage på vores dag, som værende helt vidunderlig. Det var simpelthen sådan en dejlig dag! en af de eneste solrige dage sidste år. Selvom regn havde været ligegyldigt for os, for vi var inde i den store hangar. Men solskin gør det hele lidt flottere, ikke sandt? Vi havde petanque på ridebanen, “slå-i-søm” og hygge og snak på terrassen og marken. Åh, jeg får helt gåsehud af at tænke på vores dag! Ihh.. det var så fint. Det gad jeg altså godt gøre igen en dag. ♥

Måske man skulle køre samme stil som den kære MM og Jon, og blive gen-gift hvert 5. år. Det er sgu tjekket og ret romantisk, synes jeg. Fejre kærligheden og hinanden, venner og familie. Det synes jeg er verdens bedste idé.

Endnu en giga tak til verdens bedste fotograf og videomager Sergio, som dokumenterede hele vores dag i både billeder og video: Storybook Studio. Det er fantastisk at have det minde! Tak. 

HOTEL I NEW YORK: Perfekt beliggenhed, fin pris og børnevenligt

Det er allerede over to uger siden vi kom hjem fra dejlige New York, tænk som tiden går. Og vi havde altså den dejligste tur. Jeg forsøger at samle alle mine NY-indlæg, men der er meget at skrive om den skønne by jo. Så I må lige være tålmodige med mig. Men for nu skal vi altså lige snakke lidt om det hotel vi boede på. Det var I mange der gerne ville høre lidt om, så here goes…

Vi endte med at bo på det gamle The New Yorker (reklamelink), som er en del af “Wyndham Hotel Group”, som er et stor international hotelfirma. Hotellet emmer af atmosfære og historie, hvis du giver dig tiden til at opleve det. NYC og The New Yorker hænger sammen. Jeg kan VARMT anbefale det her hotel, og vil helt klart bo her igen.

Og jeg vil gå lidt i detaljer med hvorfor…

PRIS + HOTELVÆRELSE:

Det er ikke fordi det er hverken billigt eller gratis det her hotel. MEN vi fik det til en ret fair pris, synes jeg. Ihvertfald i forold til hvor meget vi brugte det, beliggenhed, service, størrelse på værelser og alt det. Kan ikke huske det præcise beløb vi endte med at betale, men vi røg over de 10k. Dyrt, ja! Men ikke dyrt i NYC ift. hvad man ellers finder. Til gengæld fandt vi et skide godt tilbud, hvor vi kunne få et to-værelse hotelværelse. Og det gav virkelig god mening, eftersom vi jo havde Frida med og dermed helt automatisk ville være en del på hotellet om aftenen.

Vi var så heldige at få et værelse på aller øverste etage. Værelse nr. 4004 på 40. etage. Vi kom slæbende med to kufferter, barn på armen og en klapvogn efter 9 timers rejse, så vi så nok ret trætte ud ved ankomsten. Den søde dame i i receptionen havde altså givet os et “very very nice room”, som hun sagde. Perfekt! Og værelset fungerede SÅ godt til os. Lasse havde to aftener ude pga. arbejde, så jeg var “hjemme” på hotellet med Frida. De andre aftener spiste vi tidligt eller tog mad med hjem på værelset. Frida blev puttet ved 19-tiden, og kunne så sove i fred i soveværelset, mens vi så kunne have voksentid i stuen med afslapning og serier.

Vi havde fået en tremmeseng op, men madrassen var sådan en plasticmadras, så det var altså ikke det bedste. Frida endte med at sove mellem os i sengen, og det fungerede ganske fint, og sengen var rigeligt stor til os alle tre. Men vil man have en tremmeseng er muligheden der altså. Jeg vil dog anbefale at man tager en babydyne med (tremmeseng eller ej!), det glemte vi i farten da vi skulle afsted. Der var kun sådan et underligt kradsetæppe til rådighed, not good!

Udover det var værelset ganske nydeligt. Hotellet er gammelt og en smule slidt, men det er rent og pænt. Der var fin rengøring og let oprydning hver dag. Værelserne er ikke de største, men var helt perfekt i størrelsen til os. Og fordi vi havde den ekstra stue gav det os bare meget mere luft, og ikke mindst voksentid. Vi har tidligere boet på POD39, og det var seriøst SMÅ værelser. Fancy og fint hotel, men seriøst små værelser. Seng og lokum ligger nærmest oven i hinanden, så man skal altså ikke bo her med sin kæreste, hvis man ikke tør slå en fis foran hinanden. Haha! Just sayin’.

The New Yorker er også enormt børnevenligt og så er sengene gode at sove i. Win! Og UDSIGTEN for filan.. Udsigten fra vores værelse var fuldstændig sindssyg. Vi havde udsigt udover NYC skyline. Man kunne bogstaveligt talt ligge i sengen og kigge på Frihedsgudinden og One World Trade Center. Ej, men det var altså ret vildt.

Oooooog så der er fri wi-fi.

I stuen var der et lille skrivebord, TV samt et lille “køkkenområde” med køleskab, håndvask og kaffemaskine. SÅ genialt til drikkevarer, kaffe om morgnen og mulighed for at bruge håndvasken. Smart med børn!

I hvert værelse var der skabsplads med bøjlestang. Ingen hylder. I det ene var en lille boks til de værdifulde genstande. I stuen hvor tv’et stod var også nogle skuffer, men det var ikke meget plads der var til tøj. Men det gik.

Vores virkelig smukke udsigt udover NYC skyline, helt fra 40. etage.

Badeværelset var småt med godt, som man siger. Der var badekar til stor glæde for Frida (og moren). Det kunne godt have været en anelse større, men det fungerede.

Stuen fra  forskellige vinkler. Det var lidt svært at tage billeder af, men jeg håber I kan få en fornemmelse. Sofaen var totalt blød og man sank sådan helt ned i den. Helt svært at komme op igen efter en omgang serie. Ha! Rart.

Der var dør (til højre i billedet) ind til soveværelset. Som nævnt tidligere var det så dejligt at kunne lukke af nå Frida skulle sove om aftenen. At vi rent faktisk havde mulighed for at have voksentid uden at skulle gå på listefødder.

BELIGGENHED:

Bedre beliggenhed for et hotel i NYC findes næppe. Hotellet ligger lige ved Madison Square Park og overfor Penn St. 10 min. gang fra busterminalen, hvorfra der går bus hvert 15 minut til Newark lufthavn for 16 $. (Vi tog dog taxi begge veje fordi vi havde kufferter og klapvogn, og kunne i øjeblikket ikke lige overskue det offentlige). Der går også bus til de to store outlet derfra. Det er nemt at komme til alt. Med Penn St. har du subway’en lige ved døren, og mulighed for at komme nemt rundt, hvis man ikke gider gå eller køre taxa.

