Lækker mad i pæne omgivelser
Leave a comment

En nostalgisk kærlighed for Baileys + 4 is-opskrifter til dig

Jeg ELSKER Bailey, som i elsker. Vi får altid kaffe med Bailey når vi er sammen med venner til middag og fest. Mums! Jeg husker Bailey helt tilbage fra da jeg var lille, hvor mine forældre og deres venner kom et skvæt i kaffen. Det er på en måde en nostalgisk og retroagtig ting for mig, og en ting der får mig til at føle mig meget voksen. Jeg mindes, hvordan mine forældre sad på terrassen med deres venner, med stearinlysene tændt, varm kaffe på kanden og så Baileysflasken på bordet. Isterninger og “mmmm”-lyden hver gang de tog en slurk.

Baileys kan altså noget. Den søde og cremede smag, den bløde konsistens mikset med ristede og smagsfulde kaffebønner på en kølig sommeraften med varmelamperne tændt, tæpper om sig og brætspil. Ej men, det må være en af mine favorit ting at lave om sommeren. #hejmormor

Men når man nu er så glad for Baileys som jeg er, hvorfor så ikke mikse Baileys og IS, nu når sommeren er over os? Det må da være den perfekte sommerkombination. Og man kan altså lave sin helt egen Baileys-is derhjemme med hjælp fra disse fire opskrifter lavet af Nicole Pepper, grundlæggeren af den svenske isproducent StikkiNikki.

Baileys Original Ice Cream

Ingredienser:
300 ml mælk (3% fedt)
100 ml flødeskum
1/2 vanille stang
1 æg
3 æggeblommer
75 g sukker
150 ml Baileys Original Irish Cream (17% Alkohol)

Sådan gør du:
1. Skrab vaniljestangen og bland vaniljekornene med sukker, æg, æggeblommer og pisk indtil konsistensen er lysegul og luftig.

2. Opvarm mælk og fløde sammen indtil det begynder at koge. Fjern panden fra kogepladen og hæld langsomt æggeblandingen i samtidig med du pisker. Sæt massen tilbage på kogepladen og lad den blive tykkere indtil den kan dække en grydeske – husk at det ikke må koge.

3. Afkøles over isbad og afkøles dernæst i køleskabet natten over.

4. Tilføj Baileys Original Irish Cream og frys det i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet sætte massen i fryseren i 45 minutter, hvorefter der røres med en spatel, hvilket forhindrer massen i at blive iset. Fortsæt med at røre kontinuerligt i blandingen hver halve time. Gentag hver halve time i 2-3 timer. Isen bliver mere cremet, jo mere der røres, hvorfor den også tager længere tid om at fryse.

Baileys Chocolate Ice Cream 

Ingredienser:
375 ml mælk (3% fedt)
50 g fisk creme
1 æg 
3 æggeblommer
20 g kakao
50 g sukker
50 g chokolade (72%)
150 ml Baileys Chocolate Luxe (15,7% Alkohol)

Sådan gør du:
1. Pisk æg, æggeblommer og sukker indtil det er luftigt.

2. Opvarm mælk og fløde sammen indtil det begynder at koge. Fjern panden fra kogepladen og hæld langsomt æggeblandingen i mens du pisker. Sæt massen tilbage på kogepladen og lad den blive tykkere indtil den dækker en grydeske – husk at det ikke må koge.

3. Hæld gennem en finmasket si og tilsæt chokolade og kakao.

4. Afkøl over isbad hvorefter massen afkøles natten over i køleskab.

5. Tilsæt Bailey Chocolate Luxe og frys det i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet sætte massen i fryseren i 45 minutter, hvorefter der røres med en spatel, hvilket forhindrer massen i at blive iset. Fortsæt med at røre kontinuerligt i blandingen hver halve time. Gentag hver halve time i 2-3 timer. Isen bliver mere cremet, jo mere der røres, hvorfor den også tager længere tid om at fryse.

Baileys Strawberry Ice Cream 

Ingredienser:
500 g friske jordbær
50 g sukker
2 tsk presset citronsaft
400 ml Baileys Almande (13% alkohol)

Sådan gør du:
1. Fordel jordbærene, drys sukkeret og pres citronsaften henover. Efterlad blandingen ved stuetemperatur i 30 minutter og lav derefter en glat puré af jordbær.

2. Bland jordbær med Baileys Almande og sæt i køleskabet i et par timer indtil det er koldt.

3. Frys det i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet sætte massen i fryseren i 45 minutter, hvorefter der røres med en spatel, hvilket forhindrer massen i at blive iset. Fortsæt med at røre kontinuerligt i blandingen hver halve time. Gentag hver halve time i 2-3 timer. Isen bliver mere cremet, jo mere der røres, hvorfor den også tager længere tid om at fryse.

Baileys Coffee Ice Cream 

Ingredienser:
300 ml mælk (3% fedt)
100 ml flødeskum
2 tsk instant coffee espresso (kan dosseres efter smag)
1 æg
3 æggeblommer
75 g sukker
150 ml Baileys Iced Coffee (4% Alkohol)

Sådan gør du:
1. Pisk æg, æggeblommer og sukker indtil det er luftigt.

2. Opvarm mælk og fløde sammen indtil det begynder at koge. Fjern panden fra kogepladen og hæld langsomt æggeblandingen i samtidig med du pisker. Sæt massen tilbage på kogepladen og lad den blive tykkere indtil den kan dække en grydeske – husk at det ikke må koge.

3. Hæld blandingen gennem en finmasket sigte og tilsæt espressopulver

4. Afkøl over isbad hvorefter den afkøles over natten i køleskabet

5. Tilsæt Baileys Iced Coffee og frys det i en ismaskine. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du i stedet sætte massen i fryseren i 45 minutter, hvorefter der røres med en spatel, hvilket forhindrer massen i at blive iset. Fortsæt med at røre kontinuerligt i blandingen hver halve time. Gentag hver halve time i 2-3 timer. Isen bliver mere cremet, jo mere der røres, hvorfor den også tager længere tid om at fryse.

 

// Foto og opskrifter: Noise PR + Nicole Pepper

LÆG EN KOMMENTAR