Placeringen er altså virkelig god og med perfekt gåafstand til alle bydele. Vi gik faktisk rundt HVER dag, og tog kun subway’en meget få gange, mest om eftermiddagen med trætte fødder. Men ellers kunne man gå rundt til alting på under 30 min. Genialt!

Det er klart et mere turistet område, ikke så langt fra Times Square, men for os fungerede det godt, at alt var tæt på os, hvilket gjorde det nemt med klapvogn og et barn på to år. Der ligger en Target lige om hjørnet, så vi kunne nemt lige handle diverse småting, mad osv. Kan man se bort fra den turistede del af det, så synes jeg hotellet er genialt. Både til par uden børn, men også til os med børn. Det fungerede bare.

Hotellet ligger endvidere tæt på parker, legepladser, supermarkeder og som sagt subway. Perfekt!

RESTAURANTER PÅ HOTELLET:

Hotellet har tre restauranter tilknyttet, hvilket gjorde det dejlig nemt ift. morgenmad og aftensmad nogle dage. De fleste dage var vi dog ude og spise, men vi havde alligevel tre aftener hjemme, hvor vi endte med at spise aftensmad på restauranterne.

TICK TOCK DINER: En rigtig amerikansk diner, med mad i amerikansk stil. Her fik vi en virkelig god og greasy burger. Stedet er kendt for deres sandwiches, så det har vi altså til gode. Mums!

TRATTORIA BIANCA: Italienske restaurant med god vin. Maden var ikke noget at råbe hurra for, men det var fint.

BUTCHER & BANKER: Under den pulserende by ligger et skjult spisested, som officielt åbnede i november 2017. Så stedet er ret nyt. Et steakhouse der hylder The New Yorker Hotels historie. Maden var ganske udemærket.

ROOMSERVICE: Man har selvfølgelig også mulighed for at få maden bragt til hotelværelset. Ikke noget vi prøvede, men muligheden var der.

HAR JEG GLEMT NOGET eller sidder du med nogle spørgsmål? Så smid mig endelig en kommentar, så vil jeg få det tilføjet i indlægget.

En nostalgisk kærlighed for Baileys + 4 is-opskrifter til dig

Jeg ELSKER Bailey, som i elsker. Vi får altid kaffe med Bailey når vi er sammen med venner til middag og fest. Mums! Jeg husker Bailey helt tilbage fra da jeg var lille, hvor mine forældre og deres venner kom et skvæt i kaffen. Det er på en måde en nostalgisk og retroagtig ting for mig, og en ting der får mig til at føle mig meget voksen. Jeg mindes, hvordan mine forældre sad på terrassen med deres venner, med stearinlysene tændt, varm kaffe på kanden og så Baileysflasken på bordet. Isterninger og “mmmm”-lyden hver gang de tog en slurk.

Baileys kan altså noget. Den søde og cremede smag, den bløde konsistens mikset med ristede og smagsfulde kaffebønner på en kølig sommeraften med varmelamperne tændt, tæpper om sig og brætspil. Ej men, det må være en af mine favorit ting at lave om sommeren. #hejmormor

Men når man nu er så glad for Baileys som jeg er, hvorfor så ikke mikse Baileys og IS, nu når sommeren er over os? Det må da være den perfekte sommerkombination. Og man kan altså lave sin helt egen Baileys-is derhjemme med hjælp fra disse fire opskrifter lavet af Nicole Pepper, grundlæggeren af den svenske isproducent StikkiNikki.

Baileys Original Ice Cream

Ingredienser:
300 ml mælk (3% fedt)
100 ml flødeskum
1/2 vanille stang
1 æg
3 æggeblommer
75 g sukker
150 ml Baileys Original Irish Cream (17% Alkohol)

Sådan gør du:
1. Skrab vaniljestangen og bland vaniljekornene med sukker, æg, æggeblommer og pisk indtil konsistensen er lysegul og luftig.

2. Opvarm mælk og fløde sammen indtil det begynder at koge. Fjern panden fra kogepladen og hæld langsomt æggeblandingen i samtidig med du pisker. Sæt massen tilbage på kogepladen og lad den blive tykkere indtil den kan dække en grydeske – husk at det ikke må koge.

3. Afkøles over isbad og afkøles dernæst i køleskabet natten over.

4. Tilføj Baileys Original Irish Cream og frys det i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet sætte massen i fryseren i 45 minutter, hvorefter der røres med en spatel, hvilket forhindrer massen i at blive iset. Fortsæt med at røre kontinuerligt i blandingen hver halve time. Gentag hver halve time i 2-3 timer. Isen bliver mere cremet, jo mere der røres, hvorfor den også tager længere tid om at fryse.

Baileys Chocolate Ice Cream 

Ingredienser:
375 ml mælk (3% fedt)
50 g fisk creme
1 æg 
3 æggeblommer
20 g kakao
50 g sukker
50 g chokolade (72%)
150 ml Baileys Chocolate Luxe (15,7% Alkohol)

Sådan gør du:
1. Pisk æg, æggeblommer og sukker indtil det er luftigt.

2. Opvarm mælk og fløde sammen indtil det begynder at koge. Fjern panden fra kogepladen og hæld langsomt æggeblandingen i mens du pisker. Sæt massen tilbage på kogepladen og lad den blive tykkere indtil den dækker en grydeske – husk at det ikke må koge.

3. Hæld gennem en finmasket si og tilsæt chokolade og kakao.

4. Afkøl over isbad hvorefter massen afkøles natten over i køleskab.

5. Tilsæt Bailey Chocolate Luxe og frys det i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet sætte massen i fryseren i 45 minutter, hvorefter der røres med en spatel, hvilket forhindrer massen i at blive iset. Fortsæt med at røre kontinuerligt i blandingen hver halve time. Gentag hver halve time i 2-3 timer. Isen bliver mere cremet, jo mere der røres, hvorfor den også tager længere tid om at fryse.

Baileys Strawberry Ice Cream 

Ingredienser:
500 g friske jordbær
50 g sukker
2 tsk presset citronsaft
400 ml Baileys Almande (13% alkohol)

Sådan gør du:
1. Fordel jordbærene, drys sukkeret og pres citronsaften henover. Efterlad blandingen ved stuetemperatur i 30 minutter og lav derefter en glat puré af jordbær.

2. Bland jordbær med Baileys Almande og sæt i køleskabet i et par timer indtil det er koldt.

3. Frys det i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet sætte massen i fryseren i 45 minutter, hvorefter der røres med en spatel, hvilket forhindrer massen i at blive iset. Fortsæt med at røre kontinuerligt i blandingen hver halve time. Gentag hver halve time i 2-3 timer. Isen bliver mere cremet, jo mere der røres, hvorfor den også tager længere tid om at fryse.

Baileys Coffee Ice Cream 

Ingredienser:
300 ml mælk (3% fedt)
100 ml flødeskum
2 tsk instant coffee espresso (kan dosseres efter smag)
1 æg
3 æggeblommer
75 g sukker
150 ml Baileys Iced Coffee (4% Alkohol)

Sådan gør du:
1. Pisk æg, æggeblommer og sukker indtil det er luftigt.

2. Opvarm mælk og fløde sammen indtil det begynder at koge. Fjern panden fra kogepladen og hæld langsomt æggeblandingen i samtidig med du pisker. Sæt massen tilbage på kogepladen og lad den blive tykkere indtil den kan dække en grydeske – husk at det ikke må koge.

3. Hæld blandingen gennem en finmasket sigte og tilsæt espressopulver

4. Afkøl over isbad hvorefter den afkøles over natten i køleskabet

5. Tilsæt Baileys Iced Coffee og frys det i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet sætte massen i fryseren i 45 minutter, hvorefter der røres med en spatel, hvilket forhindrer massen i at blive iset. Fortsæt med at røre kontinuerligt i blandingen hver halve time. Gentag hver halve time i 2-3 timer. Isen bliver mere cremet, jo mere der røres, hvorfor den også tager længere tid om at fryse.

 

// Foto og opskrifter: Noise PR + Nicole Pepper

Ti ting om mig #4

1/ Jeg elsker duften af syrener og nyslået græs. Perfekte sommerdufte!

2/ Når jeg spiser koldskål kommer jeg altid koldskålen i en skål først og kammerjunkerne i ovenpå. Lasse gør det omvendt, og jeg kan slet ikke klare det. De bliver jo så bløde når de ligger der og sopper rundt. Haha! Er jeg den eneste der har det sådan?

3/ Jeg pakker stort set altid gaver ind selv. Får dem kun pakket ind, hvis jeg ved at dét sted jeg køber gaver har pænt papir og pæn indpakning, som fx. Stilleben og Karrusella har det. Hah!

4/ Jeg elsker øl! Er virkelig en øl-pige. Kan også godt lide et iskoldt glas hvidvin, men ellers fortrækker jeg en kold øl. De eneste drinks jeg rigtig kan lide er Moscow Mule, Aperol og G&T (sidstnævnt har jeg faktisk først for nyligt lært at drikke – helst med agurk i). Andre drinks er simpelthen for søde og vamle. Men jeg drikker også champagne/bobler. Mmm..

5/ Jeg samler på postkort. I ved, alle de der gratis postkort der er på caféer, hoteller osv. Jeg kan ikke lade være. Bruger dem til gaver, men har en kæmpe kasse fyldt med postkort. Ej, men det er jo så dumt!

6/ Jeg elsker Frappucino med kaffe fra Starbucks. Mums, det er så lækkert!

7/ Da jeg var lille kunne jeg ikke fordrage jordbær – i dag kan jeg ikke få nok!

8/ Jeg overvejer MEGET at dele min fødselsberetning med Jer, men synes alligevel den er en anelse privat. Samtidig elsker jeg selv at læse den slags, og fandt selv stor glæde inden jeg selv fødte. Og hvis min beretning kan give ro i maven eller måske svar på et eller andet omkring en fødsel, så vil jeg jo smadder gerne dele det. Vidensdeling, inspiration og hjælpe andre, det vil jeg gerne. Men er det noget I gider læse?  Jeg har faktisk skrevet den, så det er egentlig bare at trykke ‘udgiv’.

9/ Mine fødder er blevet et nr større siden jeg blev gravid. Ha! Fanme irriterende. Men okaaay, det giver også legal grund til at købe en hulens masse nye flotte sko 🙂

10/ Jeg burde seriøst være født og opvokset i Jylland. Jeg føler mig SÅ hjemme i Jylland og med menneskene derfra. Jeg ELSKER fx Thomas Helmig og er bare VILD med jyders mentalitet og væremåde. Ikke så mærkeligt, at de fleste af mine venner er jyder. I mit næste liv vil jeg gerne vokse op i Jylland. 🙂 Jeg er fx kommet hele mit liv i Løkken i Nordjylland, hvor mine forældre har den dejligste lejlighed oppe. Har familie i både Varde, Kolding, Vejle og Frederikshavn og flere af mine/vores vener kommer bl.a. fra Fjaltring, Silkeborg, Herning, Hjørring og Aarhus. Ej, men der er SÅ rart i Jylland! Kunne godt se mig selv bo i Aarhus en dag.


Læs også: Ti ting om mig #1 / Ti ting om mig #2 / Ti ting om mig #3

Et vegetarisk og bæredygtigt måltid lige til døren + rabatkode

/ annonce /

Lad os lige tale lidt om plantebaseret mad. For vi kan ikke undgå den længere. Den er her, der og alle vegne.

Selv har vi skåret rigtig meget kød fra vores kost, i særdeleshed oksekød og svinekød. Et helt bevidst og aktivt valg! Vi spiser det en gang imellem når vi er til middag hos andre og får det serveret, eller når vi en sjælden gang imellem er på restaurant. Men herhjemme spiser vi det stort set ikke. Vi spiser nogle gange kylling og fisk, men er begyndt at lave mange flere vegetariske retter. Vi eksperimenterer med både kikærter, quinoa, falafel og alle mulige skønne salater og tilberedningsmuligheder. Det smager jo så godt!

Og for at være ærlig, så synes jeg faktisk, at jeg har det langt bedre i både krop og sind med sådan en grøn livsstil. Jeg kan især mærke en stor forskel i mit tarmsystem og mave. Før var den så oppustet, jeg lignede seriøst en gravid i 6. måned hvis jeg ikke fik spændt ordentligt op. Og ubehaget ved at føle sig mæt og oppustet er bare virkelig ubehagelig. Så alene den del har hjulpet.

Madlavning, tid, madspild og indkøb

Hverken Lasse eller jeg er særlig begejstrede for at lave mad. Ha! Ingen af os nyder i bund og grund at lave mad. Og så er der jo også den faktor der hedder TID. I bund og grund er der ingen af os der kan lide at lave mad, og vi gider da slet ikke stå i køkkenet i flere timer. Så det der med at lave aftensmad i en travl hverdag ender altid ret kaotisk, og sådan lidt hurtigt. Den hurtige og nemme løsning, som ikke altid er den sundeste, hverken for os eller vores dejlige Jord.

Det skal være nemt og overskueligt, og vi orker hverken indkøb eller oprydning. Ha! Dovenskaben længe leve, men jeg/vi vil hellere bruge den tid et andet sted. Tiden er helt klart vores største fjende i hele det hersens aftensmadsræs. Når vi handler foregår det typisk via Nemlig.com, og de basale ting som mælk, æg og den slags handler vi i vores lokale Netto. Vi har af flere omgange forsøgt os med ugentlige vegetariske og sunde måltidskasser fra Aarstiderne, men ikke nogen der har gjort op med den manglende tid. For vi er alligevel endt med at stå og kokkerere, skære, stege m.m. i alt for lang tid. Det har ikke været for os. Jeg elsker konceptet, men de laver jo altså ikke maden for en. Ha! Vi orker det ærligt ikke. Den tid vil vi altså hellere bruge sammen. 

Og så er der jo også den faktor der hedder madspild. Når vi handler stort ind til en uge, kan vi aldrig rigtig helt regne med hvor meget eller hvor lidt vi egentlig bruger af diverse indkøb. Nogle dage spiser vi med familie, andre dage er vi ude med venner og nogle dage bliver det bare en hurtigt rubber. Dermed er der også en del der går til spilde, altså madspild. Og den del bryder jeg mig faktisk ikke om, selvom vi prøver at gøre os umage med at beregne hvad og hvor meget vi skal indkøbe. Men det er ikke altid så ligetil.

Men men men.. her kommer Simple Feast os heldigvis til undsætning. I hvertfald for 4 uger. Det er et forholdsvist nyt koncept, som kører på det grønne på flere planer. I tre uger har vi nu prøvet Simple Feast, og jeg føler mig derfor fint kvalificeret til at udtale mig allerede nu, her lidt over halvvejs i vores testperiode. Vi har nemlig fået lov til at teste konceptet i 4 uger.

HVAD GÅR DET SÅ UD PÅ?

Simple Feast leverer færddigtlavede måltider direkte til din dør. Alle retter er 100 % økologiske og helt uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.

Vi har fået den vegetariske (man kan også vælge en vegansk) måltidskasse én gang om ugen, hvor der er mad til i alt tre dage. Man modtager sin kasse direkte til døren (hver tirsdag) og man behøver faktisk ikke være hjemme, for de finder ud af at stille den foran ens dør. Også selvom man bor i lejlighed. Er det helt umuligt ringer de til én og så finder man ud af det. Smart!

Maden er frisk og inspirerende, og ikke to uger er ens. Det er meget varierende kost, hvilket tiltaler mig helt vildt. For jeg er selv helt vildt fantasiforladt når det gælder mad. Jeg ender altid med at lave det samme. Kedeligt! Nå, men ud af de 9 retter vi har prøvet på de tre uger, var der kun to retter der ikke lige faldt i min smag. Men det der med smagsoplevelse er jo en individuel sag. Men at der kun var 2 ud af 9 jeg ikke var sådan særligt begejstret for, synes jeg er ret godt gået. Jeg spiste det, men det var ikke mine favoritretter. De resterende 7 var til gengæld spot on!

Maden kommer i en papkasse, som vist her ovenfor. Det ser ærligt ikke ud af meget når man begynder at pakke tingene ud. Men når man først begynder at tilberede og pakke maden ud af æskerne, så fylder det altså rigeligt. Både Lasse og jeg er blevet fint mætte, faktisk meget mætte. Og nogle dage har vi endda haft lidt mad tilovers til frokost dagen efter. Ja, og selv Frida har spist det mad vi har serveret for hende. Og det siger altså ikke så lidt. Haha!

Men hvad med den der emballage? Er det plastik? 

En læser skrev uroligt til mig på Instagram, at hun synes konceptet lød rigtig smart, men hun brød sig ikke om al det plastik de bruger. Derfor valgte hun det fra. MEN hos Simple Feast bruger de slet ikke plastik!! Al emballage hos Simple Feast er bæredygtigt og helt uden plastik. Deres emballage er lavet af organisk, bæredygtigt og 100% bionedbrydelige materialer.

Papkassen maden kommer i er fremstillet af FSC-godkendt pap. Maden bliver holdt koldt vha. 2L frossent postevand, som kan drikkes når det er optøet. Det plastlignende materiale, som retterne i ugekasserne er pakket i, er fremstillet af PLA (Polylactic Acid). PLA er bionedbrydeligt materiale fra vedvarende kilder, såsom restfibre fra majs-, sukker- og kartoffelproduktion. PLA kan i princippet nedbrydes i naturen indenfor 100 dage, men Simple Feast sørger alligevel for at skaffe dig af med det på en miljøvenlig metode.

Er det dyrt?

Prisen er helt klart lidt høj. Men kigger man på det enkelte måltid koster hvert måltid ca. 65 kr. per person. Det synes jeg faktisk ikke er særlig galt. Og da slet ikke taget i betragtning af hvad du rent faktisk får for de penge; økologien, bæredygtigheden og det sunde valg for dig og vores Jord.

Jeg synes man får value for money. Vi går ikke så meget ud, så derfor tillader vi os at bruge penge her istedet. Men jo, det er da en lidt høj udgift. Men det er helt klart en prioritet man skal tage med. For os giver det super god mening, både for os selv men også at vi tager det aktive og bevidste valg om at passe på hinanden og vores Jord.

Tager det virkelig kun 10 min. at lave? 

Både og. Det længste måltid har taget mig 20 minutter at lave, men der havde jeg også Frida på armen under hele processen. Haha! De fleste retter har nok taget mig ca. 10-15 min at lave. Men det er stadig ingen tid. Det kommer nok også an på hvor hurtig man generelt er i et køkken. Jeg er generelt en lidt langsom snegl i et køkken. Ha!

Vi har tidligere brugt 30-60 minutter på madlavningen med andre ordninger eller når vi selv laver mad. Så at bruge 10-20 min synes jeg er mere end fint.

Er der nok mad? og hvad med holdbarheden?

Mængden af mad er jo en individuel sag. For os har mængden været rigtig fin. De fleste dage er vi blevet rigtig mætte, og endda haft til frokost dagen efter. Men på de meget sultne dage har vi selv snittet lidt mere til salaten, tilføjet lidt tomater eller avocado el.lign. Det er vidst en smagssag, og meget individuelt ift. hvor meget mad man er vant til at spise. Men for os har det passet rigtig godt.

Ift. holdbarheden, så har vi fulgt den “madplan” der følger med. En enkelt gang eller to har vi først spist retterne om lørdagen, og de var altså ganske fine stadigvæk. Man skal ikke gemme retterne til en uge, det skal spises friskt. For os har det fungeret rigtig fint at vide, at vi har “fast” aftensmad tirsdag-onsdag-torsdag. De dage har vi ikke lavet andre planer ude eller haft besøg til middag. Der har vi prioriteret at være hjemme, når vi nu har bestilt de her kasser og valgt at bruge penge på det.

Alt i alt

SIMPLE FEAST hæver måltider på abonnement til et helt nyt niveau! Det har simpelthen aldrig smagt SÅ godt at være god ved sit eget hylster og ikke mindst ved vores Jord.


RABATKODE TIL DIG: Jeg har fået lov til at dele en rabatkode med dig, så du selv kan prøve Simple Feast geniale måltidskasser. Koden hedder SEVEN25 og giver dig -25% på din første kasse.

Velbekomme!

Fyldt peberfrugt, rucolasalat (her tilføjede vi selv lidt tomater) og cous cous salat. 

Kikærterbøffer med kartoffelsalat og salat.

Så lidt fylder tre dages måltid til to-tre personer i vores køleskab.

Træning, selvværd, sammenligning og dårlig samvittighed

Reklame for Arndal Fitness & Spa

I dag skal det handle lidt om træning og sundhed. Jeg er nemlig i gang med et personligt træningsboost for både krop og sind. Det har jeg sådan set været siden starten af 2018. Jeg besluttede nemlig at dette år skulle være mit nye løbeår og året hvor jeg får det godt med det hylster jeg nu engang bor i. Jeg har gerne ville tabe mig, for de sidste to år har jeg stået ret stille. Uanset træning og ændret kost har jeg stået stille på vægten. Det er ikke fordi jeg vil smide 20 kg eller et eller andet, men jeg har bare stadig de der graviditetskilo siddende, hvilket irriterer mig.

Jeg har i rigtig lang tid været ked af det, haft ekstremt dårligt selvværd, og følt mig sløv og slap som aldrig før. Alt mit tøj blev pludselig for småt og jeg endte med at gå i hyggetøj dagen lang. Men det skulle fanme være løgn, at jeg i en alder af 32 og mor til en to-årig skulle få ondt i ryggen og blive forpustet af at løfte hende. Sådan vil jeg simpelthen ikke have det! Derfor skulle der ske en ændring, men stadig med plads til at leve. Men den eneste der kan ændre noget som helst er mig selv, så det har jeg gjort.

Derfor tog jeg denne beslutning ved årsskiftet om at ændre på det hele. Jeg rystede posen og kiggede først indad. Hvad er det præcis der gør mig ked af det? Kan jeg gøre noget for at gøre det bedre? Hvad kan jeg gøre anderledes uden at gøre livet og hverdagen sur for mig selv? Og så har tankerne omkring et evt. for lavt stofskifte fyldt meget, da både min mor og storesøster har struma. Jeg har trænet, trænet, trænet, levet som en kanin (hej salat og protein) og virkelig gjort mig umage uden at der skete en skid på vægten. På en måde havde jeg “håbet” det var dét, for så var der ligesom en forklaring, og jeg kunne måske bedre acceptere hele situationen. Men det kan jeg (heldigvis) godt glemme, for der er IKKE tegn på nogen stofskiftesygdom. Og det ER jo virkelig en lettelse. Selvom det havde givet mening ift. vægten. Men jeg må bare blive ved og ved med træning og sund kost. Der er ikke andet for.

Siden januar har jeg givet den en skalle. Det er der flere faktorer der spiller ind for, men en af de største og vigtigste faktorer for mig har været lysten til at gøre noget godt for mig selv. Jeg vil være god ved det hylster jeg bor i, for det er nu engang den der er med til at bestemme om jeg har det godt. Jeg slækkede virkelig de sidste mange måneder af 2017, hvilket naturligvis satte sine præg udvendig, men også indvendig af min krop, mit sind, mine tanker. Og så har jeg sammenlignet mig med alle andre, hvilket er en rigtig dårlig idé. Vi er jo alle forskellige, ser forskellige ud, noget virker for nogen mens andet virker for andre. Men jeg har haft det svært med andres successer indenfor træning og vægttab, været misundelig, irriteret. Det er jo ikke fair, og alt for dumt at sammenligne mig med andre. For der er ikke andre af mig, eller andre af andre. Vi er forskellige!

Men en anden stor faktor for det manglende overskud har været at jeg har spist dårligt, ikke bevæget mig nok eller i det hele taget næsten ikke trænet i den sidste halvdel af 2017. Det giver sig selv, at det så sætter sine spor. Øv! Det lyder som en stor undskyldning, men en af de helt store faktorer har været at meget syg. Hun har været syg on/off siden juli sidste år, som i meget syg! Enhver mor (forældre) til et ørebarn ved hvor hårdt dét er. Nu er små syge børn altid hårdt, men isærdeleshed synes jeg hele der her øre-hejs klart har været det værste, når der har været noget. Vi har ikke sovet i noget der ligner 10 måneder. Jeg har været rigtig meget hjemme med Frida. Jeg har ikke kunne arbejde optimalt, for jeg har været “hjemmegående mor”. Det drænede mig i den grad. Forstå mig ret. Jeg elsker Frida over alt på denne jord, men at være hjemmegående mor, og så til et sygt barn er altså bare pisse hamrende hårdt. Især når man så samtidig ikke føler man leverer eller slår til på andre fronter, workwise eller bare det at have tid og overskud til venner og familie.

Mit overskud blev mindre og mindre, det samme gjorde min nætter, og det gjorde fx at overskuddet til de helt simple ting såsom at lave mad ikke har været til stede. Det blev i stedet hurtige løsninger udefra, slapperas på sofaen om aftenen, ingen søvn om natten og så forfra dagen efter. Rimelig dårlig combi!

MEN nu skulle der altså ske noget. Noget godt og foranderligt. Slut med at gå og have det skidt. Jeg elsker faktisk at træne. Følelsen efter træning, hvor pulsen kører, hjertet hamrer og sveden pipler. Man er helt varm i huden, det føles godt. Jeg elsker at udfordre mig selv og mærke forbedring ved hver træning. Fx ved løb, spinning eller styrketræning.

ÆNDRET KOST

Jeg har ændret drastisk på min kost, hvilket har været svært. Men nu er jeg endelig inde i en rigtig god rytme. Jeg har altid været enormt madglad. Jeg elsker virkelig mad! Men det har også alle dage været min største last. Et had/kærlighedsforhold om man vil. Jeg kan ikke bare spise hvad jeg har lyst til, desværre. Jeg har altid skulle tænke over hvad jeg kommer i munden. Derfor har mad for mig altid været forbundet med dårlig samvittighed. Hver gang jeg spiste noget, ja, nærmest uanset om det var sundt eller usundt, så havde jeg dårlig samvittighed. Bare det at komme mad i munden gav mig en enorm skyldfølelse overfor mig selv.

Det er stadig en proces jeg øver mig på. Jeg kan godt spise et stykke kage, hvis bare jeg har fået bevæget mig nok og overskuddet er der. Lotte Arndal som jeg har været i et træningsforløb hos har de sidste 3-4 måneder lært mig, at jeg sagtens kan leve “normalt” med plads til kage og vin, så længe jeg får bevæget mig og får pulsen op. Hendes måde at håndtere alt der hersens træning vs. nydelse er jeg ret stor fan af. Hun er ikke fanatisk, men siger at man selvfølgelig ikke bare kan kaste i hovedet uden at man har lavet noget. Får jeg gået mine 10.000 skridt og får pulsen op med løb, styrke eller hvad det nu måtte være, så kan man sagtens nyde. Lotte har lært mig og pigerne at intet er forbudt, men der er begrænsninger! Det er vigtigt at bevæge sig. Hver dag! Og det er en ting jeg sætter pris på ved et vægttab eller livsstilsændring; at der er plads til nydelse engang imellem. Ellers kan man hurtigt køre sur i det. Eller, det kan jeg ihvertfald.

Jeg er holdt op med at forbyde mig selv mad, men tænker meget mere over, om jeg sådan ægte har lyst til dit eller dat, eller om det bare er fordi det ser lækkert ud og alle andre tager et stykke kage. Nu kan jeg sagtens sige nej tak til kage, hvis jeg reelt set ikke har lyst, mens alle andre tager et stykke. Før kunne jeg bare æde og kaste i hovedet, som var der ingen dag i morgen. Den tid er forbi. Jeg spiser som udgangspunkt tre gange om dagen nu, og drikker rigeligt med vand. Hvis jeg spiser søde sager så er det på de dage, hvor jeg har trænet eller gået rigtig meget – så der dermed er plads og rum til det. Som den kære Lotte foreskriver det. Man kan ikke spare sammen og så nyde dagen efter, hvor man ikke har lavet en skid. Så går regnskabet ikke op! Men hvis man går sine skridt og får pulsen op, jamen så kan man jo sagtens nyde et glas vin eller et stykke kage, eller hvad det måtte være.

Det er ikke sikkert det fungerer for alle, men det fungerer rigtig godt for mig. At jeg har sagt farvel til snacks imellem hovedmåltiderne gør at jeg ikke er så fokuseret på mad. Jeg tænker ikke på det konstant. Jeg spiser tre gode måltider, med de rigtige ting i, så jeg bliver holdt mæt længe og som er gode ved mig og min krop. På den måde slipper jeg for at tænke på mad hele tiden og konstant. Og det hjælper virkelig på mig.

MIT EGET KROPSBILLEDE OG SAMMENLIGNING MED ANDRE

Jeg har altid været en af de større piger. I folkeskolen var jeg småtyk, og hele min skoletid led jeg under det, med mobning fra både elever og lærer. Det sidder dybt i mig den dag i dag, men jeg kan desværre ikke ændre det der skete dengang, så jeg kan kun prøve at tackle det og sige “stop” før det overrumpler mig. Men det er noget jeg har forsøgt at arbejde med hele mit liv. Fra 1.g til 2.g tabte jeg mig ekstremt meget og var på et tidspunkt helt nede på 50 kg, som for min størrelse er meget meget lidt. Når jeg ser billeder af mig selv fra den periode, ser jeg en meget meget tynd pige med tændstiksarme og ribben der stikker ud af siden. Men jeg husker også tydeligt, hvordan jeg tænkte om mig selv dengang. Jeg syntes stadig jeg var tyk og ulækker, selvom jeg jo i dag sagtens kan se at jeg var meget meget tynd. Og det gør mig faktisk rigtig ked af det, at det jeg troede var idealet om den perfekte krop, ikke gjorde mig glad. Jeg var virkelig ikke glad.

Jeg er i fuld gang med at arbejde med mig selv. Både inde og ude.

Jeg har genfundet min løbeglæde, og siden januar måned har jeg løbet nogenlunde regelmæssigt et par gange om ugen. Foruden mit træningsforløb hos Arndal har jeg været i løbe- & intervaltræning med Malte, som er personlig træner og coach i Strick Performance, hans egen virksomhed Jeg har trænet med Malte i godt halvandet år nu og hyrede ham ind som personlig træner og coach inden mit og Lasses bryllup sidste år. Men siden juni sidste år har vi holdt en lille pause, for jeg kom bare ud af gamet. Jeg orkede det ikke. Frida var enormt meget syg, og overskuddet var ikke-eksisterende.

Men vi startede altså op med træningen igen i marts vil jeg tro, hvor vi mødes 2 gange ugentligt og intervaltræner i en time. Det koster lidt, men det giver mig bare så meget mere den anden vej. Vi træner udendørs og i al slags vejr, som i seriøst al slags vejr! Det vil du vide, hvis du følger mig på instagram!

PERSONLIG TRÆNING MED LOTTE ARNDAL

Men jeg har også været tilbage i fitnesscenteret. Det er dog ikke et af de typiske fitnesscentre som vi kender dem. Der er ikke holdtræning som spinning, boksning og alle de der smarte hold, og der er heller  ikke alle de der stærk-mands-typer som dødløfter, pruster og stønner. Hehe.. Nej! Jeg har været igennem et personligt træningsforløb hos Lotte Arndal, som er indehaver af Arndal Fitness & Spa, og som holder til i Store Kongensgade.

Arndal Fitness & Spa er slet ikke sådan et fitnesscenter som man kender dem. Slet ikke! Det er meget mere personligt og intimt (hvis man da kan kalde et fitnesscenter det?). Det er så rart at komme der. Der er en helt anden ro og afslappethed, selvom træningen er hård. Jeg har trænet sammen med Lotte og fem andre skønne piger de sidste par måneder. Vi har haft det helt utroligt hyggeligt og sjovt til vores ugentlige træning med Lotte. Vi har bare fået tæsk! Men det er virkelig fedt, og en fed måde at træne sammen med andre på.

Lotte har givet mig en stor indsigt i min forståelse af, hvordan kost og motion hænger sammen. Ens vægt hænger udelukkende sammen med, hvor meget man indtager af mad i forhold til ens aktivitetsniveau og hvor meget man rører sig hver dag. Jeg har nu egentlig altid rørt mig ret meget, synes jeg selv, men Lotte gav mig en aktivitetsmåler på armen i en uge, som altså kunne måle at jeg simpelthen ikke bevægede mig nok. Der fik jeg sgu en øjenåbner. Jeg troede jeg var okay aktivt, men det viste sig at være helt anderledes. Jeg træner et par gange om ugen, men resten af tiden sidder jeg faktisk her foran computeren og arbejder. Så selvom jeg måske er aktiv 1-2 timer om ugen med løb og styrke, henter/ringer Frida fra vuggestue, ja, så er det altså ikke nok.

Udover træning og kost, så har Lotte fået banket ind i hovedet på mig, at mine skridt er rigtig vigtige. Og dét har jeg altså lyttet til og fået ændret på. Før lå mine daglige skridt på mellem 4.000-6.000 skridt, hvor den i dag er helt oppe på mellem 10.000-16.000 skridt. Jeg er begyndt at gå omveje når jeg henter/bringer Frida fra institution, når jeg skal til møde eller hvad jeg nu skal. Jeg tager trapperne, selvom der er elevatorer og den slags. Det er faktisk utrolig dejligt med alle de skridt i benene og så får man samtidig en masse luft. Ah! Man er helt brugt efter sådan en dag med aktivitet i de små ben og så meget luft. Man sover også godt, så det hele er jo bare en stor omgang win-win.

I løbet af de seneste par måneder har jeg haft 1 x ugentlig træning med Lotte Arndal hos Arndal Spa & Fitness med fokus på styrke i pas af øvelser x 3, afbrudt af korte cardio-intervaller af en times varighed. Derudover har jeg selv suppleret med 1-2 ugentlige træninger med Malte eller en løbetur selv. Og så har jeg gået, gået og gået. Jeg har ikke tabt mig helt vildt voldsomt, men det er da blevet til 3-4 kg hvilket er fint for mig. Jeg ville nu godt smide lidt mere, men jeg kan mærke en kæmpe forskel, selvfølgelig på vægten, men også på mit tøj, som sidder anderledes og bedre. Men vigtigst af alt kan jeg mærke det på mit selvværd og min psyke, så det betyder jo at det går jo i den rigtige retning!

Så jeg fortsætter… Så må vi se hvad næste træningsprojekt skal være. Jeg elsker at udfordre mig selv og prøve nye træningsøvelser og sportsgrene af. Måske jeg går all in på kitesurf når vi flytter til Dragør (min mand surfer), eller vil prøve boksning eller cykling af? Ha!

Hvad træner du og hvad virker for dig?

New York med børn: legepladser, puslepladser, subway og færden i byen

Vel hjemme fra verdens dejligste New Yorker-tur! Ejjjj, men hold nu fast altså.. det har bare været SÅ hyggeligt. Det er første gang vi har været i New York med barn, og det gik overraskende godt! Altså. Virkelig godt.

Jeg var ærligt liiiiidt skeptisk ift. alt det hersens med at køre med klapvogn rundt i byen, mest af alt subwayen, var der nok børnevenlige steder osv. Men altså.. folk i New York får jo også børn. Så JA! Det var faktisk ret lige til. Og slet ingen grund til bekymring. Man kan roligt drage afsted til THE BIG APPLE med små børn.

Flere af jer har spurgt indtil forskellige ting, bl.a. hvor vi boede, spisesteder, legepladser og alt det der. Jeg har derfor valgt at skrive lidt om det hele, men deler det lidt op, for der er rigeligt at fortælle om den dejlige by. I dette indlæg vil jeg komme lidt ind på klapvognsdelen, legepladser, nødvendigheder såsom bleer og snacks, samt lidt om hvordan det sådan generelt var at befinde sig i en storby i udlandet med barn med fx puslesteder.

KLAPVOGN & SUBWAY

Vi valgte jo at købe en Babyzen Yoyo til turen. Inden afgang lavede vi en video der fint demonstrere hvordan den bruges (husk at abonnere på min youtube-kanal). Den fungerede virkelig godt! New York har mega brede fortovsarealer og nærmest ingen brosten (stortset kun i Soho-området), så det var en drøm at trille rundt derovre. Maaaaasser af plads.

Subway’en var til gengæld lidt af en udfordring, men det kan lade sig gøre. Man kan dog ikke komme igennem de der “svingdøre” eller gennem selve automaterne, men der er sådan en stor dør man kan lukke sig igennem alle steder. Men der er stort set INGEN elevatorer. Enkelte steder nede på selve perronerne til andre perroner, og meget få gange oplevede vi at der var direkte fra gadeplan til perron. Meget mærkeligt. Så det er altså lidt bøvlet, men kan lade sig gøre. Jeg ved ikke helt hvad kørestolsbrugere, dårligt gående eller “single-mom” i New York gør, og om hun så overhovedet bor i New York. Ha! For man skal altså være mere end to hænder til at bære en klapvogn og barn op og ned af trapperne. MEN jeg vil sige, vi boede simpelthen SÅ genialt midt i det hele, så vi tog virkelig ikke subway’en særlig tit. Så det synes jeg nu gik rigtig fint alligevel. Men mere om hotellet i et indlæg for sig.

Amerikanerne er til gengæld meget mere hjælpsomme end os danskere. Haha! Alle står klar til at hjælpe. virkelig. Et godt eksempel på det modsatte var, da vi kom hjem søndag morgen og skulle op fra p-kælderen ved vores lejlighed. Der kom to damer mod os ud af døren ved trappeopgangen nede i selve p-kælderen. Vi stod fuldt pakket med kufferter, klapvogn og Frida men INGEN hjælp. “Skal jeg ikke liiiiige holde døren for jer?” Næ næ, SMAK!!! Døren blev lukket lige foran næsen på os. De kiggede seriøst ikke engang på os! Haha.. typisk danskere!

En anden ting er at jeg klart vil anbefale en lille let-sammenklappelig klapvogn, for en stor Odder, Emmaljunga eller Bugaboo for den sags skyld er simpelthen for voldsomme. Flere steder på caféer og restauranter har de ikke plads til vognene, så at vores kunne klappes HELT sammen som en “weekendtaske” gjorde virkelig underværker. For på den måde kunne vi have den under eller mellem stolene, inde i en lille krog osv. Smart!

LEGEPLADSER

Vi var ikke på legeplads hver dag, men vi besøgte en del legepladser den uge vi var afsted. Og jeg vil her tippe jer om dem vi bedste kunne lide, som gav mening for os med et barn på to år.

Er man i Brooklyn i området omkring Brooklyn Bridge så skal man altså et smut forbi BROOKLYN BRIDGE PARK! Det er for viiiiildt. Der er 9 områder med fantastiske legeaktiviteter til børn. Der er både til små og mindre børn men også vildere ting til de større børn. Det er SÅ fedt!

Main street Playground

Vi nåede kun på Main Street Playground, som ligger mellem Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge, så altså meget belejligt når nu man er lige der midt i DUMBO en gåtur over broen fra Manhattan. Det er en stor og god legeplads med maritimt tema. Der var både sandkasse (Frida elsker sandkasser), klatring, rutsjebaner og dekorative sejl, knapper man kan trykke på og rat der kan drejes. Billedet ovenfor er et lille udsnit derfra. Ret flot med broen i baggrunden ikke? Og så har man promenaden lige ved siden af, så mor og far kan få en kaffe, der er gode spisesteder og shoppingmuligheder lige om hjørnet også. Så der er både til de voksne og til de små. En god kombi for en god dag.

Har man mere tid end vi havde, så skal man tage længere sydpå til PIER 6, hvor der altså ligger 5 store legepladser:

  • Sandbox Village: New Yorks største sandkasse. Perfekt til både store og små! Den her gad vi godt have været forbi. Det må blive næste gang.
  • Water Lab: Tag badetøj med til ungerne hvis vejret egner sig. Her er der nemlig masser af sjove vandaktiviteter for børnene, som kan underholde dem i timer. En af parkens mest populære legepladser!
  • Slide Mountain: Glid ned af de sjove rutsjebaner.
  • Marsh Garden: En naturtro legeplads med masser af grønt.
  • Swing Valley: Slip din indre Tarzan løs med de mange reb. Der er forskellige reb med små sæder på i flere forskellige størrelser. Så der er både til store og små. Det lyder jo så skægt!

PIER 51 Playground ved Hudson River

WOW!!! Den her legeplads ELSKEDE vi altså! Den var virkelig fantastisk! Den ligger som navnet antyder ned til Hudson River, tæt på Meatpacking District og Highline. Et fedt område, altså! Legepladsen er stor, men egner sig bedst til de yngre børn. Men kan bruges af lidt ældre børn også. Vi mødte fx en international klasse der talte tysk, de har vel være 5-6 år gamle. Lidt skægt! De var så søde.

Legepladsen ligger ude på en mole, så selvom der er rigtig varmt kommer der stadig en kølig brise fra floden. Helt genialt! Legepladsen har en vidunderlig udsigt over New Jersey skyline for de voksne. For børn er der et ‘jungle gym’, sandkasse og er udstyret med masser af sprinklere og sjovt udstyr. Der løber en lille “å” ned gennem hele legepladsen, hvor vandet starter i den ene ende med sådan nogle sprinklere. Så sjovt og børnene elsker det!

Der er gode skyggeområder til de voksne og en fuldstændig fantastisk integration af både vand, sand og leg. Der er rent og pænt og toiletter lige i nærheden ude langs promenaden. Win! Det her var virkelig vores favorit!

PIER 51 Playground ved Hudson River

EVELYN’S PLAYGROUND ved Union Square (Union Square W)

Også en rigtig fin legeplads, som ligger i Union Square Park. Fed lokation, meget centralt. Den eneste ulempe er, at parken altid er pakket – men det er jo bare et godt tegn på, at børnene har det sjovt og kan lide stedet. Men om sommeren er der altid mange børn ude, det siger sig selv. Det er en rigtig god legeplads. Flot og god!

Bleecker Playground (Bleecker St & West 11th Street)

Denne legeplads er også virkelig god. Stor park med både sand, vand, gynger, to kæmpe legepladser. Nærområdet donerer ofte legetøj, sandkasselegetøj, cykler osv til legepladsen, så der er masser af ting at lege med. Der er også offentlige toiletter her.

HVAD PAKKER MAN TIL EN LILLE TIL EN STORBY?

Vi har altid bleer og vådservietter med hjemmefra nr vi rejser. Som i altid. Jeg orker slet ikke udenlandske bleer eller (parfumerede) vådservietter. Vi havde 3 pakker vådservietter og en pakke bleer med. Vi brugte ikke det hele af nogle af delene. Vi brugte nok lidt over halvdelen af blepakken (dem fra Netto), og vi havde vel en halv pakke vådservietter tilbage.

Ellers havde vi pakket figenstænger, små rosinpakker, kanelgifler og lidt grødposer med hjemmefra. Det viste sig at være en fordle for os, for Frida er en smule kræsen. Ej, jeg ved ikke om jeg vil kalde hende kræsen, hun spiser bare ikke så meget. Men spiser de ting  hun kender. Men ellers købte vi også frugt og bær fra bl.a. Whole Foods, og ellers fik hun bare det samme som os til de store måltider. Så dér var der ingen problemer.

VAR DET NEMT AT FINDE PUSLESTEDER?

Nej! Det synes jeg faktisk var en stor udfordring. Der er selvfølgelig puslepladser i Macy’s og sådan nogle steder, men det er svært at finde offentlige toiletter med pusleplads. så ofte skiftede vi stående, hvilket nooooogle gange kunne være lidt besværligt, hvis der var andet end bare nr. 1 i bleen. Haha! Men det gik.

ER DET NEMT AT VÆRE I EN STORBY MED BARN?

Ja! Det er egentlig ikke så meget anderledes end herhjemme synes jeg. Altså, man må selvfølgelig ikke lade sit barn sove ude foran en café og den slags, strengt forbudt! Men Frida sov heldigvis gode lure på 2-3 timer, så vi trissede bare rundt, tog en gå-kaffe med i hånden og så havde vi voksentid dér. Oplevede byen til fods, med gode snakke og helt nede i tempo. Vi spiste frokost med hende, købte en salat eller en sandwich og spiste dem i parker, eller gik ind på caféer og restauranter og spiste når hun var vågen. Enten før eller efter hendes lur, alt efter hvad der lige passede.

At rejse med et lille barn er spændende. Haha! Intet kan planlægges til punkt og prikke. Og man skal også bare være indstillet på, at man altså ikke bare gør hvad der passer en. Vi havde en del ting vi gerne ville nå og se, men så passede det måske ikke lige på det tidspunkt den dag, fordi Frida skulle sove lur eller lign. Og så nåede vi det ikke. Det er helt okay. Men man skal bare være okay med det. Vi tog en dag af gangen, nåede det vi nåede og havde havde ikke travlt, for alting foregår bare i halvt tempo.

Til gengæld fik vi oplevet byen på en helt anden måde, end de andre gange vi har været der. Det var rigtig fedt – og har helt sikkert været med til at vi bare har slappet vildt meget af og hygget os rigtig godt!

Det har virkelig været en af de bedste ferier længe!


Hvis du har nogle tilføjelser omkring disse emner, så byd endelig ind i kommentarfeltet så vi kan hjælpe hinanden. Det er altid godt med vidensdeling. Og sidder der nogle og skulle afsted til NY, så må I have en pisse god tur!